Surinaams staatshoofd uitgenodigd voor start WK

60

PARAMARIBO, 6 jun – President Dilma Rousseff van Brazilië heeft haar Surinaamse ambtgenoot Desiré Bouterse uitgenodigd voor de opening van het wereldkampioenschap voetbal. De uitnodiging is ‘met vreugde’ aanvaard.

In zijn schriftelijk antwoord geeft Bouterse aan een groot voetbalfan te zijn en dat hij in 1974 de wedstrijd bijwoonde tussen Brazilië en Nederland in Dortmund, in het toenmalige West-Duitsland. Het staatshoofd woont de opening bij van het wereldkampioenschap voetbal in Sao Paulo op twaalf juni. Brazilië komt dan tegen Kroatië uit. Volgens het kabinet van de president zal Bouterse met een kleine delegatie naar het zuidelijke buurland vertrekken.

Met het staatshoofd reizen mee zijn echtgenote Ingrid Bouterse en minister Ismantho Adna van Sport & Jeugdzaken. Zij zullen er officieel de gasten zijn van Rousseff. Bouterse is uitgenodigd als president van Suriname en als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Hij zal in Brazilië ook ontmoetingen hebben met andere staatshoofden. De delegatie zal volgens plan niet meer dan twee dagen verblijven in het buurland.

60 REACTIES

 1. Je leest het goed, deze idioot gaat met zijn vrouw en een hele delegatie. Ik ben benieuwd hoeveel man dat zijn en zal er ook een verteaging zijn bij de slm. We houden het in degaten.


  Maak melding

 2. @Kolibri, ga er maar vanuit dat alle kopstukken van de decembermoorden in het vliegtuig zitten. Njang Dringi Priseri (NDP) in Rio, uiteraard op kosten van Brazilië, terwijl de bevolking in de Favela’s dagelijks de straat op gaan voor een beter bestaan.

  Brazilië bouwt voor miljarden dollars aan stadions. Hoeveel mensen hadden hiervan niet gehuisvest, gevoed en geschoold kunnen worden. Kinderprostitutie in de Favela’s is meer regel dan uitzondering. Deze kinderen horen op school te zitten en niet hun lichaam te verkopen voor een appel en een ei. Dit was een mooi moment om een statement te maken. Bouterse pretendeert op te komen voor de arme mensen. Weer een gemiste kans !

  PS: indien een klant onverhoopt te maken krijgt met meer dan vier uur vertraging van een vlucht, dan biedt de SLM een compensatie. Een druppel op een gloeiende plaat met veel ergernis.


  Maak melding

 3. Op kosten van ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

  kunnen niet beter computers aangeschaft worden voor basisscholen met dat prijskaartje naar Brazilie???


  Maak melding

 4. En waarom is de toekomstige Pres. (BRAVO) Ronnie Brunsie niet uitgenodigd?
  Hij kan toch ook meereizen met (DADA) als parlementslid?
  Of durft (BRAVO) geen bezoek te brengen bij de Braziliaanse voetballers & schoonheden over de grens?

  Dan kan hij ook aan de Brazilianen laten zien hoe hij als toekomstige (spits) van het nationaal voetbalelftal van SU. zijn tegenstanders tot overgave dwingt.

  Jammer dat het (voetbal) in SU. zo achteruit is gegaan.
  Terwijl een ander Caricom eiland T&T wel behoorlijk vooruit is gegaan en ook deel heeft genomen aan een WK.

  Raadpleeg zelf het volgende artikel over de Warriors.

  http://www.trinidadexpress.com/sports/Play–without-fear-262063841.html
  Play without fear
  Warriors coach reacts to Argentina loss
  By Ian Prescott (Story Created: Jun 5, 2014)
  Messi: T&T not bad

  En tot slot:
  Namens LIMBOROCK & Co.
  Indien er ruimte is zal Bouterse ook bilaterale gesprekken voeren in Brazilië.


  Maak melding

 5. Aan Fer,

  Barcelona heeft belangstelling voor R. Brunswijk.
  Hij is slim, technisch en tactisch en fysiek sterk.
  Af en toe haalt hij rare capriolen uit op het veld maar van een vedette mag je dat verwachten.
  Hij is heel erg snel, hij kan een corner nemen en zelf de bal in het doel koppen.

