Suriname stil, Guyana luid over bezet gebied

34

PARAMARIBO, 23 mei – De oppositie is niet te spreken over de zwijgzaamheid rond het bezette Tigri-gebied. Waar Paramaribo het liefst fluistert, kan Guyana juist niet luidruchtig genoeg zijn. De regering wil het parlement informeren, maar dan achter gesloten. Aan de andere kant blaast de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken juist hoog van de toren.

Minister Carolyn Rodrigues – Birkett zei onlangs tijdens een persconferentie dat Tigri Guyana toebehoort. Volgens de minister wordt binnen de gemeenschappelijke grenscommissie uitgekeken naar een “voor ons voordelig resultaat.” “Ik vind dat de Guyanese minister is uitgegleden. Ik vind het een brutaliteit dat ze ergens is gaan verklaren dat het Tigri-gebied hen toebehoort”, zegt parlementariër Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) tegenover de Times of Suriname.

De houding van de regering wordt als onbegrijpelijk ervaren. “Wij vinden ook dat het Tigri-gebied van ons is, maar ik vind het erg dat de Surinaamse regering zo stil is. Verzwegen wordt dat Guyana illegale handelingen pleegt in het gebied. Er is geen enkele verklaring afgelegd. De fractieleider van de coalitie heeft gezegd dat de zaak diplomatiek is opgelost, maar er is niets opgelost. Wij vinden dat de regering van Suriname faalt”, aldus Randjitsingh.

34 REACTIES

 1. Verzwegen wordt dat Guyana illegale handelingen pleegt in het gebied. Er is geen enkele verklaring afgelegd. De fractieleider van de coalitie heeft gezegd dat de zaak diplomatiek is opgelost, maar er is niets opgelost. Wij vinden dat de regering van Suriname faalt”

  Ja inderdaad hebben diverse regeringen (Front, NDP) dit probleem niet aan de hoorns gepakt.
  Zoals men zegt “wie zwijgt stemt toe” en “tigri sabi pé a lrasi ing gó” .
  Een uitspraak die raak is. Allen je grote bek en durf tonen tegen zwakkeren maar met je staart tussen je benen wegrennen dat is wat er hier gebeurt.
  Ieder ander land had gelijk durf getoond, zie Vietnam versus China.

  Ma tje potie, Sranang na soso bigi bek deng abi. Fredé leki mi no sabi sang.
  Ai Sranang je ;aat niet alleen je grondstoffen stelen en wegdragen maar je laat je grond / terrein afpakken zonder iets te doen. In de samenleving wordt dit “lafbek / lafaard” genoemd.


  Maak melding

 2. Daar moeten de geweldige mBouterse moeten handelen en niet hun eigen burgers doodschietn.

  Het land en volk verdedigen en laat zien wie je bent.

  Waar zijn de getrainde militairen nu, ze nergens te bekennen.
  Kost alleen maar kapitaal.=


  Maak melding

 3. Waarom sturen wij het leger niet in? Desnoods om het te destabiliseren en sabotage. De SLM moet ophouden naar Guyana te vliegen, de backtrack route sluiten, registratie plicht voor alle guyanezen en visumplicht op de koop toe als Caricom niet wilt meewerken. Dan op de koop toe de Corantijnrivier sluiten voor guyanezen.
  Welke komt eerst Laking? 40 jaren wachten op jullie soft benadering heeft alleen minachting opgewekt bij de guyanezen.


  Maak melding

 4. De huidige coalitie was tijdens hun oppositie periode NIET zo stil. ” Desiderius ” ,leider van de paarse DALTONBENDE nam hierin het voortouw met heldhaftige uitspraken. De erg STILLE groep was de HUIDIGE oppositie die toen deed alsof de neus bloedde.

  Het doekje tegen de bloedneus is nu in handen van ” Desiderius ” en zijn stalknechten onder anderen OPPERSTALKNECHT en HOFNAR Ricardo “pan met KÁ ” en WINSTON ” LIEGIELIEG ”

  Binnenkort vindt er weer een overhandiging plaats van het ” doekje ” aangezien er een NIEUWE perioden van oppositie voor de huidige coalitie in aantocht is.

  Dus deze STILTE is er een voor de storm van kritiek die straks zal uitbarsten richting de NIEUWE coalitie in 2015 omtrent dit zelfde onderwerp waarvoor ” Desiderius ” en co zelf geen enkele OPLOSSING hadden.
  Misschien heeft ” TIGRI BARBA” een oplossing. Het gaat toch om het TIGRI gebied.( LOL ) !!!!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Bouterse was wel mans genoeg om een coupe te plegen incl. 15 vooraanstaande Surinamers te vermoorden. Zodra hij tegenstand krijgt van vb Nederland, de VS en nu Guyana kruipt hij in zijn schulp. Noem je nu zo iemand een schijtzak of een landverrader ? We gaan een nieuwe episode in met Bouterse. En blijven prediken in de paarse kerk dat hij een echte patriot is.

  De Surinaamse leger moet vandaag nog een coupe plegen om de landsbelangen te beschermen. Tigri hoort bij Suriname.


  Maak melding

 6. Leiders van Guyana tonen ballen.
  De Surinaamse leiders zijn weer laf en angstig als een wezel.
  Wat een slappe zakken, Bouterse en Lackin.


  Maak melding

 7. deze regering moet accuut opkalivateren,wegens onbekwaam ongeschikt onkundig..

  alleen maar boeven die het staat vele miljoenen kost en levert het land / volk geen bal op bovendien wordt het land steeds kleiner en kleiner opgelsokt door de buurlanden..

  weg met de oplichters moordenaars bende,alles is beter dan wat er gaat komen, dan de nu heersende boeven bende…..


  Maak melding

 8. Meneer, voor deze personen zijn het probleem moeilijk op te lossen.
  Je moet toch een beetje verstand hebben als je wat wil bereiken of niet!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Mee eens!

  Onderhandelingen over het Tigri-gebied is echter vanuit Surinaams oogpunt zinloos. Internationale tribunalen zullen zich waarschijnlijk net als bij de zeegrenskwestie houden aan de bevindingen van de gemengde commissie uit 1936. Dit zou betekenen dat het Tigri-gebied dus aan buurland Guyana zou worden toegewezen. Guyana bezet het Tigri-gebied ononderbroken sedert 1969. Ondanks dat het verdrag uit 1936 nooit geratificeerd is heeft Suriname nooit en te nimmer enig actie ondernomen om de illegale bezetting sinds 1969 tegen te gaan noch te verstoren.

  Suriname rest daarom alleen nog de militaire optie om het gebied weer te krijgen. Ook deze stap moet op meerdere fronten goed voorbereid worden. Zowel op het politieke vlak als het militaire vlak zal alles strak moeten worden georganiseerd. Als Suriname kiest voor onderhandelingen moeten alle uitspraken cq jurisprudentie van grenstribunalen in soortgelijke zaken zeer nauwkeurig en aandachtig bestudeerd worden.


  Maak melding

 10. Tijdens de regeerperiode van Venitiaan en VHP waren de Guyanezen fanatieker maar laffe Venitiaan deed niks zei niks. Sterker nog het was Venitiaan die grondgebied van Suriname aan Guyana verloor tijdens de rechtszaak. Guyanezen hadden top advocaten om Guyana te verdedigen en Venitiaan had een schoolvriend die advocate was ingehuurd om Suriname te verdedigen eindstand kennen we. Wat zei Venitiaan toen het surinaamsevolk ging klagen over het onrecht over het verloren gebied, we moeten niet ZEUREN recht heeft gesproken het is voorbij. Tijdens de regeerperiode van NPS/VHP deden ze niks aan tigri gebied en niks aan GUYANEZE brutaliteit. 2011 Guyana heeft door dat er een nieuwe baas aan het bewind staat en Guyanezen geheimendienst hebben de Guyanese president gewaarschuwd dat president Bouterse geen laffe Venitiaan is en bij provocatie gaat president Bouterse
  Guyana een kopje kleiner maken. Guyana gedraag zich voorbeeldig steunt Suriname international en praat vol lof over president Bouterse tot afgrijzing van NPS/VHP.
  Nu de NPS/VHP door hebben dat Guyana zich gedraag proberen ze president Bouterse onderdruk te zetten om afterekenen met GUYA om het Tigri-gebied
  iets dat de NPS/VHP in hun 30 jaar regeer periode hebben nagelaten.
  Wij hebben de NPS/VHP nog nooit zulke flinke woorden horen roepen tijdens hun regeerperiode, president Bouterse heeft meerdermalen aangegeven dat hij voor de diplomatieke weg kies. President Bouterse weet dat als hij Guyana met oorlog dreigt zullen de NPS/VHP hem aanvallen over zijn agressief gedrag tegen onze buren Guyana en de kant van Guyana kiezen. Bouterse is niet dom de truckjes van nps/vhp heeft hij door en gaat zijn diplomatieke weg.


