woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPlan extra bijdrage in ziekenfonds bevroren

Plan extra bijdrage in ziekenfonds bevroren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mei – De regering ziet voorlopig af van een plan om ambtenaren meer geld te vragen voor het Staats Ziekenfonds, SZF. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het fonds voor voornamelijk ambtenaren zou meer geld nodig hebben. Zowel ambtenaren als de overheid zelf moeten meer ophoesten voor een betere dienstverlening.

Van de ambtenaren zou één procent extra van het loon worden ingehouden. Dat komt dan bovenop de vier procent die nu al wordt bijgedragen. De overheid zou vier procent meer inbrengen. De bijdrage van de werkgever zou dan komen op negen procent. “Er ligt al een hele tijd een voorstel op tafel dat ambtenaren meer moeten bijdragen, maar zover is het nog niet”, zei Ameerali in het parlement. De oppositie reageerde als door bijen gestoken.

Het lot van de ambtenaar blijkt sommigen na aan het hart. “De mensen hebben het al moeilijk, betalen al zoveel. Ik denk niet dat het in goede aarde zal vallen”, zei Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP). Hij vindt dat de regering er maar weer eens over moet nadenken. Volgens Ameerali is dit al lang gebeurd. “Tijdens overleg met de CLO (ambtenarenvakcentrale, red.) hebben wij het van de tafel gehaald, niet de CLO. Als de bijdrage moet worden verhoogd, gaan we erover onderhandelen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Ja, ik heb de nieuwe ziekenhuistarieven gezien en viel stijl achterover. Voor dit bedrag per dag zit je in een 5 sterren hotel. Vraag is wat je in de Surinaamse ziekenhuizen hiervoor krijgt. Je eigen beddengoed etc. zelf van huis meenemen en dan heel goed die dingen bewaken ter voorkoming dat ze gestolen worden. Met zijn zovelen in een kamer. Omdat de nodige medische apparatuur ontbreekt een slechte medische behandeling in het algemeen en van het verplegend personeel in het bijzonder omdat ze al drie maanden geen salaris hebben gezien. En een hele grote kans dat je horizontaal het ziekenhuis via de achterdeur richting lijkenhuis verlaat. Neen, niet alleen tarieven moeten worden verhoogd, maar de hele gezondheidszorg in Suriname moet worden doorgelicht waarbij extra aandacht geschonken moet worden aan de medische blunders. Vergeet een ding niet: vele Surneds maken zich zorgen over de medische zorg in Suriname. Dit is een van de redenen waarom de remigratie niet op grote schaal plaats vindt.


    Maak melding
  2. Tsja, als je de ligdagtarieven van ziekenhuizen verhoogd, dan moet het extra geld ergens vandaan komen. Als de premie niet verhoogd mag worden, hoe zal deze overheid, die aan het skeervirus lijdt, het ziekenfondsstelsel dan in stand kunnen houden?


    Maak melding
  3. DiDiBrie zei dat er vele investeerders in Su komen of willen komen investeren; ha ha DiDiBrie noemde zelfs NEDERLAND jaaaaa NEDERLAND en in 1 adem noemde DiDiBrie: Amerika. India, China enz, enz. En in het zoveel beloofde contract van DiDiBrie zou er ook nog een brug gebouwd worden tussen Su en Guyana. En een brug tussen Su en Fr. Guy, misschien kan er ook een brug komen tussen Su en Cuba dan zijn we in 1 keer/ direct gezond en wel. DDB is een echte DiDiBrie zodra deze DUIVEL Su regeert gaat het op elk terrein/gebied fout/ slecht met dit land. NPS/FRONT leus was: Moro e doro, maar in deze na moro sa mitie ding sma die stem gie a DiDiBrie disie. Het FRONT was niet “goed”. Elke dag weer worden wij opgescheept met iets waar men geen antwoord op heeft. Soso pina e mitie a Su volk. Hopelijk is dit de laatste keer dat dit Su volk in die grap(pen) van DiDiBrie en Co zal trappen. Deze DUIVELS moeten nooit meer aan de macht komen in Su…….. Hr. Santhoki POWERRRRRR.. Odiiiiii.
    Glenny.


