Vermoedens corruptie sterker door gedrag minister

16

PARAMARIBO, 22 mei –“Ik vertrouw deze minister niet.” Dit zei parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) tijdens de begrotingsdebatten. Minister Ismanto Adna van Sport & Jeugdzaken heeft niet weten te overtuigen. Antwoorden en halve verklaringen van de minister hebben de vermoedens van corruptie niet weg gemaakt. Integendeel.

Volgens Adna zijn er twee gevallen die dubieus overkomen. Slechts twee en die worden onderzicht door de accountantsdienst van de overheid. Adna vindt andere gevallen ‘niet sterk genoeg’ voor zo’n aanpak. Volstaan wordt met een ‘intern onderzoek.’ Parlementariërs van met name de oppositie vinden het raar, omdat er duidelijke aanwijzingen zijn. Er zou geknoeid worden met onder meer materiaal voor onderhoud van sportvelden en met zandleveringen.

Volgens Hesdy Pigot (Nieuw Front/NPS) is het zand nooit geleverd bij sportvelden. Beheerders zeggen geen zand te hebben gezien, hoewel ze erom staan te springen. Toch zegt Adna dat het wel zo is. Pigot zei eerder ook dat niet alle Surinaamse sportlieden met studiebeurzen in het buitenland evenveel krijgen uitgekeerd. Sommigen zouden haast tweemaal zoveel krijgen als anderen. Adna presenteerde een lijst als tegenbewijs. Maar daarop komen niet alle namen voor.

16 REACTIES

 1. Aaaii Baja, ik voel weer een ministers shuffle aan komen. Volgens de paarse motto: NEKS NO FOUT !

  Minister Ismanto Adna van Sport & Jeugdzaken kan straks zijn biezen pakken met behoud van pensioen. Daar waar justitie corruptie hoort te vervolgen gaat deze man rustig onder een palmboom liggen. Met geluk keert deze man terug als adviseur van de president.

  Over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 2. ik vertrouw die minister ook niet. ik zou zeggen: overleggen die documenten dan kunnen wij zelf beoordelen wat goed is gegaan en wat niet.


  Maak melding

 3. DADA verkoopt ons goudvoorraad aan niemand weet wie..

  Adna verkoopt ons zand aan niemand weet wie..

  zie hier een staaltje ,, zand in de ogen strooien” 🙂


  Maak melding

 4. Zand is geleverd.
  – Zand is niet geleverd.
  Bewijs dan dat zand niet geleverd is!
  – Bewijs jij dan dat zand wel geleverd is!
  Ik kan je het zandbedrijf opnoemen.
  – Ja doe dat, dan ga ik het nazoeken
  Doe maar, ze houden toch geen administratie bij.
  – Maar ze hebben wel chauffeurs!
  Het was een Guyanees die terug is gekeerd naar Guyana.
  – Oh ja, hoe weet jij dat?
  Ik ga erover!
  – Ok. Zand erover.


  Maak melding

 5. Voor Bang Bang minister werd,was hij absoluut een integer mens.Hij werkte bij de DSB en had een hoge post.
  Nu hij in het ambtelijke is belandt,komen de haaien en haviken met hun verleidingen.En tegen zijn vrienden kon hij niet nee zeggen en toen trad het kwaad in hem.Eén maal in het bos kan hij niet anders dan met de wolven meehuilen hihi.Wie met de baas van de roedel[alfa mannetje]in aanraking komt,moet mede jagen of wordt uit de pack verstoten.


  Maak melding

 6. rookgordijnen optrekken en zand strooien door deze paarse Klaas Vaak bende, zo was het…zo is het…en zo zal het altijd blijven.
  En de slaafse meute dut lekker verder met een neusje vol wit in de hangmat.


  Maak melding

 7. Dit lijkt op een slager die zijn eigen vlees keurt. De minister is zelf onderwerp van onderzoek, dus moet een onafhankelijk bureau een grondig onderzoek instellen. Laat de onderste steen bovenkomen en als het nodig is dan moet ook deze minister maar naar huis.


  Maak melding

 8. Vanaf het aantreden van regering Bouterse GILLEN de NPS en VHPERS ieder keer corruptie wanneer ze in de spiegel kijken. Tot op heden hebben wij vanaf 2011 geen één document gezien dat aantoont dat er corruptie in het spel is bij regeringbouterse wanneer de NPS en VHPERS corruptie gillen. Wanneer je de nps en vhp om bewijzen vraagt dan is hun antwoord we hoeven geen bewijs te leveren maar het hele situatie ruik en voelt naar corruptie. Zoals Niks Boven De Waarheid al zei NPS/VHP alias nieuwfront kijk eens goed in de spiegel wat corruptie betreft http://www.parbode.com/reportage/item/3143-het-ministerie-van-ruimtelijk-ongemak-grondfraude-en-bosmisbruik


  Maak melding

 9. hallo,,niks boven de waarheid,,

  straks ga je ook beweren,dat de zoon van niet in amerika is opgesloten,maar vrij en blij loopt in afrika door omstandigheden niet naar sme kan komen..

  van abrahams kan er ook geen bewijs geleverd worden op papier,omdat er niks op papier staat.


  Maak melding

 10. Een van de rijkste mensen in China is veroordeeld tot de doodstraf voor een serie misdrijven, waaronder moord en fraude.

  Dit is onmogelijk in Suriname. Indien dit mogelijk zou zijn dan waren er tientallen, nee honderden veroordeeld tot de doodstraf.

  Reden waarom Belfort maximaal 30 jaar wilt toekennen als straf (lees 2/3 uitzitten dus 20 jaar) en de doodstraf wilt afschaffen.


  Maak melding

 11. @Niks gaat boven de waarheid

  Prof Dr Ir Drs Mr Ing Abrahams was thuis gestuurd om te wachten op zijn nobel prijs in economie in specialiteit van zelfverrijking door omkoping, onderhandse gunningen en het sociale aspect in familie helpen rijk te worden.


  Maak melding

 12. je vraagt je af,,waarom de moordenaar bende lijder opperhoofd poppenkast zijn bek niet optrekt nadat er zoveel beschuldigingen zijn geuit en ook in het poppenkast behandeld worden,als zijnde jaar begroting..

  de man zwijgt in alle talen blijft heel ver van het gebeuren ergens aan de waterkant zijn kiek te nemen z.a. hij zelf gezegd heeft..

  hoe betrouwbaar kun je zijn als land buiten de grenzen,wie zal jou serieus nemen..

  totale schande,

  lackin laat jij maar wat horen hoe negatief het ook is betrek ook misie-ka-ba ook erbij


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.