Coalitie van Samenwerkende Politieke Partijen tegen Bouterse

38

PARAMARIBO, 24 mei – Het gaat spannen in mei 2015. De Coalitie van Samenwerkende Politieke Partijen wordt zowat de grootste weerstand tegen alles waar Desi Bouterse voor staat. Het Nieuw Front en Paul Somohardjo’s Pertjajah Luhur zijn de belangrijkste partners.

De ‘Coalitie van Samenwerkende Politieke Partijen’ bestaat ook nog uit de BEP van ex-minister Celsius Waterberg. Verrassende partner is de KTPI van Willy Soemita. Formeel is deze politieke partij nog partner van de Mega Combinatie en dus van de regeringscoalitie. Soemita liet zich onlangs niet al te vleiend uit over de samenwerking met Bouterse. Van partnerschap zou geen sprake zijn en Soemita zinspeelde op het aansluiten bij andere partners.

De enige politieke partij die buiten het plaatje valt, is Abop van Ronnie Brunswijk. De voormalige rebellenleider laat er geen twijfel over bestaan, hij blijft in de coalitie met Bouterse. Ook op een samenwerking na de verkiezingen wordt gezinspeeld. De Coalitie van Samenwerkende Politieke Partijen zal het vooral moeten hebben van een eventuele overmacht in de districts- en ressortraden. Die kunnen uiteindelijk de doorslag geven bij het kiezen van een president.

38 REACTIES

 1. ding mang moe bondroe voe poeroe mie president .
  dit is meer dan een coup plegen .een samen bundeling zegt genoeg dat deze politieke partijen geen geloof hebben in eigen kunnen .er kan maar een opperbevel hebben zijn en dat is desi delano bouterse ,nog altijd de sterke man van suriname ook na 2015 .weinig praten veel presteren daar gaat het om .wij van de ndp maken ons geen zorgen het volk gaat bepalen .mijn president komt overal terecht het is een volks president dat heeft bouterse ettelijke malen laten blijken .bouterse is geliefd onder het volk dat zal blijken .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 2. ” Het Nieuwfront en Paul Somohardjo’s Pertjah de HOER zijn de BELANGRIJKSTE partner “!!!!

  Hiervan zakt werkelijk mijn broek af !!! Hieruit blijkt dat met ZEKERHEID gezegd kan worden dat wanneer het om het bereiken van MACHT gaat ALLE Surinaamse POLITICI hun zogenaamde goede principes in HOOGOVENS werpen.

  Zijn ze nou BESODEMIETERD om toch de’ BAKA BANA Sheriff van Commewijne ‘ in hun gelederen op te nemen en nu al als BELANGRIJKE PARTNER te beschouwen ??????
  Amai, amai ,amai !!! God zal me kraken !!! Ongelooflijk , het Surinaams politiek GEKLOOTVIOOL !!!
  Dit is duidelijk een teken van NIET ZEKER ZIJN VAN JE ZAAK. Angsthazen kortweg !

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. De megacombinatie C.v.S.P.P.t.B.: Coalitie van Samenwerkende Politieke Partijen tegen Bouterse. “Desi, er is een oppositiepartij naar jou vernoemd.”


  Maak melding

 4. Pero

  1 Je pres. komt niet over al. Hij is welkom in holland waarom laat hij zijn smoelwerk niet zien

  2 je pres. is volgens jouw geliefd. Waarom besteld hij dan 6 gepanteserde auto’s dan

  Welterusten pero, blijf vooral dromen over je megalomano presidentje


  Maak melding

 5. @Pero , dit is meer dan een coupe plegen.
  Koekje van eigen deeg krijgen, heet zoiets.

  Weinig praten , veel presteren. Sinds wanneer?, moet het niet zijn veel beloven, weinig geven doet een (paarse) gek in vreugde leven.

  Blijf vooral geloven in je afgod, des te harder komt straks de klap aan, veroorzaakt door zij die het zogenaamde beleid of liever gezegd het ontbreken ervan en het leegroven van de staatsruif zat zijn


  Maak melding

 6. Beste Pero
  Dit is geen coup. Het is politiek en de werking van de democratie.
  Heeft President Bouterse in 2010 niet het zelfde gedaan met de mega combinatie. Hij heeft de NDP versterkt met VVV, KPTI, NS, en PALU en op het laatste moment de BVD van zich vervreemd. Met de laatste er bij had hij wellicht de meerderheid gehad zonder PL en AC.

  President Bouterse heeft zijn partners teleurgesteld, ze van zich vervreemd en deels weg gejaagd. Dan mag hij niet verbaasd zijn dat zijn leiderschap tot niets leidt.
  U geeft aan met twee maten te meten.
  Wat u een sterke leider vindt is voor heel veel mensen geen leider maar een vernietiger van Suriname.


  Maak melding

 7. Pero, de paarse pauper van Bouterse!

  Zeker net weer een bord bruine bonen ontvangen van je baasje?

  Het volk van ons geliefde Suriname zal laten zien dat ze dada meer dan zat zijn Pero, let op mijn woorden!


  Maak melding

 8. @ pero
  weinig praten veel presteren daar gaat het om .wij van de ndp maken ons geen zorgen

  Vraagje:
  Wat is er zoals gepresteerd kijkende naar alle brandende haarden die vragen oproepen?
  Enkele bekende aspecten die een deugdelijke grondslag vormen voor onze samenleving:
  – Aanpak va corruptie (de vele hectaren grond in de bosbouw en de goud industrie en zogenaamde verkavelingsterreinen)
  – Aanpak van de criminaliteit (de dagelijkse overvallen en berovingen zie nieuwsberichten hierover)
  – Aanpak zelfverrijking en beloning van vrienden en familieleden)
  – Aanpak van fiscaal (probleem om de rijken aan te pakken en de armen te ontlasten)
  etc.

  zie hier het probleem om je zorgen te maken over Suriname en niet om je zorgen te maken om de NDP.


  Maak melding

 9. @Pero, baja je kletst uit je nek.

  1) Bouterse kan de sterke man van Suriname zijn, maar wat heeft hij tot nu toe gepresteerd ? Zijn verkiezingsprogramma bleken luchtkastelen te zijn, kwart van de goudreserves zijn verkocht, schandalen binnen de coalitie stapelen zich op, de beroepsbevolking staakt om de haverklap omdat subsidies/loon niet uit betaald worden en niet onbelangrijk potentiele investeerders mijden Suriname. De ontwikkeling van het land ligt stil. En kom niet met smoesjes aanzetten, heb het met mijn eigen ogen gezien.

  2)Jouw president kan niet over al terecht. Laat ik voor op stellen hij is meer dan welkom in nederland. En Pero, de zoon van de president zit vast Amerika. Tot op heden heeft zijn vader hem daar niet opgezocht. Iedere fatsoenlijke vader zou zijn kind in de gevangenis opzoeken toch ?

  3)Bouterse is niet geliefd onder de bevolking. Het NDP heeft geen absolute meerderheid gehaald qua zetel aantallen. Daarnaast is Bouterse in het parlement gekozen tot president en niet rechtstreeks door het volk. Als Bouterse zo geliefd is door de Surinamers waarom koopt hij dan liefst 6 gepantserde auto’s en laat hij zich continu bijstaan door juristen en veiligheidsagenten.

  “Weinig praten veel presteren daar gaat het om” en daar geef Koos je gelijk in. Waarom loopt project realisatie bij deze regering structureel met 40% achter dan ?

  Pero, kom nu eens met onderbouwingen van je verhaal. Welke grote projecten kunnen we op naam van Bouterse schrijven. Geef ons 8 voorbeelden. Moet voor jouw toch niet moeilijk zijn. Misschien is Bouterse inderdaad een goede president. Wij zijn benieuwd Pero…


  Maak melding

 10. Aahh…clanleden die hun toekomst laat bepalen door een zogenoemde sterke man bewijzen juist hierdoor weinig geloof in eigen kunnen te hebben.
  De jeugd van Su moet leren van de wereld. Zie hoe libiers zich hebben bevrijd van Kadhaffi, van Moebarak in Egypte, en hoevelen sneuvelen om zich los te maken van Assad. Zie hoe Noord Korea de meest geisoleerde natie is in de Wereld. Nu ook weer Thailand waar militairen de macht grijpen omdat zij het politieke krachtenveld in een democratie niet snappen. Leer van een venezuela dat een verkeerde boodschap stuurt aan hen die geweld omarmen. De zogenoemde sterke man is een opgeworpen etiket van machtswellustelingen die ondanks alles, en dan ook alles aan de macht willen blijven. Macht leidt tot misbruik . De wereldgeschiedenis staat er bol van. Surinamers leren helaas niet van hun eigen fouten.


