Brunswijk verwacht deelname in volgende regering

44

PARAMARIBO, 25 mei – Abop-leider Ronnie Brunswijk verwacht dat zijn politieke partij ook deelneemt in de volgende regering. De aanhang van de partij zou enorm zijn gegroeid en een regering vormen zonder Abop zal niet mogelijk zijn. Abop wordt een waardige partner.

Anders dan nu het geval is, zullen andere politieke partijen om de gunsten dingen van Abop. “Een partij van ontwikkeling en visie”, zei Brunswijk tijdens een massameeting in het André Kamperveen stadion. Deze zogenaamde krachtmeting is voor de politicus alleen maar een bevestiging, Abop is er om te blijven. De bewering van president Desiré Bouterse dat het een partij is zonder visie is gelogenstraft. Volgens Brunswijk is dit meer dan eens bewezen.

Abop zit niet in de regering voor spek en bonen. “Kijk maar naar de huizen die zijn gebouwd en de wegen die zijn aangelegd”, aldus Brunswijk. Ook onderwijs en werkgelegenheid behoren tot het doelenlijstje van de gele partij. De Abop-leider zei bereid te zijn tot een openbaar debat over ontwikkelingsvraagstukken. De opkomst was goed, het stadion was afgeladen.


44 REACTIES

 1. Abop wordt een waardige partner.“Een partij van ontwikkeling en visie”.

  In de politiek moet je betrouwbaar en integer kunnen zijn maar bovenal over empathisch vermogen beschikken alsook maatschappelijk betrokkenheid kunnen tonen.
  De vraag is du:
  Heeft de leider en zijn overige bestuursleden dit onder de leden / knie??????


  Maak melding

 2. Brunswijk krijgt academische titel
  Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt dat hij in maart 2015 afstudeert als Bachelor Bedrijfskunde.

  Heb altijd gedacht dat een Bachelors opleiding geschoold is op HBO niveau en een Masters opleiding is op universiteitsniveau.
  Een opleiding op universiteitsniveau is een academische titel.

  Ten tijde van het militair bewind noemde men zulks een :
  A-ka-dim-sji titel.


  Maak melding

 3. Keihard de Waarheid mag Brunswijk niet maar zijn partij heeft een paar goede ministers die de NDP in een combinatie kan gebruiken. Brunswijk heeft zijn woord gegeven dat hij zich in de coalitie zou gedragen en die gekke dingen die hij met Venitiaan deed niet zou herhalen. Je mag zeggen wat je wilt maar buiten zijn privé handelen heeft Brunswijk de combinatie geen schade toegebracht integenstelling tot Somohardjo die ook zijn woord gaf mar het ROVEN niet kon laten gaan, dus moest Bouterse Somohardjo en zijn partij laten gaan en dat noemen wij de DAADKRACHT die Venitiaan niet had. Waar alle waterkanters over eens zijn is als de VHP de verkiezingen wint door fraude of wat dan ook en Somohardjo partij meeneemt in zijn coalitie dan kan ik jullie garanderen dat deze coalitie geen langleven heeft. De patij DOE zal nooit met Somohardjo in een coalitie stappen en partij DOE zal heel wat stemmen halen. Wat 100% de waarheid de afgelopen 15 jaar heeft de NDP de multiculturelepartij de verkiezingen gewonnen en als de grootste partij is geëindigd en dat zal in 2015 weer gebeuren omdat de kracht van de NDP in zijn multiculturaliteit zit. De vraag is hoe zal de VHP de verkiezing proberen te stelen zoals ze dat 2x met succes hebben gedaan samen met NPS van Venitiaan,toen de NDP tweemaal de verkiezing won als grootste partij maar tweemaal
  Buitenspel werd gezet door de VHP en NPS. De VHP probeerde het nog voor de 3de keer, geheugensteuntje we weten nog de zogenaamde bespreking van alle partijen binnen de Nieuwfront coalitie om de verkiezingnederlaag te bespreken op het hoofdkantoor van de VHP. De volgende dag meldde de VHP DOODLEUK ondanks de grootste overwinning van Bouterse NDP en de grootste nederlaag van de NPS/VHP dat de nieuwfront coalitie door zouden regeren. Onderleiding van de VHP hebben ze als een dief in de nacht alle posten verdeelt en de wil van het volk en de verkiezingsuitslagen tellen niet meer mee. De 3de de verkiezing stelen mislukte omdat de NDP zich had voorbereid. Wat het verleden ons verteld is dat de VHP geen middelen schuwt om een verkiezing te stelen ook als ze die verliezen want ze hebben dat eerder gedaan en ze zullen het altijd proberen daarom moet het Surinaamse volk alert zijn, want we hebben een partij die naar alleen heerschappij smacht. De VHP schreeuw in alle kranten, internet, radio , tv we moeten waken voor Fraude en verkiezingdiefstal,maar het verleden verteld ons dat dit allemaal door de VHP is gedaan en dat ze dit in de toekomst weer zullen proberen en hun geschreeuw is meer om de aandacht van VHP af te leiden. Het verleden zegt ons dat in Suriname maar één ethische partij is geweest die vies speelt en geen respect heeft voor verkiezinguitslagen tenzij die partij het wint. De toekomst zegt ons dat als een partij een verkiezing wilt stelen moet het zich zelf als slachtoffer presenteren buiten de grenzen van Suriname zoals je leider van een etnische partij naar het buitenland te sturen om coalitie te sluiten met mogendheden die alleen interesse hebben om hun eigenbelang in Suriname te beschermen en uittebreiden.


  Maak melding

 4. Ook Lonnie is de weg volledig kwijtgeraakt. Welke huizen, wegen en bruggen zijn er gebouwd ? Leerkrachten worden om de haverklap te laat betaald en stakingen zijn meer regel dan uitzondering. Suriname kent een jeugd werkloosheid van 14%.

  Lonnie is gek, het debat hoort niet thuis in een voetbalstadion maar in de DNA. Daar moet Lonnie verantwoording afleggen. Stel je eens voor dat je iedere debat moet uitvechten in een voetbalstadion. Of probeert deze populist iedere stem om te kopen met een bordje bruine bonen. Gaat toch nergens meer over.

  Anno 2014 is Suriname overgeleverd aan mensen als Brunswijk en Bouterse. De hele wereld kijkt mee en lacht Suriname uit. Als Brunswijk meent het beste voor te hebben met Suriname, waarom stuurt hij zijn jungle commando niet naar Tigri om de boel te annexeren.


  Maak melding

 5. “De Abop-leider zei bereid te zijn tot een openbaar debat over ontwikkelingsvraagstukken.”

  Hoe kan ik, Lonnie, me beter ontwikkelen.


  Maak melding

 6. Ronnie Brunswijk is door zijn achterban binnengebracht als de nieuwe president van Suriname, na de verkiezingen van 2015. Brunswijk gaf een show weg in het stampvolle André Kamperveenstadion. Hij werd aangekondigd als de ‘echte democratische volksleider van Suriname’. Brunswijk daagde elke partij uit om hun kracht te tonen, zoals hij dat vandaag heeft gedaan. Hij bleef enige tijd stil staan op zijn studie en ontwikkeling. Brunswijk deelde mee dat hij maart volgend jaar zal afstuderen als bachelor in Bedrijfskunde.

  Gvd nu worden onderwijsinstellingen ook al omgekocht. Lonnie afstuderen WHAHAHAAAAA


  Maak melding

 7. Brunswijk pretendeert een visie te hebben, omdat hij volgend jaar mogelijk als bedrijfskundige (BA) zal afstuderen. Het afronden van een studie is niet per definitie het bewijs voor het hebben van een politieke of maatschappelijke visie. Bovendien zou het instituut dat hem het diploma toekent zich zorgen moeten maken< want Brunswijk is alles behalve een visitekaartje. Je zou best mogen twijfelen aan de kwaliteit van de opleiding. En daar zullen alle afgestudeerden last van hebben. Zij ontwikkelingsniveau is gelijk aan dat van een garnaal.


  Maak melding

 8. Ronnie het spijt me dat ik dit moet zeggen, maar jij kan niet eens op een normaale manier aan een voetbal wetstrijd mee doen jij slaat mensen je spugt op mensen je scheld ze uit en jij wilt in de nieuwe regeering plaats nemen jij hebt je naam van held groote bevrijder van surinaame vergooit om met jou eigen vijand in zee te gaan het is ook jou schuld voor deze rotzooi in het land de vhp en nps moeten jou bij je eigen soort laten bij de ndp rotzooi jij bent op jou eigen overleden mensen gaan staan die toen voor jou door het vuur gingen en het leven hebben gelaten jij bent zo op ze gaan staan om bouterse de hand te geven en waarom om macht en geld ook jij hebt jou zo verlaagt dat je nu ook bij bouterse ze moet blijven de tijden dat jij een held was zijn lang lang voor bij voor jou komt ook de tijd net als voor jou grote leider bouterse het spel is over julie willen het nog niet zien maar in je hart weet je het wel je koos het verkeerde maar ook jou oog zag groot geld maar geld is niet alles het gaat om meer dan dat hoe groot is je hart voor surinaame nu


  Maak melding

 9. Eey Bravoooooo…… bravo mang jo studeer af.

  ja mang….iedereen kan ongeacht leeftijd!

  ja maar… jij ging studeren in volkstijd, jij toucheert een salaris van de belastingbetaler als parlementariër en ook als vervanger van Jenny, dus dubbel???

  nou en ..da sang sortu ka, sa je klets!

  wel,.. te Tante beng suku ju fu wang quorum da zat jij op school, a no kan tog.

  maak mij niet spugend boos!

  dan nog een vraag Lonnie

  wat wat wat sortu ka

  ga je alleen maar ((geoccupeerde woningen opzetten)), en waarom raakt de “warrior princes” Alicia niet zwanger, ie klari (kwik)keba?

  jo vuile beest ju

  🙂


  Maak melding

 10. Vandaag is het onze RONNIE BRUNSIE dag.

  Brunswijk verwacht deelname in volgende regering:
  En zal eindelijk met één van zijn geliefden buiten SU. kunnen reizen!

  Abop zit niet in de regering voor spek en bonen.
  “Kijk maar naar de huizen die zijn gebouwd en de wegen die zijn aangelegd”, aldus Brunswijk.
  Want volgens mij had ik dit ook al verteld aan mijn achterban omstreeks (18 juni 2013), aldus Ronny Brunsie.

  Toelating Brunswijk via 18+ toets bij Inholland
  donderdag, 05 januari 2012 (Bron-nospang.com)

  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17002:toelating-brunswijk-via-18-toets-bij-inholland&catid=73:binnenland&Itemid=65

  Ronny Brunswijk: ‘De regering doet haar best’
  dinsdag 18 juni 2013 | 122 reacties (waterkant.net)


  Maak melding

 11. ik zie bouterse over een paar maanden afstuderen als master in dopoelogie en fromoetorie,en brunsie in bedrijfskoendoe baja wat kun je in suriname niet doen sinds de paarse klootzakken aan de macht zijn, alles ligt voor het oprapen,money is talking. trouwens dina zou ook afstuderen maar zit nu voor promotie aan de jail universiteit USA.en werkt in NEW-YORK alvast succes.


  Maak melding

 12. Joel Martinus moet zich beter op hoogte stellen voor hij uitspraken doet.
  Lonnie is niet de enigste “politicus”die voetbalt.Evo Morales van Bolivia speelt nog steeds in het betaald voetbal.En dit is geen jokie joke en hilariteit.


  Maak melding

 13. Wat voor ontwikkeling en visie heeft de Abop laten zien afgelopen 4 jaar?? Ze hebben geen moer laten zien!! Alles was gewoon in handen van Bouta en de NDP, Brunsie mocht als marrionet meedoen en dat heeft hij gedaan om puur zijn eigen belangen veilig te stellen!!!


  Maak melding

 14. hoe vol was het stadion geweest als Lonnie had geroepen…stop stop stop Brownsberg te verkrachten!

  en wat als Belly had geroepen…Ik Ga Jou Screenen 🙂


  Maak melding

 15. =Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt dat hij in maart 2015 afstudeert als Bachelor Bedrijfskunde. Volgens de partijvoorzitter moet het daarmee gedaan zijn met de beweringen dat hij ongeschoold is en geen visie heeft.

  Vreemde zaak als men sprak over “bigi sma skoro”

  @Keihard de Waarheid, en wie zijn de slechte ministers…..Amafo, belfort ,,,,,,

  -Nogmaals Brunswijk wil echt niet in de gevangenis terecht komen.

  -Sommigen in Suriname laten zich gewoon hersenspoelen, manipuleren en onderdrukken.


  Maak melding

 16. @ Pokai Tongo: Bachelor is geen academische titel maar een verlengde van een vwo-opleiding. En die heeft Brunsie niet gehad. En als Brunswijk zegt ‘Bedrijfskunde’, dan bedoelt hij waarschijnlijk ‘Business Administration’. Dat is namelijk de makkelijkste studie. Ik ken bachelors die hun naam en titel nog niet eens correct kunnen schrijven. Dit ‘bachelor’ zegt me niets. Titels zijn (voor mensen die geld hebben) net zo makkelijk te koop als een bosje kousenband. Daar kom je in andere landen niet verder mee dan het aanvegen van de hal van het schoolgebouw.
  In een ding heeft hij gelijk: het mag populistisch overkomen maar hij bewijst dat je zelfs op meer dan middelbare leeftijd nog een studie kunt volgen. Hiermee stimuleert hij het vooral analfabetische gedeelte van zijn aanhang. Ik denk dat daar de insteek is van zijn betoog en verklaring.


