zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeger na bijna dertig jaar terug in Brokopondo

Leger na bijna dertig jaar terug in Brokopondo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – Het Nationaal Leger van Suriname is na ruim twintig jaar weer permanent gevestigd in het district Brokopondo. De Sergeant K. Blanca kazerne te Brownsweg moet voor meer staan dan alleen maar een stukje macht, zegt legerbevelhebber Ronny Benschop. Brokopondo is ook niet het eerste het beste district.

Grote voorraden mineralen maken het tot een broeinest van allerlei activiteiten. “Het zal de taak zijn van het leger om rust, orde en veiligheid te herstellen. Het gebied waarin u zult opereren is rijk aan natuurlijke hulpbronnen waarvan de opbrengsten de staat Suriname en de gehele bevolking ten goede moeten komen. Sta niet toe dat door oneigenlijke handelingen onze natuurlijke hulpbronnen in verkeerde handen terechtkomen”, zei Benschop tegen de eerste eenheid van de kazerne.

De kazerne werd vernield tijdens de oorlog tussen het leger en het Jungle Commando. Sergeant Blanca behoort tot de tientallen militairen die het leven lieten tijdens de oorlog. “De grond waarop u staat, is door uw wapenbroeders verdedigd. In sommige gevallen hebben zij zelfs het hoogste offer gebracht”, aldus Benschop. Plaatselijke gemeenschappen en ondernemers hebben vaker aangedrongen op terugkeer van het leger. De militairen moeten de politie bijstaan bij het handhaven van gezag.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Suriname veranderd langzaam aan in een totalitaire machtstaat. Handhaving is de taak van de politie en niet het leger. Baja voorbereiding coupe is in gang gezet.


  Maak melding
 2. Leger na bijna dertig jaar terug in Brokopondo!

  En binnenkort gaat het (N.L.) onder leiding van dezelfde Ronny Benschop, Ronnie Brunsie (Bravo) & DADA naar het Tigri-gebied met hun manschappen.

  Zullen ze eindelijk overgaan om die criminele Guyanezen vandaar te verwijderen/verdrijven?
  Want de voormalige (oude) wapenbroeders hadden het hazenpad gekozen in de jaren ’60 van de vorige eeuw.

  Minister LACKLEE zal eerst als (kwartiermaker) naar het Tigri-gebied worden gestuurd.

  Maar om terug te komen op bovengenoemd artikel!
  Gaat RONNIE BRUNSIE (Bravo) een detachement van zijn geheime (Jungle Commando) ook onderbrengen in Brokopondo?


  Maak melding
 3. @@@ koosssss
  je draait steeds in je zelfde stront van wartaal .wanneer ga je een beetje verstandig praten en vooruit denken .wees trots op het surinaamse leger koos .wees trots op onze jongens zoals pero trots is op het surinaamse leger .kom jou land dienen koos niet 8000 km onzin roepen omdat je een uitkering hebt in nederland .jij bent niet de enige die op afstand staan te brullen er zijn er heel wat .als je verstandig zou praten had ik nog begrip maar so so kaka .koos is in nederland en heeft nu zelfs zijn hindustaanse naam verandert in koos moet je nagaan . koos wil geen tjandrika meer heten alleen je huids kleur verraad je koos je kan je nog wit schilderen maar toch blijf je hindustaan hihihihihi
  dag koossss .


  Maak melding
 4. Vandaag gaat hij Broko-Pondo beschermen, maar hoe was het niet 30 jaar geleden???

  Toen zei DADA;….ik ga die dam opblazen!!!

  Vandaag dirigeert Latour zijn tigri’s niet naar Tigri 🙂

  ai boi


  Maak melding
 5. Pero ik ben trots op onze leger. Ja echt hoor. Hun heldhaftige acties in het binnenland Apoera, Moiwana en vooral de betalingsbalans steun die ze gegeven hebben in de vorm van hand en spandiensten in de invoer en uitvoer van witte poeder. Na bijna 40 jaar onafhankelijkheid maar nog geen een vierkante mm (millimeter) in Tigri heroverd.

  En o ja handhaving van orde door militairen betekent dat bellie als juspol minister gladuit heeft gefaald.

  Als je op Zanderij aankomt worden we verwelkomt door de militaire politie, ze zijn beleefd en professioneel. Maar toch in Nickerie op de backtrack route waar de meeste kleinschalige cocaine binnenkomt is geen politie of militair aanwezig zijn de locale taxi chauffeurs de
  grensbewakers.

  Helemaal met je eens.


  Maak melding
 6. Deze foto is het bewijs hoe amateuristisch het nationaal leger is. De zogenaamde stoere militair op de foto is na het eerste schot zijn linkerduim kwijt. De spangreep klapt na elk schot namelijk met geweld naar achteren om de volgende patroon aan te voeren in de loop. Het is een lachertje. Suriname’s hoop in bange dagen.


  Maak melding
 7. ramsingh en consorten
  de nederlanders zijn in de tweede wereld oorlog binnen drie dagen onder de voet gelopen door de duitsers dat de koningin moest vluchten toch zijn ze trots op hun leger .de nederlanders hebben duizenden burgers vermoord in indonesie en toch zijn de nederlanders trots op hun leger .er zijn 8000 moslims vermoord in sebrenicia waar de nederlanders verantwoordelijk waren maar toch zijn de nederlanders trots op hun leger .zit rustig op je ballen in nederland en vraag die moslim vrouwen wat ze van vinden van die nederlanders ,waren ze heldhaftig .en nog drank aan nemen van die bosnische generaal mladisch.de nederlandse karremans en nederland moeten zich schamen en pero is trots op het surinaamse leger .jullie mogen van alles bedenken om suriname af te kammen wij zijn hier trots op ons leger hoe amaturistisch het ook moge zijn .de nederlanders zijn dan zo geweldig maar men weet dat ze niet deugen .ik heb al eerder aan gegeven dat jullie maar een ding kennen en dat is suriname steeds afkraken maar wij gaan op de ingeslagen weg .wij hebben schepen uit frankrijk bestelt er zijn er drie en er volgen nog meer .het zijn geen tuig uit india zoals front die drie waardeloze helicopters uit india heeft bestelt .wij hadden liever tweedehands uit frankrijk of amerika kunnen bestellen ..de tijd zal het leren hoelang deze dingen in de lucht blijven .


  Maak melding
 8. Pero, waarom zou ik trots zijn op de laffe surinaamse leger. Ze hebben 15 broeders op een beestachtige wijze om het leven gebracht + ruim 60 vrouwen en kinderen in Moiwanna. Tot op heden is iedere vorm van excuses uitgebleven. Pero vertel mij nu eens hoe kun je nu trots zijn op deze lafaards? Intussen pikt Guyana Tigri in en wederom laten die lafaards het weer afweten.
  En blijven verschuilen achter baasje Bouta. Schaam je !


  Maak melding
 9. back 2 the ’80…alle voorbereidingen worden getroffen om bij een paarse nederlaag in 2015 de moordbrigade weer in stelling te brengen.


  Maak melding
 10. koos ik heb je aangegeven wat jou nederlandse leger betreft maar je zwijgt daar over ,alles wat die nederlandse leger aan misdaden heeft begaan ,toch houden die nederlanders van hun leger koosss .en daar heb ik respect voor zoals ik respect voor het surinaamse leger heb .zou jij mij willen zeggen dat het de schuld is van deze regering dat tigri bezet is ,is het geen spijkers op laag water zoeken .waarom stap je niet naar jou koningin die het gebied links heeft laten liggen en jou front met zijn zogenaamde verbroederings politiek met die traditionele partijen als de vhp ,nps ,en ktpi .daar moet men het zoeken .dank zij de mc wordt er een goed leger opgebouwd met behoorlijke wapens uit europese landen en geen wapens uit landen die zelf heel veel problemen hebben als india .het surinaamse leger is nooit goed bewapend ondanks dat front wist dat guyana tigrie bezet heeft .het is de huidige regering die bezig is ons grondgebied toch te beschermen door kust wacht schepen te bestellen om toch het hoofd te bieden tegen onze terioriale wateren .wat heeft front kunnen bestellen leggen jullie uit .drie waardeloze helicopters uit india die nog geen eens kunnen presteren ,terwijl er genoeg landen zijn waar de technologie echt niet te vergelijken is met india .,welk europees land koopt nou wapens uit india .ze kunnen het alleen kwijt in arme landen en dat heeft front gedaan met de vhp .ze kopen het in india omdat india ze niet kwijt kan .koos in elk geval heb ik jou mijn mening hier boven gegeven wat ik van jou nederlandse leger denk en zo is het .je hebt nog steeds geen atwoord daar op gegeven .de nederlanders zijn trots op hun leger ondanks de wandaden en zo ben ik ook trots op ons surinaams leger .


  Maak melding
 11. Pero laten wij het eens zijn over helicopters. Die indiase helicopters zijn echt waardeloos. Ze kunnen niet eens van Nw Nickerie naar Tigrie en terug vliegen zonder bij te tanken. India zelf kocht helicopters van Agusta in Italie, maar ze zijn nu gewikkeld in een corruptie schandaal.


  Maak melding
 12. Pero, ik heb niets te maken met het nederlandse leger. Zal me een zorg wezen. Ben ook niet trots op de nederlandse leger.
  Gaat mij primair om die surinaamse leger.
  Tigri wordt geannexeerd en de lafaards blijven bang in hun kazernes.

  En wat zeur je over front en de helikopter bestelling. Aankoop van leger materiaal gebeurt altijd in overleg met defensie deskundigen. Die lafaards hebben ingestemd met de aankoop van deze rommel. Maar goed deze waardeloze heli’s passen ook bij een waardeloze leger.

  Daaaaag Pero…


  Maak melding
 13. koossssss je praat dubbel ineens heb je niets met nederland te maken .deze loser krabbelt terug als het te heet onder zijn poten wordt .koos mijn antwoord is hier boven
  dag koossssss!!!


  Maak melding
 14. @ Pero:

  Ik heb een paar Helikopters voor jou speciaal, met schiet stoelen. Kom ze maar op halen op de militaire luchtbasis
  Gilzerijen in Ptata.

  Odi odi

  Law mang Dja.


  Maak melding
 15. @Pero
  Ik ben historisch gezien iets beter onderlegd dan de gemiddelde deelnemer op dit forum. Voor Nederland is haar nationale leger geen nationale trots en zeker niet wat haar wandaden betreft.
  De Nederlandse militaire daden zijn niet zo groot en in het algemeen uitgevoerd door Huurlingen. De slag bij Nieuwpoort (1600 het keerpunt in de 80 jarige oorlog), de Engelse zee oorlogen met een hoogte in 1672, De slag bij de Boyne in Ierland (William & Mary, begin van de ellende in Noord ierland), Willem II gedurende de slag Waterloo en de idiote zelf op offering van Karel Doorman in de Java zee. Daar mee heb je de krijgskundige prestaties van Nederland wel gehad.
  Oorlog en zaken doen gaan niet samen.

  Nederland heeft kans gezien na Napoleon 140 jaar Neutraal te blijven tot dat Hitler met een enorme overmacht (technologie, ervaring, leiding, taktiek) Nederland overviel.
  Wat de misdaden in Indonesie betreft (ja het zijn misdaden) moet u een en ander wel in de juiste context plaatsen. Nationalisten die in heel troebel water visten, ook veel landgenoten vermoorden en als sluipmoordenaars een vrij kleine bezettingsmacht te lijf gingen. Slecht opgeleide jongens van het Nederlandse platteland die uit net bevrijdgebied kwamen om Indonesie (volgens hun mening) te bevrijden. Zij werden daar ontvangen door de Japanners opgeleide nationalistische beweging die (terecht) streden voor hun vrijheid. De gebruikte middelen waren echter verre van fair en zeer bloedering. De nationalisten hebben heel veel eigen mensen vermoord.

  Sebrenica rust als een nationale zwarte pagina op Nederland. Geen trots maar realistisch aanvaarde boete doening voor iets dat in de gehele context niet echt de schuld is van Nederland als natie. Karreman was niet de sterkste militaire leider, het was een personeelszaken blunder dat de man daar was. Echter binnen de regels die gehanteerd werden de bevelvoering (NATO of VN) kon men niet anders dan toezien en dat wist Mladic heel goed.

  Pero, met betrekking tot Suriname worden veel dingen uit hun verband getrokken echter het steeds Nederland er bij slepen met dit soort argumenten geeft de armoede in kennis en argumentatie aan.
  U maakt u zaak zwakker en niet sterker.

  Het openen van een kazerne of steunpunt in Brownsberg met opera soldaten (zie bijgevoegde foto). Ik zeg opera soldaten omdat de militair op de foto bij het eerste schot zich zelf uitschakelt met het ruïneren van zijn linker hand. Hij zal z’n wapen voor de grendel in plaats van achter de grendel moeten vasthouden.

  De waarde van de mond krant holt zich zelf wel uit.


  Maak melding
 16. @Pero,..waarom koopt deze regering tractoren uit Iran?ook rommel
  Waarom koopt deze regering woningen uit China? ook rommel
  Je probeert alle rommel van deze regering goed te praten mi boy,..


  Maak melding
 17. @Pero,..over de helikopters uit India? niks mis mee qua technologie. India werkt nauw samen met de Duitse technologie bij de bouw en ontwerp. Er is maar 1 nadeel, en dat is dat ze alleen voor korte route’s geschikt zijn vanwege de tankinhoud.En bij de aanschaf heeft het leger de vorige regering akkoord gegeven ze te kopen. Denk dat Venetiaan verstand heeft van helikopters?


  Maak melding
 18. @Mundo, je reactie getuigt niet van bijster veel intelligentie.
  Het is toch triest dat je op deze manier een discussie probeert te beslechten.

  Maar goed als je de waarheid aan het licht probeert te brengen zijn bepaalde personen snel op hun teentjes getrapt.

  Have nice day …


  Maak melding
 19. Die heli’s moesten kosten wat kost besteld worden alleen maar om die njang te maken en daar is nw. Front kampioen in, tegenwoordig schreeuwen ze van daken dat deze regering corrupt is terwijl zij de slimste daarin zij.
  Beste heren zelf begrijp ik ook niet waarom wij Surinamers in conclaaf treden met weggelopen Surinamers die zoals blijkt niet van hun land houden maar van het land waarin zij wonen en werken.


  Maak melding
 20. @su.
  Ey brada, in het suri leger zitten alleen maar modomangs, dit foto is na 10000 opnames goedgekeurd om vrijgegeven te worden.Hiermee wordt het volk bang gemaakt. Goed dat een kenner de show door heeft.


  Maak melding
 21. @paraman deze kisten hebben genoeg actieradius voor de Surinaamse grenzen,Ze zijn niet besteld om naar columbia te vliegen voor een lading.


  Maak melding
 22. Nationaal Leger is om de landsgrenzen en territoriale wateren te bewaken/beschermen en daar waar het nodig is om samen met de politie de nationaal openbare orde te helpen handhaven!
  Onze NL is een leger bestaande uit surinaamse patriotten , waarachtige surinaamse zonen en dochters !!!
  In de koloniale tijdperk hadden wij in Suriname de ” Troepen Macht In Suriname “, afgekort de TRIS en die hadden de volgende taken , nl :
  -Om het volk te onderdrukken , werden ingezet bij demonstraties / protesten / calamiteiten met een uitdrukkelijk bevel om uitgebuitte protesteren arbeiders dood te schieten , bvb te Marienburg
  -Suriname bezet houden
  -De belangen van Ollandse ondernemingen te beschermen
  -De Ollandse Criminele Justitiele orde te handhaven
  En in de tijd dat er spanningen waren in het Tigri-gebied werden de bende van de TRIS een verbod opgelegd dat er niemand , geen kop , het bovengenoemde gebied mag betreden
  Tot overmaat van ramp liet de toenmalige minister-president een korps , bestaande uit politie agenten ,
  door een indonesche instructeur laten opleiden om onze grens gebied te verdedigen / beschermen en verder van het debacel is het bij jullie bekend , mag mijn persoon het aannemen .
  Derhalve zijn wij trots op onze patriotten ,waarachtige surinamers die niet schromen om zijn/haar leven als inzet te geven voor het behoeden en beschermen van land en volk !!!
  Stre de’f stre
  Wi no sa frede !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ
  DOSSIER SURINAME VRIJ !!!


  Maak melding
 23. @Pero de bittere cassaveplanter, lezen is kennelijk niet je sterkste kant. Waar staat dat ik niets met Nederland te maken wil hebben ? Je probeert de woorden in mijn mond te leggen wat je niet gaat lukken. Je bent besmet door de Mamjo paarse virus. Maak een afspraak met Baaswaterval, misschien is er nog hoop voor je.

  En ik blijf erbij dat de Surinaamse leger louter uit lafaards en landverraders bestaat. Deze lui schieten maar al te graag op hun eigen bevolking intussen gaan de Guyanezen in hun gang in Tigri. Zo laf als ze zijn staan ze met knikkende knieën erbij en kijken er naar.

  En daarom zeg ik deze geldverslindende bedrijfstak zsm ontmantelen. Suriname telt nog minders inwoners dan een stad als Rotterdam. Wat heb je nu aan een leger. Weg ermee !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES