Dreigende splitsing KTPI na intentieverklaring

32

PARAMARIBO, 3 jun – Coalitiepartij KTPI wordt met een opsplitsing bedreigd. Aanleiding is de ondertekening van een intentieverklaring met oppositiepartijen. Volgens ondervoorzitter en leider van de dissidente beweging Nieuwe Stijl KTPI Oesman Wangsabesari is het meetekenen van de verklaring ‘zeer ongepast’.

Zelf zou de parlementariër zich overvallen voelen. Partijvoorzitter William Soemita(FOTO) stelde hem niet op de hoogte en dat zo kort na de interne verzoening. “Zeer spoedig zullen wij van Nieuwe Stijl KTPI bekijken hoe verder te gaan”, zei Wangsabesari tijdens een persconferentie. Het oprichten van een nieuwe politieke partij behoort tot de mogelijkheden. Dit werd eerder al overwogen, maar het idee werd te radicaal bevonden.

De KTPI zou te veel averij oplopen en dat wil de groep van Wangsabesari de ‘moederpartij’ niet aandoen. Stilletjes wordt gehoopt dat er geen splitsing komt. Maar dan moet de partijleiding wel tot inkeer komen, vindt Wangsabesari. “Het ondertekenen van de intentieverklaring komt erop neer dat de KTPI een verbintenis aangaat, ondanks het huwelijk (met de Mega Combinatie, red.).” Zelf blijft hij deel uitmaken van de coalitie.

Update:
Volgens StarNieuws wenst Soemita Wangsabesari succes toe met de oprichting van zijn nieuwe politieke partij.


32 REACTIES

 1. Ik raad hem aan spoedig een nieuwe partij op te richten, dan is de KTPI hem in ieder geval kwijt. Die partij zal geen enkele toekomst hebben, want wat stelt een Wangsa nou voor. Een nieuwe partij moet een dekmantel zijn voor de minister van sport en de vrouw van Wangsa zelf. Onmiddellijk na de oprichting moet hij uit de coalitie worden gezet, want er is geen samenwerking met die nieuwe partij aangegaan. Laat ook een onderzoek instellen naar het dienstverband van zijn vrouw en de zogenaamde zandleveringen door die dubieuze stichting van deze stelende Javaanse parlementariër.


  Maak melding

 2. Wangsa moet nu een massameeting houden om te bewijzen dat hij veel aanhang heeft.Want vele KTPI”ers zouden bij hem zijn aangesloten. Er komen op de meeting misschien slechts 24 (vierentwintig) mensen. Zijn vrouw, kinderen en overige familieleden. Ook die van Revano Wongsoredjo idem dito. Veel geschreeuw en weinig wol. Holle vaten klinken het hardst….


  Maak melding

 3. De stoel waarop hij zo lekker zit, is van de KTPI. Hij moet die teruggeven aan de KTPI. Hij moet de schadeloosstelling die bij de stoel hoort, gedeeltelijk teruggeven aan de KTPI, zodat de KTPI, die in hem had geïnvesteerd, de verkiezingsschuld kan aflossen.
  Zijn nieuwe partij zou kunnen heten: PVO. Partij van verraders en overlopers. Denk erom : alleen het verraad wordt beloond, en niet de verraders. Judas had zichzelf verhangen.


  Maak melding

 4. er is nooit eenheid geweest tussen javannen in het landen daar maak t de macht hebber misbruik van, alle partijen heeft hij uitelkaar gerukt,nou wan sa betjari geef de zetel terug want het is niet van jou .die zetel is van ktpi .overloperen verrader dat je ben .je denkt alleen aan die stoel en macht ,judas ben je,hang je zelfe op ,dart had judas ook gedaan succes