  Maak melding

 17. Wat een toeval dat LPI, SVB en de Kampie stadion naast elkaar staan. Binnen deze 3 organisaties kan deze pistool trekkende, spugende, mishandelende idioot en gangster zich koning kijzer en admiraal wanen.


  Maak melding

 18. Nog Brunswijk of Bouterse zijn instaat Suriname goed te besturen.Ze hebben geen economische kennis.Het zijn domkoppen die nauwelijks hun naam kunnen schrijven.Ze verrijken zichzelf in Suriname ten kosten van alles.Jammer voor zo een mooi land.De ontwikkeling in Suriname blijft achter onder Bouterse/Brunswijk.


  Maak melding

 19. ‘ CHAVÉZ ‘ woont reeds 3 decennia in Europa en kan heel goed tegen de KOU. Zelfs de strenge Scandinavische KOU kon hij goed VERDRAGEN maar ONVERDRAAGLIJK is om van EEN KOUDE KERMIS thuis te komen. Een hint dus aan het adres van ” SANTA CLAUS uit Marowijne ”
  Verder heeft ” Santa ” aangekondigd dat hij in maart 2015 zijn Bachelor zal behalen in Bedrijfskunde. Wat mij gelijk te binnen schiet is de vraag wat de TOELATINGSEISEN zijn voor de opleiding.

  ALLES is MOGELIJK in Suriname als je maar BETAALT !!!!!! DE koffers met GOUD bestemd voor de examinatoren staan al gereed en de EXAMENVRAGEN zijn reeds doorgespeeld aan ” SANTA CLAUS ” ter bestudering.

  De Bachelorscriptie kan ook tegen BETALING geproduceerd worden.

  Tenslotte kijk ik uit naar het OPENBAAR DEBAT tussen ” Black SANTA CLAUS, Desiderius de leider van de PURPLE DALTON GANG, Baka BANA sheriff van Commewijne, Tokkie the Elephant man, en Green boy Gregory ” met als DISCUSSIE LEIDER …………………….. El Veneeeeeeeeeee !!!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 20. Paulus de Boskabouter
  “De Abop-leider zei bereid te zijn tot een openbaar debat over ontwikkelingsvraagstukken.”
  Hoe kan ik, Lonnie, me beter ontwikkelen.

  een mens kan groeien en Brunswijk heeft in zich zelf geïnvesteerd en haalt zijn bachelor.
  Veel VHP waterkanters hebben een racistische gedachten goed en denken dat creolen nooit zo’n hogediploma kunnen halen en zeker niet zo iemand als Brunswijk. Brunswijk studeert af, hij heeft zich met kennis verrijk en al die uitkeringtrekkende waterkant frontjes die spotten met Brunswijk kennis en het behalen van zijn bachelor hebben vast wel een bachelor diploma in huis. Hun spot is gedreven door racisme en het beter voelen dan andere mensen. De binnlandbewoners zijn in opmars en halen stuk hoge diploma en investeren in hun toekomst. Ik wil en debat tussen santhoki en Brunswijk zien en je zien dat Brunswijk de debat zal winnen van Santhoki en alle spotters lat zwijgen.

  Blaka bakara of je echte naam toekomstige landverrader
  Na heb behalen van je HBO kan je een vervol een bachelor diploma halen zelfde geld ook voor de universiteit. Blaka bakara zegt dat bachelor een verlengde van de vwo is en dat is puur onzin. Wil je me zeggen dat een vwo diploma meer waard is dan een hbo ik denk dat je niet weet waarover je praat!


  Maak melding

 21. Ik heb niet veel te zeggen, maar alleen een domme neger als Brunsie kan zulke stomme uitspraken doen.
  Bedrijfskundige: om toegelaten te worden tot een universiteit moet je een vwo vooropleiding hebben. Dit geldt ook voor Suriname. Brunsie heeft niet eens een lagere school. Laat mij dus a.u.b. mijn geloof in de Adek, wat al zo laag is, niet totaal verliezen.
  Kinderbijslag van 100 Euro per maand. Ik zou de volgende contactadvertentie plaatsen: Gevraagd: vrouw, die samen met mij minstens 5 kinderen wil krijgen. Reden: met zoveel kinderen hoeven wij nooit meer in ons leven in Suriname te werken.
  Brunsie vergeet een ding en dat is dat de levenstandaard in Frans Guyana veel duurder is dan Suriname en volgens mij heeft hij zich nooit afgevraagd hoe hij dit gaat betalen.Suriname skeer.


  Maak melding

 22. Je weet waar er iets tehalen valt vooral als je kunt stelen , zoals jn su, dan ga je all onzin dingen uitkramen om vooral l de domme surinamers erin te luizen en dat is wat zowel brunsie als bouta doen. En het ergste ze teappen bijna allemaal in die onzin.


  Maak melding

 23. Screener Belly heeft van de vrouwen die voor zijn deur zijn bevallen geleerd waarom dat screenen eigenlijk moet gebeuren. Sommige van die toevalligheden waren een fake. En daar kwam hij door screening achter. Nu wil hij mevrouw Santokhie screenen. Of zij ook bij de voordeur van screener Belly is bevallen is mij niet bekend.


  Maak melding

 24. Ik zou heel graag de uitgebreide mening van het geacht lid van ons Parlement Brunswijk willen horen over Tigri.
  Ik hou alvast een zakdoek bij de hand.


  Maak melding

 25. Er is verschil van mening tussen Desi en Lonnie over het begrip visie. De een verwijt de ander van het niet bezitten van deze hemelse gave.


  Maak melding

 26. Bravo/ABOP moet zich niet te snel rijk rekenen.

  Bravo moet de huid van de beer niet verkopen, voordat men het geschoten heeft.

  Het volk bepaalt en Bravo, Amafo, Tigri Barba moeten niet denken dat andere etniciteiten hen niet terug kunnen fluiten samen met de BEP.

  Het kiestelsel werkt wel in het voordeel van de marrons en ondanks dat kan de ABOP ondanks winst toch buiten de boot vallen, samen met de NDP.

  BEP is ook een Marronpartij en die dit in het andere kamp, gelukkig.

  Time will tell, na de uitslag van 25 mei 2015, als alles eerlijk verloopt zowel bij de voorbereiding en alles er tussen tot de uitslag.


  Maak melding

 27. Lonny is de nieuwe “president” en wel voor drie termijnen!
  1. Nu niet!
  2. Dan niet!
  3. Nooit niet!

  Zoiets als;
  Put your mind in gear before you put your mouth in motion!

  Een partij die twee zetels heeft en twee zetels
  gekaapt heeft van BEP.

  ““Een partij van ontwikkeling en visie””
  – Anjoemara
  – Pataka
  – Walapa

  “Kijk maar naar de huizen die zijn gebouwd”
  En dat is binnenkort Bedrijfskundige! Kan niet eens
  tot 18.000 (woningen) tellen!!!

  “Veel VHP waterkanters hebben een racistische gedachten goed” Aldus sprak Keihard de Waarheid!
  ndp onzin!!!

  Voor de goede orde, ik ben geen Hindoestaan!
  Ik heb alle respect voor BEP! Bij BEP zitten
  weldenkende mensen!


  Maak melding

 28. @ John. Je hebt helemaal gelijk. Bovendien kan Brunswijk niet alleen beslissen over verhoging van de kinderbijslag. Er bestaat nog zoiets als een parlement. Uitkeringen worden gedaan met overheidsgeld, in casu de belastingbetaler. Dit is weer een van die populistische uitspraken die alleen goed vallen bij zijn zeer kinderrijke, analfabetische en domme achterban.


  Maak melding

 29. hmm intersant het word weer de spel van de kat en de muis en de hond die lik over al waar die kan en de kanarie die fluit en lach hahahahah wie is een ezel denk goed na tjauw


  Maak melding

 30. Brunsie heeft een apparte logica! Omdat de opkomst hoog was, is dit het bewijs dat zijn partij visie heeft???? Je moet er maar opkomen!!!


  Maak melding

 31. Ai….ja..ja,deze Lonnie denkt niet anders dan die labiele Pae Somo.Deze twee zijn de hersenloze induviduen,die geen kaas gegeten hebben wat het Politiek betreft.


  Maak melding

 32. hallo brunsie,,

  je bent nu oppermachtig,je bezit de helft van alle ministeries samen met jou partner ddb

  wat kun je nu al doen voor je soort genoten die gene die op jou lijken…

  je houdt die mensen gewoon een worst voor de neus en belazerd de boel door alleen je zelf te verrijken.

  straks op 25 mei a.s. 2015 is het koffie dik kijken wat er uit de bus komt..

  na al moet je tonen wat je waard bent en geen lucht kastelen bouwen..

  wat heb je de afgelopen vier jaren berijkt voor het binnenland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.