  Maak melding

 11. samenwerken is iets goeds. als je iets goed kunt doen om ervan zeker te zijn dat je een gekozen zich tot dictator ontpoppende janus kunt wegstemmen dat moet je dat ten alle tijde doen.


  Maak melding

 12. @Pero wie zegd dat ik van desi bouterse hou,Wat jij niet ziet het volk pinaart,er heerst ellende inhet geliefd land.
  Brunswijk aan de anderekant dat hij president wordt van suriname,
  Wat een domper voor suriname.
  Ongeschoolde idioten willen een land besturen.Amerika e waktie oenoe.
  Soso boslandcreolen,waar halen ze dez idioterie vandaan.
  Hij kan de criminaliteit niet indammen.
  Straks wordt suriname net het land vn Robert Mugabe


  Maak melding

 13. @ Pero.

  Heb je weer, aan de fles gezeten ?
  Sopi boeng,ma no go overdrijf a man!
  Yu si sang e psa, té yé dringie tumsi furu toch !!!!!
  Dang yo skriffie law sani Brada,suma étron Pres na trobi
  if a mang boen nomo,bikassie dati unu habi fanodoe foe tjarie a kondré kong na fesie.


  Maak melding

 14. vwb deze alliantie was Chan reeds in het begin luid & duidelijk!!!

  er komt g e e n verdeling (cadeau) van posten, maar alleen gekwalificeerden worden voorgedragen!!

  voorbeeld;

  Somo wil HI, maar BEP heeft er 1 met betere papieren/ervaring, da gaat die post naar BEP!

  en zo gaat die matching door en hebben wij straks alleen maar kanjers op elke ministerie!

  hoe anders is het niet bij DADA’S 1e keuzeregering en zijn prive kabinet 🙂

  en dan rest de vraag;

  gaat de nwe Pres zijn Lady & Priester ook *matsen*, zijn zoon/aanverwant CTU-wen, en neefjes (denk aan Meriba & Belly’s clubje) in vrijheid stellen?

  Let wel….. Monorath komt ons ook versterken 😉


  Maak melding

 15. Geen paniek alles komt terecht nieuwfront santokhi zal de nieuwe president worden in sutinaame bouterse kan maar beter nu aftreden en naar zijn zoontje gaan want het spel is over en uit


  Maak melding

 16. Paars reageert niet. Ja er is een posting van Pero maar een nul telt niet.

  Blijkbaar verlaten de ratten het schip. Er is dringend behoefte aan rattenvangers.


  Maak melding

 17. 25 mei 2014

  Een coalitie reeds voor de verkiezingen gevormd, of een coalitie die na de verkiezingen gevormd wordt? Wettelijk en strategisch gezien een groot verschil in het behouden van individuele partijpolitieke rechten en politieke aanhangers. Zeker ook op RR- en DR-niveau.

  Onder alle omstandigheden zal de coalitie of de samenwerkende partijen eerst een meerderheid van zetels in de Assemblee van Suriname moeten hebben om in eerste fase te kunnen overgaan tot het kiezen van de president.

  Indien dat niet lukt, dan oproepen van de nationale vergadering, waar RR en DR-leden mogen meedoen. En dan wordt op dat moment de coalitie, gevormd voor de verkiezingen, maar een verzwakte entiteit met uitstroom naar de andere groep.

  Dus de verkiezing van de president van Suriname kan in 2015 heel lang gaan duren.Misschien, voor de toekomst, toch denken aan een andere kiesstelsel!!

  Maar onder alle omstandigheden wordt de NPS de LUL!! Die zal binnen haar coalitie als eerste uiteen vallen!

  En Paul Somohardjo las’ ing fis’olo en las’ sapakara nanga lanser! En misschien toch niet ‘vies’ om Brunsie (dan) te vragen tot samenwerking, binnen de Mega-combinatie.

  Zoeken jullie toch maar een ander waarderingsstelsel van minpunten voor Srika!
  Srika


  Maak melding

 18. Waarom begrijpen de Surinamers niet, dat de huidige regering Suriname International geïsoleerd heeft. Okee mensen jullie hebben de rest van de bevolking onder uw duim gehouden en gedood en in elkaar geslagen en bedreigt en de mond gesnoerd maar nu zijn uw eigen kinderen/bloed ook de dupe van het ontwikkeling en die nakomelingen die sukkels bewandelen het zelfde pad als u, zij zijn dom en een sukkel dus wat verwacht je van zeeee


  Maak melding

 19. Bouterse ging de samenwerking met andere partijen in om puur eigen belang en het ging om de “Amnestie”, daarna had hij ze niet meer nodig,…de afgelopen 4 jaar was de zakken vullen van vrienden en partijgenoten als goedmakertje voor de amnestie steun.Als je dat niet ziet dan ben je goed blind!


