dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPleidooi voor Surinamer als RK-bisschop

Pleidooi voor Surinamer als RK-bisschop

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jun – Het rooms-katholiek bisdom Paramaribo zou geleid moeten worden door een autochtone Surinamer. Dit stelt priester Antoon te Dorsthorst. Nu Wilhelmus de Bekker(foto-rechts) met pensioen is, is de zegen van Rome nodig voor een vervanger. Maar Rome wil geen Surinamer.

Althans, niet iemand uit de kleine groep Surinamers die het priesterschap hebben aangedurfd. Twee uitschieters zijn de paters Esteban Kross(foto-links) en Karl Choennie. Maar in de ogen van Rome zijn beiden te jong. “Met name ten aanzien van Choennie, die al vijf en vijftig jaar is, vind ik dat niet zo valide. Ik vind het eigenlijk een beetje jammer, eerlijk gezegd”, zegt Te Dorsthort tegenover de Ware Tijd. Hij is onlangs aangesteld als tussenpaus totdat een nieuwe bisschop is benoemd.

Officieel heet dat apostolisch administrator van het bisdom. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de een en zeventig jarige ‘pater Toon’ toch zelf de nieuwe bisschop. “Ik had liever gezien dat het een Surinamer was geworden”, aldus Te Dorsthorst. Hij wil alsnog naar Rome om bij het Vaticaan te pleiten voor een Surinamer als bisschop. De bisschop van Paramaribo is geestelijk leider van ruim honderdduizend rooms-katholieken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Barak Obama president van de USA is 52 en de katholieken vinden dat Choennie met 55 te jong is om bischop van Paramaribo te zijn dus ze gaan een hoog bejaarde witte man die meer op god lijkt uit Holland halen. Amen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES