woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameVaart achter opening nieuwe brug Saramaccakanaal

Vaart achter opening nieuwe brug Saramaccakanaal

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 jun – De regering zet vaart achter het openstellen van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal. De brug in het zuidelijk deel van Paramaribo komt eindelijk beschikbaar voor het verlichten van de verkeersdrukte over de oude brug. Voor minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW, is het een kwestie van dagen.

Dat moet dan het sluitstuk zijn van een aanloop van ruim drie jaar. De ruim tweehonderd meter lange brug kon maar niet in gebruik worden genomen omdat sommige grondeigenaren dwars lagen. Lappen grond aan het noordelijke eind van de brug konden maar niet vrij worden gekregen. Intussen heeft de regering besloten een deel in te trekken van de grond van een dwarsligger. Dat moet dan afrekenen met de laatste barrière. Voor compensatie met land elders is intussen gezorgd.

Parmessar voorziet een aanmerkelijk verlichting van de intensiteit over de oude brug. Die is aan reparatie toe en kan de stroom al lang niet meer aan. De nieuwe brug ligt ten westen van de oude en aan de oostelijke zijde wordt nog een oeververbinding aangelegd. De aanleg van de brug begon tijdens de vorige regering. De oppositie, grotendeels partijen uit de vorige regering, vindt het veel te lang duren eer de brug beschikbaar komt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. Ja toch verkiezing nadert,..alles door heen jagen,…waardevast pensioenen, anti-corruptiewet, etc…….alles doen ze om hem niet in de gevangenis te krijgen…


  Maak melding
 2. Deze brug was al door de vorige regering aanbesteed en is nu na 4 jaar nog niet klaar. Men durft nog geen oplever datum te noemen. Wel is duidelijk dat de brug nu al 40% duurder is.


  Maak melding
 3. juist verkiezing nadert ,doet er niet toe jij hoog eigen persoon gaat op die brug rijden wanneer je naar suriname komt .dat doen jullie al met die bosje brug en de brug over de coppename rivier .allemaal door de ndp gerealiseerd het is geen grootspraak het is realiteit .
  wat heeft front aan opbouw verricht steeds hulp uit nederland en toch niets voort kunnen brengen .hulp uit nederland is altijd welkom zo arrogant is de mc niet om het niet te acsepteren maar ons verlagen zal niet gebeuren omdat suriname met name de mc niet wacht op nederland en dat is vele malen bewezen .dat politiek spelletje die de nederlandse ambassade speelt heeft geen effect bij deze regering .


  Maak melding
 4. mik ding takie dat monie node voe mik na brokie .dat was de leus van de oppositie .welnu daarom zeg ik u geloof die oppositie niet front gunt de huidige regering niet .vanaf het begin gunnen ze de regering bouterse niet .ding dink ding hebie moro gado .


  Maak melding
 5. Mijnheer Parmessar het heet onteigening in algemeen belang. Drie jaar is te lang, maar dat gebeurd omdat OW werknemers ook als middelman of vrouw fungeren voor de tegenpartij en tussendoor njang maken. Betaal ze marktwaarde voor hun eigendom en laat ze maar procederen tot de tweede komst van Jezus, Ram, Buddha of Allah.


  Maak melding
 6. natuurlijk is er vaart achter de oplevering van deze brug..

  wat denk je zelf,,de verkiezing is komende over elf maanden en dan moet er nu al gescoort worden..

  als ik mij niet vergis,,had de opperhoofd duidelijk gezegd,dat hij voor één periode zou gaan voor de verkiezingen van 2010 en nu is hij wederom kandiedaad voor een tweede periode..

  alle beloftes over boord gegooit en toch opgestaan..

  waar blijven de jongeren / jeugd..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES