Poging tot ‘roof’ Surinaams middel tegen kanker

31

PARAMARIBO, 3 jun – Het scheelde een haartje of Suriname was een natuurmiddel tegen kanker kwijt. Vanuit de Verenigde Staten van Amerika is een serieuze poging ondernomen om patent te krijgen op een bij de Trio Indianen traditioneel product. Dat het niet zo ver kwam, is te danken aan een campagne op Facebook.

Klokkenluider F.D. legde via het sociaal medium een plan bloot. Sjamaan Amashina Oelemaroe zou naar de VS worden gehaald om het middel af te staan, formule en al. “Het feit dat zij alles in het geheim doen, de sjamaan zonder ondersteuning van een jurist en begeleider daar willen hebben en boos worden over de ruchtbaarheid die is gegeven hieraan, lijkt verdacht”, zegt F.D. tegenover de Ware Tijd. En boos lijken de planmakers echt.

Een van de betrokken Amerikanen loopt in het dorp van de sjamaan, Kwamalasemutu, te dreigen. Oelemaroe moet onder meer alle geschenken terug geven die hij ooit ontving. Zelf is de sjamaan al drie keer naar de VS gehaald. Afgesproken was dat hij nu zou tekenen voor ‘geldafspraken.’ Hoewel de sjamaan meerder kwalen aankan, werd kennelijk één formule begeerd. “De Amerikanen willen fors verdienen met het patentrecht op zijn kennis”, aldus F.D.


31 REACTIES

 1. Zeker 50% van de geneesmiddeln in het Westen is verkregen door roof. Amerikanen zijn zo brutaal dat ze zelfs eeuwenoude tradities zoals Yoga als een Amerikaans product patenteren. Over 20 jaar zal menig Amerikaan denken dat Yoga oorspronkelijk uit de VS komt. En zo gaat het met heel veel producten. Kijk maar naar eetwaren (bv bami, nasi, roti, loempia, sambal) die bedrijven als Connimex, Magggi etc. verkopen. Allemaal gejat in Azie en in de rest van de wereld. Even wat erbij toevoegen of veranderen en ja hoor, het is een Westers product met Westers patent geworden.


  Maak melding

 2. Het zijn niet alleen de Amerikanen die dit doen. Dat men zo omgaat met mensen om hun kennis te stelen is van oudsher.

  Zie ook Afrika waar men nog steeds bezig is het land te verkopen met alle kennis die men daar heeft.

  Op de wereld geldt maar een ding en dat is geld en dan krijg je op den duur ook macht.

  De beste oplossing voor dit probleem is scholing en kennis overbrengen aan de jeugd zodat zij bewust van worden en dat men geen misbruik van hen maakt.
  Ook zal men regels moeten opstellen dat dit nooit aan het buitenland verkocht of verhandeld mag worden zonder dat de staat hiervan op de hoogte is.
  Op deze manier kun je zelfs het patent in huis behouden.


  Maak melding

 3. En nu dan?
  Waarom neemt suriname zelf geen patenten op hun natuurlijke geneesmiddelen. Waarom werkt suriname niet met deze sjamaan samen?
  Die Amerikanen gebruiken deze geneesmiddelen alleen voor hun elite, dat is ook waarom ze alle patenten in handen willen. Zodat de meerderheid van de wereldbevolking hier niet aan kan komen.
  De wereldbevolking neemt toe dus de mensen moeten blijven sterven.

  Soms voel ik me zo hopeloos
  Als ik Desi was jongen, er kan zoveel uit Suriname worden gehaald. Desi als je leest!

  Neem patenten op die dingen neem een keer het heft in handen u zit daar op die positie dat het mogelijk is.
  Werk samen met cuba voor medische ondersteuning.

  Inplaats van alles uit handen te geven.
  Draai de rollen om!!!!


  Maak melding

 4. DÉ kans om Suriname POSITIEVE BEKENDHEID te geven voor EENS en voor ALTIJD !!!! Een middel tegen kanker ! Wie of welk land zit daar niet op te wachten.

  Als het om een ” hocus-pocus ” middel ging zou het de aandacht van de ” Giant Hamburger – en Hotdog vreter ” niet hebben getrokken dus vraag ik mij af waarom de Surinaamse minister van Volksgezondheid nog steeds in zijn pyama rondloopt ????

  Kom op Blokland ,hup !!! Pak de eerste en de beste vlucht naar Kwamelasemutu of zwem ernaar toe voor mijn part en maak kennis met deze sjamaan.

  Sodemieter de ” Yanks ” het dorp uit en maak SURINAME in één keer BEROEMD !!!!
  Deze kans krijgt het land op een presenteer blaadje. Wees er als de kippen bij , lummel !!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Maar goed dat dit is tegengehouden. Ik denk dat Amerika, Suriname gewoon als een land ziet om leeg te roven en zijn invloedsfeer in uit te breiden. VS heeft zijn land al leeggeroofd, en heeft bijna alle Indianen daar uitgeroeid. Maargoed, nu zal de VS vast de FBI daarnaartoe sturen om dat middel uit de jungle proberen te jatten.


  Maak melding

 6. Broodje AAP! verhaal.Heel de wereld wacht op een middel tegen Kanker en dan gaat men bakkeleieen met een paar Amerikenen??Ik zou zeggen ga dan naar de Chinezen,Russen,Aziaten etc etc Of teveel Kasirie op Sjamaan???


  Maak melding

 7. wij hebben een echte lage amerikaan hier gevestigd in Suriname die ook de taal van de indianen machtig is ik ga zijn naam niet noemen maar vanuit verschillende organisaties onder andere de PAHO , is gewaarschuwd om voorzichtig met hem te zijn , hij probeert alles naar zich toe te trekken , hij wordt betiteld als een boef en een badiet


  Maak melding

 8. ja toch zo hadden zij de laatst overleden Gramang Gazong laten halen om de traditionele geneeswijze van het herstellen van fractures aan hun te leren om kapotte handen en benen te doen genezen , wel dit is hun ook geweigerd


  Maak melding

 9. en het zijn deze amerikanen die probereb wetten en regels te maken in de dorpen bij de indianen , ik weet bijna wie dat is , vervloektese beest


  Maak melding

 10. W.A.A.R.H.E.I.D. is razend wat henk Molenaar Soortgenoten flikken in Suriname en overal in de wereld. Eerst hebben henk molenaar soortgenoten de indianen en de creolen gemarteld en bijna uitgeroeid, overal in de wereld kennis, attributen, kunstwerken gestolen en het hun eigen gemaakt. Nu gaan die Blanken Rovers naar het binnenland zogenaamd humanitaire hulp bieden terwijl ze kennis gaan stelen en als een dief in de nacht proberen ze patent op geneesmiddelen te krijgen en het hun eigen te maken terwijl het Surinaamse kennis is. Dit is nou de reden waarom we de spionnen als henk molenaar, koos, kees en hans van waterkant moeten Bannen. Voor die frontjes die Bouterse weer de schuld geven en zeggen dat hij overal patent op had moeten aanvragen geven toe dat nieuw front in hun 30jaar regeerperiode flink gefaald hebben nu proberen die gefrustreerde frontjes iemand die niet eens 4 jaar regeert de schuld te geven van alles. Patent aanvraag Bouterse schuld, Tigri Bouterse schuld, niet betaalde schulden door nieuwfront Bouterse fout, de zogenaamde miljoenen overschot die frontjes gespaard hebben en zijn verdwenen voor Bouterse aantreding als president wat zijn die frontjes zielig. We moeten heel snel al die Nederlanders die in het binnenland rondneuzen zogenaamd hulp bieden snel uit binnenland donderen, ze moeten als toeristen toeristische plekken gaan bezichtigen onderbegeleiding van een begeleider.


