Raoul Boucke: “Diversiteit is een bron van innovatie”

14

In de uitzending van zo:RAYMANN gaf kandidaat Europarlementariër Raoul Boucke afgelopen zondag zijn visie op de identiteit van Europa. In een prachtig betoog met als titel ‘Hoor ik erbij, of niet’ vertelt Boucke over zijn persoonlijke zoektocht naar de Europese identiteit toen hij als achttienjarige jongen uit Suriname naar Nederland kwam.

Boucke: “Diversiteit is een bron van innovatie. Als iedereen hetzelfde denkt, oogt en zegt, dan komen we nooit vooruit… Natuurlijk is Nederland onderdeel van Europa, maar we blijven ook Nederlanders. Die diversiteit is juist wat we nodig hebben in Europa om samen tot oplossingen te komen: onderwijs, werkgelegenheid, economie.”

Als nummer 5 op de D66 kandidatenlijst voor het Europees Parlement maakt Raoul Boucke kans om als eerste Surinamer in het Europees Parlement te komen. Bekijk hier het fragment ‘De identiteit van Europa’ met Raoul Boucke (vanaf minuut 17:05).

14 REACTIES

 1. Heb met hem op school gezeten.
  Aardige gast zal kijken waar hij voor staat en als ik me erin kan vinden krijgt die mijn stem.
  Goed gedaan


  Maak melding

 2. Als alle Surinamers op hem stemmen, moet het wel lukken.
  lijst 5 nr 5.D66

  Surineds Den – Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, kortom uit heel Nederland/Nederlandse Antillen, in Suriname.

  Er is ook nog een andere Suriname Pahladsingh,J lijst 7 nummer 24 /SP
  Surineds Den – Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht, kortom uit heel Nederland/Nederlandse Antillen, in Suriname.

  SuriNeds gaan jullie stemmen op jullie eigen mensen.
  Er wonen genoeg Surinamers in Nederland om dit mogelijk te maken. Het zal aan de SuriNeds liggen als deze 2 kandidaten het niet halen en geeft niemand de schuld dat anderen ons links en rechts inhalen en wij gewoon stilstaan of zelf achteruit gaan.

  SuriNeds sta op en stem op uw eigen mensen. Nee hebben als we niet stemmenen JA!, kunnen wij samen voor hen bereiken door op hen te stemmen.

  wie niet stem, is gewoon SuriNeds

  SuriNeds

  Gaat u stemmen!


  Maak melding

 3. Heb de tv-uitzending van de heer Raymann afgelopen zondag gezien. Het betoog van de heer Boucke betoog sprak me enorm aan: kort, krachtig, open en doeltreffend. Daarnaast lijkt hij mij integer en aardig, dat was mijn eerste indruk over hem. Op woensdag 22 mei 2014 ga ik zeker stemmen. Mijn stem heeft hij bij deze zeer zeker.


  Maak melding

 4. Correctie:

  Heb de tv-uitzending van de heer Raymann afgelopen zondag gezien. Het betoog van de heer Boucke sprak me enorm aan: kort, krachtig, open en doeltreffend. Daarnaast lijkt hij mij integer en aardig; dat was mijn eerste indruk over hem. Op donderdag 22 mei 2014 ga ik zeker stemmen. Mijn stem heeft hij bij deze zeker.


  Maak melding

 5. Wat een onzin om te stemmen op iemand omdat die toevallig ook uit Suriname afkomstig is of van Surinaamse afkomst is.
  Je stemt toch op iemand om diens politieke standpunten niet omdat hij/zij “een van ons” is?
  In het verleden is er achteraf weleens geklaagd dat de gekozene niks voor zijn “eigen mensen” heeft gedaan. Verbaast mij ook niets.
  Als er iemand van Surinaamse afkomst op de lijst van de PVV of SGP of welke andere partij ook staat, moeten alle Surinamers of mensen die ervoor doorgaan dan op die persoon gaan stemmen? I don’t think so.


  Maak melding

 6. Ik stem op Raoul Boucke omdat:
  1 hij een Surinamer is
  2 ik trots ben op een landgenoot die zover is gekomen
  3 hij kandidaat gesteld is
  4 hij van zeer goede huize moet komen als allochtoon zijnde
  5 hij inhoudelijk iets bijdraagt
  6 zijn betoog mij erg aansprak
  7 hij representatief is
  8 ons land promoot
  9 integer overkomt, sterk en puur !
  Mijn stem heeft hij!


  Maak melding

 7. @ Get a life

  AMEN!!!!

  Het is duidelijk dat deze man stemmen van de Surinaamse gemeenschap zal krijgen omdat hij Surinaams is. En niet vanwege z’n politieke ideologie en dat is jammer.

  Ik kom uit Amsterdam Zuid Oost. Krioelt van Surinaamse politici die door hun achterban zijn gekozen maar geen fluit doen.


  Maak melding

 8. Uiteraard wordt deze gewezen Surinamer van harte gefelicitieerd, echter moeten wij Srananmans met beide benen aan de grond blijven staan aangezien betrokkene in de eerste- en de laatste plaats ten behoeve van het Nederlandse belang daarnaartoe koerst. Dat Surinamers tot alles in staat zijn mag onderhand bekend worden verondersteld.