  Maak melding

 20. hahahahahahahahahahaha wooooi.
  de hiyenas zijn aan het verzamelen om tegen de grote koning leeuw te strijden.
  ik zij het al eerder dat het hun ondergang gaat worden,zij zien nog niet in dat zij al verloren hebben.
  van blaffende hiyenas naar klagende hiyenas.


  Maak melding

 21. @@@@ koos en consorten
  reeds meerdere malen he4b ik jullie zwart op wit gegeven dat president desi delano bouterse door dit surinaamse volk als de enige echte president van suriname wordt gezien .bouterse is geliefd onder dit volk .laat front een massa meting houden met hun gehele combinatie en zullen wij zien wie de meeste mensen achter zich krijgt .de ndp gaat de strijd alleen in en komt als winnaar uit de bus .het is geen grootspraak .desi bouterse is de komende vijf jaar niet weg te denken .als jullie zeggen dat ik bouterse aanbid dan prima maar dan is niet alleen pero zijn aanbidder dan het het bijna de gehele surinaamse volk die deze president aanbid .wat paars heeft gedaan voor ons su spreekt boekdelen .mijn president komt overal in su terecht koos en trawanten .front heeft zijn kansen verspeelt .santhoki nps pl zijn ten dode opgeschreven bij de komende verkiezingen .de huidige regering heeft de mandaat van het surinaamse volk en zij zijn het die suriname op de kaart hebben gezet .velen willen de ndp nadoen zie vhp die zogenaamd een paar niet hindustanen willen installeren in hun gelederen . jullie zijn er telaat mee het volk weet dat jullie etnisch zijn en denken en dat ga ik blijven herhalen zolang ik ndper ben .een land wordt niet opgebouwd op etnische basis santhoki.jullie slijmen maar wij hebben jullie door .
  suriname heeft bewezen met name de ndp dat wij sterk zijn op alle fronten .spa ,da91 zijn voetoeboys van de vhp de nps zal worden op geslokt door de ndp .dat gehele samen werking van front druist in op angst angst ,ze zijn niet zeker van hun zaak dus wordt er een blok gevormd tegen de ndp .abop heeft bewezen dat ze mensen op de been te kunnen brengen hopelijk volgt mijn ndp die suriname paars zal kleuren .no spang de tijd zal het leren dat pero de spijker op zijn kop slaat .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 22. Samenwerkende Politieke Partijen, pas op met Somohardjo. Bij herhaling is gebleken dat deze man door en door onbetrouwbaar is. Hij verkoopt zelfs zijn ziel voor macht en geld. Ik sidder bij de gedachte om samen te gaan werken met dit toonbeeld van onbetrouwbaarheid!


