Atleet Churandy Martina bij Tante Es in zo:RAYMANN

5

Tante Es ontvangt vanavond Churandy Martina in het programma zo:RAYMANN. De vrolijkste atleet van Nederland, die geboren is op Curaçao, nam drie keer deel aan de Olympische Spelen en is de snelste Nederlander op het ‘koningsnummer’ de 100 meter.

Martina nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen voor de Nederlandse Antillen en wel in 2004 en 2008. In 2011 stopte de Nederlandse Antillen als atletiek-natie te bestaan door staatkundige hervormingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Martina besloot daarop om voortaan voor Nederland uit te komen.

Op de Olympische Spelen in Londen, in 2012, stond hij in de finales van de 100 m, 200 m en 4 x 100 m. Martina is Nederlands recordhouder op de 100 m, 200 m en de 4 x 100 m estafette.

UPDATE:
Het wordt een speciale uitzending want Tante Es komt na deze aflevering niet meer terug in de show van Raymann, die volgend seizoen een nieuwe invulling krijgt:

Uitzending:
zo:RAYMANN | zondag 1 juni 2014, 23.15 uur, Nederland 1
(Foto: ©Lilian van Rooij)

5 REACTIES

 1. Ik wil Raymann en zijn crew feliciteren met het record. Knap dat een ‘gewone’ Surinaamse jongen het zo ver heeft geschopt in een witte samenleving waar carriere maken niet het makkelijkste is. Als je hem nou leuk vind of niet hij heeft er mede voor gezorgd dat wij Surinamers like-able zijn. Hij geeft Surinamers en Suriname een goede naam, hoe je het ook wend of keert.
  Ook ik ben een beetje uitgekeken op zijn show maar ben ervan overtuigd dat hij iets goeds zal brengen en kijk er naar uit. Cheers Raymann!


  Maak melding

 2. @Inafsabie
  Ik ben het deels met je eens. Raymann heeft zeker bijgedragen aan de positieve beeldvorming van Surinamers.
  Nederlanders knuffelen Marokkanen dank zij Amhali en Ali B. bijna dood. 😉

  Desalnietemin kan ik echt niet meer lachen om de grappen en grollen bij Raymann is laat. Dat de hoge hoed met cliché’s nog steeds niet leeg is na 13 jaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.