‘Het gaat om één persoon: mevrouw Santokhi’

48

PARAMARIBO, 23 mei – De recente uitlatingen van minister Edward Belfort van Justitie & Politie over rekrutering van rechterskandidaten, zijn meer persoonlijk ingegeven. Dit stelt mr. Ronald Kensmil, voormalig lid van de toelatingscommissie voor de Rechterlijke Ambtenaren in Opleiding, Raio. Het zou allemaal te doen zijn om de echtgenote van oppositieparlementariër Chandrikapersad Santokhi.

Het zou ook de reden zijn waarom Belfort de kandidaten na hun opleiding weer wil onderwerpen aan een antecedentenonderzoek. “Ik kan u zeggen, het gaat slechts om één persoon, namelijk de echtgenote van meneer Santokhi, die ook op de opleiding zit. Maar die mevrouw is niet vanwege de politiek toegelaten. Ik heb voor haar gestemd en ik wist niet eens dat het toen de vriendin was van Santokhi”, zegt Kensmil tegenover de Ware Tijd.

Belfort zei onlangs tegenover de Times of Suriname dat er ‘geen vrienden en vriendinnen toegelaten zullen worden.’ Het tweede antecedentenonderzoek zou moeten voorkomen dat de samenleving op gegeven moment met rechters zit die ‘ongeschikt’ zijn. Volgens Kensmil verkondigt Belfort ‘alleen maar leugens.’ Met de kandidaten is niets mis. Harish Monorath, parlementariër en deken van de Orde van Advocaten, vindt een extra antecedentenonderzoek ook zinloos.


48 REACTIES

 1. Bellie gaat echt op zijn bek vallen. Hij speelt nu de paarse moraalridder maar straks na de aanstaande verkiezngen stelt hij weer 0,0 voor. Kan hij weer op weerloze criminelen gaan schieten. Ik zou graag willen weten waarom mevrouw Santokhi niet geschikt zou zijn als ze niet door zijn antecedenten onderzoek zou komen. Dit soort dingen gebeuren alleen in een dictatuur.


  Maak melding

 2. Santhokie vrouw was het niet mevrouw Santhoki die tijdens controle werd gepakt met de 2 koffers drugs door de MP en later werd overgedragen aan de politie . de politie kwam met het verhaal dat mevrouw Santhoki de politie assisteerde met een undercover operatie, eindstand drugs verdween, zaak werd dood gemaakt door RAY soortgenoten in de top van justitie en nu wilt deze mevrouw rechter worden. Dit lijk mij echt een Bollywood film met een alternatief einde.


  Maak melding

 3. Is wat Belfort doet dan geen tegenstrijdigheid in zijn dagelijkse taakuitvoering?????
  Hoe komt het dat bij de politie er dan sprake is van vriendendiensten door niet voldoen aan toelatingseisen je wel wordt toegelaten tot een opleiding.

  Belfort is de wolf in schaapkleding zelf. Hij verloochent en verkracht de integriteit die behoort bij een minister alsook de betrouwbaarheid en loyaliteit naar zijn personeel toe.

  Belfort hoort enkele opleidingen / seminars te volgen zoals:
  – Hoe geef ik leiding
  – Hoe communiceer ik met ondergeschikten en meerdere
  – Hoe te luisteren naar
  – Hoe ga ik om spanning en stress
  – Hoe maak ik mezelf tot een goede manager.


  Maak melding

 4. Dat Belfort de rechterlijke macht zo onbezonnen door het slijk haalt, wijt de advocaat aan zijn onervarenheid. “Vijf jaar geleden rende die man nog achter boeven.”

  En waarschijnlijk werkt hij nu met dezelfde personen die hij achterna heeft gezeten.


  Maak melding

 5. ” Mister Tokkie ” als President en de First lady ” als Judge Tokkie “. Bij deze gedachte voelt ” Desiderius ” , leider van de PAARSE DALTONBENDE , een zeer warme en natte straal bestaande uit faecale resten langs zijn been naar beneden sijpelen.

  Geen tijd dus om te hollen naar het kleine kamertje. Te laat !!! Zijn paars gestreepte pyamabroek heeft een kleurtje erbij. Het ‘ warme bruine waterige kwaad ” is duidelijk zichtbaar.

  ” Boi, mi kis’ lus bére fu a gedachte tak’ a vrouw fu Sheriff ó trong rechter !!! Ééééh Bellie, sang yu é du ??? yu mus’ luk’ wang fasi fu stop a tori disi want deng ó klar mi !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Misschien kan Belfort de zoon van onze grote LIJDER ONZE DINO tot de opleiding toelaten, en verder de vele buitenvrouwen van de machthebbers. Dat zal de meerwaarde moeten zijn van een totaal corruptief systeem bemand door corruptieve en domme mensen. Belfort, 1 ding weet ik, en dat is echt harde wetenschap. TEGEN JULLIE DOMHEID DAAR VALT NIET TE STRIJDEN.
  JULLIE ZIJN ECHT BEZIG HET DOMME VOLK DOM TE HOUDEN.


  Maak melding

 7. aah… wat een beleid… ja een minister daar is niet meer wat je er van mag verwachten. Het is duidelijk uit welke hoek dit komt. De pionnen voeren het uit.


  Maak melding

 8. O, sorry Belfort. Vergissing is menselijk. Dino hoeft niet eens naar die opleiding. Als ervaringsdeskundige in de zware criminaliteit krijgt hij cum laude de diploma van jullie. Vader is toch rechter. Bepaalt over leven en dood.


  Maak melding

 9. Belfort typeert de domheid van de ja-knikkers die Bouterse om zich heen verzamelt. Je hoeft niet deskundig te zijn, je mag niet kritisch zijn richting de president, maar alleen ja knikken. Dieptriest dat iemand met zo een laag IQ en zo weinig verstand in zijn hoofd minister wordt in mooi Suriname.


  Maak melding

 10. Een onderzoek kan wel zinloos zijn of lijken maar kan geen kwaad als alles in orde is dan moet het toch geen probleem zijn en ik vindt mijn mening dat u meneer RONALD KENSMIL onnodig stookt want de heer BELFORD heeft geen naam genoemd en ook niet gezegd dat 1 persoon onderzocht zal worden dus het is uw veronderstelling dat het om die mvr gaat dan weet u wel meer zit er dan iets niet goed dat u een onderzoek wilt voorkomen als u zich niet lekker voelt en gaat naar de dokter en hij onderzoekt en zegt niks aan de hand is het dan zinloos geweest dat u naar de dokter bent geweest ik denk ook dat als het om mvr SANTOKIE gaat dat zij wel zelf kan praten of reageren het is niet zomaar dat zij rechten heeft gestudeerd zij is slim en kundig genoeg en denk niet dat zij u gevraagd heeft om als haar advocaat op te treden mhr BELFORD kan haar niks maken tenzij er iets echt niet goed zit dat weet u toch ook dus waarom zo een kabaal.


  Maak melding

 11. Waarom bemoeit deze politieke mini ster met rechterlijke benoemingen? Is hij soms bang dat zijn baasje gebeten gaat worden? Waarom zingt de moordenaar niet meer I shot the sherrif and killed 16 others on dec 8 1982? Wan day gie tjontjong wan day gie sabakoe, wan day foe joe bellie en wan tra day gie joe masra. No spang.


  Maak melding

 12. Hahahaaaai wat een domme, stomme tigri barba. Hij is bang voor die vrouw, waarom dan…..want juist deze tigri barba is via een matie op de stoel als minister komen zitten. En dit is zo af te lezen aan zijn gedrag a 2 letter beest disie no sabie notie. Zoals tigri barba reageert dan zou geen dochter/ zoon van Ronnie zich mogen inschrijven/opgeven voor de Raio opleiding, want deze zijn niet alleen vrienden maar ook de zoon/dochter van. Wat deed deze bello toen hij minister werd en wist dat Dino Bouterse thans Dina)’t hoofd van CTU was? Hij ging gewoon door met deze DiDiBrie jr; zie waarin hij Su en de Suries in zou storten. Tot de dag vandaag heb ik tigei barba niets horen zeggen ten aanzien hiervan. Wat een llllliefde heb je voor dhr Santhoki. Bello zoekoe joe trobie a molen e nader joe sraaf srafie. Mei 2015 is hier om de hoek en na deze dag moet niemand proberen om dhr Santhoki waar en wanneer dan ook zwart te maken, want now now na tigri barba e klets a mang vrouw. Tigri poeroe ie ede na ini a bong-olo en loekoe innie a echte wereld, waar men zich anders gedraagd. Want ook joe no clean echt foe sidong als minister. En je weet dondersgoed waarom dit gezegd/gedacht wordt. Piep dus zachtjes Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 13. De helft van alle vrouwelijk werknemers op diverse ministeries zijn de vriendinnen en buitenvrouwen van de Paarse Roversbende….

  War een bananenrepubliek.


  Maak melding

 14. rufus

  Liever een vriendin, dan geflirt met moordenaars.

  rufus
  Ik snap jou niet, wie bedoel je met geflirt met moordenaars?
  Santhoki heeft iemand vermoord door een vluchtende bange jongen een paar kogels in zijn rug te trakteren toen Santhoki politie agent was. De enige dat die jongen deed was de avondklok negeren en bang was toen hij aangehouden werd samen met vrienden. Wij weten allemaal dat Bouterse nooit de trekker heeft overgehaald en definitie moordenaar is wanneer je iemand persoonlijk heb omgebracht. Dat zijn de feiten!


  Maak melding

 15. geen seconde geen meter moet je die santhokies vertrouwen.
  is men het geval van santhoki vergeten ,het ging toen om die crimineel sagebai die is dood geschoten in amsterdam .
  het ging toen om een gestolen auto waarvan de vriendin of vrouw van santhoki er meer van afwist .santhoki ontkende toen er van af te weten .ook zijn deze mensen in verband gebracht met drugs .men moet niet doen alsof men van niets weet .belfort heeft gelijk ,geen vriendjes in de rechterlijke macht .


  Maak melding

 16. Ram Singh

  Waarom bemoeit deze politieke mini ster met rechterlijke benoemingen? Is hij soms bang dat zijn baasje gebeten gaat worden? Waarom zingt de moordenaar niet meer I shot the sherrif and killed 16 others on dec 8 1982? Wan day gie tjontjong wan day gie sabakoe, wan day foe joe bellie en wan tra day gie joe masra. No spang.

  Ram Singh
  Hij bemoeit zich mee om de rechtstaat te waarborgen
  We weten dat RAY en Ram sing graag willen hun soortgenoot alle rechters positie innemen. Waarom laten wij niet alleen Santhoki vrouw met een duisterverleden ook niet meteen Santhoki broers, nichten en neven tot Surinaamse rechters benoemen zoals al die boomslingeraars op waterkant wensen. Dan is Suriname een echte rechtstaat met alleen ray soortgenoten aan de macht! Net als die happy end Bollywoodfilmen.


  Maak melding

 17. Belfort: men zegt schoenmaker blijft bij je leest. Maar jou is de leest ook mijlen ver te zoeken. Tijdens het zwaaien met je scepter of is het je knuppel, kunnen we een paar feiten (harde feiten) benoemen:
  – zware criminaliteit exponentieel gestegen;
  – Dino heeft het land in de uitverkoop gedaan;
  – Dino heeft toegang tot diplomatieke-en Surinaamse paspoorten;
  – Dino was de importeur van terrorisme en de exporteur van die witte poeder;
  – Stelen en roven troef bij de NDP overheidsdienaren;
  – Alie Baba heeft zijn roversgilde ook expoteniteel laten stijgen;
  – banditisme op onze voetbalvelden. Lonnie als grote voorbeeldfiguur;
  – volksverlakkerij ook expotentieel gestegen.

  BELFORT ZIE DE WRANGE VRUCHTEN VAN DE PAARSE BOOM WAARBIJ JIJ OOK TOT EEN DEEL VAN DE STAM BEHOORT.


  Maak melding

 18. Lullie mogen lullen wat lullie willen, zuivere koffie is dat Segebaai verhaal NIET, “pe faja dee, smoko dee teo”!
  En dat weet u bliksemsgoed. No kong plei ekte efu yu no ekte!


  Maak melding

 19. Wanneer iemand geweerd wordt alleen maar omdat zij partner is van de oppositieleider, dan is er een ernstige mensenrechtenschending aan de hand. Waar is die Belfort mee bezig? Stemmingmakerij? Weet hij wel hoe groot de Surinaamse gemeenschap is? Gaat hij straks rechters uit China halen? Wat een incompetente boer, die Belfort.


  Maak melding

 20. Laat belfort lekker bij z’n kraamkliniek in zijn achtertuin blijven.
  Deze blinde vink heeft nog nooit iets zinvols gedaan in zijn leven.


  Maak melding

 21. =Belfort is en blijft een grote leugenaar en dit is ook vaker bewezen.

  =Ik zou zeggen laat Santhoki zijn vrouw maar naar het buitenland sturen om verder haar studie af te ronden, omdat men denkt dat Suriname alles is als het gaat om hogerop te komen.
  Belfort zal dan merken wie de slimste zal zijn.

  -Zou hij Bouterse zijn vrouw ook geen toestemming geven??????

  JALOERSHEID OP EN TOP EN ZIE MAAR WEER WIE ZICH VERDER ONTWIKKELD EN WIE ACHTER BLIJFT MET ZIJN DOMME UITSPRAKEN.

  IK HOOP HET BESTE VOOR DEZE MEVROUW.


  Maak melding

 22. Dat Belly zijn partij DINO als president wenst, zegt genoeg.

  Alleen het toegeschoven geld telt! De enige opdracht en het zogenaamde enige Surinaams belang is : de massamoordenaar uit de bak houden !
  Het Surinaamse volk telt niet mee !

  Surinam zal door dit domme optreden een miljoenenclaim moeten betalen !

  Maar dat a no neks, moni de, gowtu de !

  Sranang people o tjari a hebi !


  Maak melding

 23. Dat er geen vrienden en vriendinnen tot de raio-opleiding mogen worden toegelaten, is om enige partijdigheid te voorkomen, echter, er is toch zoiets als vrijheid van opleidingskeuze? In een parlementaire democratie mag een ieder bepalen welke opleiding hij/zij wilt volgen en die vrije keuze moet in stand blijven.


  Maak melding

 24. Aahh…de eerste zet om de Sheriffs politieke imago kapot te maken is door de clanleider gezet. En een minister wordt gebruikt als pion……. Foei foei …..een minister die zich laat gebruiken.
  Meneer Belfort,…weet u zeker dat dhr Santhoki niet de next president van Su wordt?…


  Maak melding

 25. Onderzoek van het ABS wijst uit dat de Surinaamse bevolking onthutsend laag is opgeleid. Het gaat niet goed met de intelligentie van de Surinaamse bevolking. 65% van de Surinaamse bevolking tussen de 15-60 heeft hooguit een VOJ- school bezocht.
  Nou, nou. Bij mij geen donderslag bij heldere hemel. De BLO-ers zitten oververtegenwoordigd in de regering en bij paars in het parlement.
  En deze paarse regering heeft er veel baat blijft dat de bevolking niet alleen dom blijft maar dat ze dommer worden.
  Deze NDP is erg bevreesd voor het intellectualisme. Volksvijand nummer 1.
  In het land der blinden is eenoog koning. En als het aan hun ligt, steken ze die ene oog ook nog blind. Worden ze master of the universe.