  Maak melding

 23. De oude boeven van nieuwfront hebben zich in en nieuw jasje gestoken en denken dat het surinaamsevolk daarin trapt. We zijn de daden van deze rovers niet vergeten .
  Santhoki van de Verenigde Hindoestaanse Partij gaat naar het buitenland praat met hoge ambtenaren alsof hij president is en alle Surinamers vertegenwoordig. Geschiedenis leert ons om de toekomst te voorspellen moet je naar het verleden kijken en het verleden zegt ons dat de VHP de etnische partij slechts de belangen van één groep heeft behartig en dat zal altijd zo blijven. Dat de VHP haar naam heeft verandert naar alle poppetjes en structuren zijn het zelfde gebleven is om zand in de ogen van de kiezers te strooien. Santhoki geeft tijdens zijn bezoek in het buitenland duidelijk aan hij vertegenwoordig de Verenigde Hindoestaanse Partij
  Maar is slinks genoeg om in wij vorm te praten als of hij om derest geeft. 5 jaar geleden in nieuwfront was Santhoki duidelijk wie hij vertegenwoordig ik hoop dat creoolse volk niet in de slangenkuil trappen. Van de werkeloze uitkeringtrekkende waterkanters weten we als dat ook alvertegenwoordig Santhoki één groep en werk voor één groep maak hun niks uit. De haat van sommige creolen op waterkant tegen Bouterse is zo groot dat het hun gedachtegoed vergiftig om naar het algemeen belang te kijken. We moeten niet vergeten dat de Hindoestanen hebbende creolen altijd vertrap in hun woorden dat de creolen lui zijn en dat ze Suriname niet kunnen besturen en dat het met Suriname in creoolse handen slechter gaat en alleen de heilige redder de Hindoestanen zijn in staat om Suriname naar de top te brengen. De Hindoestanen zeggen dit in subtiele woorden vraag maar aan de Nederlanders op je werk. Voor de Surinamers die de sprookje woorden van de Hindoestanen geloven dat alleen Hindoestanen Suriname beter kunnen maken hebben geen vertrouwen in hun eigen kunnen en hoeven alleen maar te zeggen kijk naar jou broertje Guyana. Guyanezen Hindoestanen gebruikte dezelfde woorden dat alleen hun Guyana beter kunnen maken en na een coup kregen ze alle macht in handen en moet je zien die Guyanezen hebben het zo goed dat ze naar Suriname Vluchten om te blijven. Sterker nog alle Guyanezen in Suriname neutraliseren zich en nemen de Surinaamse paspoort. Deze Guyanezen zijn zo blij met de rovers bende in Guyana dat ze niet terug willen naar hun eigen land maar hier willen blijven. Wie van Suriname een 2de Guyana wilt maken moet massaal op de vhp stemmen dan kunnen de Surinamers zelf massaal naar Frans Guyana of Caribische gebieden vluchten wanneer Santhoki en zijn rovers klaar zijn met Suriname. De Haters mogen alles zeggen over de ndp maar ze ook toegeven dat het een echte multiculturele partij is waarin alle groepen zijn vertegenwoordig. De Hindoestanen in de ndp hebben ministersposten en zijn samen met alle groepen in alle instantie namens de ndp flink vertegenwoordig. Wie naar het verleden en het geschiedenis van de vhp kijk zal zien dat de vhp in haar bestaan nog NOOIT (een niet Hindoestaan) een ministerspost namens de vhp heeft gegeven om de vhp te vertegenwoordigen binnen een coalitie van partijen omdat al die VHPers uit Hindoestanen bestaan. Wie nu naar de vernieuwde kijk zal zien dat alle poppetjes en structuren binnen de vhp hetzelfde zijn gebleven en je kan de toekomst voor 99,9% voorspellen wie in overvloed alle ministersposten en belangrijke posities namens de VHP zal vertegenwoordigen. Kunst is om het volk zo gek te krijgen doormiddel van leugens en bedrog om massaal op de vhp te stemmen.


  Maak melding

 24. @ Pero.

  Mi lerie fu skrifie Libie suma nanga gedierte ning na skoro
  nanga hoofdletters. Pe yu go na skoro in Sranan Pero ??
  Mi taigi keba libie na batra sopi,dringie wan djinda biri man!!!!


  Maak melding

 25. @Pero, hoogste tijd dat jij je een keer gaat verdiepen hoe de Surinaamse politiek werkelijk in elkaar steekt.
  Suriname kent niet eens rechtstreeks gekozen president, dus hoe kom je erbij dat het Bouterse geliefd is als president.

  In 2010 heeft het NDP slechts 18 van de 51 zetels behaald. Dat betekent dat de meerderheid van de Surinamers niet achter het gedachtegoed van de NDP staat, dus ook niet achter Desi Bouterse. Knoop dit goed tussen je oren Pero. De meerderheid van de bevolking zit niet op Bouterse te wachten.

  Op 4 april 2012 heeft het volk kennis kunnen maken met 28 judassen. De 28 landverraders onder leiding van Jenny Simons hebben de rechtsstaat in Suriname in gevaar gebracht. Pero, elk weldenkend mens zal zeker met me eens zijn dat de aanname van de controversiële amnestiewet een schending is van de Surinaamse grondwet.

  Deze poppenkast was voor en tijdens de verkiezingen niet bekend en ik weet zeker dat het volk het NDP keihard had afgestraft als men dit geweten had.

  Met andere woorden er is sprake van kiezersbedrog van het ergste soort. Laat ik 1 ding nog hier zeggen, als Bouterse in 2015 niet herkozen worden kun je er vergif op innemen dat de STAAT VAN BELEG wordt afgekondigd.

  De noodtoestand of de staat van beleg is een buitengewone rechtstoestand op grond van een publiekrechtelijke bekendmaking van een overheid dat de normale toestand en wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is. Tijdens een noodtoestand kan een overheid zeer slagvaardig handelen, zonder eerst toestemming over iets te vragen of overleg met inwoners te voeren. COUPE !!!

