zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidKankerfoto’s ook in Suriname op sigarettenpakje

Kankerfoto’s ook in Suriname op sigarettenpakje

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 jun – Surinamers krijgen voortaan ook foto’s van kankers en andere long- en huidaandoeningen voorgeschoteld. Volgens de wet tegen het roken in het openbaar moeten foto’s met dergelijke inhoud worden geplakt op pakjes sigaretten in winkel of horecabedrijf. De branche zat er niet op te wachten.

Weliswaar wist iedereen al dat het er zat aan te komen. De zogenaamde antitabakwet is een jaar geleden geïntroduceerd. Net zo lang werd de aanlooptijd vastgesteld voor het introduceren van de foto’s. Toch zijn ondernemers er niet gelukkig mee. “Het gaat ons nog meer klanten kosten”, zegt André, een manager in de horeca. Dat ‘nog meer’ slaat op wat bovenop de terugslagen komt van de wet. Het afgelopen jaar is er een flink stuk uit de klandizie uitgevallen.

“Mensen komen niet meer, omdat we het roken niet toestaan. Natuurlijk zijn er ook andere oorzaken, maar de sfeer is er nu wel een stuk minder”, aldus André. Maar de voorstanders van de wet met voorop het ministerie van Volksgezondheid, zijn onverzettelijk. De reden voor en de wet en de abjecte plaatjes is de overtuiging dat tabaksgebruik dodelijk is. Toch vinden sommigen het niet echt kies dat zo’n plaatje voor de ogen van klein en groot wordt uitgestald. “Wie weet wat dat losmaakt.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. Ik denk niet dat een roker eens goed naar het plaatje op het pakje kijkt. Hooguit voor de merkherkenning. Is er een onderzoek dat aangeeft of zulke plaatjes tot minder gebruik hebben geleid?


  Maak melding
 2. Het plaatsen van die foto’s is een goede zaak. Ik ben een echte roker en toen ik die foto zag, heb ik gelijk besloten om te stoppen. Natuurlijk denk ik dat ik een der weinigen ben . Het is toch goed als het volk gezonder gaat leven. Degene die klaagt moet gewoon uitgelachen worden door de overheid.Doordrukken en nog meer foto’s plaatsen. Basta.
  Men moet leren om groene of gezonde zaken te doen.


  Maak melding
 3. De horeca managers moeten nu bewijzen dat ze echte managers zijn. Als klanten daardoor verminderen. dan moeten ze met nieuwe ideeen komen om ze aan te trekken.

  Het is mij opgevallen, dat je geen glas melk,thee of koffie in een bar kan kopen, daarom gaan klanten als ik niet daarheen. Als een groep in een bar komt, dan zijn er toch anderen die niet zuipen?

  In elk geval moet de overheid nu reclame folders versprijden met allemerken sigaretten daarop en foto’s van de gevolgen ervan.


  Maak melding
 4. De mensen hun vrijheden worden ontnomen door deze wet. Als roken niet gezond is kan waar zijn, maar dat betekend niet dat een overheid gaat bepalen wat een burger wel of niet met hun lichaam mag doen.

  Amerika, Australia en Rusland hebben de minste rokers met de meeste longkanker gevallen. Terwijl Japan en Griekenland hebben de meeste rokers met de minste longkanker gevallen.

  Maak me eerder zorgen over de chemische luchtvervuiling van de industrien en GMO eten dan wanneer iemand naast mij een sigaretje zit te roken. Helaas worden de twee boven genoemde juist beschermd door die zelfde overheid die het zo goed meent met de gezondheid van de burger.


  Maak melding
 5. Ik denk dat de foto van hoopje smerige poep meer effect zal hebben dan foto’s van enge ziektes. Ook mooi zou zijn om een kleine electrische circuit aan te brengen in die cigarettenpakjes. Elke keer als je die pak aanraakt, krijg je een kleine stroomstoot.


  Maak melding
 6. Als men zo begaan is met de gezondheid van de burgers snap ik niet waarom sigaretten niet worden verboden. Drugs zijn toch ook verboden? Kennelijk genereert de verkoop van sigaretten toch behoorlijk wat inkomsten voor de staat. Een beetje dubbel allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES