Jaarbegroting Bouterse-Ameerali goedgekeurd

14

PARAMARIBO, 28 mei – Het parlement heeft de begroting voor 2014 van de regering Bouterse-Ameerali goedgekeurd. De omvang van de begroting bedraagt ruim zeven miljard Surinaamse dollar (ongeveer anderhalf miljard euro). Het begrotingstekort zit op twee procent. Sommige ministeries kregen meer stemmen voor hun begroting dan andere. Dat heeft vooral te maken met de houding van voormalig coalitiepartner Pertjajah Luhur, PL.

PL keurde voor de begrotingen van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Landbouw Veeteelt & Visserij en Handel & Industrie. Niet verwonderlijk omdat de alle drie ministeries tot recent onder de hoede vielen van deze partij. Alleen tegen de begroting van Onderwijs & Volksontwikkeling stemde PL tegen. Bij de andere onthield de partij van Paul Somohardjo zich van stemming. Voor het Nieuw Front is het allemaal kommer en kwel met het regeerbeleid.

“Een realisatiegraad van twee en veertig procent, wat doen we daarmee”, zei Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). Corruptie tiert welig en er wordt niets aan gedaan. “Gebrek aan samenhang in beleid, ministeries die geen geld krijgen voor goedgekeurde projecten, ik ben niet zo enthousiast”, zei Carl Breeveld (Doe). Voor de coalitie waren het niet genoeg redenen om moties van de oppositie te ondersteunen. Wel werd een eigen motie pro aangenomen.

14 REACTIES

 1. Of je de begroting nu wel of niet goedkeurt word, het maakt geen zak uit, het blijft een begroting en een zooitje, nog even afzien, tot de verkiezingen, en dan maar hopen dat er “WEL” verstandige mensen in de regering gekozen worden door kiezers die hopelijk hun gezonde verstand weer terug hebben gekregen.


  Maak melding

 2. Wil Somo met zijn stemgedrag zeggen, dat op de voorheen door zijn partij beheerde ministeries niet gestolen werd en geen spilzucht heerste? Somo is een karikatuur van de eerlijke en verantwoordelijke politicus.


  Maak melding

 3. Ik heb een groot deel van de DNA vergadering op een live stream mee gekeken. Ik heb zelden een zo incompetent stelletje bij elkaar gezien. Een minister van Financieen die halverwege het begrotingsjaar, zonder onderliggende plannen en voorzieningen, de inkomsten van de staat met SRD 585.000.000 verhoogd. Sommige lasten verzwaringen zijn enorm te noemen en zijn niet meer dan schijnoplossingen en onbehoorlijk bestuur.
  Het niet ingaan op vragen en het uitblijven van antwoorden.
  Het als gift opvoeren van dekking terwijl na interuptie blijkt dat de gift een lening van SRD 67.000.000 is die ongetwijfeld in USD terug betaald zal moeten worden en dus aanzienlijk hoger uitkomt.
  Een vice President die niet weet wat deze zegt en een Parlementsvoorzitter die de een weg gestemde motie als aangenomen uitspreekt.
  Een tijdelijke voorzitter die zowel door coalitie als oppositie rond uit uitgelachen wordt met zijn schetsvertoningen.
  Een president die niet verder komt dan algemeenheden en duidelijk geen antwoorden weet op correcte vragen. Een President die geblinddoekt in zijn nakie staat en het niet in de gaten heeft.
  Dronken mans taal van de coalitie leider die de Europese geschiedenis geheel uit haar verband declameert.
  Wat te zeggen van een slaapdronken lid die het over fatsoensnormen heeft en het uitschelden en beledingen van ministers en president terwijl de voorzitter uit eigen geleding moet vaststellen dat daarvan geen sprake is omdat hij dan wel ingegrepen zou hebben.

  Ik ben blijven kijken tot het bittere eind omdat Roue Verveer minder Kommisch is dan de DNA. Het is meteen ook uitermate treurig dat deze dilettanten en komedianten beslissingen kunnen en mogen nemen die het land en haasr burgers aangaan.


  Maak melding

 4. hans heb jij die sooitje in nederland gezien als je het wil hebben over suriname .laten wij eerst de problemen in nederland gade slaan hans .heb jij gezien hoeveel werklozen in nederland zijn ,heb je gezien hoeveel mensen werken in nederland voor een hongerloon en waar alles steeds duurder wordt ,heb je gezien hoeveel mensen in de bijstand terecht komen en hoeveel mensen van de voetsel banken moeten leven .heb jij de criminaliteit in nederland gezien .de regering rutte heeft maling aan de mensen .niet verwonderlijk dat de mensen voor wilders kiezen hans .het is niet een minimum aan mensen die voor wilders stemmen het zijn er heel wat .dus hans kijk eerst in eigen huis voor je wil gaan oordelen over suriname .het is een ontwikkelingsland terwijl nederland een welvarend land is dus waar heb jij het over .vergis je niet de problemen worden steeds groter zie de realiteit onder ogen .zelf heb ik een salaris van euro 1320 netto en een huur van 570 dan heb ik het nog niet over die andere vaste lasten en heb ik vrouw en drie kids .nederland is niet het paradijs .
  het verwonderd mij niet dat de criminaliteit steeds groter wordt .ik heb het niet breed ik moet het zien te rooien maar er zijn velen die het echt zwaar hebben in dit rijke holland maar ze hebben geen keus .ik heb het over de werkende armen hans .