  Maak melding

 5. Wang-soo-booo sarie joe klarie . Sinds je Soemita heb laten overlopen in 1996 naar de zakazaka DiDiBrie ndp heeft de javaan de partij KTPI de rug gekeerd. De mensen gingen toen massaal richting Somo. Dus wang-sa a k’ba gie joe. Soemita no e dege-dege, a pa no e beefie. DiDiBrie wilde partijen breken nu is DiDiBrie voor de zoveelste keer gebroken. Ding joeroe e nakie gie DiDiBrie. Gado pikin DiDiBrie a dey foe joe e doro pe joe o mietie met de 4 muren en daarna joe o boks nanga DAAL en de rest. Hissie hissie au go fadong hhhhebie gie joe. Daaaaag ndp. Daaaaaag Wongsoboengklarie en nieuwe stijl. ha haiiii. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. glenn pengel

  na so so batjauw joe sa njang nps dede keba .
  die zogenaamde verbroederings politiek van jou nps en de vhp hebben nooit gedeugd.het heeft tot apartheid geleid .
  pengel in 2015 krijgen jullie de genade klap van twee zetels .oeng dede keba ma oeng lissie voe vadong boy pengel .
  ding koerie nanga somo broko nps hihihihihihihhi .a verbroederings politiek voe pengel no boeng .no no vene sidong tap wang oedoe bangie .ai tik ing kiek tap rusland .er zitten alleen maar clowns in de nps vene was de grootste .nu zitten santhoki en somo samen te bestuderen hoe ze de zetels gaan verdelen en rusland mag de restjes ,de minst belangrijke zetels .de beer is nog niet geschoten maar de huid wordt al verdeeld .ik weet waarover ik praat .spa en da91 zijn spek en bonen mang ding mang dat na troe troe voetoe boi .


  Maak melding

 7. Pero, voor een surinamer ben je een geweldige neerlandicus, ik heb nooit een geschoten of gevilde beer in Suriname gezien jonge. Spek en bonen ai meki mie puff jere, leki was gasfabriek. OK OK sorry brada mijn verontschuldiging in de correctie.


  Maak melding

 8. @ Democraat ,
  Hoe democratisch ben jij ingesteld , mien jong ???
  Jouw lijder ( zie foto , mummi/dummi ) heeft zich vast gelast aan de voorzittershamer , al meer dan 45 lange jaren , is dat democratisch???
  Jouw lijder is een veroordeelde en een notoire leugenaar/fraudeur !
  Wat heeft jouw lijder voor de javaanse gemeenschap gedaan in de afgelopen 45 lange jaren tijdens zijn voorzitterschap ???
  Wat heeft hij voor zijn achterbaan gerealiseerd met uitzondering van het oprichting van een stichting die notabene de naam Soemita moest dragen ???
  Waarom en hoe komt het dat stichting Soemita heel gefortuneerd is en de KTPI -kast rest 0 (nul) is ???
  Is het predikaat ” DEMOCRAAT” op het juiste plek als jouw lijder zich vast last aan de voorzitters-hamer en een ieder die zich kandidaat stelt voor de voorzitterschap als bedreiging wordt gezien en vervolgens leden van het bestuur manipuleerd en chanteerd ,al 45 jaar lang ???
  De KTPI is en moet voor jouw mummi/dummi een garantie-stelling betekenen dat de Soemita-dynastie in leven worden gehouden !!!
  De persoon die met een dochter van jouw lijder trouwt , krijgt autmatisch de voorzitters-hamer !!!
  Mijn persoon zal het toejuichen als de beweging van Wansabesarie daadwerkelijk tot een poitiek partij wordt omgedoopt !!!
  De javaanse gemeenschap verdient een nieuw politiek partij , met een nieuwe leider , jong en dynamisch , dus geen criminele /proletische achtergrond !!!
  Kortom , nieuw elan , jong en integer !!!
  ” Al wat goed is te betrachten , dat geeft aan onze republiek Suriname waardij ” !!!


  Maak melding

 9. Je weet het maar nooit met deze gasten. Het is nooit wat het lijkt of schijnt. Wat niet is wordt en wat is verwordt. Het zijn pursang koorddansers van de eerste orde! De samenleving weet niet waar het met deze club aan toe is. Er is weinig tot in het geheel niet consequent handelen.


  Maak melding

 10. Over criminaliteit gesproken. Wat gebeurt er op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ? Hij is beleidsadviseur en daar is corruptie ten top. Is in DNA besproken. DNA-leden hebben het vertrouwen in de minister toen opgezegd.
  Hij houdt zoveel van de KTPI, maar toch heeft hij de partij verraden. Elders gelezen, dat de nieuwe partij zal heten NSK (Nieuwe Stijl KTPI). In dat geval zal het hoofdbestuur van de KTPI de rechter vragen om de naam KTPI niet te gebruiken.
  Gooi geen steen in de put, van waaruit je het water hebt gedronken….


  Maak melding

 11. Overgenomen:
  Corruptie. Adna ontkent en wil de CLAD binnenhalen. Steeds weer dezelfde namen, als het gaat om toentertijd het fietsenschandaal op HI en dan nu de zandhopen, levering brushcutters en andere zaakjes. Wanprestaties? Helemaal niet, hor. Alles door Wangsa cum suis (…), uitstekend geregeld.


  Maak melding

 12. @ Democraat ,
  Welke leden van de oppositie houdt van een minister van de coalitie ???
  Besef jij dat waar er gewerkt wordt ook fouten worden gemaakt ?
  De fouten die gemaakt zijn , zijn van dien aard dat de PG niet aan te past hoeft te komen in tegenstelling tot het gepleegde delict van jouw mummi/dummi !
  Jouw mummi/dummi is niet een gekozen volksvertegenwoordiger noch minister maar had getracht de ministerie van RGB te dirigeren en dat had geleid tot het ontslag van de KTP[-minister , inclusief jouw mummi/dummi ( exit ).
  Vervolgens over verraad gesproken ;
  Wangsabesari heeft geen intentie-verklaring ondertekent maar jouw lijder , mummi/dummi !
  Wat Wansabesarie doet is principaal , daar de KTPI in de regering zit en ook regeringsverantwoordelijkheid heeft en draagt , dat integenstelling met de verradelijke attitude van jouw mummi/dummi .
  Waarom blijft jouw mummi/dummi in de coalitie ???
  Houdt toch de eer aan jezelf , mien jong .
  Ik hoop en weet het bijna zeker dat Drs. Wansabesarie zijn politieke partij nooit de KTPI signature gaat en zal gebruiken en dat ligt in het feit dat hij niet geassioceerd wil worden / zijn met fraude/oplichting/chantage/aperte leugens !!!
  Het is on-javaans en on-ethisch !!!
  Het javaanse volk verdient een politieke leider , die jong ,dynamisch , goed opgeleid en de vermogen heeft visionair te kunen denken !!!
  Al wat goed is te betrachten , dat geeft aan onze geliefde Republiek Suriname waardij !!!


  Maak melding

 13. Overgenomen: Wangsa is boos? Waarom? Omdat hij een achterlijke inschattingsfout heeft gemaakt. Vele maanden heeft hij kansen tot inkeer gehad. Om terug te komen. Allemaal van oom Willie gekregen. Toch bleef hij buiten spelen, tijdens het aankomende onweer. “Kom binnen Wangsa…, en blijf binnen…”. Antwoord: “… neen nog niet oom Wil…, ik wil niet…, ben pommerak aan het eten…”. En toen kwam bliksem. ‘Naki Wangsa onderste boven…, dan a man e kre fu tru no no…’. Met zijn wajangpop onder de arm naar oom Des, voor de aanvullende en inmiddels afgezaagde kreet: “Mi wanni Des fu pres…”. Hoop doet leven. Ook valse hoop, in bepaald senieler gevallen…!men:


  Maak melding

 14. De stoel waarop hij zo lekker zit, is van de KTPI. Hij moet die teruggeven aan de KTPI. Hij moet de schadeloosstelling die bij de stoel hoort, gedeeltelijk teruggeven aan de KTPI, zodat de KTPI, die in hem had geïnvesteerd, de verkiezingsschuld kan aflossen.
  Zijn nieuwe partij zou kunnen heten: PVO. Partij van verraders en overlopers. Denk erom : alleen het verraad wordt beloond, en niet de verraders. Judas had zichzelf verhangen.


  Maak melding

 15. @ Democraat ,
  Door en dankzij de samenwerking in de Mega-Combinatie , heeft de KTPI twee zetels in de DNA .
  Het moet toch duidelijk voor jouw zijn waarom mummi/dummi niet werd gekozen in 2010 ???
  When you finally say goodbye to old energies , you will discover an opening to create something New !!!
  Al wat goed is te betrachten , dat geeft aan onze geliefde Republiek Suriname waardij !!!


  Maak melding

 16. “Ik hoop en weet het bijna zeker dat Drs. Wansabesarie zijn politieke partij nooit de KTPI signature gaat en zal gebruiken en dat ligt in het feit dat hij niet geassioceerd wil worden / zijn met fraude/oplichting/chantage/aperte leugens !!!”
  Time will tell…..

  De stoel waarop hij zo lekker zit, is van de KTPI. Hij moet die teruggeven aan de KTPI. Hij moet de schadeloosstelling die bij de stoel hoort, gedeeltelijk teruggeven aan de KTPI, zodat de KTPI, die in hem had geïnvesteerd, de verkiezingsschuld kan aflossen.
  Zijn nieuwe partij zou kunnen heten: PVO. Partij van verraders en overlopers. Denk erom : alleen het verraad wordt beloond, en niet de verraders. Judas had zichzelf verh


  Maak melding

 17. Overgenomen:
  – KTPI. Men vergaderde stevig door en Wangsa werd uiteindelijk in ere hersteld…, bij oom Willy binnen het hoofdbestuur. Hopelijk heeft de patriarch niet opnieuw het ‘Paard van Troje’ binnengehaald. Blijft men in combinatie met de NDP ‘plus’ of gaat de KTPI voor het meer aan traditionele en rustgevender in de “poli poli”. ‘That will be the question…, to be answered’. Het kan vriezen en het kan dooien.


  Maak melding

 18. Overgenomen:
  – Wangsa. Men kan de klok erop gelijkzetten, dat Wangsabesari de initialen van de KTPI niet zal kunnen gebruiken om daarmee de algemene en geheime verkiezingen binnen te treden. Wie herinnert zich niet de juridische strijd, tussen “DA” van Ramkhelawan en “DA’91” van Jesserun. Maar de geschiedenis kan zich in dit land altijd wel weer herhalen


  Maak melding

 19. @ Democraat ,
  Politiek gezien is mummi/dummi’s KTPI al dood en ironisch genoeg zijn het de heren , Drs. Wangsabesari en Refano Wongsoredjo die jouw KTPI nog bestaansrecht en in leven houdt !
  Waarom treedt Mummi/Dummi niet uit de coalitie en daarmee de eer aan zichzelf houdt ???
  WHY , TELL ME !!!
  Al wat goed is te betrachten , dat geeft
  dat geeft an onze geliefde Republiek Suriname waardij !!!


  Maak melding

 20. Wangsa en Wongso zijn verraders.Judas heeft zichzelf verhangen.
  Het verraad wordt beloond , maar niet de verraders.
  Wanneer de naam KTPI wordt gebruikt/misbruikt dan zal de rechter hierover een uitspraak doen. Het zal niet lang meer duren. Time will tell…

  Over criminaliteit gesproken. Wat gebeurt er op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ? Hij is beleidsadviseur en daar is corruptie ten top. Is in DNA besproken. DNA-leden hebben het vertrouwen in de minister toen opgezegd.
  Hij houdt zoveel van de KTPI, maar toch heeft hij de partij verraden. Elders gelezen, dat de nieuwe partij zal heten NSK (Nieuwe Stijl KTPI). In dat geval zal het hoofdbestuur van de KTPI de rechter vragen om de naam KTPI niet te gebruiken.
  Gooi geen steen in de put, van waaruit je het water hebt gedronken….


  Maak melding

 21. “”Democratie”” betekent o.m., dat de meerderheid voor het zeggen heeft. Twaalf van de dertien hoofdbestuursleden zijn akkoord met het ondertekenen van de intentieverklaring. Maar die enkeling (die drenkeling is) is ermee niet eens, en pleegde verraad. En daarvoor kreeg hij een beloning…


  Maak melding

 22. @ Democraat ,
  Is het in jouw beleving een normale gang van zaken dat een democratische lijder meer dan 45 onafgebroken jaren persoonlijk de voorzittershamer hanteert ???
  De zgn. meerderheid waarop jij doelt, is een meerderheid dat middels manipulatie’s en chantages tot stand is gekomen , dat onder het regie van jouw demagoog / pathalogische leugenaar Mummi/Dummi !!!
  Dat noemt men indoctrinatie waarbij waarachtig democratie met geen loep te bespeuren valt .
  Het predikaat ” diktator ” is hierbij zeer gepast !!!
  De heren , drs.Wangsabesarie en Wongsoredjo , hebben het vermogen om visionair te denken en de stap die zij genomen hebben mag vertaald worden als , intelligent-zijn en politiek-ethisch juist !!!
  Ontwaakt , mien jong !!!
  Al wat goed is te betrachten , dat geeft aan ons geliefd Republiek Suriname waardij !!!


  Maak melding

 23. Hallo (lijder moet zijn leider).
  De meerderheid bepaalt en de minderheid dient gehoor te geven aan de meerderheid. Dat is o.m. “democratie”. Wat de verrader nu zaait, zal de verrader in de nabije toekomst oogsten. Of zichzelf verhangen zoals Judas dat deed. Hetzij zo…God’s molen maalt langzaam maar zeker….


  Maak melding

 24. Pieter:
  “”Ik raad hem aan spoedig een nieuwe partij op te richten, dan is de KTPI hem in ieder geval kwijt. Die partij zal geen enkele toekomst hebben, want wat stelt een Wangsa nou voor. Een nieuwe partij moet een dekmantel zijn voor de minister van sport en de vrouw van Wangsa zelf. Onmiddellijk na de oprichting moet hij uit de coalitie worden gezet, want er is geen samenwerking met die nieuwe partij aangegaan. Laat ook een onderzoek instellen naar het dienstverband van zijn vrouw en de zogenaamde zandleveringen door die dubieuze stichting van deze stelende Javaanse parlementariër””


  Maak melding

 25. @ Democraat ,
  Jouw lijder , Mummi/Dummi zit niet in de coalitie .
  Hij wordt ook niet gekend en dat heeft/had jouw lijder publiekelijk bekend gemaakt , dat is jouw toch niet ontgaan ???
  In het strafrecht mag jij persoon een dief noemen als hij/zij al gevonnist /veroordeelt is door de rechter .
  In het geval van Wangsabesarie kan jij het niet zeggen dat hij een dief is , dat in tegenstelling van jouw lijder die voor tig maanden domicillie had gehouden in de roem-ruchte Santo Boma .
  Tanghi , odjoh toeroe waye !!!
  Salamat isohk


  Maak melding

 26. Behalve verrader overloper is hij nog een boef. (Zie posting van Pieter) (Lijder moet zijn Leider). (5-e klas Lagere School)

  Pieter:
  “”Ik raad hem aan spoedig een nieuwe partij op te richten, dan is de KTPI hem in ieder geval kwijt. Die partij zal geen enkele toekomst hebben, want wat stelt een Wangsa nou voor. Een nieuwe partij moet een dekmantel zijn voor de minister van sport en de vrouw van Wangsa zelf. Onmiddellijk na de oprichting moet hij uit de coalitie worden gezet, want er is geen samenwerking met die nieuwe partij aangegaan. Laat ook een onderzoek instellen naar het dienstverband van zijn vrouw en de zogenaamde zandleveringen door die dubieuze stichting van deze stelende Javaanse parlementariër””


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.