Blok met NDP niet vanzelfsprekend voor Abop

18

PARAMARIBO, 9 jun – Het vormen van een politiek blok met de NDP van Desi Bouterse is geen vanzelfsprekendheid. Dit stelt Marinus Bee, parlementariër voor de Algemene Bevrijdings- & Ontwikkelingspartij, Abop. De politieke partij van Ronny Brunswijk is druk aan het optellen en aftrekken.

De partij is midden in een reeks analyses over de te kiezen strategie naar de algemene verkiezingen toe. Daar valt ook een analyse onder van de huidige samenwerking met de NDP in de regering. Hoewel hier en daar gefluisterd wordt dat de twee partijen tot elkaar veroordeeld zijn, wordt dat niet zo opgevat bij Abop zelf. “Het zijn de structuren die dat gaan bepalen, maar het is nooit vanzelfsprekend, hoezeer we ook een goede samenwerking hebben”, zegt Bee tegenover de Ware Tijd.

De structuren, de verscheidene onderdelen en afdelingen van de partij, zijn er nog niet uit. Het is sowieso te vroeg voor een standpunt over de strategie. Een besluit over het alleen de verkiezingen ingaan of in combinatie met anderen lijkt iets voor de langere termijn. “Dat is te voorbarig. Belangrijk is de partij te blijven versterken”, aldus Bee. Of het Nieuw Front een optie is? “Daar kan ik geen antwoord op geven, omdat het nu niet ter sprake is.”

18 REACTIES

 1. Zonder de ABOP gaat de NDP het niet overleven,en zonder de NDP gaat de Abop het niet overleven.
  Beiden hebben mekaar nodig ..till death do us Part.!
  Soort zoekt soort !
  De gelijkenissen,
  -de lijders van deze 2 partijen zijn criminelen
  -prijken hoog aan top op de Interpol lijst
  -zijn amnestie lijders
  -zijn ONGESCHOOLD.


  Maak melding

 2. Ik heb gisteren een bezoek gebracht aan het gebied waar deze gasten hun zetels hebben vergaard. Wel ik heb nog nooit zo’n een vieze en ongeorganiseerde mesthoop meegemaakt. Wie Moengo, Albina en of Papatam aandoet zal het WEL beamen!


  Maak melding

 3. Paraman
  Helemaal met u eens. Dat is ook een van de redenen waarom Newmont geen haast heeft.
  Als de mijn in ontwikkeling gaat volgens de huidige afspraken zal men Brunswijk de rijkste man van Suriname maken omdat men nog ongeveer 3.000 ha bos moet gaan kappen en alle goede hout op de vrachtwagens van Brunswijk moet laden, zonder dat de lokale bevolking er beter van wordt, anders dan het loontje van dagloner en de biljetjes die Bravo rondstrooit bij publiciteits- acties.

  Politiek gezien is het wel een curieus gegeven. Feitelijk is het chantage wat ABOP nu doet. Na de mega chantage van Suralco klopt nu ABOP op de deur van de NDP.

  Een land krijgt de regering die het verdiend.


  Maak melding

 4. Deze twee zijn zo destructief als mogelijk voor Sur.Zie maar wat ze achterlaten op hun wegen.Bout begon met het wegschieten van het politie bureau en Lonnie met het roven van een bank.Lonnie heeft het de Suralco zo zuur gemaakt dat dit bedrijf de smelter moest verplaatsen naar het buitenland.En laatst mocht de yanks van Bout hun bundel pakken en wegwezen.En nu huilt deze de kroko’s tranen.


  Maak melding

 5. Nu eens niet meer. Ronnie zij vorige week het tegenovergestelde. Dat heb je nou eenmaal met aasgieren as ABOP en NDP. Ze vreten elkaar op.


  Maak melding

 6. Ik heb eigenlijk niets toe te voegen, wat bovengenoemde posters allemaal hebben verwoord.
  Ik ben het met die opvattingen eens.
  Het enige, dat ik hoop is, dat Suriname volgend jaar een andere koers inslaat, want anders gaan we failliet.
  Voor buitenlandse investeerders zou het heel goed zijn als de NDP – vooral Bouta – en de ABOP – vooral Brunswijk – van het politieke toneel zouden verdwijnen.
  Deze twee mensen houden door hun verleden de ontwikkleingen van Suriname tegen.
  Dat is de reden, dat beide heren niet alleen hoog op de Interpollijst staan, maar ook geen buitenlandse investeerders meer kunnen aantrekken in het belang van ons land.
  Ja, China, maar dan alleen tegen wurgleningen.
  Daaraan gaat ons land kapot of anders gesteld: wij donderen de financiele afgrond in.
  Dus hoog tijd voor verandering.


  Maak melding

 7. wil hij ronny ook al zeggen,dat de hij het zinkende schip nu al wil verlaten..

  heeft hij toch in eens een ingeving gekregen..

  of wil hij toch met de front gebroeders mee liften..


  Maak melding

 8. 09 juni 2014

  De realiteit is, dat in 2015 de MC/NDP en de Abop ieder zelfstandig de verkiezing zullen ingaan. Pas na de verkiezing zal besloten worden welke partijen een combinatie met MC/NDP willen of kunnen aangaan.