    Maak melding
  4. Gezien de lig tarieven verwacht je wel wat terug. Wie het betaald is niet im frage.Als je AZ bekijkt dan is het voor zo een bedrag te grof voor woorden.
    Zelfs een klamboe kan er niet vanaf en ook schoon beddengoed wordt ontbeert. En laten wij het niet over de service voeding hebben. De prijs en alles in ogenschouw genomen wil je dan geen dag langer in het ziekenhuis overnachten.
    De vraag is wie dit kan betalen. De overheid is al skeer en de particulieren kunnen zo een bedrag niet ophoesten.
    Denk aan een lig periode van 20 dagen dan zijn de rapen gaar en dan kun je naar de VCB om iets te belenen of een lening afsluiten.
    ranang skeer met al die min vermogen kaarten die te pas en onpas worden afgegeven.


    Maak melding
  5. Weet je wat ik heel jammer vind van Suriname?
    Al die mooie plannen die ze daar bedenken gaan ten onder aan hun eigen succes.
    Laten we even een paar voorbeelden noemen.
    1. De naschoolse opvang. Als ik rijk was zou ik zeker dit plan adopteren. Natuurlijk zou ik aardig wat interne controlemaatregelen willen inbouwen om fraude te voorkomen.
    2. Busvervoer kinderen en leerkrachten inclusief bootvervoer.
    Ik heb in Amerika duizenden gele bussen zien rondrijden. Ik was er jaloers op en zou dit project in Suriname, als ik rijk was, zeker adopteren. Wat mij ook opviel was dat er overwegend vrouwelijke chauffeurs rondreden. Deze projecten betekenen veel werkgelegenheid. Even terzijde : ik weet dat vrouwen veel minder verdienen dan mannen. Ook in Amerika.
    Ook de gezondheidszorg in Suriname is een zorgenkind.
    Het probleem van Suriname is dat ze deeloplossingen bedenken en geen totaaloplossing. Gedenk dat geen enkel probleem op zichzelf staat. Vaak wordt een probleem uitgelokt of veroorzaakt door een ander probleem. Om het lopend probleem op te lossen zult u eerst het ander probleem moeten oplossen. U mag het weten dat ik op 8.000 km afstand van Suriname allerlei plannen voor Suriname zit uit te broeden. Reden: ik heb ooit beloofd dat ik daadwerkelijk wilde meewerken aan de opbouw van mijn land. Deze belofte heb ik door omstandigheden nog steeds niet kunnen verwezenlijken, maar hij staat nog steeds overeind.
    Het nadeel van al mijn plannen en daar houden Surinamers niet van is dat ze veel investeringen en ruimte nodig hebben en dat het redelijk lang duurt om opbrengsten te genereren. Als voorbeeld wil ik aanhalen een houtproject. Investering 200 miljoen euro, maar het duurt wel 25 jaar voordat het hout rijp genoeg is om te verkopen. Opbrengsten zeker in de miljarden.
    Mijn kippenproject. Heel kapitaalintensief en heel veel ruimte. Bij het uitwerken van mijn plan ben ik tot de conclusie gekomen dat – om de kippenmarkt te heroveren op de plofkippen (import)- je jouw eigen kippenvoer (kostprijsverlagende factor) moet maken. Opbrengsten ook in de miljarden. En zo kunnen we nog veel meer plannen bedenken.
    Uit ervaring weet ik dat de achterliggende gedachten van deze plannen niet overeenkomen met de denkwijze van de gemiddelde Surinamer. Die wil vandaag investeren en morgen al rijk zijn.
    Wat wil ik met mijn betoog naar toe?

    Als je bepaalde sociale verworvenheden wil behouden moet je soms heel andere dingen gaan doen en/of totaal andere wegen bewandelen om de benodigde gelden te genereren. Ik ben van huis uit een socialist en ik zou het heel erg vinden als bepaalde sociale verworvenheden in Suriname zouden worden stopgezet enkel en alleen om geldgebrek. Soms moeten we niet kijken naar de uitgaven, maar naar de inkomsten. Er zijn genoeg projecten te verzinnen in Suriname die genoeg geld kunnen opleveren om ander dingen te behouden. Zet de doordenkers een keertje aan het werk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES