dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandSaxion Hogeschool kijkt terug op geslaagde studiereis naar Suriname

Saxion Hogeschool kijkt terug op geslaagde studiereis naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen maand bezochten 25 studenten, en drie docenten, van de HBO opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) Suriname. De studiereis is een vast onderdeel van het derdejaars semester ‘Destination Development & Management’. Binnen dit semester kruipen circa 70 studenten vijf maanden in de huid van een beleidsmedewerker toerisme en recreatie om intensief aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een lange termijn visie voor Suriname als toeristische bestemming.

Tijdens de studiereis, inmiddels alweer de zesde editie, werd een breed scala aan mogelijkheden en kansen voor toeristische ontwikkelingen in Suriname verkend. Het startpunt van de reis was de hoofdstad Paramaribo, en hier werd de binnenstad met haar monumentale panden meteen kritisch onder de loep genomen tijdens een uitgebreide stadswandeling. Daarnaast werd de groep wederom hartelijk ontvangen bij Torarica Group of Hotels, waar zij inspirerende presentaties kregen van Arthur Dieffenthaler, country manager KLM en Oigen Read, reservations supervisor Torarica Group of Hotels, en een rondleiding door het complex. De gekoesterde avond in het uitgaansleven van Paramaribo viel ook zeer in smaak bij de studenten; de basis voor een hechte groep was een feit!

Voor een compleet beeld van het toeristisch product zijn er daarnaast ook accommodaties buiten Paramaribo bezocht, waaronder Overbridge, Ston Island, Berg en Dal en Frederiksdorp. Ook de activiteiten, onder andere een fietstocht langs de voormalige plantages in Commewijne, een canopy tour bij Berg en Dal, een jungle wandeling op de Brownsberg en een bezoek aan de schildpadden bij Matapica ontkwamen niet aan de kritische, maar ook zeer enthousiaste, reacties van studenten. Bij deze bezoeken gaf onze gids Tony (Anthony), of een van de lokale gidsen, deskundige informatie over de cultuur, tradities of flora en fauna. Gedurende de reis kwamen de studenten ook geregeld oog in oog te staan met het slavernij verleden, onder meer tijdens een rondleiding in Fort Nieuw Amsterdam en de Jodensavanne; voor velen een indrukwekkende en leerzame ervaring.

Als afsluiting van de studiereis stond een tweedaags bezoek aan het Boven Suriname gebied, en specifiek de Danpaati River Lodge en omgeving, op het programma. Na een indrukwekkende reis per bus en korjaal werd de groep met enthousiast gezang door de medewerkers ontvangen bij de lodge. De volgende dag zijn de studenten aan de slag gegaan met een opdracht om de lodge aantrekkelijker te maken voor toeristen, waarbij vanuit verschillende invalshoeken gekeken werd naar zowel quick-wins als duurzame ontwikkelingsplannen. Natuurlijk werd er tussendoor ook genoten van de omgeving en verkoeling gezocht in de rivier of het zwembad. Als afsluiting gaven de vrouwen van Dan ’s avonds een traditionele dansvoorstelling.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES