Minister wil justitieel ‘kaf van koren scheiden’

14

PARAMARIBO, 20 mei – Minister Edward Belfort zegt dat hij bezig is met een grootscheepse reorganisatie van het justitieel apparaat. Daar valt ook de rechterlijke macht onder. Bij die reorganisatie “zal het kaf van het koren worden gescheiden”, zei Belfort in het parlement. Hij kreeg de wind van voren.

Vanuit de oppositie werd woedend gereageerd. Parlementariërs vonden het niet kunnen dat de rechterlijke macht en andere delen van de justitie op zo een manier bejegend worden. “We gaan het kaf van het koren scheiden, dat wil zeggen dat u de mensen nu al stigmatiseert en criminaliseert. De minister zegt ook dat de rechterlijke macht niet onafhankelijk kan worden gemaakt omdat ze onder invloed kunnen raken van buitenlandse machten”, zei Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS).

Volgens de parlementariër zal Belfort toch uitleg moeten geven. Volgens Belfort gebeurt er het een en ander bij het selecteren van kandidaten voor de rechtersopleiding. Hij wil daarom nog eens een antecedentenonderzoek om ‘het kaf van het koren te scheiden.’ Bij de regeringsfractie werd aanmerkelijk milder gereageerd. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons stelde voor dat het parlement achter gesloten deuren bijeenkomt voor een debat met Belfort over de rechterlijke macht.

14 REACTIES

 1. Deze domme minister heeft nimmer van de ’trias politica’ – de scheiding der machten – gehoord en dat de rechterlijke macht onafhankelijk is. Je kan zeggen wat je wil over Nederland, maar in dit land heeft nimmer een minister van justitie het in zijn hoofd gehaald de rechterlijke macht te schofferen. Als hij toch kaf van het koren wil scheiden, waarom begint hij niet in het presidentieel paleis.


  Maak melding

 2. Goed zo Belfort. Vergeet niet ook de Notarissen en Advocatuur aan te pakken. Deze incompetente lieden hebben al heel lang voor veel ellende gezorgd onder de bevolking.


  Maak melding

 3. Dit is geweldig nieuws ga zo door regering Bouterse. We weten dat Ray en Kolibri soortgenoten de top van justitie en rechtelijke macht domineren en daar is corruptie ten top, wat straffen betreft tussen groepen en dezelfde misdaad dan wordt de creool altijd zwaarder gestraft. Niks Boven de waarheid heeft altijd geroepen de justitie, rechterlijke macht en politie moet een grootschoonmaak plaatsvinden en alle groepen(exclusief Ray Soortgenoten en Chinezen) moeten in alle organisatie in de top worden vertegenwoordig. Ik hoop dat men voor eind 2014 klaar zijn met hun grote schoonmaak. Ik wens deze minister alle succes met zijn moedige daad! Lang leve de democratie
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7797:ministers-kabinet-venetiaan-kregen-elk-twee-percelen&catid=73:binnenland&Itemid=65


  Maak melding

 4. wat voor zin heeft het..

  de rechterlijke macht is toch een onderdeel van de huidige regering en werkt ondermaats met verschillende maten..

  de p.g kan niet oordelen beoordelen zie maar naar al die processen die al jaren lopen en nog worden stil gezet,misdadigers moordenaars,oplichters, rovers,die maar niet voor de rechter verschijnen en vrij rond lopen.

  parlements leden,die anderen bedreigen met pistolen op het voetbal veld rondlopen te bedreigen waterleiding ambtenaren mishandelen gaan vrij uit..

  weet u nog het geval in het parlement,waarbij een zekere meneer uit nickerie door verschillende parlementariërs werd geschopt en geslagen ,nooit werd een onderzoek ingesteld door geen enkele o.m. / p.g.

  conclutie,,de sme’se rechters, zijn slappe lingen.

  wat doet het o.m. , de p.g.


  Maak melding

 5. Ordinaire aanslag op de rechtelijke macht. Als je niet naar de pijpen danst van deze regering kun je het wel shaken. Zo werkt dat natuurlijk niet. Ben benieuwd wanneer Bouterse de staat van beleg gaat afkondigen. Hij kan zich niet veroorloven om geen president te zijn. In 2015 gaat hij gewoon per decreet regeren. Feitelijk pleegt hij opnieuw een coupe.


  Maak melding

 6. De trias politica bestaat helemaal niet meer. De rechters worden verplicht zich aan te sluiten bij de coalitie. Zo niet dan worden ze vervangen. De absolute dictatuur heeft zijn intrede gedaan. Leve de dictatoriale republiek Suriname!


  Maak melding

 7. Als wij in ons land het kaf van het koren hadden gescheiden, was deze minister zeker nooit benoemd.Om tegenwoordig mini-ster te worden is allereerst een behoorlijk strafblad vereist.


  Maak melding

 8. De RECHTERLIJKE MACHT is geen “recht ” meer maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie geleid door de wolf. Moreel verval heeft hier geruimte tijd ook zijn intrede gedaan.


  Maak melding

 9. Dit is de weg naar dictatoriale systeem van Suriname.

  Het verbaast mij niet dat het nu reeds op de politieke agenda is opgenomen.
  En dat studenten zal worden getoetst en gescreend is mij duidelijk waar Suriname naar toe wil gaan.

  Hier is iemand bezig het hele parlement te misleiden, waar dit toe zal leiden is duidelijk en helder. Een persoon die de dienst gaat uitmaken wat daar zal gebeuren.
  Over een periode van 2 a 3 jaren zien we het systeem van Cuba in Suriname helemaal ge-integreert.

  ECHTER DE HOOFD PERSOON HEEFT ZICH BEHOORLIJK IN VERGIST.

  DICTATOR DDB KOMT SPOEDIG ER ACHTER DAT DE NATUURLIJKE WETTEN VAN DE ALLERHOOGSTE ZIJN WERK ZAL DOEN.

  WEG MET DE DEMOCRATIE LEVEN DE DICTATOR.


  Maak melding

 10. Ik snap het weer niet, wat is het verschil in Suriname tussen het koren en de kaf?. Kennen ze het verschil in Suriname?

  Mensen, onder deze omstandigheden waar het land zich in bevind, kunt je niets correct laten lopen omdat er een man bepaald en dat is Bouterse.

  Er is geen rechtstaat omdat alles beïnvloed wordt door de macht van Bouterse en zijn vrienden.

  Over koren en kaf gesproken, wie en welke overheidsinstantie is nou betrouwbaar in Suriname?

  Alles draait om vriendjes politiek.

  Willen we een verschil maken, dan maken we een begin dat al die door Bouterse gestationeerde ambtenaren oprotten inclusief Bouterse zelf.

  Hoe bestaat het binnen een democratie, dat o.a. Abrahams het land en volk besteelt en nog altijd onder de vleugels van Bouterse beschermd blijft?

  De zaak stinkt, en nogmaals….. alle verduisterde gelden door Abraham zijn in de zakken van Bouterse verdwenen.

  Kijk maar naar Dino, de zoon van…… hij had toch ook een van de hoogste positie binnen de veiligheidsdienst toch?.

  Nou mensen, ik wil dan graag weten over welke veiligheid het hier ging?.

  10 x raden….. ze konden een criminele drugsbende gewoon leiden doordat zij zelf deel uitmaakte van de Surinaamse veiligheidsdienst. Ze dachten dat niemand hen iets konden aandoen in Suriname of stoppen.

  Maar kijk eens aan: Amerika dank je wel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.