  Maak melding

 9. Wat een motivatie om op iemand te stemmen, de stemgerechtigden zijn Nederlanders, zo staat het in het paspoort of i.d. kaart,of je nu wel of niet in Nederland geboren bent, je stemt op iemand voor zaken die in dit geval Europa aangaan, en niet omdat zijn Roots in Suriname of waar dan ook liggen


  Maak melding

 10. Ik stem niet op hem:omdat hij een Surinamer is,ik ben ook een Sranangmang. Ik stem eerder op G.Wilders hij huichelt niet en daarom is hij niet geliefd,maar hij spreekt de waarheid.

  @aboikoni.

  Volkomen met je eens.

  @Paraman.

  Met jou mening ben ik volkomen eens,ik stem niet op hem omdat hij een Surinamer is, ik stem op iemand die ons belang behartigt.


  Maak melding

 11. Met een lijstverbinding met de VVD hadden ze samen 8 zetels en was de restzetel naar de D66 gegaan en waren zij de grootste geworden en hadden ze 5 zetels gehaald en zie dan daar, lijst 5 nr 5 had het gehaald en vvd 3 zetels.

  Maar goed helaas een wijze les geleerd. Next time better luck.


  Maak melding

 12. @passant:
  Heel jammer voor Raoul Boucke dat hij het niet heeft gehaald.
  Dus ook te weinig voorkeursstemmen gehad.

  Terwijl iemand anders van het CDA die heel laag op de lijst stond, het wel heeft gehaald met voorkeursstemmen.

  Het Twentse CDA-stemmenkanon Annie Schreijer-Pierik komt met gemak op eigen kracht in het Europees Parlement. Ze haalde bijna 110.000 voorkeursstemmen.

  Voor een voorkeurszetel zijn ongeveer 18.000 stemmen nodig.

  Maar er is ook anders nieuws over (sport).

  di 27 mei 2014, 00:32
  ‘Seedorf aan de kant gezet’
  Van onze Telesportredactie

  Clarence Seedorf is aan de kant gezet bij AC Milan.
  Dat meldt de gezaghebbende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.
  De Nederlandse trainer wordt opgevolgd door Filippo Inzaghi.

  Seedorf, half januari aangesteld als trainer van Milan, liep Europees voetbal mis.
  Een grote tegenvaller voor de grootmacht uit Milaan.

  De Nederlander was aangetrokken als opvolger van de ontslagen Massimiliano Allegri. Tussen 2002 en 2012 vierde Seedorf als voetballer grote successen met de Italiaanse topclub.
  Ook Inzaghi heeft als speler zijn sporen verdiend bij de Milanezen. Hij speelde van 2001 tot 2012 voor Milan. In totaal droeg ‘Pippo’ 57 keer het shirt van het Italiaanse nationale elftal.


  Maak melding

 13. @ Fer. E

  Ja gelijk heb je t.a.v. de voorkeurstemmen. Ik ging ervan uit dat het kleine aantal van 18.000 stemmers wel veel groter was onder de intelligente SuriNeds, die mogen stemmen, waardoor dit peanuts was. Helaas hebben ook deze zwaar teleurgesteld.

  Wat zou de oorzaak zijn dat kiesgerechte SuriNeds vaak niet naar de stembus gaan om te stemmen voor de landelijke en Europese Verkiezingen? Ook voor de gemeentelijke en deelraadverkiezingen is het ook niet veel soeps? Wat moet er gebeuren om jong tot oud, een ieder hiervoor te motiveren?

  De hoogste tijd voor een columnist, psycholoog, socioloog, historicus, journalist, enz, om hier een stuk over te schrijven of een onderzoek naar te verrichten onder de Surineds kiezers mijns inziens. Met het resultaat ervan zouden wij, kiezers als die zich verkiesbaar stellen voor een politieke partij of gaan stemmen, hun voordeel mee kunnen doen, weten waar we aan toe zijn of hoe de vlag erbij hangt als er verkiezing(en) is/zijn, gewoon wegblijven??!

  Wat vast staat is dat Surineds niet veel belangstelling hebben in verkiezingen in Nederland en voor de EU.

  Seedorf:

  Wat Seedorf betreft, triest helaas als het gaat om de start van zijn carrière als voetbalcoach. Wat financiën betreft komt hij er ook niet slecht vanaf, maar daar deed hij het ook niet voor, meer reputatie schade geleden voor het bedanken voor zijn bewezen dienst, persoonlijkheid en als start van voor coach betaald voetbal, omgang met enkele AC- Milanspelers en anderen in het team.

  Hij kan het beste weer kijken of hij weer bij Botafogo in Brazilië weer lekker kan gaan ballen en coachen, hierdoor kan hij deze zaak even uitstellen, voetbalcarrière correct en tevreden afsluiten, een wijze les geleerd hebben en daar zijn voordeel mee te doen, werkervaring opdoen als coach en de start maken naar coach betaald voetbal.

  Verder

  Hij zou ook opnieuw een kansje kunnen wagen/nemen om in Su bij de SVB het voetballen helpen richting te geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.