  Maak melding

 11. Als dit verhaal juist is dan is er geen sprake van een Surinaams middel maar van een Trio middel, deze Sjamaan moet er eerder op bedacht zijn dat zijn geheimen niet gestolen worden door mensen uit Paramaribo ‘a pikin ingi boi’ en zijn ‘pikin dyu boy’ adviseur b.v., die hebben namelijk een chronisch tekort aan geld.

  Die Sjamaan heeft een formule? Gaat het om een scheikundige formule? Dat lijkt me sterk, zo’n Sjamaan heeft traditionele kennis over bepaalde kruiden zonder dat hij de scheikundige formule van de bestanddelen van die plant kent. Die Sjamaan is al drie keer in de V.S. geweest (zonder jurist als adviseur) en nog steeds weten die gewiekste Amerikanen niet om welke kruiden het gaat? Je denkt toch niet dat die Amerikanen die Sjamaan om zijn mooie bruine ogen op zijn woord geloofd hebben dat zijn middel werkelijk tegen kanker helpt?

  Voor een Amerikaan die aan die kruiden wil komen (als ze echt bestaan) is het volgens mij niet zo moeilijk, hij gaat gewoon te werk zoals ze altijd al gedaan hebben; hij geeft die Sjamaan een paar flessen whisky, een jachtgeweer met 1000 hagelpatronen, tegenwoordig doet hij er een zonnepaneel en een radio bij en het is zo gepiept, zonder dat er een haan in Paramaribo naar kraait, vervolgens gaat die Amerikaan in de V.S. die plant scheikundig ontleden en vraagt op de formule of de medicijn daaruit verkregen patent aan en onze Sjamaan kan fluiten naar de miljoenen dollars winst.

  Die Amerikanen zijn al die tijd dus zo stom te werk gegaan dat ze het geheim nog steeds niet kennen zodat een klokkenluider op de valreep aan de bel kon trekken en het geheim van de Sjamaan veilig is. Wie dit verhaal geloofd is even goedgelovig als de slachtoffers van mevr. De Souza die in Engeland mensen oplichtte door te vertellen dat er in Suriname een magische boom is waar ze (veel) geld in moest ophangen zodat de mensen in Engeland genezen zouden worden van de meest afschuwelijke kwalen.

  En voor het geval iemand in Paramaribo er lucht van krijgt en er een stokje voor wil steken dat die Amerikanen er met die waardevolle kruiden vandoor gaan, dan betalen die Amerikanen een lid van de CTU om die Sjamaan een voorstel te doen waar hij geen nee tegen kan zeggen
  .

  M.a.w. ik geloof niets van dit hele verhaal.


  Maak melding

 12. Forumers, odi odi.

  @guno kerkhoffs: Wat een prachtige naam.

  Als dit waar is wat je hebt geschreven over die (vervloekte) Amerikaan, dan dien je onmiddellijk DADA & BRUNSIE te bellen.

  Want misschien kan DADA deze (vervloekte) Amerikaan laten gijzelen en overbrengen naar SANTO B. voor vrijlating van zijn zoon DINO in de USA.

  @Hugo CHAVÉZ:
  Even op de plaats rust.
  Deze zaak van de (sjamaan) moet eerst goed worden uitgezocht in SU.
  Is onze bekende …… uit C a/d IJ ook een (sjamaan)?

  En recent was er ook een verhaal over een vrouwelijke Britse (sjamaan).
  Het artikel stond de afgelopen week nog in div. Surinaamse Dagbladen.

  Ze was ook aardig bezig in SU. geweest en waarvan een (Topper) van het KPS ook mee profiteerde.