  Maak melding

 11. HAhahaaa, mhr RANDJITSINGH wees toch stil niet als u zou gillen dat mijn auto van u is dan is het ook zo of moet ik ook gaan gillen en zeggen dat het van mij is wat hebben u en uw mensen al die tijd gedaan om te bewijzen dat TIGRI SU gebied is wij moeten alleen voor waken dat het ons gebied blijft maar ook nu respecteren dat het betwist gebied is tot dat het opgelost is dus van de daken gillen heeft geen zin vraag mij wel af of er geen commissie is die daarop moet letten dat beide landen zich houden aan verplichtingen tot er een oplossing er is want heb wel 17j niks van TIGRI gehoord was wel muis stil dus hoe ver was vorige regering met oplossing o ze hadden wel plannen zoals gewoonlijk maar ook zoals gewoonlijk nooit uitvoering.


  Maak melding

 12. Laat Guyana Tigri behouden, we weten allemaal wat de surinaamse overheid doet met domeingronden en de woongebieden van marrons en inheemse… De Guyanese regering heeft wel de gebieden van zijn inheemse volkeren afgebakend…

  In suriname geven ze dat gratis aan politieke en zaken elite om te verkavelen voor miljoenen euro,s …


  Maak melding

 13. Begint U zich alvast aan te melden en of uw zoon/dochter te sturen om de eerste compagnie te vormen voor de eerste aanval. Vergeet ook niet om alvast alles te regelen voor die begrafenis! Wanneer er stront aan de knikker is weten wij precies wie er zullen afreisen en wie absoluut niet! Dat heeft die binnenlandse oorlog in alle kleuren en geuren uitgewezen!!! Kijk goed uit jullie ooghoeken naar die berooide ex-militairen.


  Maak melding

 14. Bouterse is een brulaap tegen de kleine man.
  Maar als de grote jongens in beeld komen kruipt hij als een kakkerlak onder een steen.
  LAFAARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Waarom zou ik deze Radjkoemar Randjitsingh moeten geloven ? Omdat hij dat zegt ? Deze schreeuwers krijgen teveel aandacht, terwijl ze niks zinnig zeggen.


  Maak melding

 16. Ma wakti even ik hoor onze pikien ingie boi niet, bevelhebber, veldmaarschalk en top strateeg of is deze pijp misschien te zwaar om te roken.
  En waar blijft onze junglecommando lijder en guerillastrijder bokito (LONNIE)zij kunnen deze klus toch makkelijk klaren


  Maak melding

 17. Hahahaaaaa…maar dit zeggen wij toch reeds vanaf het begin?!
  NDP baasje die zegt aan de surinamers dat Tigri van ons is,alleen laat hij dit Guyanan niet horen!!
  Hahahaaaaaa en Guyana zegt dat Tigri van Guyana is en zij laten dit aan de wereld weten!!!!


  Maak melding

 18. Wat een stoere praat weer hier.
  Suriname moet Tigri als verloren beschouwen, precies net zoals Oekraine de Krim heeft verloren.
  Blijf maar lekker dromen over Tigri, het is al weg.
  Alleen Surinamers geloven dat het hen toebehoort. Pak tien verschillende atlassen en je ziet 10 keer dat Tigri bij Guyana hoort. Ik zou mijn zoon er in ieder geval niet naar toe sturen om als schietvoer te dienen om vervolgens afgedankt te worden door het volk van Suriname.


  Maak melding

 19. Wie de bron van de Corantijnrivier wil kennen/weten/vastellen moet tegenstroom gaan of de Corantijnrivier opvaren.

  Suriname zal Guyana daarom tegenstroom de Corantijnrivier moeten op sturen om te zien hoe het gesteld is met de grens van deze twee landen.


  Maak melding

 20. Zodra Surinaamse militarten te maken krijgen met andere militairen schijten ze in hun broek.

  Bij ongewapende burgers hebben ze een grote bek.


  Maak melding

 21. Regering can SU is laf, of ze worden omgekocht door Gyuana!
  Huur maar merc’s in om het gebied te zuiveren als je geen regerings soldaten wilt sturen!


  Maak melding

 22. De Russen hebben de Krim en andere plaatsen in Oekraïne bezet en veroverd en bepalen nu wat er wel en niet mag gebeuren in deze gebieden. Daar waait de Russische vlag en is de Russische taal de officiële taal en geldt de MACHTSSTAAT .

  In het Trigigebied, wonen ook Inheemsen die Engels spreken en de Guyanese nationaliteit bezitten, de Guyanese vlag in top staat in dit gebied en op landkaarten/wereldkaarten/ landkaart van Suriname in het SLM-vliegtuig dit geografisch ook als als Guyanees grondgebied wordt weergegeven en beschouwd. ja of Ja?

  Nog duidelijker wordt het dat DDB de huidige president van de Republiek Suriname, de bezetting van de Russen van de KRIM en andere plaatsen in Oekraïne door president Poetin ook ondersteunt en goed vindt.

  Voor de Surinamers die de bezetting van het tigrigebied door Guyana nog niet begrijpen, moeten dan goed inzien/gaan begrijpen dat DDB hen duidelijk maakt/laat merken met zijn goedkeuring van de Russen in Oekraïne of zijn Surinamers zo achterlijk dat ze dat zelf niet begrijpen/inzien. Guyana laat luidruchtig weten dat het New River Triangle van hen is, Su moet maar stil blijven, zoals DDB dat aan Surinamers ook duidelijk maakt.

  DDB houdt het Surinaams volk helemaal voor de gek of niet dan? ja of ja?

  Wie houdt al sinds 25 februari 1980 het Surinaamse volk voor de gek?

  Enkele duidelijke voorbeelden hoe DDB het Surinaamse volk/de jeugd voor de gek houdt:

  – Ik was niet aanwezig in het Fort Zeelandia op 8 december 1982, toen de 15 Surinamers werden doodgeschoten in Paramaribo Suriname;
  – de 15 Surinamers zijn op de vlucht doodgeschoten in het Fort Zeelandia in Paramaribo Suriname op 8 december 1982;
  – DDB: ik heb niemand persoonlijk doodgeschoten/vermoord op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia in Paramaribo Suriname op dat moment was ik bij Rita CAL. Vraag maar aan Ruben LPS.

  verdere voorbeelden van leugens:
  – het 8 december 1982 strafproces bij de rechtbank en krijgsraad in Boxel Suriname gaat ongehinderd door;
  – Suriname gaat zelf het goud winnen door Surinaamse ondernemingen;

  – een snel(auto)weg met fly-overs;
  – vierbaans auto(snel)weg van Suriname naar Brazilië;
  – treinverbinding van Suriname naar Brazilië;
  – diepzeehaven voor de kust van Suriname;
  – 18000 woningen;
  – internet pc voor iedere leerling van Suriname
  – mobile telefoon/cel voor ieder kind van Suriname;
  – een tramverbinding van Poelepantje naar Onverwacht;
  – Suriname wordt de groenteschuur van het Caribischgebied;
  enz, enz, enz

  De grootste bedrieger, leugenaar, moordenaar, enz. van Suriname sinds 25 februari 1980.

  Bouterse deugt niet en hoort opgesloten te worden in SB in Suriname en in de USA wegens cocaïnehandel.

  Suriname moet een rechtsstaat blijven. De kracht berust in een rechtsstaat/democratie bij het volk en bij niemand anders, dus zeker niet bij een moordenaar, bedrieger, leugenaar. clown, dictator, familie en zijn adviseurs, die stinkend rijk zijn en het aan niets ontbreekt en het grote Surinaamse volk in grote armoede leeft.

  Op 25 mei 2015 stem bewust en kies voor NF en partners voor een andere regering, een rechtsstaat, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht.

  Surinamers oe wikie no????!!!!


  Maak melding

 23. @ Bad Santa,

  Als je het zo simplistisch bekijkt moet Suriname zichzelf als geheel verloren beschouwen! Benader tien gerenommeerde instituten en je krijgt 10 keer te horen dat Suriname er sinds 1975 niks van bakt!


  Maak melding

 24. Zielig hoe bepaalde denken echt waar SCHANDE . Ik kan niet begrijpen dat mensen aan oorlog denken ano 2014 . Vene was de geene die alle militaire wapens verkocht had . Die vond dat ze niet nodig waren . Nu wilt men dat Bouta moet gaan vechten stelletje argeloze zielen bij 1 . Het is nooit goed voor Surinamers waarom zoveel haat . Als de regering nu gaat investeren in wapens en met een oorlog begint , zal je het volgende horen !! We hebben al geen geld waarom gaan we in een oorlog investeren ? Echt schandeloos zijn deze baliekluivers . Staan te schreeuwen dat de regering niets doet . Wat deed de NPS hiermee toen hun aan de macht waren ??????
  Ze durfden niet eens te gaan onderhandelen . Pffff


  Maak melding

 25. He, He wat hoor ik! Ik wil niet opruien, máár Bouta moet Guyana geen millimeter meer geven. En de rest terug eisen. Niet goed schik, dan kwaad schik. Kijk ze zijn al in Paramaribo bezig om de boel leeg te plunderen.
  De Guyanesen zijn brutaal. Dus ik verwacht onmiddellijk actie van de President.

  Mvg Sinbad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.