  Alleen is hij moeilijk te verstaan want de letters G en SCH kan hij niet uitspreken in plaats van G zegt hij K. en van SCH maakt hij SK.

  Voorbeeld: .
  ka jullie skoppen.


  Maak melding

 6. Ach laat die kleine ingie boi nog even genieten het is straks toch afgelopen, de hele dag in een ruimte van 3 bij 3 zal hem vies tegenvallen.


  Maak melding

 7. Sommige mensen geloven nog steeds dat Bouterse iets geeft om het lot van Surinamers. Wie ken die uitspraak nog: “al staat Paramaribo in brand, Desi slaapt als een roos” ,..mensen worden jullie wakker,….Bouterse denk echt alleen aan zichzelf. Denk je dat hij zich bekommert om zijn eigen zoon? Hij zei het zelf ” ik bemoei me niet wat mijn zoon doet, hij heeft 13 kinderen” Heeft hij zich nooit afgevraagd hoe zoonlief in een dure Bentley kan rijden?


  Maak melding

 8. Bouta heeft een sport achtergrond dus is t ook goed dat hij is uitgenodigd wie hadden ze dan uit moeten nodigen Santhokie zeker die niet eens weet wat sport is


  Maak melding

 9. @ FER. E

  Jou vraag ; ” en waarom is de toekomstige Pres. ( BRAVO) Ronnie Brunsie niet uitgenodigd ” ?

  Antwoord ; omdat ” Senhora Dilma ” ,presidenta da República Federativa do Brasil, wilt vermijden dat zij of één van haar overige gasten zich eensklaps moet ontdoen van een flinke KLODDER GEELGROENE SPEEKSEL op het gezicht omdat BRUNSIE ( Santa Claus uit Marowijne ) een opmerking aan zijn adres VERKEERD heeft opgevat !!

  Dus FER .E , mi mati, mek’ a man tang rustig na Sranan !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 10. bouterse je moet je niets van aantrekken je bent welkom zolang dit surinaamse volk jou die mandaat heeft gegeven .je bent welkom in brazilie bij de opening en dat geeft aan dat suriname erbij hoort .
  van isoleren heb je niets gemerkt en zal je ook niet merken .sommigen hier lopen met de gedachte dat bouterse is ge isoleert
  maar volgens mij weten ze niet wat isoleren is .bouterse is in amerika geweest bouterse komt overal terecht .wat voor verstand hebben jullie van diplomatie .deze fronters maken de aanhang van paars uit voor dom maar ik denk dat ze geen verstand hebben .frondten nederland proberen van alles om bouterse te boycotten maar het zal jullie niet lukken .jullie mogen van alles bedenken .liever zeggen jullie dat paars de gehele front heeft bedreigt in plaats yogi en santhoki alleen .het is allemaal om te lachen als je moet horen dat die wordt bedreigt dat wordt bedreigt .denken jullie op die manier stemmen te vergaren .dan komen ze weer dat hok moet vertrekken .jullie maken je eigen belachelijk.
  hok blijft waar hij zit .wat deden fronters ten tijde van de billiton en die levy deal van wijlen fred derby met de suralco .front deed niets
  het heeft geen zin om zonde bokken te zoeken zoals front met name de vhp dat probeert te doen .ze willen politiek bedrijven met de leed van de arbeiders .ze denken munt uit te slaan .laat het volk zien wie de lachende derde is als front denkt dat ze die slag gaat winnen ,want daar draait het bij ze om .ik hoop dat het volk wakker blijft .inplaats die multinational aanpakken proberen deze vhpers macht te verwerven uit deze leed .
  volk van suriname dit is een nationale zaak en geen coalitie of oppositie zaak .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,heri libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 11. bouta go go go go go go ,ze hebben het steeds over isoleren van jou
  ze denken dat als nederland bouterse boycot de hele wereld achter nederland staat .nederland heeft macht op front en de mensen die nederland als de mesias zien .en daarom zijn en zullen ze afhankelijk zijn en blijven van nederland .zolang bouterse aan te toeuwtjes trekt heeft nederland het nakijken en zo moet het .wij willen en zullen die respect krijgen .nederland wil een grote broek aantrekken als het om front gaat niet om deze regering die daar zit .bouterse heeft nederland nooit de deur gewezen ,het is de arrogantie van nederland .