  Jouw president Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. Dat maakt die man levensgevaarlijk.


  Maak melding

 26. @Keihard de Waarheid, het was weer wachten op je voorspelbare racistische troefkaart. Neem een Norrit pilletje en ga rustig op je krent zitten. Doe je puntmuts af en blijf vooral doorademen.


  Maak melding

 27. Er word hier wel heel erg pro front gesproken, lees dit eens:

  PARAMARIBO – Van een deugdelijke gronduitgiftebeleid waar een duidelijke visie achter stond was tijdens de regering-Venetiaan/Sardjoe totaal geen sprake. Integendeel had de gronduitgifte meer weg van collectieve roof en bevoordeling van zichzelf, familie en vrienden door de toenmalige politieke en administratieve leiding op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). De door de regering ingestelde onderzoekscommissie, geleid door Cornelly Strijdhaftig-Culley, stuitte behalve op minstens één geval van valsheid in geschrifte, op tientallen andere dubieuze grondtoewijzingen.

  Ook waren er legio gevallen van gronden die aan twee of meer personen waren toegewezen. Tussen toenmalig minister van RGB Michael Jong Tjien Fa en zijn directeur was er nauwelijks contact, laat staan dat het beleid en de werkzaamheden werden besproken. De bewindsman regelde zaken rechtstreeks met de onderdirecteuren als hij grondaanvragen wilde afhandelen. Haast ontelbaar waren de bereidverklaringen waarop verplichte parafen van bepaalde functionarissen of adviezen van instanties zoals Grondinspectie en de districtscommissarissen ontbraken.

  Wat in het februari 2011 uitgebrachte rapport ook naar voren komt, is dat zelfs nadat toenmalig president Ronald Venetiaan maatregelen had getroffen om de sterk naar corruptie riekende gronduitgifte aan banden te leggen, het wanbeleid is doorgegaan. Volgens de commissie verslechterde het beleid juist na de ingreep van Venetiaan. Vooral na de verkiezingen van mei 2010 sloeg minister Jong Tjien Fa op hol en tekende hij in recordtempo honderden grondpapieren.

  Uit het onderzoek kwam onder andere ook naar voren dat behalve de systeembeheerder van het computernetwerk op het kantoor der Domeinen zeker acht andere personen die niet geautoriseerd waren ook toegang hadden tot het systeem. Allemaal waren in de gelegenheid veranderingen aan te brengen in reeds in het systeem geplaatste grondaanvragen en bereidverklaringen. Dit was volgens de commissie een rijke voedingsbodem voor corruptie en fraude.

  En daar moet er volgens jullie op gestemt worden.

  un dji’m wan brik jere


  Maak melding

 28. Keihard de Waarheid, kom zelden mensen tegen die zoveel haat koesteren jegens een bevolkingsgroep. Je moet je doodschamen. Misschien is een enkeltje Afrika wel iets voor je.


  Maak melding

 29. jan platzak de naam zegt het al .mie mang ik ga je een ding zeggen ,het nederlandse taal is voor mij niet belangrijk ,
  inhoud dat is belangrijk .mijn president dat telt voor de rest hebben jullie mijn antwoord hier boven .
  dag platzak en je zal altijd platzak blijven .
  ik ben nooit platzak ik werk in mijn land en jij hebt een uitkering of zit je in een bejaarde tehuis in patata hihihihihihih


  Maak melding

 30. @ Pero.

  Het is niet in mijn aard, om iemand te kleineren en te beledigen! Voor het gemak zal ik je proberen uit te leggen dat J.Platzak niet mijn echte naam is,evenmin ben ik ook niet Platzak dankzij, onze lieve
  Heer daar boven ! Ik zit ook niet in een Bejaardenhuis,en buitendien ik werk nog steeds hard. Jij denkt, dat alle Suri´s een uitkering hebben en krijgen.
  Pero: ding swieti en tang pranie yu kasaba,té mi kong na Sranang mi é kong bai na yu!!


  Maak melding

 31. ha ha ha ha ha ha ha ha ze Hebben geen ballen om alleen de verkiezing in te gaan , het wordt een gaos met deze lafbekken .
  surinamers laat je niet voor de domme houden de mensen van deze partijen zijn allemaal kleuters en gebruikers , je moest somo zien in de straten in rotterdam hij is gewoon een verslaafde en dat kan iedereen merken aan zijn gedrag en zo heb je meer van dit soort figuren die rond lopen in D.N.A , soso smokkomang .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.