  Maak melding

 26. Wat een beerput of stinkgoot is Paramaribo. Een stad waar opleidingen niet tellen. Er heerst een hosselcultuur,waarbinnen mensen met een hoge opleiding weggediscrimineerd of gebagetelliseerd worden door half- en ongeschoolden,die heel hard schreeuwen dat zij het land willen ontwikkelen,maar zelf niet ontwikkeld zijn.
  Wat verwacht je van een samenleving (nog lang geen natie) waarvan 48% van de nog in leven zijnde personen die er geboren zijn,elders in het buitenland wonen? Elke serieuze ouder wil zijn/haar kinderen weg hebben.


  Maak melding

 27. De rechterlijke macht moet danig opgeschoond worden.
  Haast alle rechters zijn door het NF benoemd met alle gevolgen van dien.
  Laatst mochten die skalians toch niet onder ’t beslag blijven.


  Maak melding

 28. Deze meneer zit om niks achter mensen dat met geweld te maken hebben!Tjonge tjonge,wat een imbeciel!
  Dat hij nog de dienst kan doen als landbeschermer!Ben in het geheel niet mee eens!
  V.H.P. soso brasa nanga tang srapu!!!


  Maak melding

 29. Meneer Dino had beter onderworpen worden aan een antecedentenonderzoek…… o, nee volgens Pa was hij de enigste en de beste voor die CTU functie.

  Nu lacht een ieder Pa,zoon en “ons” uit en nog erger het buitenland lacht nog harder.

  Odie !


  Maak melding

 30. Belfort, 2015 nadert, wat ga je dan doen!!!
  wat een bemoeienis ben jij.
  verschil tussen politiek en rechtelijke macht moet gescheiden blijven, dank U


  Maak melding

 31. 25 mei 2014

  Even buiten beschouwing gelaten de uitspraken, in het openbaar en generaliserend, van minister Belfort, die Srika ook niet wijs vindt. Srika zal zich concentreren op de uitspraken van mr.R.Kensmil, die zo-te-zien in de keuze/toewijzingscommissie van RAIO zit(zat).

  “Maar die mevrouw is niet vanwege de politiek toegelaten. Ik heb voor haar gestemd en ik wist niet eens dat het toen de vriendin was van Santokhi”, zegt Kensmil tegenover de Ware Tijd.

  Srika heeft bewust gewacht met zijn posting, om zo eerst bovenstaande uitspraken van dhr. mr. R.Kensmil voor te leggen aan zij(netwerk van Srika’s) die meer afweten van antecedentenonderzoek bij de politie, rechterlijke macht en Buitenlandse Zaken in Suriname.

  Uitkomst is, dat bij het instemmen, althans meebeslissen voor aanname of bevordering, inhoudelijke kennis van het antecedentenonderzoek mede bepalend moet zijn.

  Als mr. R.Kensmil nu verklaard heeft dat hij niet op de hoogte was van de relatie van vriendin Santokhi met meneer Santokhi, is voor Srika duidelijk dat mr. R.Kensmil zijn verantwoordelijkheid niet in acht heeft genomen om het antecedentenonderzoek te betrekken bij zijn beslissing. Of een beslissing heeft genomen, zonder dat er een antecedentenonderzoek, dat bij wet verplicht is, voorhanden was.

  Srika moet dus hier concluderen dat dhr. mr. R.Kensmil met zijn gedane uitspraken zelf toegeeft mee te hebben gewerkt aan een onvolledige beoordeling, d.m.v. een onvolledige antecedentenonderzoek, of de wet te hebben geschonden door te beslissen zonder dat een antecedentenonderzoek voorhanden was.

  Wie dient Srika hier van repliek? Misschien mr. R.Kensmil zelf of …?

  Wie schendt hier de wet van Waterkant om te negeren Srika van minpunten te bedienen?
  Srika


  Maak melding

 32. @ Paraman

  Segebaai zaak stinkt ! Grotere stank komt van de 8 december massamoord, de Moiwana moorden, met de zeer bekende daders !

