Geur van corruptie rond Suriname’s grootste melkfabriek

17

PARAMARIBO, 21 mei – De Melkcentrale Paramaribo, MCP, wordt tegen het licht gehouden. Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt & Visserij wil jaarverslagen zien. Die worden al tien jaar niet meer gepubliceerd.

Controle is dan ook niet goed mogelijk bij dit publieke bedrijf. “Het is onbegrijpelijk waarom voorgaande bewindslieden dit hebben toegestaan. Deze situatie kan niet zo doorgaan”, zegt Algoe tegenover de Ware Tijd. Hij vindt ‘onacceptabel’ dat er geen verantwoording wordt geëist en dus ook niet wordt afgelegd. Er wordt daarom een grondig onderzoek ingesteld. De jaarverslagen moeten alsnog worden uitgebracht voor een goed financieel overzicht.

Geruchten over corruptie hangen al geruime tijd boven het bedrijf. Volgens de krant heeft de bestuursraad al opheldering gevraagd over interne leningen en het aanhuren van dure consulenten. De ‘Melkcentrale’ is het enige bedrijf onder de lokale zuivelproducenten dat verplicht is melk af te nemen bij veeboeren. Vanwege de kleinschaligheid van het boerenbedrijf levert dit hoge kosten op. Financieel loopt het bedrijf dan ook erg achter bij de concurrenten.


17 REACTIES

 1. niks nieuws onder de zon. Dit hele land stinkt naar corruptie in alle geledingen.
  Rovershol onder leiding van dievengilde “Boutaclan”


  Maak melding

 2. Wederom het bekend verhaal. Sedert 1984 is er sprake van corruptie. Ik zal er maar niet teveel over wijden. Vraag het na waarom Graanoogst indertijd een taak / werkgroep samenstelde die een onderzoek moest doen naar de continuïteit en levensvatbaarheid van de MC en Jarikaba en SML.


  Maak melding

 3. Deze regering wil vijftigduizend brazilliaanse koeien op duizend hectare gaan houden. De MCP maakt liever een liter verkoopbare melk van melkpoeder, dan van rauwe melk. Als de Melkcentrale het aanbod van melk van de voorgenomen staatsboerderij niet gaat verwerken, dan staan vijftigduizend uiers op springen.


  Maak melding

 4. Corruptie tijdens de regeerperiode van VHP en NPS ,dit is hun erfenis. Wedden dat de door gedraaide steuntrekkende frontjes Bouterse de schuld gaan geven terwijl zijn regering dit ontdekt heeft en nu alweer zo’n frontje erfenis van corruptie moet opschonen.


  Maak melding

 5. Woorden als: controle, proces bewaking, administratie, onderhoud, inspectie, zijn in Suriname vieze woorden.
  Verduistering, zoekgeraakte documenten, uitgewiste data, verdwenen papieren daarentegen, zijn alledaagse woorden.

  Melk is goed voor elk??
  De Melkcentrale, is om van te bale!


  Maak melding

 6. @Joris Driepinter, helemaal met je eens.
  Zelfs de groenten hebben een nare geur en maar te zwijgen over de kwikvissen.Dit alles door de nare geur uit de DNA.


  Maak melding

 7. Dit, is nou precies wat wij niet begrijpen zodra er een onderzoek plaats vindt maakt niet uit welk dan hoor je ja maar dat deze regering een paar corruptie onderzoeken doet is hun recht ook al weten wij dat er ook nu in deze regering corruptie plaats vindt dan nog ook dat mag en moet onderzocht worden maar heb je ooit gehoord dat de regering NPS/VHP/LP ooit een corruptie onderzoek heeft gedaan nee want toen was corruptie nog legaal het moet een keer beginnen blij dat deze regering mee begint want nu gilt de vorige regering moord en brand maar als ze nog aan de macht waren zou het muis stil zijn en geloof mij het zal niet zo zijn dat corruptie van de een op ander dag verledentijd word maar een begin is half werk en dat hebben zij die het hards gillen de oppositie dus in 15j niet gedaan mensen vraag je zelf af of er toen in die vijftien jaar geen corruptie wet tot stand gebracht kon worden en waarom niet.


  Maak melding

 8. 22 mei 2014

  Ernst of luim?

  Jaarverslagen schrijf je m.b.v. inkt. De leiding van de Melkcentrale had binnen de organisatie alleen maar melk.
  Begrijpelijk dat zij geen jaarverslagen konden produceren.
  Srika


  Maak melding

 9. Ik volg de discussies in de DNA dagelijks en de nare geur van corruptie hangt meedogenloos in het parlement. Ik denk dat bij voldoende bewijs de hele ministerskliek, inclusief een groot aantal parlementariërs voor hun hele leven achter de tralies verdwijnen. Maar ja, als de rechters ook al corrupt zijn en vooral geïntimideerd worden is het water naar de zee dragen. Wat een walgelijke vertoning van machtsmisbruik, corruptieve handelingen en diefstal van overheidsmiddelen! Het wordt tijd dat het volk de ogen opent! Maar ja, het volk weet niet beter! Kan ook niet zonder enige scholing! Sorry dat ik het moet zeggen: Ik heb nog nooit zo’n ignorant volk gezien in deze bakba winkri.


  Maak melding

 10. we gaan corruptie met wortel en tak uitroeien…riep de megalomane gek in 2010.
  Intussen blijft de corruptieboom maar groeien en groeien, en de wortels woekeren gestaag verder.
  En de domme paarse meute slaapt maar verder.


  Maak melding

 11. Heb altijd al gezegd Melkcentrale Paramaribo had Yoki drink op de markt moeten brengen. Dan hadden ze al die rode cijfers weg kunnen poetsen.


  Maak melding

 12. wanneer gaan ze onderzoeken en bewijs materiaal vragen of de zoon van,, werkelijk betrokken is in duistere zaken..

  parmisser doe eens een gooi naar,misschien lukt het jou..

  de vader kan niks meer laten doen,,tjé poti papa is diep in rust neemt zijn kiek aan de waterkant en loopt het poppenkast zó voorbij..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.