  Maak melding

 12. bigiebana…

  hij heeft ook een moordverleden, gaat hij ook op uitnodigingen in om naar de rechtbank te komen?

  Het is de enige mogelijkheid voor deze megalomane gek om nog een keer over de grens te gaan.


  Maak melding

 13. @pero
  Hallo,je baasje gaat gewoon naar 1 van de nietszeggende lidland van de Caricom,de unasur en ACP,
  een land waar de situatie even zielig is als in Suriname met je baasje als lijder.


  Maak melding

 14. @Pero, aai baja tijd om je luier te verschonen en je mond te spoelen met groene zeep. Mijn god, je adoreert Bouterse op het bizarre af. Delen jullie soms dezelfde lakens of heeft hij je soms een broodje zoutvlees beloofd ? Je hard op weg om werknemer van de maand te worden. Blijf volhouden Pero…


  Maak melding

 15. Tsja, wat moeten we hiermee?
  Just a formality, de hele wereld is uitgenodigd.
  Als hij nu de ‘beloofde’ weg naar Brazilië had geregeld dan konden de suri’s dit WK ook goedkoper meemaken……. egoïst!!!

  Deze pres is de afgelopen jaren, nooit erkend door Unasur.
  Heden prijkt er nog steeds een foto van de ex-president Dhr. Venetiaan op de site.
  Is dit een hint of is het een hint.

  Ik vermoed dat Unasur blij is dat er nog enkele maanden ‘temporare presidente’ resten.
  Ze willen niet herinnert worden aan de schandelijke gebeurtenis van de laatst gehouden Unasur meeting.


  Maak melding

 16. ben66 ,koos ,ray .
  bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 heb ik jullie meerdere malen gezegd.ook wat fronters proberen om mc neer te halen zal mislukken . hoe komen jullie erbij dat santhoki pres van mij gaat worden .waar dromen jullie van .moet ik achter jullie aanlopen om slim te worden !!! ben66 leer een ander zijn mening respecteren zoals ik jou en een ieder zijn mening respecteer .maak anderen niet voor dit en dat uit .wie kaats moet de bal verwachten ,ik respecteer een ieder zijn mening ,heb dat ook voor een ander als jij je een echte democraat voelt .voor de fronters zijn allemensen die op mc stemmen dom dat is jullie leus .maar ik kan hard uithalen als je erom vraagt .en weet je straks gaan jullie fronters zeggen dat pero jullie bedreigt zoals jullie gewent zijn anderen te betichten .het zijn mensen die onzeker zijn komen met zulke verhalen en ik vindt ze zwak zielig .zie santhoki ,jogi die zogenaamd worden bedreigt om aandacht te trekken .geloven jullie mij het werkt niet ,het gaat averechts werken , zoals het averechts werkt in het geval van de vhpers die denken munt uit te slaan in het geval hok en de suralco .ze gaan die strijd verliezen omdat het volk en de arbeiders zien dat ze politiek bedrijven met de werknemers .inplaats de zaak aan te pakken
  willen ze het volk doen geloven dat het hok is die dit heeft laten gebeuren .gaan jullie die fronters voor de gek houden mang .en toch weten velen dat dit munt uit willen slaan is .2015 nadert en wij zullen zien .een ding weet ik ,dankzij paars heeft suriname een staatsolie ,een cassave fabriek ,bruggen gebouwd ,wegen waterleidingen ,elektriciteit teveel om op te noemen ,het opschonen van riolen .wij zijn optimistisch en dat telt .front tel op je vingers .er zijn fouten gemaakt zeker maar deze regering verdient een tweede kans en die krijgen ze .sociale voorzieningen woning bouw het hoeven geen 18000 te zijn mie mang maar ze doen wat en dat telt .

  bouters is en blijft het surinaamse volk dienen ,en het bewijs wordt geleverd dat wij hem steunen en gaan steunen .


  Maak melding

 17. @pero,..ie plaat fasi!!en by the way, het front hoeft niks te doen, al die blunders van Bouterse,.is een stem op het Front.


  Maak melding

 18. Brunswijk is voorzitter van de speciale DNA-commissie die zich buigt over de Suralco-crisis. Deze commissie moet het parlement meer inzicht verschaffen over de Suralco-crisis en hoe verder te gaan met de bauxietindustrie in Suriname.

  Onze Lonnie is voorzitter. Giller van de eeuw. De man heeft niet eens zijn lagere school afgemaakt. Voor Lonnie is dit de opstapje naar het grotere werk, namelijk president worden van Suriname. Verga van het lachen.


  Maak melding

 19. Brazilie als grote buurvriend opent mogelijkheden voor Bouterse.

  Eerste surinaamse president die de Paus ontmoette.
  Eerste surinaamse president en UNASUR voorzitter die officieel bij bij de grootsten van een WK zal toebehoren.

  Wat volgt nog???


  Maak melding

 20. Hij geeft al aan dat als hij er bij is[1974],verliest de natio van Braz.Als het weer gebeurt,weten de Brazilianen de zonde bok te vinden.Zijn opschepperij zou hem eens fataal kunnen worden.


  Maak melding

 21. 06 juni 2014

  Leken horen er niet bij.(@Paraman)

  Paraman, je generaliseert !

  Maar, hoor jij er wel bij? Ik ken je alleen van de autosport.
  Srika


  Maak melding

 22. 06 juni 2014

  Ray
  @pero
  Hallo,je baasje gaat gewoon naar 1 van de nietszeggende lidland van de Caricom,de unasur en ACP,
  een land waar de situatie even zielig is als in Suriname met je baasje als lijder.
  …………………………………………………………………………………………….
  Beste @Ray, hoe slim moet je zijn om zo een posting te doen?

  Brazilië behoort tot de G8 (grote en sterke economieën in de wereld) van de wereld. Zelf Nederland behoort hier niet bij.

  Dus in het vervolg moet je wel opletten wat je post. Even een kleine onderzoek vooraf doet geen kwaad.
  Srika


