Invaliditeitsuitkering voor veteranen binnenlandse oorlog

9

PARAMARIBO, 21 mei – Veteranen uit de oorlog tegen het Jungle Commando kunnen in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een invaliditeitsuitkering. Dit zegt minister Lamuré Latour van Defensie. De uitkering zal maandelijks worden uitgekeerd na een ‘strenge’ selectie.

Streng, omdat volgens Latour niet alle veteranen om fysieke of psychische redenen vallen af te schrijven. Het gaat echt om voormalige militairen die tijdens de oorlog een of ander trauma of letsel hebben opgelopen. De uitkering zal vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd euro) per maand bedragen. De resocialisatie-uitkering waar alle veteranen nu voor in aanmerking komen, wordt intussen afgebouwd.

De invaliditeitsuitkering is dan een soort vervanging, maar dan voor een beperkt deel. Volgens Latour kan een groot deel van de oud-strijders best nog mee met het maatschappelijk leven. De meesten zouden al op een of andere manier aan de bak komen. Dus wordt de resocialisatie-uitkering uiteindelijk overbodig. De verwachting is dat deze uitgavenpost over niet al te lange tijd kan worden afgesloten. De resocialisatie startte al onder de vorige regering, met het bieden van speciale hulp en een uitkering.

9 REACTIES

 1. En waar hebben de nabestaanden van de slachtoffers recht op ? De leden van de jungle commando gaan straks ook hun handen ophouden.

  De vraag is hoe wil men dit allemaal gaan betalen. Suriname is besmet met de skeervirus.

  Bouterse heeft ze allemaal het veld opgestuurd. Laat hem maar opdraaien voor de kosten.
  Desnoods gaat Ingrid iedere avond voor ze koken. Mi gado 5 dec is niet eens inzicht en nu gaat men al voor sinterklaas spelen.


  Maak melding

 2. Kijk ,degenen die de trauma’s veroorzaakt hebben in de eerste plaats ,gaan nu ‘medicijnen’ verstrekken aan een groep oud militairen tegen wie zij onderling aan het vechten zijn geweest eerder!
  Jezus Christus toch,
  het is tevens een oorlog geweest die niet in het belang van Suriname was,maar gewoon een oorlog tussen aartsrivalen bouta en brunsie!!!
  Strakjes zal SLIJMspugende brunsie ook zijn ‘militairen’ een uitkering beloven hey want die competitive tussen bouta en brunsie die moet toch merkbaar zijn ?!


  Maak melding

 3. Binnenkort komen de Afrikaanse vriendjes van Bouterse ook op bezoek. Als Bouterse zo begaand is met Afrika waarom gaat hij Nigeria dan niet helpen bij het vinden van de ontvoerde meisjes. Waarom neemt hij publiekelijk geen afstand van Boko Haram. Hij was als de kippen bij om de annexatie van de Krim goed te keuren. Inmiddels hebben de Amerikanen en Fransen wel Special Forces naar Nigeria gestuurd om de meisjes op te sporen. Ook Nederland heeft troepen gestuurd naar Mali om de boel daar te stabiliseren. Afrika is een broeinest van racisten, moordenaar en andere malloten.

  Bouterse speelt roulette met belastinggeld. Iedereen die klaagt bij Bouterse wordt omgekocht met geld. Bouterse is niets anders dan een linkse populist.


  Maak melding

 4. Wanneer komt een nabestaanden tegemoetkoming voor de slachtoffers van Moiwana, Apoera en alle andere slachtoffers die bouta heeft gemmakt op zijn weg naar de presidentschap?


  Maak melding

 5. Dit is een de verkeerde wereld straks komt de jungle commando veteranen ook hun uitkeringstrauma opeisen terwijl brunswijk met dollars loopt te gooien.

  Wie werken nog in Suriname?

  alleen maar uitkeringstrekkers daar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.