Surinaams strafbeleid: van detentie naar correctie

13

PARAMARIBO, 5 jun – Het is tijd om het strafbeleid drastisch om te gooien. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Al te lang valt het accent bij het insluiten van wetsovertreders op het straffen. Dat levert meer problemen op dan oplossingen.

De kans op herhaling en zelfs een draaideurgedrag is levensgroot. In de gevangenissen worden mensen nu beter voorbereid op terugkeer naar de samenleving. “We geven cursussen als alfabetisering en computerkennis. Ook zijn er trainingen voor gevangenisbewaarders in onder andere de Verenigde Staten van Amerika en Frankrijk”, zei Belfort tijdens een workshop. Personeel van het ministerie, gevangenissen en ngo’s bogen zich over een zo goed mogelijke overgang.

Volgens Belfort is het menens met die overgang van detentie naar correctie. De betrokkenheid van het milieu in en buiten de gevangenis speelt een voorname rol. “Men heeft al uitgevonden in het buitenland dat als je iemand opsluit en verder niets doet, geen verbetering oplevert”, aldus Belfort. Daarom moet zo integraal mogelijk te werk worden gegaan. De kans dat mensen makkelijk weer terugkeren, moet worden verkleind.

13 REACTIES

 1. “De kans op herhaling en zelfs een draaideurgedrag is levensgroot.”

  Geldt dit niet voor de militairen die 8 december op hun rekening hebben? Ze zijn nooit in detentie genomen en dus nooit gecorrigeerd! Herhaling van hun ondemocratische handeling is zeer groot! Bovendien loopt Suriname vooruit op het idee van detentie. Hier geldt dat zelfs het presidentschap open moet staan voor verdachten van ernstige delicten. Zo corrigeer je dus mensen, ddor hen te belonen voor hun gebreken! Het nieuwe detentiebeleid.


  Maak melding

 2. Wat een grapjas is Belfort. Hij werpt steeds nietszeggende balletjes op – bijvoorbeeld een dubbel antecedentenonderzoek voor toekomstige rechters – maar durft zich niet uit te spreken over het essentiele manco van het Surinaamse rechtssysteem. Dat is het onvermogen om een meervoudige moordenaar te corrigeren en te detineren.


  Maak melding

 3. “De kans op herhaling en zelfs een draaideurgedrag is levensgroot.”

  Geldt dit niet voor de militairen die 8 december op hun rekening hebben? Ze zijn nooit in detentie genomen en dus nooit gecorrigeerd! Herhaling van hun ondemocratische handeling is zeer groot! Bovendien loopt Suriname vooruit op het idee van detentie. Hier geldt dat zelfs het presidentschap open moet staan voor verdachten van ernstige delicten. Zo corrigeer je dus mensen, ddor hen te belonen voor hun gebreken! Het nieuwe detentiebeleid.


  Maak melding

 4. criminaliteit word harder en strafbeleid. milder en softer.
  elke woning….raam, deur, erf, balkon en garage zit dichtgeschroefd met diefijzer en waakhonden op elk perceel.
  Ieder huis is een prive cel.

  Maar als je 15 onschuldige landgenoten martelt, verminkt en standrechtelijk vermoord en de staatskas leegrooft wordt je beloond met het presidentschap.

  Belfort…die je werk naar behoren of rot op.


  Maak melding

 5. Ach die Belfort kletst uit zijn nek. Misdaad loont in Suriname. Sterker nog ik ken iemand die bij verstek veroordeeld is in Nederland en het toch nog geschopt heeft tot president.

  Die gekke Belfort pleit wel voor strenge antecedenten onderzoek voor rechters maar niet voor politici. Die man is niet goed wijs !


  Maak melding

 6. Het RECHT is geen recht meer maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie. Moordenaars, rovers, drugsdealers, all round criminelen worden royaal beloond en hardwerkenden worden alsmaar tegengewerkt en beroofd.
  regels van moraal en fatsoen hebben plaatsgemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 7. De laatste losse flodders van deze waardeloze minister!

  Een spoedcursus sociale vaardigheden en een master in ‘Normen en waarden’, is zeer, maar dan ook zeer aan te bevelen.
  Deze minister moet dan verplicht participeren!


  Maak melding

 8. Ha hahaaaa…deze Belfort toch,hij zelf heeft 4 burgers neergeknald in de straten van Paramaribo en gaat schotvrij,
  Wel Belfort serial killer,in Amerika zou je gestript worden van je titel,je zou levenslang geen wapen meer kunnen dragen en er zou een onderzoek volgen en je zou belanden in de gevangenis voor levenslang wegens MOORD !
  In Amerika werken de gevangenen in de gevangenis en nee ze ontvangen geen riante salaris ,maar een dubbeltje en een kwartje voor 1 dag !Wanneer een crimineel eindelijk slaagt voor een o ader diploma in gevangenschap in Amerika duurt het even lang als zijn GEVANGENISSTRAF duurt !


  Maak melding

 9. …en Belfort de GEVANGENIS is geen OPLEIDINGSINSTITUUT zoals jij het wil verkopen aan de surinamers !Geen wonder dat de criminelen heden meer actief zijn met hun criminele zaken want he,..Oproep..AAnmelden…studie…en dan patsboem ulo diploma en dan ben je VRIJ !!!
  Denk jij dat bederijven staan te springen om een crimineel in dienst te nemen ?!
  O,nee ik denk dat zij juist ministers,ambassadeurs en lijders kunnen worden,ze zijn toch jou sort,
  Ps Belfort,
  je moet geen vergelijkingen met Amerika maken want je maakt jezelve nog meer belachelijker.
  je bent vergeten te zeggen dat in Amerika Obama regerrt die geen crimineel is en geen Amnestie heeft en bovendien nog GESCHOOLD IS OOK !
  Kan jij hetzelfde herhalen voor je baasje bouta,jezelf en de rest van de ndp ministers ?! NEE TOCH ??!


  Maak melding

 10. KOOS, ja bij verstek veroordeeld maar volg je het laatste nieuws wel hoe de aap in de mouw zit en velen wisten dit al het was bedoeld om hem politieklam te maken maar ja ESMERALD/RAY/ROY kennen jullie geen ander lied het volk heeft gekozen wie is er ooit gestraft voor het uitroeien van de indianen in AMERIKA of wat jullie over groot ouders is aan gedaan als het uitkomt moet men niet naar achter kijken en als jullie goed zint dan wel het volk weet meer dan jullie en zij bepalen en het mooie ervan jullie zijn SURINAMERS maar niet in hart en nieren wonen niet daar en toch altijd het hoogste woord of denken jullie haat en verderf te kunnen zaaien in SU niet nodig de oppositie doet het al dus en zij zijn sterker dan jullie hahahaaaa.


  Maak melding

 11. @boegroe
  Kan je ons de stembiljetten aantonen die kunnen bewijzen dat je baasje de verkizingen op EERLIJKE wijze gewonnen heeft ?!
  Wat deed je baasje met somo en brunsie achter gesloten deur?!
  Wat hebben ze mekaar beloofd …Amnestie,ministerschap,ambassadeur ,Djakarta….ja toch ?!
  En wie moeten wij gaan straffen na 400 jaar?!
  De geesten , de zielen of ,de nageslachten die 400 jaren later geboren zijn ?!
  Wat moeten wij doen met je baasje de serialkiller van deze eeuw?!
  Moeten wij pas 400 jaren later vragen om hem te berechten?!
  Hij leeft toch in ons midden alhoewel halfdood,want zijn trots zit netjes opgesloten in Amerika !!
  Je hebt een outdated verstand,als je dat heb tenminste,
  dus nu ,moet jij je versleten verstand gaan UPGRADEN,Okay sufferd !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.