  Maak melding

 5. Deze politieke kudde loopt achter de kont van Baas Desi. Baas laat propaganda maken door politieke opponenten voor zijn paarse club. Natuurlijk gaat MC-ABOP corruptie nu i jaar voor de verkiezingen in de kiem smoren. NDP-ABOP hebben alles al geroofd wat te roven was. Nu de presidentschap veilig stellen na 2015.
  Genoeg geld geroofd om voor vernietiging van iedere stemoproepkaart SRD 2000 te betalen. Dat mag geen strafbare feit. Aai idiaoten lopen jullie maar Paarse Cont te ruiken.

  Des weer voor Pres. Nex no fout. Gran Tangie idioot Vene_Sardjoe


  Maak melding

 6. Maakt u zich niet druk mhr HANS de mensen zullen hun verstand gebruiken en niet kiezen voor wie alleen maar praat en macht wilt maar voor mensen die proberen en ook wat doen en dat zal wederom NDP/ABOP worden niet van mensen die niks doen dan alleen in tijd naar verkiezing sloten ophalen en wat laten horen zo is het toch jaren gegaan en was er ook hoogtij in corruptie en geen weet waar geld naar toe ging en wat ze er mee deden wat werd toen aan volk gezegd en bekend gemaakt niets nu gebeurt het tenminste van daar meer drukte op het veld en las ik op star nieuws mr JOZEF ABOIKONI schreef BAAS van de BAAS wel ik wil even door geven en laten weten dat op dit schip maar 1 de baas is en niemand zal zijn baas worden of zijn als hij het schip verlaat of aan zijn partner over draagt dan is hij de baas op schip maar geen baas van de baas en dat weet zijn partner ook wel dus met dit soort praten zal het ook niet lukken om onheil tussen deze twee te stichten want het samen is hun kracht en dat proberen sommigen de door kruisen want ze denken dat als dat zou kunnen dat ze de PRESS of NDP uitschakelen helemaal weg krijgen dan kunnen ze daarna tegen BRUNSWIJK samen spannen en dat hebben zij het centrum en macht maar geloof mij BRUNSIE no dong en PRESS ook toe niet en daarom reageert hij niet op dingen die velen zeggen want hij vindt het geen antwoord waard en tijdverlies.


  Maak melding

 7. heb de debatten vd DNA proberen te volgen op het internet.
  Wat me erg opviel is de zeer gebrekkige taalkennis van het merendeel van de leden maar ook van de leden van het kabinet.
  Het was pijnlijk om aan te horen. Let wel, dat het deze mensen zijn die hun eigen voertaal onkundig zijnde mede bepalen over wetsartikelen en teksten. Goed behoede het volk. Ze hebben geen idee waar het overgaat. Blijven zeer oppervlakkig in hun debatten en het is meer regel dan uitzondering dat de debatten uitmonden in een platvloerse kanonnade van verwijten en insinuaties over en weer.
  Daar komt nog bij kijken dat de het deze zelfde mensen zijn die Sur in het buitenland vertegenwoordigen en daar moeten onderhandelen en besluiten nemen namens Sur. Als ze al moeite hebben met hun voertaal hoe moet het ze dan afgaan in een vreemde taal.


  Maak melding

 8. Surinedl, ik weet donders goed dat het al lang niet meer aleen maar roze geur en maneschijn is, niet voor niets is de SP mijn partij en bij lange na niet de partij van Geert Wilders, ongeveer hetzelfde allooi als DDB in Suriname, ze vertellen precies wat het klootjesvolk wil horen, maar waarmaken is vers 2, veel beloven weinig geven, doet een gek in vreugde leven.
  Maar de topic titel luidde toch echt; jaarbegroting Bouterse – Ameerali goedgekeurd, en dat is waar ik op reageerde, niet meer en niet minder.
  Wil ik op de situatie reageren doe ik dat wel op de daarvoor bedoelde fora, er zitten hier op deze site al genoeg lieden die te pas en te onpas Nederland en de Nederlanders er met de haren bijslepen en van alles in de schoenen schuiven, waar de meesten part nog deel aan hadden of hebben, gewoon uit wat? domme haatgevoelens jalouzie, onmacht, gefrusteerdheid, racisme, God mag het zeggen. maar houdt de discussie een beetje zuiver a.u.b.


  Maak melding

 9. @boegroe, net hoe Brunswijk plotseling op de Universiteit terecht is gekomen, zo zal jij ook daar terecht komen.

  =Brunswijk is slim voor zijn achterban alleen om deze voor de gek te houden, maar niet voor de rest. Een grote groep van zijn achterban is laaggeschoold.

  =Denk jij soms dat het beter wordt met Brunswijk aan de macht???
  Als die Hindoestanen en Chinezen hun heil in het buitenland zullen zoeken, is het gedaan met de economie van Suriname en dan mag jij het ook op je buik gaan schrijven.
  Suriname zal toestanden van Afrika meemaken.


  Maak melding

 10. dat die begroting goed gekeurt is,stelt geen bal voor..

  wat kun je ermee beginnen..

  wie van de regering heeft nu nog de kracht om wat te doen voor het land..

  met 26 zetels in de coa. en 25 in de opositie moet ballen hebben om er tegen te kunnen..

  hoelang houdt men dit vol..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.