  Juliette D’Souza lichtte haar klanten op voor ruim 1,2 miljoen euro
  Brits nepmedium veroordeeld tot tien jaar cel
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1904175/2014/05/31/Brits-nepmedium-veroordeeld-tot-tien-jaar-cel.dhtml

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1885576/2014/05/14/Sjoemelende-sjamaan-leidt-luxeleventje-met-geld-van-gedupeerden.dhtml


  Maak melding

 13. Beste mensen op dit forum,

  In 2007 heeft Srika, hier op dit forum, gepost over een een soortgelijk onderwerp. Graag de onderstaande posting van maart 2007 lezen. Graag dan inhoudelijk reageren!

  srika, 12 maart 2007
  Een goede zaak, zolang de Surinaamse overheid het recht blijft claimen op cultureel intellectueel eigendom.
  Hierdoor kunnen traditionele genezers beter beschermt worden en ook mee blijven profiteren.

  Er zijn verschillende(internationaal georiënteerde) organisaties in Suriname actief op het gebied van traditionele geneeswijzen.
  Ze verkrijgen de traditionele kennis, vertrekken en verkopen die kennis voor miljoenen aan farmaceutische bedrijven in het buitenland.
  Denk aan dr.Plotkin en Conservation International.

  Plotkin, toen een Amerikaanse student in de biologie en die tijdelijk bij de Trio’s heeft gewoond, is nu in de USA een bekende miljonair geworden. Maar die arme indiaan moet nog iedere dag proberen te overleven in het binnenland van Suriname.

  Denk ook bijvoorbeeld aan het wereldbekende geneesmiddel Teramycine.
  Ook afkomstig uit het binnenland van Suriname, waar de Baha’i gemeente actief bezig was.

  Een shamaan van de Trio-indianen gaf Terry Medicine, een Baha’i, het geheim van een geneeskrachtige kleisoort door.

  Ze nam een stuk van dit keisoort mee naar de USA en hoeft zich nu geen zorgen te maken over geld. Miljonair is ze geworden van dit geneeskrachtige klei, waaruit het medicijn Teramycince werd ontwikkeld!
  Suriname moet waakzaam blijven!
  Srika
  ————————————————————————————-
  Er zijn ook enkele (bekende) Surinamers die aan dit gemene spel meedoen. Srika houdt zich sinds 1985 bezig met dit verschijnsel van diefstal van culturele eigendommen door buitenlanders uit Suriname.
  Heb toen vaak gesproken met toppers uit de regeringen van NDP en FRONT (1988 – 1995), maar het nationaal en zeker ook het economisch belang voor het zelf behouden van dit soort cultureel erfgoed hadden zij nooit.

  Zelf de leiders van de toenmalige Tucayana en VIDS (INHEEMSE LEIDERS) hielden met deze buitenlanders liever een eigen agenda op na. Srika stopt hier met het geven van informatie. Wil jij meer info, bel dan Stenley Malone of de bekende heer van Troon op (in Suriname).

  Viagra (Faja-agra) = extract uit dobru-dua, bekend uit de binnenlanden van Suriname. Amerikanen zijn hiermee ook vandoor gegaan!
  Srika


  Maak melding

 14. Forumers: Vandaag zijn wij de gespecialiseerde (kruiden) doktoren uit de Tropen.

  Geen advies van (Pakosie) of onze bekende uit (C. a/d IJ).

  Natuurlijke kankercelvernietiger 10.000 keer sterker dan chemo
  Geplaatst op 1 november 2013 door odvn
  Vrucht van de Graviolaboom.

  http://www.pensioenactivist.nl/natuurlijke-kankercelvernietiger-10-000-keer-sterker-dan-chemo/

  Farmaceutische industrie: Die steeds (RIJKER) worden met diverse Tropische planten & kruiden.

  Geen patent voor ons, geen medicijn voor jullie
  http://nos.nl/artikel/490808-india-weigert-patent-kankermedicijn.html
  Luister eveneens naar het (Audio) bericht.

  Neem, Neemolie: Onder Surinamers bekend als Nim.
  Beknopte omschrijving
  Ayu-Neem-Chlorofyl capsules, zuiverende werking
  Neem Azadirachta indica is een erg bittere plant met een grote bloedzuiverende werking. Super bitter van smaak.
  Neem heeft vele kwaliteiten. Neem is een boom waarvan men de bladeren en de schors gebruikt. Zijn kwaliteiten zijn bitter, koelend en scherp van nawerking. Neem is bekent om zijn bittere en koelende eigenschappen en om zijn intense zuiverende werking.

  http://www.volkoomen.nl/A/Andrographis.htm
  En zo heb je ook diverse Geneeskrachtige planten en kruiden in Suriname.

  http://www.ayourtha.nl/kruiden-die-bij-kanker-helpen/
  B.v.: Bittere meloen – Momordica charantia (Cucurbitaceae) Busi of Bus Sopropo bladeren.
  De gedroogde blaadjes kan je als thee gebruiken.
  Wordt veel gebruikt door de Farmaceutische Industrie die hiermee ook (RIJK) worden.

  Maar @Srika gaat vanaf vandaag de aanval openen in SU. en zal ook zorgen om al onze planten & kruiden te beschermen.


  Maak melding

 15. Ik vind het wel erg dat een nieuwsblad zoals de waretijd zonder bisie of onderzoek een hoog gespeculeerd verhaal en roddeltje als nieuws publiceert.

  Is er enig bewijs voor dit raar verhaaltje? Kan ik morgen langs komen met die van mij?

  Over de Amerikaan gesproken die gezogenaamd miljonair is in Amerika – nou dat zou hij drie dubbel dwars zijn geweest met zijn degrees van Harvard, Tufts, en Yale. Maar nee, hij heeft 30 + jaren van zijn leven bewezen dat hij geen interesse heeft in een quick buck. Alles wat verdient is, wordt terug gestopt in het helpen van de Amazone regio in onderzoek, ziekenhuis, land en kuur bescherming. De mensen uit de stad in hun kastelen met schoorsteen en veel meer luxe en minder omkijk zouden dat echt niet doen vooral niet 30 or zelfs 20 of 10 jaar geleden voor ons Ingies.

  Ik weet toevallig dat deze organisatie heel erg focused om de rechten te beschermen en heel veel contacten en vertrouwelijke banden heeft met Ingies in de hele omstreek buiten Suriname. Laten we zien wie eerst in de rij staat om de Trio’s en hun land te beschermen wanneer de olie, hout, en goud plunders straks in de rij staan en zij er niet meer zijn. Zou jij dat doen als er nog erbij een bounty op je kop stond? Denk je echt dat iemand met die kennis geen makkelijkere manier vind om een quick buck te verdienen in Amerika?

  30+ jaar – meer dan genoeg tijd om alle kuurtjes te plunderen toen hij alle vrijheid en kon doen en laten wat hij wilde. Maar nee, dat is niet het geval geweest. Hij heeft gezorgd dat de kennis binnen de locale bevolking bleef en werd overgedragen door een clinic, ziekenhuis en programma te creeren.

  Amasina gaat af en toe naar Amerika om de donors te ontmoeten en ze te inspireren om alle programmas en behoeftes te ondersteunen. Waar moet het geld andersvandaan komen? Wie stond berijd om te helpen toen de zaken nog erger waren? Niemand uit de stad zeker niet.

  Wat voor bewijs is er nu voor deze kwaaie beschuldigingen?

  Bijna dertig jaar is deze man al bezig de Indianen te helpen om hun kennis te erkennen en aan de jongeren overtedragen en ze helpen om een biblioteek op te zetten. Waarom zou hij het opeens nu stelen en willen verkopen? Dat is uitdrukkelijk wat hij wil voorkomen en neemt nieteens donaties aan van farmaceutical instituties.

  Aub lees eerst wat er gaande is voor onverantwoordelijke beschuldigingen te publiceren in het nieuws en elke Amerikaan en witte man onder een kam te scheren. Ik schaam me heel erg als Surinamer dat we de waarheid en wat er echt gaande is niet eens een kans hebben gegeven en dat we iemand die zoveel goeds doet en heeft gedaan ook voor Suriname, zoveel schande aandoen. Erg hoor.

  http://treebase.act-suriname.org/services/85/

  http://www.act-suriname.org/downloads/

  http://www.act-suriname.org/traditioneel-hospitaal-kwamalasamutu/

  http://www.harrywalker.com/speaker/Mark-Plotkin.cfm?Spea_ID=471


  Maak melding

 16. De laatste 2 reacties moeten waarschijnlijk afkomstig lijken van twee personen “Onverantwoordelijke journaliste” en “False beschuldiging”. In werkelijkheid gaat het om 1 persoon met hetzelfde IP adres, een ip adres afkomstig uit de Verenigde Staten. Toeval?

  Wat het artikel betreft: wij citeren/baseren ons artikel op hetgeen in DWT is verschenen.


  Maak melding

 17. 04 juni 2014

  Beste Administrator, Srika weet wel uit welke hoek deze charlatan komt.

  Ja, er wordt veel cultureel erfgoed uit Suriname gestolen en uiteindelijk in het buitenland aangemerkt als intellectueel eigendom van ‘slimme’ buitenlanders. Hier hoeft het niet alleen te gaan om Amerikanen.

  Maar wie is in deze de schuldigen? Ja, de Surinamers zelf, daarbij meegerekend de overheid en de politiek. Volgens Srika zijn ze zich nog steeds niet bewust van het beschermen van culturele en intellectuele eigendommen van Suriname. Verder vindt Srika dat bedoelde groep geen visie en wereldbeeld heeft van het belang tot beschermen van deze eigendommen.

  Ook de medeplichtigheid van Surinamers in bepaalde Surinaamse stichtingen speelt hierbij een rol.

  Srika komt, zoals vaker gepost, voor een deel uit een inheemse groep met veel kennis van plantengeneeskunde. Vaak kwamen buitenlandse onderzoekers ook voor onderzoek naar geneeswijzen, maar mijn grootvader was altijd zeer voorzichtig met het geven van informatie aan die lui.

  Maar jullie kunnen nu terecht de kritische vraag stellen, waarom Srika zelf niets doet met die kennis. Srika heeft enkelen van zijn kleine srika’s gestimuleerd studies in de medische wetenschap te doen en twee zijn nu klaar met studie: studie als apotheker/onderzoeker en alg.arts. Srika hoopt dat zij in de toekomst economische toepassingen kunnen bewerkstelligen en dus de intellectuele eigendom van Suriname helpen beschermen.
  Srika


  Maak melding

 18. @Srika 04 juni 2014 om 14:43 uur
  Een heel goede reactie.

  Daarom had ik ook op dinsdag 3 juni 2014 om 23:33 uur bij m’n reactie, ook verwezen naar enkele sites.


  Maak melding

 19. Er zijn Surinamers van alle geuren en kleuren in Amerika en Nederland uit het binnenland en de stad die regelmatig naar huis komen en zich op de hoogte houden wat er in het land gebeurt omdat we nogsteeds dezelfde belangen hebben om alles wat tot Suriname hoort te beschermen en oprecht het beste voor haar en de inheemse bevolking en iedereen betrokken willen. Het is prima om op je hoede te zijn voor intellectueel diefstal. Het punt is om de zaken beter te onderzoeken voor allerlei beschuldigingen te maken die niet waar zijn en ze in de krant printen wat dat kan heel veel schade verrichten.

  En nee, ik probeerde me niet als twee verschillende mensen voor te doen. Eerste adres was sosolei@Yahoo.com 2de waardeloos@yahoo.com en derde nu denkna@yahoo.com

  Ik zou je mijn naam geven maar er is geen garantie
  dat die straks ook niet door modder wordt gesleurd.


  Maak melding

 20. Zal en zou niet de eerste diefstal zijn denk ik er gebeuren meer geheime dingen in SU door buitenlandse machten denk ik vraag maar aan SURALCO er is veelmeer gebeurt dan wij vermoeden en weten dus werk met een ieder maar vertrouw hen niet het zijn net slangen in de nacht gewoon des DUIVELS.


  Maak melding

 21. Het middel van de Sjamaan zou helpen tegen kanker, maar hoeveel soorten kanker zijn er eigenlijk en tegen welke soort zou het middel precies werken? Een middel dat helpt tegen huidkanker helpt niet tegen botkanker, baarmoederhalskanker, longkanker, prostaatkanker of leukemie en zo zou ik door kunnen gaan, Binnen de oncologie bestaan de volgende behandelingsopties: Chirurgie, radiotherapie, hyperthermie en chemotherapie. Als de Sjamaan een middel tegen alle soorten kanker heeft, dan denk ik dat hij, of degene die zijn geheim steelt, straks op z’n minst even rijk is als Bill Gates. Ze moeten wel een poos geduld betrachten want het duurt vast een hele tijd voordat de US Food and Drug Administration (FDA) groen licht geeft om die medicijn te verkopen, ik denk namelijk dat men eerst moet onderzoeken of het middel veilig is, geen bijwerkingen heeft en of het middel misschien niet erger is dan de kwaal; alle soorten kanker verdwijnen inderdaad als sneeuw voor de zon, maar de patiënten vertrekken, korte tijd nadat de kanker verdwenen is, allemaal naar de eeuwige jachtvelden.


  Maak melding

 22. Het zoveelste werkende natuurlijke geneesmiddel tegen kanker. Millecam, Steve Jobs en Ockels hebben de effectiviteit van dit middelen keer op keer weer bewezen, nietwaar. Deze drie zouden waarschijnlijk allemaal nog leven als ze zich tot de traditionele geneeskunde beperkt hadden.


  Maak melding

 23. Ik ben maar een simpele Nederlander en ex-kankerpatiënt. Vanuit dat perspectief kan ik wel vertellen dat ik graag een dergelijk middel had geprobeerd in mijn strijd. Nu heb ik het met chemo, bestraling en operatie gedaan (gelukkig met goed gevolg). Alleen is een dergelijke behandeling vreselijk intensief en niet zonder gevolgen.
  Ik denk dat het goed zou zijn dat een dergelijk middel goed wordt onderzocht (en waarom niet in Suriname). En bij gebleken werking tegen kanker dan wereldwijd wordt ingezet (en zonder winst voor de farmaceutische industrie). Er valt nog genoeg te leren vanuit de natuur in Suriname en verder in de wereld.


  Maak melding

 24. Stop this is indigenous people territory

  Everything on earth has a purpose.
  Every disease an herb to cure it and every person
  a mission.
  This is the theory of existence.
  Morning Dove salish.

  Support the indigenous people from Surinam.
  Surinam indigenous people movement.
  Lotharbass give support to the Surinam indigenous people.
  Song;In the Forrest.


  Maak melding

 25. Mocht dat middel idd bestaan, dan denk ik niet dat de Sjamaan de precieze formule uit handen geeft. Zeer waarschijnlijk houdt hij 1 of 2 belangrijke componenten achterwege. Zo zijn Indianen. Zij geven hun wijsheid nooit prijs en maar goed ook.


  Maak melding

 26. @ administrator
  Als je werkelijk een administrator was dan zou je niet zoveel onzin bij elkaar uitkramen. Dat er sprake is van 1 ip adres wil. Iet zeggen dat het om dezelfde persoon gaat. In Suriname is het gebruikelijk dat mensen WiFi codes gebruiken van de buren. In Nederland kan men in een studentenhuis wonen. Kortom het is kort door de bocht om te concluderen dat het om een en dezelfde persoon gaat.

  Waarom pak je dan niet de anti Bouterse berichten aan die vaak wel komen van hetzelfde ip adres? Je zal wel gek zijn want dat is waar jullie van leven op Waterkant met jullie dagelijkse anti Bouterse diarrree aanvallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.