  Maak melding

 23. mensen als ray moet je overslaan ze weten niet beter .nederland heeft ze geleerd dat front zich alleen op nederland moet richten .dat koloniaal denken zit diep geworteld in deze ray koos en die ben 66 het heeft geen zin dit soort gasten uit te leggen dat nederland rijk is maar er zijn nog meer landen die rijker zijn dan nederland en waar je goed zaken kunt doen .ze hadden ook gedacht dat ze poetin de les zouden voorlezen maar je ziet het .ze krabbelen terug omdat het mes aan twee kanten snijd .ze hebben het over economische strafmaatregelen tegen poetin maar rutte en europa weten bliksems goed dat zij ook onder die economische strafmaatregelen gaan lijden die ze dachten poetin op ter leggen …ding mang e wegie go wegie kong sang ding au doe .niets gaan ze kunnen doen .de macht van amerika en europa is tanende .in suriname heeft bouterse nederland bewezen dat wij niet zitten te wachten op nederland zoals front zit te wachten .ik ben dan ook trots op de regering dat met vallen en opstaan het de goede kant op gaat .voor front gaat het niet de goede kant op maar dat moet je verwachten niets van aantrekken .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang , herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 24. Pero
  Je hebt gelijk president Bouterse is uitgenodigd samen met andere staatshoofden en ze zullen allemaal op dezelfde tribune plaatsnemend. De zogenaamde isolement van Bouterse bestaat alleen in West-Europa en de wereld draait niet om West-Europa. Bouterse kan door heel zuid Amerika en Caribische gebieden reizen , heel AZIE en continent Afrika en Mexico en Oost-Europa en daar worden de frontjes van waterkant gek van, in hun gedachten zijn Nederland en Amerika de hele wereld. Zolang Bouterse het mandaat van het volk heeft blijft hij regeren en voor 2015 ziet alles er gunstig uit. Bouterse MULTICULTURELE kiezer steunen nog steeds de NDP hoewel de vhp hard haar best doet om de Hindoestanen binnen de NDP terug te winnen is dat zonder succes gebleken. Eerst hadden we parlementaire JOGI van de VHP die onder president Venitiaan 3000 vierkante meter land kreeg klaagt dat een zwarte auto steeds voor zijn deur rijd en foto maakt, dan heb je Santhoki met de zogenaamde facebook dreiging. Santhoki facebook dreiging is nep, wat zeker is dat het NIET door een CREOOL is geschreven die Bouterse als bron van inspiratie naar voren haalt voor het dreigen van Santhoki. Wie zich afvraag waarom dit gebeurd, het heeft allemaal te maken met cijfers ondanks alle leugens die Santhoki met zijn VHP 2 jaar lang aan het vertellen is hebben ze hun kiezers niet terug kunnen winnen. Wanneer de Hindoestanen binnen de NDP en hun kiezers die de NDP steunen zeggen te blijven dan moet je proberen een WIG te drijven tussen de verschillende etnische groepen en wat Vuile spelletjes betreft is de VHP daarin het Best denk maar hoe ze de verkiezingoverwinning van NDP probeerden te stelen als een dief in de nacht. De Dreiging tegen Santhoki is in scene gezet zodat hij zich als slachtoffer kan presenteren en ja hoor lang hoeven we niet te wachten Santhoki de slachtoffer die Suriname wilt redden iets dat hij tijdens zijn minister periode en de 30 regeerperiode van de VHP niet hebben gedaan willen ze nu uitvoeren. Als SANTHOKI echte BALLEN had dan had hij Bouterse laten arresteren toen hij minister was maar Santhoki is net zo dapper als RAY maar Santhoki gebruik de camera en microfoon en RAY zijn anonimiteit. Wat DINO betreft net als derest hoop ik dat hij in zijn cel wegrot ook al is hij onschulldig want ondanks alle geluiden van TAPE hebben wij niks gehoord. Een Suriname zonder DINO is goed voor Suriname nu kan Bouterse zich met de opbouw van Suriname concentreren. Nog meer slecht nieuws voor de VHP is dat die ILLEGALE verblijvende chinezen in Suriname die binnen 4 weken na aankomst winkel, paspoort, rijbewijs en woning kregen mogen ook stemmen en raadt eens jongens de chinezen gaan zeker niet op de VHP of nieuwfront stemmen en het zijn er een heleboel! LINK met dank aan NERO http://dossiersantohki.blogspot.nl/2008_09_01_archive.html


  Maak melding

 25. deze man moet tijd maken voor een nieuwe generatie.

  Hopelijk ziet de nieuwe generatie ook dat dit zo niet kan. Tijd voor veranderingen.Nieuwe ideeen en nieuwe kansen.


  Maak melding

 26. Srika

  06 juni 2014

  Ray
  @pero
  Hallo,je baasje gaat gewoon naar 1 van de nietszeggende lidland van de Caricom,de unasur en ACP,
  een land waar de situatie even zielig is als in Suriname met je baasje als lijder.
  …………………………………………………………………………………………….
  Beste @Ray, hoe slim moet je zijn om zo een posting te doen?

  Brazilië behoort tot de G8 (grote en sterke economieën in de wereld) van de wereld. Zelf Nederland behoort hier niet bij.

  Dus in het vervolg moet je wel opletten wat je post. Even een kleine onderzoek vooraf doet geen kwaad.
  Srika

  Srika
  SRIKA RAY moet je niet kwalijk nemen EERLIJKHEID en de WAARHEID vertellen zijn de twee grootste VIJANDEN van RAY. die arme jongen kan er niks aan doen LIEGEN is RAY BESTE VRIEND!


  Maak melding

 27. Brazilië zit niet in G7(VS,Groot Brittanië,Duitsland,Frankrijk,Canada,Japan en Italië).
  Ik hoop van harte dat hij gearresteerd of ontvoerd wordt door DEA.


