Brunswijk: Abop – NDP niet te verslaan

39

PARAMARIBO, 1 jun – “Ik durf te zeggen dat de combinatie Abop – NDP door niemand te verslaan is. Je kunt alle partijen in Suriname bij elkaar brengen, ook de nieuwe, we stoppen ze allemaal in onze broekzak.” Dit zegt Ronnie Brunswijk over het aankomende bondgenootschap tussen het Nieuw Front en drie andere politieke partijen. De leider van Abop staat open voor een as met de partij van Desi Bouterse.

De ooit geslagen vijanden zouden dus tot een stevige alliantie kunnen komen. Uiteraard moet de liefde eerst van beide kanten komen. Bouterse heeft zich tot nog niet uitgelaten. Abop ligt ook daar niet wakker van. “Geen enkele partij of blok zal zonder Abop een vuist kunnen maken. Al zou het blok (Nieuw Front e.a., red.) tot achttien of drie en twintig parlementszetels komen of de NDP, er is een toegevoegde waarde nodig”, zegt Brunswijk tegenover Apintie.

En die toegevoegde waarde zou Abop zijn. Brunswijk vindt de drijfveer achter het nieuwe blok onrealistisch. Zoals Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur het zegt, gaat het om de meerderheid om de president te kiezen. Een meerderheid dan in de Verenigde Volksvergadering, waar parlement en districts- en ressortraden bijeenkomen. “Als je de president kan kiezen en je hebt niet de meerderheid in het parlement, krijg je een president zonder budget”, aldus Brunswijk.

39 REACTIES

 1. En zo houden we elkaar gegijzeld met de grootste verliezer de burgers. Machtsbeluste old skool gasten die louter voor hun eigen parochie preken. Hoogste tijd dat jongeren in opstand komen en de oude garde met pensioen sturen. En dit geldt voor alle politieke partijen.


  Maak melding

 2. mie pero taki wij gaan naar de overwinning in 2015 hoe dan ook .het is geen arrogantie het is de realiteit .die mammoet blok is groot voor niks het is alleen maar lucht .de tijd zal het leren .die mannen hebben geen regeer programma niets ,die mammoet blok wil macht en dat weet je van te voren en dat is een goed teken voor het volk .wij weten nu waar wij aan toe zijn .de nps gaat ten onder de pl gaat scoren onder de javanen ,de vhp gaat scoren onder de hindustanen.
  de creoolse achterban moet inzien dat ze niet kan gaan stemmen op de kleine partijen b.v de spa ,da91 nps nee de ndp is de grootste politieke partij en ik hoop dat het gezonde verstand gaat zegevieren .het wordt een etnische verkiezing zonder twijfel .
  en ik hoop dat mc de verkiezingen wint zij hebben bewezen het land vooruit te helpen .perfect zijn ze niet maar ze hebben veel gedaan en dat zal omgezet worden in politieke winst in 2015 ben ik heilig van overtuigt .mamoet blok broeia ze roepen van alles dat de regering niets hebben gedaan .wij moeten weinig aandacht besteden aan deze gasten en ons werk afmaken ,mc laat je niet verleiden door die mammoet blok .


  Maak melding

 3. Ay…..mi… Gado!!!, Ja met zulke uitspraken komt in ons geliefd Suri nooit een eenheid. Ik vind ,dat de burger de grootste verliezer is.Ik vraag me af beste mensen of alle Surinamers een Natie vormen in Sweetie Sranang kondre!!!!Dat wordt vissen in troebel water van de aankomende verkiezing in mei 2015 in Suriname.


  Maak melding

 4. Brunswijk is allicht gezakt voor het onderdeel rekenen van zijn Bachelor opleiding Business Administration of welke pretstudie hij kan doen om een diploma te scoren.

  MC heeft NS en KPTI buiten gezet. MC heeft jegens Palu gesteld dat men NDP wag worden of een eigen plan moet gaan trekken. Ofwel er bestaat geen MC meer maar het is weer de NDP met daar in opgenomen alle Wijdenbosch fracties van de VVV.
  NDP heeft de BVD, althans Djilp Sardjoe opgenomen in haar gelederen waarbij het bestuur nog tegen stribbelt.
  De NDP heeft bonje in haar eigen gelederen waarvoor het geen uitsluitsel geeft en heeft al een aantal oudere tijgers van zich vervreemd.

  AC is niet meer, het is ABOP met een paar van de BEP gejatte zetels. Er hoeven maar een paar stemmen te verplaatsen in de districten en DOE hoeft maar een beetje het redelijke alternatief te vormen en NDP en ABOP worden weg gevaagd tot marginale partijen.
  Het Surinaamse kiesstelsel was de afgelopen verkiezingen in het voordeel van de NDP /MC maar kan met een verenigde rest heel makkelijk tot een ramp voor NDP en ABOP omgevormd worden.
  Er zijn heel wat mensen die ontevreden zijn. Iets wat de aanhangers van NDP en ABOP niet willen of kunnen inzien. Ze zijn het rekenen niet echt meester.


  Maak melding

 5. “Paulus de boskabouter
  Brunswijk als toegevoegde waarde? In welk opzicht?”

  Met Lonny erbij, hebben wij onmiddellijk visie (fisi),
  u weet wel! Anjoemara, walapa, kwi kwi!!!


  Maak melding

 6. front met vhp,ktpi,da91,pl,nps,bep
  alle bereken is nog lang heel lang geen ontvangst mie bar oeng .
  die mammoet blok gaat jullie duur komen te staan met name de nps
  bij spa gaan alleen de familie leden van castelen op hem stemmen ,bij da91 het zelfde .bij bep zijn het de redimusus .
  bij de nps gaat rusland definitief de nps de genadeslag geven met minder dan twee zetels .
  als volk zie sang e pesa ,het volk ziet wat er gebeurt met name de creolen zeker weten .de pl en de vhp willen de macht en dat gaat niet zonder slag of stoot .het zijn boeven die aan de macht willen komen ,criminelen en dat gaat niet gebeuren .het volk lust de pl niet het volk wil geen hokjes partijen en als ik radjendre moet geloven wordt mijn president ge isoleert maar dat heeft front en nederland al proberen te doen radjendre zie die acp top .wij leunen niet op nederland hoor wij zijn een zelfstandige natie dat heeft nederland gemerkt hoor .de huidige regering wacht niet op steun van nederland ,volgens mij denkt deze man dat suriname geregeert wordt door front waar zij afhankelijk waren van nederland .paars bewijst ons wat zelfstandiheid is en daar moet jij radjendre trots op zijn zoals wij strot op zijn dat wij hebben gekozen voor deze president op democratische wijze .hoe kom je erbij dat wij ge isoleert gaan worden .komt het doordat santhoki naar holland komt ,ik weet het niet maar in dit land hebben wij holland nooit de deur gewezen het is de arrogantie dat holland buitenspel staat zie de nederlandse ambassade die de verhoudingen wil bekoelen maar waar de mc de deur dicht houd .nederland is rijk maar geld is nog niet alles in het leven ,je trots is ook belangrijk als natie radjendre .je moet eerst kruipen voor je kan lopen ,daarmee bedoel ik dat je met vallen en opstaan veel leert tot je zelf gaat lopen ,en als je zelf kan lopen voel je je goed .
  je kan dan zelf bepalen naar waar je loopt radjendre.dus holland kan ons niet isoleren ,ze dachten de russen ook te isoleren maar ze slikken hun eigen braaksel nu .nu hoor je europa niet als het om rusland gaat .het volk bepaalt in suriname niet nederland of wie dan ook .als desi delano bouterse weer wordt gekozen bewijst dat suriname lak aan het buitenland heeft met name nederland .jullie fronters en nederland nemen het woord isoleren steeds in de mond .dat is een teken wat ik al wist ,en dat is dat jullie steeds het volk proberen op te hitsen tegen dit democratisch bestuur ..reken maar dat suriname niet vooruit gaat komen met pl en vhp het wordt een ramp met gronden corruptie onderhandse gunningen .wij hebben genoeg ervaring met de vhp en de pl als het om dit soort corruptie gaat .ik wil jullie een ding mee geven het volk slaapt niet .


  Maak melding

 7. dit is een grote aanfluiting voor alle soldaten/rebellen die tijdens de
  oorlog zijn gesneuveld. ze hebben zoveel bloed aan hun handen en vandaag de dag zijn ze de grootste vrienden. al die mensen zijn voor niets gestorven. en hun geliefden hebben voor niets zoveel verdriet gekend. voor macht en geld gaan “Desi Fouterse & Lonny Kluswijk” letterlijk over lijken !!!


  Maak melding

 8. Zei iemand gezondverstand.
  GezondVerstand heeft gegoogle en onderzoek toont aan dat de NDP vanaf 1996 meer zetels heeft gehaald dan alle andere partijen. Doordat de andere partijen een combinatie vormen in nieuwfront hebben ze meer zetels om te regeren. Ndp haalde in 1996 16 zetels
  Nieuw Front: 24 zetels >NPS –VHP-KTPI-SPA
  verkiezing 2000> Nieuw Front totaal: 33 >NPS –VHP-PL-SPA
  verkiezing 2005> Nieuw Front totaaal: 23 >NPS –VHP-PL-SPA
  Ndp haalde in 2005> 15 zetels
  verkiezing 2010> Nieuw Front totaal: 14>NPS(4) –VHP(8)-DA91(1)-SPA(1)
  NDP haalde in 2010> 18 zetels
  2010 haalde ABOP(3)-BEP(4)-PALU(1)- NS(2)
  grafieken toont aan alleen in 2000 heeft nieuw front een meerderheid gehaald en dat de NDP altijd meer zetels heeft gehaald dan alle andere partijen.
  we kunnen lachen om Brunswijk uitspraken maar, hij heeft gelijk de VHP is de enige partij binnen nieuw front die de zetels binnen haalt voor de partij.
  Gezondverstand toont aan dat als nieuwfront wilt regeren moet de VHP en de NPS meer zetels halen dan NDP.
  als nieuwfront in 2015 wilt regeren moeten ze alle kleine partijen inclusief ABOP in hun combinatie hebben voor regeer mogelijkheid. Praktijk toont aan dat de NDP forst aan het groeien is en dat ze in 2015 minimaal hun 18 zetels behouden dat betekent dat het voor derest moeilijk wordt en de heer Santhoki als president zal slechts een droom wezen. We moeten de situatie eerlijk bekijken en zien ook dat de VHP door heeft dat andere groepen behalve Hindoestanen op de VHP moeten gaan stemmen en dat zie ik niet zo gauw gebeuren omdat de VHP heeft nooit een goede reden gegeven waarom men op VHP moeten stemmen behalve dat de NDP slecht voor Suriname is. VHP heeft nooit aangegeven wat ze ander willen doen dan Bouterse en dat zal de VHP stemmen kosten omdat de afro surinamers nooit op de VHP zullen stemmen maar de Hindoestanen zullen wel op de NDP stemmen omdat de NDP een multiculturele partij is waarbij ieder etnischegroep is vertegenwoordig één volk, één land en eenheid en zoals dat hoort! Als de VHP echt een hervorming partij wilt heten dan moeten ze alle etnische groepen in hun partij opnemen en dat zie ik niet zo gauw gebeuren omdat volgens VHP ingewijden zal de VHP haar identiteit verliezen als men andere etnische groepen in hun bestuurfunctie en top toelaten. In Suriname is geen plaats voor etnische verdeling van etnischepartijen die slechts hun eigen belangen behartigen. etnische partijen in Suriname zijn de dinosaurus van onze tijd en de dood is voor deze partijen dichtbij.


  Maak melding

 9. Als politieke programma geldt als leidraad VISION 2030 van de VHP.

  Dus beste critici niet uit jullie nek lullen, maar lezend. Doen. Niemand hoeft jou te bekeren. Doe het zelf.


  Maak melding

 10. Het is te hopen dat de Surinaamse kiezers intussen spuugzat geworden zijn van deze twee, zichzelf gangster noemende criminelen, die er alles aan doen om uit de gevangenis te blijven.


  Maak melding

 11. Als het Surinaamse volk dom blijft (doen) zullen na de verkiezingen de 2 grootste criminelen weer aan het hoofd blijven van de corrupte en narcostaat Suriname, maar ik blijf van goede hoop dat onder leiding van de VHP, er een andere wind in Suriname zal waaien, van mij geen gegoochel met cijfers en statistieken waarmee naar behoefte gemanipuleerd kan worden, eens moet toch het gezonde verstand de boventoon gaan voeren, anders ben ik bang dat Suriname geisoleerd zal raken, en dat er alleen nog met China en andere boevenstaten betrekkingen onderhouden kunnen worden


  Maak melding

 12. Als je met vuurwapens zwaait en scheidrechters bespuugd en bedreigd ben je zeker niet te verslaan.

  Als je gemiddeld een 1 voor je bachelor bedrijfskunde haalt en je bedreigd de docenten van de Universiteit om van die 1 een 10 te maken ja dan ben je zeker niet te verslaan.

  Begrijp niet dat deze idioot met de cumulatief IQ van een schoenmaat minister president wil worden van de republiek.

  Kan hij niet in Zimbabwe minister worden van het maken van waspoeders?


  Maak melding

 13. Brunswijk en Bouterse gaan het land leiden.

  Elk volk krijgt de leiders die het verdiend: Suriname krijgt 2 veroordeelde drugscriminelen, bankovervaller en een moordenaar als leiders…

  I rest my case..


  Maak melding

 14. Heldere analyse van “GEZOND VERSTAND” De oude politieke partijen zijn blijven hangen in het verleden. De generatie van nu heeft een eigen mening, ze hebben geen bekrompen racistisch religieuze bejaarden nodig, die ze komen vertellen wat goed voor hun is.


  Maak melding

 15. De mens is pas mens als hij tot zelfbeheersing in staat is en eigenlijk dan pas wanneer hij haar in de praktijk brengt.

  veel succes!!!


  Maak melding

 16. Ach kijk,om aan de macht te blijven gaan de 2 amnestie lijders bouta en brunsie tot het uiterste.Het staat vast , deze 2 criminelen zijn van plan aan de macht te blijven desnoods met geweld en al !SOORT ZOEKT SOORT !!


  Maak melding

 17. Ray in dat geval gaat het spreekwoord op,met een kleine toevoeging,
  Zeg mij wie uw vrienden (leiders) zijn, en ik zeg u wie (en hoe) u bent.


  Maak melding

 18. 1. als ndp niet zou accommoderen, hoeveel zetels zouden er dan overblijven?

  2. … en toen moesten we aan de SAP en alle schulden van de ndp boevenbende saneren en bruggen betalen en noem maar op. want sommige mensen kopen en kopen en lenen en lenen en denken steeds dat zij nog aan het beginpunt van hun kunnen zijn. maar het geld kan maar 1 keer worden uitgegeven en iedere lening extra laat zich voelen aan het einde, wanneer ze, de leningen, moeten worden afgelost. hopelijk is er een ndp regering aan het einde wanneer het aflossen van de leningen begint.


  Maak melding

 19. Geen enkele politieke partij op zichzelf/zelfstandig zal in de DNA 34 zetels halen op 25 mei 2015 en daarom is DDB nu al uitgeschakeld om na 25 mei 2015 gekozen te worden in de DNA als President van de republiek Suriname. Het tijdperk DDB is afgelopen en DDB struikelt en strompelt op zijn laatste benen naar 25 mei 2015.
  Het staat nu al vast dat DDB na 25 mei zijn onschendbaarheid verloren heef totdat hij het ambt overdraagt aan zijn opvolger.
  DDB is in Nederland veroordeeld voor 15 jaar gevangenisstraf, in de USA/DEA wil men hem ook oppakken en voor het gerecht brengen als verdachte van drugstransporten naar de USA en in Suriname is hij hoofdverdachte van de 8 december 1982 moorden , moiwanamoorden, enz.
  Bravo daagt andere politieke partijen uit dat NDP en ABOP de sterkste politieke partijen zijn, dat moet nog blijken na de verkiezing van 25 mei 2015, hij mag een aankomend bachelor zijn, zichzelf een rekenwonder vinden in een of andere economische studie van een hogeschool, het kiesstelsel kennen, enz, maar hij moet de kiezers in zijn algemeenheid, jong, oud, (jonge ) man en (jonge) vrouw van de straat, prasie oso, schoolopleidingen, baka santie pasie, project, kampong, van de polder, inheemse van witsantie en redie dotie en marrondorpen langs de rivieren in het oerwoud niet onderschatten. Ook de heel kleine partijen, zoals: Doe, NS, enz, zullen het verschil gaan maken.
  De NDP/MC zal hoe men het keert of draait zwakker/kleiner in aantal partijen en kiezers worden, vooral ook omdat ze de vele beloften/luchtkastelen die zij het arme volk hadden beloofd niet heeft waargemaakt, DDB en de roversgang hebben honderden miljoenen us-dollars in hun eigen zakken volgestopt, zichzelf flink verrijkt en over de balk gesmeten, zie de dure ambassade in Parijs/Frankrijk, dure limousi voor DDB, zwaar bewapende lijfwachten, verdere hebben velen in de innercircle en zichzelf grote aantallen domeingronden gekregen, functies met topsalarissen en vele opdrachten aan hun familieleden en vrienden. Vraag Brampie maar en wat dacht je van de dure adviseurs. JOZEFZOON, ALIBUX, CALDEIRA, ABRAHAM, BISSCHOP/ geestelijke Steve Meye en niet te vergeten RADIOooman BIMBO, enz, enz. Het arme Surinaamse volk dat in grote armoede leeft, slechte schoolmaaltijden voor de kids, waaraan sommig NDP-ers goed verdienen, geen waarde vaste pensioenen voor ge pensioneerden, de arme landbouwers van de rijstvelden, enz, enz.
  De kiezer van Suriname is niets ontgaan.
  DDB moet/is al met zijn draaiboek bezig zijn, escape to Equatoriaal Guinee/steutel van de stad BATA heeft hij al en kan reeds nu beginnen een mondje creool patois te leren , zoals: oiu, non, merci, no merci, je vous prie, (pardon/kent hij niet!), excuzes-moi, salut, bonjour, au revoir, bon voyage, knippa lib aboo, enz, want die zal hij wel nodig hebben. Als dat zover komt hangt helemaal af hoe sluw hij de USA-inlichtingendiensten/ Navy Seals is, de Franse is/vreemdelingen legioen, de Braziliaanse is, enz., want deze hebben hun draaiboeken al gereed om de DDB zo snel als mogelijk in de boeien te slaan en mee te nemen in hun leger helikopter naar hun thuishaven/ Guantanamo Bay, (Gitmo). Zeer waarschijnlijk is hij voor 25 mei 2015 weg, om zijn vege lijf te redden.
  Het draaiboek van DDB zal na 25 mei 2015 niet werken voor een escape to Afrika/geen speelfilm. Wellicht over 5 jaar, mislukte Escape. De NAVO – satellieten/inlichtingendienst houden hem één maal 24 uur, 365 dagen al bijna 34 jaar sterk in de gaten en weten waar die zich bevindt. Ook toen hij naar Zuidafrika, Cuba, Equatoriaal Guinee en Venezuela ging wisten ze waar hij in het SLM-vliegtuig was en het toestel zich bevond. Welke hoogte, koers, boven welk land en zee?
  De ratten van de NDP kunnen alvast inpakken en het zinkende NDP- schip verlaten, want het tijdperk DDB is na 25 mei 2015 afgelopen en de DR – en DD-leden gaan bepalen wie de president, vice -president van Suriname wordt na 25 mei. Tenzij er weer een coup wordt gepleegd. Frauderen bij de verkiezingen????!!!, zal zwaar met hen worden afgerekend.
  Omkoping zal bij de DD- en DR-leden niet helpen. Ze hebben karakters en zijn niet te koop.
  Politieke Partijen oe bondroe!
  Free!!!!! Sranan Free!!!!!!,
  25 mei 2015
  Freedom, freedom freedom, freedom
  Freedom dé kom
  Moesje wer joe pangie now! Tjarlie! Wer joe pangie now.
  DDB en de Rovers doen het nu al niet dunnetjes in zijn onderbroeken/ Gebruiken heel veel toiletpapier. ( lees sranan, stree long grote/ let op toiletpapier, begint met een g.p.p.ra)
  Bang als die is voor de USA/Navy Seal.
  Limbo, Misie ka ba la, Pan ka, Boef jee zelf slaat tegenwoordig wartaal uit in radiointerviews. Het is stil bij de NDP, het is stil bij de NDP. Hoeft niet. zie hoe Gadafie ook te keer ging en is nu geschiedenis.
  Einde oefening in zicht. Het aftellen is geblazen.
  Freedom dé kom, Freedom dé kom.


  Maak melding

 20. Met deze twee misleiders is het begonnen en zal de strijd ook eindigen. Er kunnen geen twee kapiteins zijn op een schip. Wie zal eerste steen werpen. De paarse leider zal winnen, maar de gevolgen zullen zo desastreus zijn dat er wederom een herhaling jaren tachtig zal plaatsvinden.


  Maak melding

 21. Brunswijk en Bouterse gaan samen het land besturen ,dit zij de twee vijanden van de jaren tachtig ,nu gaan samen het land leeg plunderen ,kijk aan Rony brunswijk een jungel commando met miljoenen op zaak ra ra hoe is het mogelijk ,de gewonne man kan amper eindjes aan mekaar knoppen hij loop met miljoenen te strooien .


  Maak melding

 22. je hoeft deze twee crimies niet te verslaan,,

  dat doen de buitenlandse regeringen voor ons..,

  maar zolang wij als suri s achter deze moordenaars,oplichters’, boeven,verkrachters,rovers,enz enz enz lopen,en ondersteunen,zullen ze uit het gevang blijven..

  maar het buitenland wacht geduldig af..


  Maak melding

 23. p/s een goed v.b. kunnen onze poep figuren nemen van de Koning van Spanje die nu de brui aan geeft hij treedt n.l. af en draagt het vakel over aan jonge dienamiesche kerels/vrouwen om het land verder uit te bouwen..

  deze oude uit geleefde figuren kunnen niks maar dan ook niks geen enkele toegevoegde waarde toekennen voor het land..,,ze hebben geen rol van betekenis meer..

  hun tijd is voorbij en moeten nu in de gevangenis hun dagen verslijten..


  Maak melding

 24. Surneds,laat de Surinamers zelf bepalen wat ze willen.
  Houden jullie je liever bezig met Wilders anders komen jullie met bosjes terug naar Su maar of er plaats voor jullie zal zijn…..
  Een politieke partij word groot met de aantal leden en of je het leuk vind of niet de NDP is wel de grootste en kom nou niet mijn landgenoten bekritiseren,de NDP heeft wel er voor gezorgd dat mijn oma een redelijke aov heeft,de kinderbijslag verhoogd is,de basis verzekering een feit is,de minimumloon een feit zal zijn,de woningnood aangepakt word,onderwijs in de lift zit maar belangrijker nog;een NATIONALE PRESIDENT die geen etnichiteit propageert.Wie doet hem dat na in de huidige sur politiek.


  Maak melding

 25. @passant,

  YEAH MAN, ik hoorde Limbo laatst op de radio zeggen dat men bezig is met een 2e Van Loon. Deze BILLENLIKKER VAN BOUTA durfde de naam van ROY ROGER niet in de mond te nemen.

  DDB is synoniem aan het WITTE SPUL, DUS LIMBO SHOW UP!!!

  De OPENBARE AANKLAGER Preet Baretta zal CC-1 de DUIMSCHROEVEN aandraaien.

  Ik ben het met je eens, passant, dat DDB letterlijk struikelt en strompelt op zijn laatste benen naar 25 mei 2015.

  DDB heeft een SLEUTEL van OBIANG gekregen zodat hij niet hoeft aan te bellen als hij halsoverkop Suriname mocht verlaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.