Suriname en Cuba hebben 35 jaar diplomatieke betrekkingen

3

Ike Antonius, de Surinaamse ambassadeur op Cuba, heeft dit weekend gememoreerd dat niettegenstaande eventuele crisismomenten in de relatie, Cuba permanent en als trouwe partner heeft bijgedragen in het ontwikkelingsproces van Suriname.

Het commentaar van Antonius is aansluitend om een terugblik van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken op 35 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Cuba.


3 REACTIES

 1. Als de chinezen er niet waren om afwijkende gebouwen neer te zetten, zouden beide landen even armoedig uit zien.Castro en Bout hebben hun volk flink laten pinaren en zelf leiden ze een luxueus leven.Van Cuba kan ik meegeven dat ze het paard,ezel en stier kennen als vervoer middel maar ze ruimen de uitwerpselen van de dieren gelijk op.En onze menselijke ezels gooien overal met vuil.Verschil moet er zijn.Volgens het ABS is 65% van ons volk laag geschoold.


  Maak melding

 2. Alle zogenaamde economen, intellectuelen en aanhangers die nu van de daken schreeuwen dat deze regering de slechtste is moeten nu opstaan en antwoorden;
  1. Zal Somohardjo dit kunnen herstellen. Die is net een losgeslagen gek “de volgende president zal niet van de NDP zijn”
  schreeuwt hy.
  2. Zullen de andere partyen van de verzameling dat kunnen veranderen?
  3. Ze de verzamelde combinatie willen in plaats van machtstaat een rechtstaat.

  Is de coup niet gekomen omdat Suriname een machtstaat dreigde te worden?

  Ik promoot Cuba niet maar ze hebben een goede gezondheidszorg waar menig Surinamer met respect terugkijkt.

  Nee ze gaan weer in koor bedelen by de roofridders van het kapitalisme en ons land uitverkopen.

  Afgelopen jaren zyn er velen aan de macht gekomen om na 5 jaar riant de deur uit te te gaan.

  En niet de spreken over sommige surineds, ze zyn een beetje vernederlands, vervreemd van hun eigen geloof,cultuur; je moet ze horen als ze praten. Deze willen graag het westers systeem hebben. Haha waar waren de bakra systemen om hun huid te redden in de jaren 70-80? Ja dankzy de staatsgreep is er evenwicht en houden zo.

  Suriname moet uit zichzelf een evenwicht vinden. Dat komt alleen als er Surinamers uit Suriname een gedeelte van hun opleiding daar afmaken en een deel in het buitenland en een op Surinaams volk toegepast systeem ontwikkelen..

  Bijv:
  Goede gezondheidszorg
  Goed onderwijs, goed opgeleide gemeenschappen brengen ontwikkeling mee, kiezen betere leiders en zijn in staar om meer te ontwikkelen. Je brein kan een idee zodanig ontwikkkelen dat het miljoenen maal herhaald wordt. Bauxiet is bijna op, en goud raakt ook op. Denk daar maar aan,
  En een basisinkomen voor elke Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.