  Maak melding

 28. @Afro, je hebt gelijk, Brazilië behoort niet tot de vooraanstaande industriële staten. En je hebt wederom gelijk, het zou een zegen voor Suriname zijn als deze massa moordenaar door de DEA wordt gekidnapt.

  @Niks gaat boven de Waarheid, jouw fascistische evangelie is alom hier bekend. Misschien kun je het volgende samengevat de ether in sturen. Bij voorbaat dank.

  @Farawè, en wat velen betreft wordt Bouterse de eerste Surinaamse president die in het buitenland wordt berecht.

  @Pero, je snodder nachtdiensten eisen een hoge tol. Je slaat wartaal uit, op het infantiele af. Ga je morgen melden bij de eerste beste GGZ instelling.

  @Bigiebana, het is maar net wat je verstaat onder een sportachtergrond. Zoveel mogelijk witte poeder snuiven met in combinatie een halve lt blacklabel noem ik niet bepaald sportief.
  Jouw president heeft ernstige vorm van retardatie en dat komt echt niet meer goed. Hij is rijp voor de lawmang oso.

  have a nice day..


  Maak melding

 29. knippa:niet te hard lachen,ik lach ook maar voorzichtig want alles is mogelijk

  in suriname,van een dood eenvoudige sergeant tot pres. dus lonnie kan het ook hoor.


  Maak melding

 30. Pero,

  Ik weet niet wie je bent, maar je hebt een volstrekt verkeerde visie op de (Surinaanse) samenleving.
  Bouta is geen god, maar een gewoon mens, die een heel dubieus verleden heeft.
  Je kunt dat wel willen verbloemen, maar de realiteit van elke dag is een heel andere.
  Dank zij Bouta staan wij straks weer in de rij voor de (Chinese) supermarkten.
  Die tijd van vroeger heb jij waarschijnlijk nooit meegemaakt, maar de ouderen onder ons weten maar al te goed, wat dat betekent.
  Deze president heeft ons land in 4 jaar tijd eigenlijk alleen maar ellende gebracht.
  Dat zo’n iemand wordt uitgenodigd voor het WK is een belediging voor alle voetballiefhebbers.


  Maak melding

 31. rudhinh
  waar woon jij en waar woon ik . ga jij pero komen vertellen wat hij heeft mee gemaakt !!! joe e sribie boi .ik heb vene mee gemaakt ik heb aron mee gemaakt ik heb bouterse mee gemaakt ik heb bosje mee gemaakt /.breek mij de bek niet open .jij bent pas komen kijken ,jij niet alleen denk ik velen van jullie .en dan nog zeg ik dat deze regering beter heeft gepresteerd dan de regering el vene .jullie hebben het steeds over bosje ,maar bosje was zo slecht nog niet.
  tuurlijk was goedsgalk een grote nul van de centrale bank maar om wat te bereiken zal je moeten offeren .die bruggen die bosje gebouwd heeft hebben commewijne en de brug bij de coppename punt tot grote welvaart gebracht .elke regering maakt fouten maar de ndp heeft wel degelijk vooruitgang gebracht .het komt niet uit jullie mond om toe te geven dat de mc goed werk doet .dat soort mensen hoef je niet veel te verwachten maar je moet ze met een korreltje zout nemen en marcel alles wat jullie fronters zeggen neem ik met een korreltje zout .onthoud een ding van pero .de ndp is de grootste partij van het land zijn wij allemaal zo dom dan en jullie fronters slim .wat hebben jullie voor land en volk gedaan vraag ik mij af .wat voor welvaart .hoeveel bruggen hebben jullie gebouw met geld uit holland en hoeveel heeft mc gebouwd met eigen middelen .kom en leg uit no gagoe .als front meer dan de mc heeft gedaan dang front hebie moro gado .
  vanaf het begin hebben de fronters deze regering willen dwars zitten ,vene is jullie voorbeeld en die nemen jullie over .jaloers was vene op bouterse en daarom heeft hij bouterse nooit de hand geschut en gefeliciteerd als president van de natie .een en al dwars zitten dat deed front en dat doet front .maar wij slapen niet.
  wij blijven bruggen leveren aan het volk wij blijven huizen leveren aan het volk en wij gaan door ook met wegen en veel nuts voorzieningen .het volk bepaald marcel wij het volk niet holland of front .


