‘Juiste procedures bij trekking autoloterij’

2

PARAMARIBO, 27 mei – Bij de trekking van de Sol-autoloterij zijn alle voorgeschreven procedures gevolgd en mechanismen ingezet. Dit zegt Mark Goede, general manager van oliemaatschappij Sol. Dat het toch fout ging en iemand met valse loten de prijs wist te bemachtigen, heeft dus niet aan de organisatie gelegen. Controle achteraf is uitgesloten.

De loten zijn volgens dezelfde procedures vernietigd aan het eind van de trekking. Dat geldt ook het ‘winnende’ valse lot. “Als we praten over controlemechanismen praat je over mechanismen die aan het werk zijn op het moment van de trekking. We praten over de Staatsloterij (het loterijbedrijf dat trekkingen controleert,red)”, zei Goede tijdens een persconferentie.

“Procedures zijn allemaal gevolgd, de loten gaan in een draaimolen. Ik ga er niet van uit dat gezien de hoeveelheid loten, er alleen maar valse loten in zaten. Ik wil aannemen dat deze persoon ontzettend veel geluk heeft gehad, maar misschien meerdere valse loten erin had zitten, dat weten we niet”, aldus Goede. Sol werkt aan een nieuw plan om “de auto toch in de samenleving te krijgen.”

Bekijk ook:

2 REACTIES

 1. De Sol heeft deze dyugudyugu aan zichzelf te danken, vanaf het begin had ik mijn twijfels over een eerlijk verloop van deze loterij;
  1. je kreeg een lot wanneer je voor SRD 40 aan brandstof gekocht had bij de Sol.
  2. De Sol hield geen enkel bewijs (een strookje b.v.) achter waarop het nummer van het terecht verstrekte lot op stond, ik kreeg bij aankoop van SRD 70 aan brandstof één keer i.p.v. een lot twee, 1 lot had ik dus onterecht gekregen van mijn ‘mati’ en je kunt er donder op zeggen dat dat vaker is gebeurd.
  3. Je moest een slogan, je naam en je telefoonnummer invullen op het lot,eer zou at random een lot getrokken worden uit de hele voorraad, er zouden dus geen nummers getrokken worden, als je gewonnen had zou je gebeld worden door de Sol, het nummer op het lot had dus geen enkele betekenis om de auto wel of niet te winnen, de deelnemers aan deze loterij hadden geen strookje waarop het nummer van het door hen ingeleverde lot stond.
  4. De loten moesten voorzien zijn van een stempel om als echt aangemerkt te kunnen worden, de Sol zegt echter dat op sommige Sol stations ook ongestempelde loten zijn verstrekt.
  5. Nu zegt de Sol dat ze alle loten, ook het winnende lot, vernietigd heeft, er is dus geen enkel bewijs meer dat die meneer gefraudeerd heeft, want het is niet meer te bewijzen dat hij het lot daadwerkelijk gescand heeft

  Om een lang verhaal kort te maken; als ik die meneer was geweest die de auto ‘gewonnen’ had, dan zou ik niet alleen die auto niet weer afstaan aan de Sol, ik zou de Sol ook nog een proces aan de broek smeren en schadevergoeding eisen of op zijn minst erop staan dat ze mijn ‘goede’ naam zouden zuiveren.


  Maak melding

 2. De juiste procedures bestaat NIET uit het vernietigen van de loten na afloop. Immers daarmee wordt ook het bewijs van mogelijke fraude vernietigd.

  De juiste procedures bestaat er uit dat de loten ONGELDIG gemaakt worden, maar wel bewaard blijven.

  Onkunde maakt dat ze geen onderscheid kunnen maken tussen fysiek vernietigen en administratie vernietingen (= ongeldig maken)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.