  Dus Brunswijk is nu bezig meer neku in de visvijver te gooien om zo te bewerkstelligen welke politieke partij dan de MC/NDP boven water komt drijven, voor eventueel een samenwerking na de verkiezingen van 2015.

  Voorlopig zullen de gedane uitspraken door Brunswijk geen politieke storm in Suriname teweeg brengen.

  Als politieke partij die zelfstandig de verkiezingen ingaat, is het pas na die verkiezingen te besluiten met welke andere politieke partij je dan verder zal willen of kunnen werken. En dat is de realiteit waar Brunswijk met de gedane uitspraken zichzelf gelijk geeft.
  Srika


  Maak melding

 9. Lonny heeft van de moordenaar (de vriend van ParaPintoman)
  vernomen dat hij met zijn twee (2) zetels te hoog inzet.

  Lonny is nu boos en zijn buikspreker brengt dit nieuws nu
  naar buiten.

  Voornoemde Lonny en de vriend van Parapintoman
  zijn hooguit lijders (met “ij”) ze lijden aan hoogmoedswaan.
  Absoluut geen leiders met “ei”. Geen van beiden hebben
  leidinggevende capaciteiten.


  Maak melding

 10. Zover ik weet, is Bravo met zijn abop nergens zonder samenwerking met de gezaghebbende bep van heren Waterberg en Alendy.Bravo moet wel weten dat de binnelandbewoners ook goed kunnen nadenken en dat ze voor zekerheid of voor standvastigheid zullen kiezen. Bep mi boi ! Dat is dat ding.

  De Binnenlandbewoners snakken naar ontwikkeling en rust, hetgeen Ronnie niet heeft kunnen bewerkstelligen, terecht dat ze zijn gaan nadenken en zullen Ronnie een verrassing bezorgen op 25 mei.


  Maak melding

 11. Met Ronnie/ABOP in het centrum van de macht heeft broeder P…..man een groot afvalbak aangetroffen in het in Ronnie zijn huis. De binnenland bewoner is op het zelfde gebleven. niets vooruitgang, keen krootere ookte. Ronnie met je heeeeele bedrijfskunde is dit deel van Su nog niet geholpen. Fa ie lun a bedlijf dang? Mie hoop ie donder snel op. Mie hoop voor 25 mei 2014 met gestrooid geld en al joe moes lasie a stree diesie. Eeee logo-logo lonnie, Hooghart wil jou ook niet in die nieuwe combinaaaasjie met Somo. Deze zichzelf aan de kant gezette rommel, laaghart zegt dat hij wil lijmen Somo en bouta, want alleen cobinaaaasjie Kromo PL, Bout
  ndpeuuuuu en peeeee beeeejo wordt winst combi. Ontkennen ze je nu al Lonnie. Zijn ze Petrus geworden; eer de haan 3x kraaaaaaaait hahahaaaa ding no sabie joe. Wat een loon hebben ze voor je over mi konie boi. Werkelijk de djoeka is nie moro dom. Dit is wat jullie zelf zeggen. Niemand pakt ze meer met kraaltjes en spiegels. Dus Ronnie jij ook niet, want je hebt niets voor de djoeka betekent…………Odiiiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 12. Ay….Baya, Er moet toch een Grandiose verandering in ons geliefd Suri komen.Want de eenheid onder de Suri,s bestaat niet.Verder wordt het land door super Criminelen geregeerd.Whatch out my dear Suri people for the election in may 2015!!!!!


  Maak melding

 13. na alleen nog maar de titel gelezen te hebben zeg ik: is de liefde wat bekoeld? of zijn wij weer opportunistisch? maar goed, nu ook nog maar de rest van het verhaal lezen.


  Maak melding

 14. Volgend jaar vieren we groot feest. 40 Jaar republiek.
  Het zullen festiviteiten moeten worden van jewelste.
  Misschien van volksspelen tot en met staatsbanket met honderden buitenlandse gasten. Dan hebben we een andere regering en waait er een andere wind. Sommigen zullen vinden dat er niks te vieren valt en bovendien zal tegen die tijd de nieuwe regering het druk hebben met het grote puinruimen. De vraag is of er uberhaupt geld zal zijn om alle festiviteiten te kunnen bekostigen. Alleen maar de bosjebrug volbehangen met vlaggen kost al $200.000


  Maak melding

 15. de suralco heeft duidelijk een teken gegeven,dat de komende jaar
  het afgelopen is voor de hoofd verdachte moordenaar..

  zijn tijd is nu rijp voor New York om vakantie te houden samen met de zoon..


  Maak melding

 16. Het is beste dat de partijene apart de verkiezingen in gaan,om je kwaliteit te laten beoordelen wat je als partij en leider waard bent
  natuurlijk moet men van uit gaan dat ieder zijn/ haar best doet,maar dat moet ook duidelijk bij je achter baan duidelijk zijn ,om kiezers te winnen.
  bij deze staat ABOP wel positief in de peiling,

  Maar wij moeten niet vergeten DOE van de
  heer Breeveld kan voor verrasingen zorgen.
  Carl is geknipt op alle tereinen ,en als president kanidaat verdient hij zeker een lof
  juist moeten wij de ontwikkelingen van DOE zeker moeten blijven volgen en is een multicultureel partij.
  Shivan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.