  Maak melding

 32. oh jee… een permanente bewaking v/d goudenbokaal is gewenst, en als DADA bij spelonderbreking door de camera’s volop in beeld wordt gebracht ipv een brasong schone, da eis ik mijn kijkgeld terug 🙂


  Maak melding

 33. @waarheid dinges

  We krijgen hoofdpijn van die berichtjes van je.
  Ik snapte eerst niet waar die wreedheid vandaan komt, maar nu denk ik het te begrijpen.
  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan…..

  Als ik het goed begrijp ben je een creool, een afstammeling van de Afrikanen en de ex-slavenhouders.
  Waarschijnlijk voert het bloed van de ex-slavenhouders( je voorouders) de boventoon, vandaar die wreedheid.
  Iets anders kan ik er niet van maken.

  Kap eens een keer met die hetze van je, want het siert je niet!
  Kom met jezelf in het reine, het is bijna keti kotie, jeetje man…

  Enne, een tegenbericht is overbodig, gaat nadenken!


  Maak melding

 34. Sranan Tan Fasi….

  Jammer dat geliefd Suriname nog steeds niet verlost is van zijn “besmet” verleden…koloniaal, slavernij, revo, decembermoorden, moiwana, NPS, VHP, KTPI, Nieuw Front, NDP, ABOP etc etc verleden, allemaal OUDE hebi’s uit het verleden. Oude troep brengt het land NIET vooruit. Hopelijk verdwijnt deze GEHELE generatie politiek snel van het toneel en komen er BEKWAME INTELIGENTE RESPECTVOLLE nieuwe politieke leiders die NIET kijken naar ras, geloof, partij, zwart-wit, holland – usa verhouding etc, maar kijkt naar de gemeenschappelijke deler van de Surinaamse bevolking, WI NA WAN, eenheid in diversiteit, potentie en groeimogelijkheden, hard werken, eerlijkheid zonder afgunst, waarden en normen verbetering, voor een totaal beter Suriname. Een fatu lafu op z’n tijd moet kunnen, maar niet zonder respect…..Sranan Fasi!


  Maak melding

 35. pero…

  nogmaals…leer je geschiedenis kennen. In die ellenlange leuterverhalen van je is alleen maar sprake van veel lullen en niks zeggen.
  Dus haal het wit uit je neus en je paarse bril af, dan heb je weer een heldere kijk op de wereld.


  Maak melding

 36. ben66
  hihihihihhi joe dong moro sopo .als het niks is wat ik zeg waarom reageer je met haat .ik lach jou uit omdat je dom bent ,ik heb niet op jou gereageerd .jou niveau is laag onkundig en triest .
  draai drie lees salto dang soor mie dat joe hebie moro gado .

  dag ben66
  oja nog altijd is desi delano bouterse de sterke man van suriname .
  ben 66 dat wilde ik nog even kwijt .


  Maak melding

 37. het domme volk weet werkelijk niet wat er gebeurt in sranang..

  wij blijven schreeuwen jë jë jë

  het land zit op ontploffing bauxiet bedrijven dreigen weg te lopen of je moet als land mede financiëren om je eigen land te reden en de winsten nemen zij mee naar huis..

  de hoofd verdachte gaat rustig op reis en heeft schijt aan land / volk neem zijn kiek letterlijk..


  Maak melding

 38. suri patriot niks gaat boven de waarheid heeft gelijk .
  als jullie nattigheid voelen mogen anderen hun zegje niet doen.
  dus marcel mag uithalen en andern mogen het blindelings acsepteren .vandaar dat fronters zich bedreigt voelen en anderen de schuld geven .wie kaats moet de bal verwachten .


  Maak melding

 39. Pero,

  Jij gaat pakweg 15 tot 20 jaar terug in de geschiedenis.
  Ik ga meer dan 30 jaar terug en het is duidelijk, dat jij de tijd, dat wij voor alles in de rij moesten staan niet hebt meegmaakt.
  Waar heb jij het eigenlijk over als je mij aanvalt.
  Je hebt het begin van de jaren tachtig niet eens meegemaakt.
  Je weet niet eens, waar ik het over heb, zaka.


