‘Geen vrienden en vriendinnen op rechtersopleiding’

26

PARAMARIBO, 20 mei – “Er zullen geen vrienden en vriendinnen worden toegelaten tot de rechtersopleiding.” Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het beleid wordt strenger wat betreft rechtersopleiding Raio. Een psychologische test behoort tot de nieuwe criteria.

Een dergelijke toets was er tot nog toe niet. Maar de psychologische test wordt onherroepelijk toegevoegd aan het antecedentenonderzoek. Dit moet voorkomen dat de samenleving op gegeven moment met rechters zit die ‘niet geschikt’ blijken. “Ik wil de gemeenschap behoeden voor kwaad. De staat zal beschermd worden”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Het niet toelaten van vrienden en vriendinnen behoort kennelijk tot zulk kwaad.

Het lokaal voorbereiden en opleiden van rechters kreeg de laatste jaren meer prioriteit. Al tijdens de regeringen van het Nieuw Front werden vijfjarige opleidingen opgezet. Na open sollicitaties werd een selectie gemaakt, waar naderhand niet alle kandidaten gelukkig mee bleken. Uiteraard kan dat ook liggen aan persoonlijke teleurstelling. De huidige regering wil de rechtersopleiding aanmerkelijk verkorten. Kandidaten moeten wel al ervaring hebben op een of ander juridisch gebied.

26 REACTIES

 1. Bravo Belfort ! Ook huidige rechters de test laten doen. Zeker de helft valt door de mand. Vooral die in Holland hebben gestudeerd, want in Holland zijn ze ook niet door de test gekomen. Anders waren ze in Holland gebleven.


  Maak melding

 2. Hahahaaaaaaa….de grootste schenders van recht en wet gaan de staat beschermen…hahahaaaaaa..dan praat ik over Belfort en consorten, de 28 bouta amnestie indieners en de ja-knikkers hiervan,de nog in leven zijnde coupplegers en de moordenaar van 8 dewc 1982,hahahaaaaa…en dezen gaan de staat beschermen !!
  Wat een GRAP,
  aan de ene kant Belfort en consorten en aan de andere zijde de bange ,laffe rechters van Suriname!!


  Maak melding

 3. Een optie is ook om rechters uit Egypte te halen.Die spreken binnen een dag een vonnis uit.Soms kunnen bij hun honderden tegelijk tot de dood veroordeeld worden.Daadkracht stralen zij uit.


  Maak melding

 4. 20 mei 2014

  Een psychologische test afgenomen door psychologen die geen vriendjes en vriendinnetjes van elkaar zijn, zal Srika zeker toejuichen.Een rechter moet een geestelijk stabiele persoon zijn!En zeker ook de ethiek binnen de rechtsspraak respecteren en toepassen!

  De ‘opinio juris’ van minister Edward Belfort kan Srika heel goed begrijpen.De objectiviteit van de rechtsspraak mag nooit in het geding komen.

  Maar laten wij kijken naar de demografische-maatschappelijke neerslag binnen Suriname.

  1. De kandidaten die geselecteerd worden voor rechtersopleiding zijn voornamelijk oud studenten van de Adek (universiteit van Suriname) en kennen elkaar uit verschillende relaties en of activiteiten.

  2. Door de samenstelling van de bevolking van Suriname kunnen deze kandidaten onderling ook familierelaties, politieke of zelfs kerkelijke relaties met elkaar delen.Vergeet hierbij ook niet de etnische relaties, binnen het gesitueerde ruimtelijke van afkomst.

  3.Zij die voor de rechtersopleiding geselecteerd worden zullen in die setting toch vrienden en vriendinnen (goede collega’s) van elkaar worden.

  Demografisch gezien heeft Suriname een te kleine bevolking en een matige ruimtelijke spreiding om zo het voorstel van minister Edward Belfort serieus te nemen.Ze komen allemaal uiteindelijk van de enige en echte Universiteit van Suriname.

  En welke positie neemt deze minister hier zelf in? Wie geeft hierop het antwoord?

  Misschien is dit wel de kans voor jonge afgestudeerde Surineds in de rechtswetenschappen, die zeer jong naar Nederland zijn vertrokken of in Nederland zijn geboren, wel al met ten minste 7 jaren werkervaring, om te solliciteren naar een plaats voor bedoelde opleiding in Suriname.

  Maar gegarandeerd zijn deze ‘Surineds’ na drie jaren toch vrienden geworden met de rest. En wat dan te doen?

  Wie houdt wie dan voor de gek?
  Srika


  Maak melding

 5. ““Ik wil de gemeenschap behoeden voor kwaad. De staat zal beschermd worden”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname.”

  De gemeenschap is al blootgesteld aan het KWAAD. De tij is niet meer te keren.
  =========================================================

  “De huidige regering wil de rechtersopleiding aanmerkelijk verkorten”

  Ten koste van de kwaliteit…? Hoe dan? Kunt U dat verantwoorden?

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 6. Arme rechters van Suriname !Beseffen zij dan niet dat zij meer macht ,of liever gezegd de oppermacht hebben in Suriname?!
  Waarom laten zij als kleine nkinderen de les voorlezen door een moordenaar met Amnestie ,kortweg waarom laten zij zich keer op keer vernederen door de criminele NDP sekte !!!


  Maak melding

 7. wie zijn de vrienden en vriendinnen dan die wel op de rechtersopleiding in het verleden zijn toegelaten? vrienden en vriendinnen van wie? namen?!

  Wie A zegt, moet B zeggen om dit ook duidelijk te verklaren, waardoor de lezers zaken helder krijgt aangeboden en kan zien,lezen en beoordelen of dit wel correct is of niet.

  Tot dat men dat niet aantoont, zie ik dit meer als een slag in de lucht.


  Maak melding

 8. Alsof de huidige president en die andere crimineel van Brunswijk een psychologische test en een antecedendenten onderzoek moesten ondergaan, wat een gezwets van deze Belfort.


  Maak melding

 9. @Armand

  De huidige rechters een test laten doen?!
  HAHAHAAAAaaaa…..waarom?!
  Ze doen toch alles wat je baasje hun beveelt te doen?!
  Volgen dan de huidige rechters niet de bevelen van je baasje op?!Hoe anders denk jij dat de bouta amnestie tot stand is gekomen?!En het 8 Dec process…je baasje is nooit bevolen om zijn mars te begeven te Boxel,hij sliep toen thuis als een roos.Rararaaaaaaa…hoe kan dat?!


  Maak melding

 10. Nonsense. Hoe gaat Belfort controleren, wie wel of niet vrienden of vriendinnen van elkaar zijn. Bovendien gaat dit tegen de rechten van de mens in. Waarom zouden vrienden elkaar niet kritisch kunnen benaderen?


  Maak melding

 11. aah…Ja…dit is inderdaad een bigi joke. In de internationale pers zal dit unieke argument, geen vrienden en vriendinnen toelaten wel tot de nodige hilariteit leiden.
  Soh.. dan hoe ga je dat checken? Je gaat ze vragen? Welk antwoord gaat u krijgen.

  En wat zal de psycholoog willen onderzoeken?
  Een beetje RAIO heeft al bewezen een IQ van 120 minimaal te hebben als die zijn juridische opleiding heeft afgerond.
  Dat is ver van het gemiddelde IQ wat je in de zg top van ons land heb.

  Man…ik stop maar, de schaamte overweldigt nu.


  Maak melding

 12. Hr Belfort babbelt, en dan ook nog vrij laat !

  “Ik wil de gemeenschap behoeden voor kwaad. De staat zal beschermd worden”

  Waar was meneer Belly toen er een President werd gekozen, zonder antecedenteonderzoek. Strafblad of zeer ernstige verdenking van massamoorden telde niet mee !

  Waar was Belly toen de Nep-amnestiewet werd aangenomen en de Grondwet werd geschonden ?

  Waar was Belly toen snachts een gewapende macht buiten de Grondwet en de DNA om in het leven werd geroepen ? Waar was je toen een persoon met dikke antecedenten werd benoemd tot hoofd CTU ?

  Waar ben je nu Belly wanneer er strafbare feiten in Suriname worden gepleegd door hoofd CTU ? Waar ben je Belly wanneer de veiligheid van de staat in gevaar wordt gebracht door het hoofd vd CTU (thans gedetineerd in de USA) ?
  Waarom sliepen zowel Belly als de veiligheidsdienst toen er in Paranmaribo in een kantoorruimte van de staat wapens en drugs werden getoond/te koop werden aangeboden aan buitenlanders ?

  Belly waar blijft het onderzoek van het OM inzake strafbare feiten van Dino, oa tegen de staat Surinam ?

  En deze “dokkende” Belly wil ons behoeden voor kwade zaken en de veilgheid van de staat beschermen ??

  Belly blijkt gewoon een “sribi srafu” te zijn die uit is op beinvloeding van de Rechterlijke Macht !


  Maak melding

 13. Ray
  Hahahaaaaaaa….de grootste schenders van recht en wet gaan de staat beschermen…hahahaaaaaa..dan praat ik over Belfort en consorten, de 28 bouta amnestie indieners en de ja-knikkers hiervan,de nog in leven zijnde coupplegers en de moordenaar van 8 dewc 1982,hahahaaaaa…en dezen gaan de staat beschermen !!
  Wat een GRAP,
  aan de ene kant Belfort en consorten en aan de andere zijde de bange ,laffe rechters van Suriname!!

  Mijn vriend de acrobatische boomslingeraar ray
  Alweer spuug je onzin uit zonder het waar te kunnen maken waar is je bewijs mijn behaarde vriend? Wat de rechters betreft ben ik met je eens het zijn jou dappere soortgenoten die met politie bescherming naar huis gaan!


  Maak melding

 14. ik ga kort zijn …alles wat deze man hier vertelt is theorie ,dat geldt niet voor hem alleen hoor maar voor al die politieke partijen .suriname is klein ,iedereen kent iedereen dus belfort feake lau lau torie joe e gie.


  Maak melding

 15. Waarom moeten we altijd in complotten denken. De minister heeft meer informatie over deze rechters. Zolang we blijven denken dat als iemand steelt we ook mogen stelen deugen we zelf ook niet. Misschien moeten we allemaal zelf in de spiegel kijken.


  Maak melding

 16. In Suriname kent iedereen wel iedereen, vooral in die kringen. Dan wordt het dus een probleem voor de minister om vast te stellen of een kennis, collega, bekende ook een vriend is. Wat bedoelt hij overigens met vriend? Dat je een relatie hebt in bed? Of zakenpartner bent? Of gewoon een mens bent?


  Maak melding

 17. @Armand

  — zoek antecedenten van de president voor benoeming
  — zoek antecedenten van Brunsie voor benoeming in DNA
  — zoek antecedenten Dino voor benoeming bij CTU

  Zoek naar nieuwe strafbare feiten van Dino in Suriname ivm in gevaar brengen van de veiligheid vd staat, drugshandel, wapenhandel en terrorisme-ondersteuning !

  Moro antecedent e doro !


  Maak melding

 18. Ik heb al jaren een zaak lopen via diverse advocatenkantoren. Tot nu toe zonder enige vooruitgang. Telkens wordt de zaak om onduidelijke redenen verschoven. Het heeft mij nu al een flink bedrag gekost om mijn zaak telkens weer op de rol te krijgen.

  Maar wat schetst mijn verbazing ? Op een dag krijg ik een telefoontje van mijn huidige advocaat met het advies om de zaak te schikken met de tegenpartij, tegen een behoorlijke vergoeding (ik noem het steekpenning !) voor de advocaat van de tegenpartij.

  Ik heb dit uit ethische overwegingen geweigerd, maar zit nu met een zaak die waarschijnlijk nog lang zal duren en waarvan de uitkomst uiterst onzeker is geworden.

  Een eenvoudige zaak als deze had in Nederland nog geen jaar geduurd en een schikking met de tegenpartij was ik op advies van de RECHTER zeker aangegaan.

  Niet alleen de politiek in Suriname is onbetrouwbaar, ook de advocatuur stinkt als de hel. Over de rechters kan ik niet oordelen, maar als ik de vonnissen over de jaren heen lees, dan bekruipt mij het gevoel dat het niveau van de rechtspraak ver beneden peil is.


  Maak melding

 19. De verkiezingen komen eraan dan zie je nu dat er allerlei belachelijke stunts worden gedaan voornamelijk door leden en aanhangers van de NDP, maar gord wat wil je als de minister president van suriname mijnheer bouterse de zittingen en vergaderingen als amusement beschouwd,en zijn marionetten die blijven hem maar verdedigen de surinaamse staatskas is zo goed als leeg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.