  Een open riool is de presidentszoon die Surinam wilde verkopen aan terreurbende Hezbollah !
  MEGAstank geeft het feit dat in de dictatuur Surinam GEEN onderzoek naar de misdaden tegen Surinam, gepleegd door Dino,wordt ingesteld !

  Stank komt ook van de DIEFSTAL van honderden hectaren grond van de Surinaamse bevolking, die gratis aan vrienden van Desi worden weggegeven !


  Maak melding

 33. Srafu

  @ Paraman

  Segebaai zaak stinkt ! Grotere stank komt van de 8 december massamoord, de Moiwana moorden, met de zeer bekende daders !

  Een open riool is de presidentszoon die Surinam wilde verkopen aan terreurbende Hezbollah !
  MEGAstank geeft het feit dat in de dictatuur Surinam GEEN onderzoek naar de misdaden tegen Surinam, gepleegd door Dino,wordt ingesteld !

  Stank komt ook van de DIEFSTAL van honderden hectaren grond van de Surinaamse bevolking, die gratis aan vrienden van Desi worden weggegeven !
  =====
  Praat niet voor jou poke beurt. Er is nog heel veel wat jij nog niet weet! Iemand, voor Segebaai kookte en in dienst voertuig rondtoerde kan geen rechter worden.
  Bovendien is S onder zeer verdachte omstandigheden aan zijn einde gekomen.


  Maak melding

 34. Alleen in Su,kunnen ezels minister worden.Wij praten over niemand anders dan de enige echte dombo “Tigri Barba”allias Belfor.


  Maak melding

 35. Kijk daar gaan we weer he, stop aub met de hele rechtersopleiding als we vrienden en vriendinnen van politieke leiders als rechter willen in Suriname.

  Dit bedoel ik nou precies,dit is geen zuivere koffie,echt niet mensen. Kijk maar naar rechter Anand Charan, deze werd ook door vuile spelletjes toegelaten toch?

  Deze rechter is van de VHP en geloof mij of niet, maar ook deze man werd als voordat Bouterse president werd, bewerkt om uitspraken anders te doen.De grootste schoft aller tijden. Kijk maar eens naar ex rechter Frank Truideman, ook door corruptie werd deze man rechter en vervolgens deed hij samen met zoonlief Rodriquez Truideman aan drugscriminelen beschermen. Toen het uitkwam werd zoonlief die advocaat was, de volgende ochtend dood aangetroffen.
  Vermoedelijk zelfmoord.

  Verbazingwekkende van alles is dat de vader, Frank Truideman verder ging als advocaat omdat hij als rechter op moest donderen. Tot de dag van vandaag overbluft deze ex rechter de jonge rechters om uitspraken naar zijn hand te zetten.

  Iedereen weet ervan, maar in een bananen republiek kan en mag je alles!


  Maak melding

 36. En nog een bachelor krijgen.Ai baja alles kan je tegenwoordig kopen in Surinam.
  Er moet een onderzoek komen ,over de toelatings eisen.
  Dit moet Belfor doen antecedenten onderzoek!


  Maak melding

 37. We moeten meer marron in de rechterlijke macht hebben.
  Ze hoeven geen rechteropleiding of een rechten te studeren want door hun expertise zijn ze best wel geschikt om een rechter functie te bekleden.
  Kijk maar brunswijk deze man heeft nooit op school gezeten maar vanwege zijn hoge intelligent quotient IQ is hij direct doorgestroomd als parlementarier.

  Geen enkel mens op de wereld is het gelukt maar wel in Suriname. Wij marrons zijn niet dom. De grapjes van vroeger dat marrons hun brievenbus 10 meter hoog hebben hangen vanwege luchtpost is voorbij.

  Wij marrons gaan Suriname overnemen en Suriname naar een hoog niveau tillen als geen ander.
  Wij zijn ook bezig middels geboorte demografisch meer marrons neer te maken waardoor wij over 10 jaar de meerderheid kunnen vormen in dit land en dan gaan we van Suriname een afrikaanse natie maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.