  Maak melding

 40. Breaking News:
  Coronie krijgt WK helder te zien
  07 Juni 2014 (Bron-stranieuws.com)
  Het CCC-gebouw wordt ‘het WK-stadion van Coronie’

  En mijn broeders & zusters uit het prachtige Kokos district Coronie gaan niet naar Brazilië, maar krijgen een enorme Flatscherm voorgeschoteld.
  Dus mijn broeders & zusters, kunnen hun (brillen) thuis laten.
  Want WK uit Brazilië is toch (helder) te zien in Coronie.

  @Jacobus (cobie) zou zeggen:
  Daarvoor heeft onze ANTON PISPAALTJE gezorgd.


  Maak melding

 41. Stuur een email naar presidente Dilma Roussef, maakt niet uit in het nederlands, engels, portugees of spaans als u het niet mee eens bent met deze uitnodiging.
  Vul het formulier uit op de volgende website

  https://sistema.planalto.gov.br/falepr2/index.php

  Fale com a Presidenta
  Presidencia da republica da republica federativa do Brazil

  Dilma Roussef is ook een slachtoffer van marteling geweest toen Brazilie onder het hun militair bewind hun slachtoffers martelden.

  Schrijf haar van de wandaden van deze couplpleger, drugsdealer, corruptie nu rijkste man en president van Suriname.

  Bobo’s sjerp, ketting en amnestie maken hem in de wereld niet onschuldig van zijn moorden. Bloed blijft voor altijd kleven.


  Maak melding

 42. Ik voel iets, en dat is dat de DEA op 12 juni een grote slag gaat slaan in Brazilie.

  Een gele vliegtuig parkeert naast een kleine jet zonder namen maar met mannen in zonnebrillen met grote geweren.

  Even verder zie ik een man met zijn zoon voetbal spelen met de statue van liberty in de achtergrond.

  En toen veranderde alles paars in poepbruin.


  Maak melding

 43. a siekie sang ding i karie djaroesoe takroe moro kanker , en wang djaroesoemang na wang kierie mang .
  laat haters haten laat praters praten wat Gado hem gunt kan niemand hem ontnemen .


  Maak melding

 44. @dit is de waarheid.
  U stelt dat Bouterse is gekozen door een meerderheid van de bevolking van Suriname. Dat is niet correct. zie bijgevoegde link zodat u zich kunt overtuigen

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Verkiezingen_in_Suriname#2010_.2825_mei.29

  Bouterse heeft met in 2010 zelfs zetels verloren in 2005 was de NDP 15 zetels sterk in 2010 waren dat er 18 maar toen had men wel de VVV van Wijdenbosch die in 2005 goed was voor 5 zetels opgeslokt.
  Al met al geeft er in 2010 40,22% van de bevolking op de Megacombinatie gestemd en 44,63 op de partijen die daarvoor het Nieuw Front vormden. Per saldo had het nieuw front in 2010 meer stemmers dan in 2005 maar door de verdeeldheid en het kiessysteem minder zetels.

  Niet door electorale winst maar door verdeeldheid binnen het nieuw front en manipulatie (AC had met 4,7% van de stemmen maar liefst 7 zetels heeft de heer Bouterse het tot President geschopt.
  De president is echter zo charimatisch voor zijn achter ban dat die helaas alles van hem slikken als zoete koek en dus blijven geloven dat hij de verkiezingen in 2010 gewonnen heeft. Dat is echter niet waar het Nieuw Front heeft door stommiteiten de verkiezingen niet gewonnen hoewel het meer stemmen had.


  Maak melding

 45. jullie mogen allemaal rare uitspraken doen over bouterse ,hij is en blijft onze president voor altyd ,ookal heeft hij een onschuldige lelijke achtergrond gekregen van zijn haters ,maakt helemaal niet uit ,scheelt ons weinig ij tang oeng fesi mang love bouterse


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.