Suriname ontloopt ‘zwarte lijst’ met wetgeving

17

PARAMARIBO, 17 mei – Suriname is de dans ontsprongen van terechtkomen op een internationale zwarte financieringslijst. Het parlement heeft ter elfder ure wetgeving goedgekeurd waarmee toezicht wordt ingevoerd op de Surinaamse effectenhandel. Behalve de wet Kapitaalmarkt is ook een wet Internationale Sancties kamerbreed aangenomen.

Suriname heeft vanaf 1994 een actieve effectenbeurs. Maar die heeft nooit onder overheidstoezicht gestaan. Volgens minister Andojo Rusland van Financiën is dit de reden voor het invoeren van gepaste wetgeving. De Caribbean Financial Action Task Force schrijft zulke wetgeving dwingend voor. Maar volgens Rusland heeft Suriname tot nog toe geen schriftelijke aanmaning gehad om haast te maken. Ook is nooit aangegeven dat het gevaar dreigt van belanden op een zwarte lijst.

“Wat wel het geval is, is dat we op basis van gebruiken niet hebben voldaan aan voorwaarden na de wet MOT (melding ongebruikelijk transacties, red.) te hebben aangenomen. Vandaar dat we redelijkerwijs hebben genomen dat als we niet zo snel mogelijk orde op zaken stellen, wij moeilijke tijden tegemoet kunnen zien. Het is belangrijk dat we niet omwille alleen van druk van buiten, maar omdat we als Suriname verplicht zijn zulke wetgeving in te voeren”, zei Rusland.

17 REACTIES

 1. Mijnheer Rusland wil aantonen,dat hij daadkrachtig beleidsdaden weet te effectueren, door een verdrag, waar niemand naar kraait in nationale wetgeving om te zetten.


  Maak melding

 2. dat kunnen ze hier goed…een wet er in rap tempo doorheen jassen. Maar naleven ho-maar.
  Over 2 jaar staan we alsnog op die blacklist


  Maak melding

 3. MOT (melding ongebruikelijk transacties)

  hmmmmmmmm DADA & Matties… is die van jullie al veilig gesteld, zeg maar in Obiamang-land?

  als deze wet gelijk met dezelfde snelheid als de amnestiewet kan worden goedgekeurd, da gaat dat tog ook lukken met de anticorruptie wet??


  Maak melding

 4. De wetgeving is ook nodig om financiering van terrorisme tegen te gaan en op te sporen.

  Helaas heeft Surinam DINO wel gefinancierd door hem een prominente baan en wapens te verschaffen.

  Onderzoek naar strafbare feiten gepleegd door DINO in Surinam, oa tegen de staat en de nationale veiligheid, komt maar niet van de grond.
  Ondanks hetgeen hierover naar voren is gekomen in de wapens/drugs/terrorismezaak in de USA.


  Maak melding

 5. Waarom kan dit wel terwijl de anticorruptie wet nog steeds niet is ingediend?
  Waarom kan dit wel terwijl er diverse wetsvoorstellen er lggen die nog niet eens aan de DNA is aangeboden?
  Rarara hoe kan dit?
  Ja dit kan omdat deze opzettelijk worden tegengehouden door de huidige machthebbers.
  Tja dus na wakti oenoe moes wakti te kafowroe kies tifie.
  Wacht maar als de kalf verdronken is dan huilt de koe krokodillen tranen


  Maak melding

 6. Suriname ontloopt ‘zwarte lijst’ met wetgeving

  Komt het door het bezoek van Chandrika & Co. aan USA?

  Santhoki op bezoek bij State Department
  16 May. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Zullen wij minister Andojo Rusland van Financiën hierover bellen?


  Maak melding

 7. Rusland moet een FIOD in Su in het leven roepen en eens bij bepaalde types vragen hoe ze aan hun kapitaal komen.Simpelweg kapitaalsvergelijking.


  Maak melding

 8. Er zijn nog wel meer verdragen op te noemen, die Suriname niet heeft ondertekend en die veel verdergaande gevolgen hebben, dan dit flut-verdrag.
  Het ondertekenen van sommige van die verdragen betekent echter het einde van deze regering(sleider).
  Zal dus nooit gebeuren onder Bouta.


  Maak melding

 9. Wat bent u toch voor geweldige Surinamers hierboven, gelukkig voor het land OVERZEE. Blijft u daar de eerst komende 100 jaar maar verpauperen!


  Maak melding

 10. De openbare ministerie in Suriname is door Bouterse gewoon dicht getimmerd. Zaken als Dino, Abrahams, Gopi, komen niet van de grond,en het OM zwijgt in alle talen.


  Maak melding

 11. “Vandaar dat we redelijkerwijs hebben genomen dat als we niet zo snel mogelijk orde op zaken stellen, wij moeilijke tijden tegemoet kunnen zien. Het is belangrijk dat we niet omwille alleen van druk van buiten, maar omdat we als Suriname verplicht zijn zulke wetgeving in te voeren”, zei Rusland.”

  De verplichting wordt pas nageleefd, nadat het buitenland erop gewezen heeft dat Suriname op de “Zwartelijst” kan belanden. Dus zonder die externe pressie zou die verplichting niet worden nageleefd. Wat men zegt is dus een goedkope smoes.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 12. Maar dat betekend dat de regering van Vene ook de wetten op dit gebied ook niet had aangepast.
  Ze waren dus ook fout.

  Dat moeten wij ook erkennen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. wie maakt zich nou druk om een wet in sme,,wet of geen wet,,de rovers boeven moordenaars verkrachters landjepik gaan allemaal gewoon door..

  kijk maar er is een anti rokers wet,een wet tegen drinken van alcohol in het openbaar een wet tegen het slaan van vrouw en kind een wet tegen overspel ,maar wie maakt zich druk om wetten in sme.

  praktisch alle ambtenaren hebben meedere buitenvrouwen iedereen terwijl die buitenvrouw weet dat die vend een gezin heeft en dan zegd ze trots op..

  het land/volk is op en top corrupt met deze criminelen bende aan de macht.


  Maak melding

 14. Sranangmang kijk door de rookgordijnen van politici heen !
  Surinam zal niet vooruit komen ondanks vele beloften van de politici.
  Het land moet weer onafhankelijke rechtspraak krijgen. Rechterlijke macht moet zeker onafhankelijke budgetten krijgen, terwijl benoemingen volgens onafhankelijke criteria moeten plaatsvinden. Ver van politieke criteria. Kennis en ervaring moeten de doorslag geven.
  Personen die het land willen leiden en de ambtelijke top moeten gescreend worden via de in een screeningswet opgenomen criteria. Strafblad in welke vorm dan ook dient tot uitsluiting te leiden.
  Controles op vermogens en nog te innen achterstallige belastingen door de staat dienen met voorrang te worden ingevoerd/afgehandeld. Zowel de belastingdienst als de grondregistratie dienen onafhankelijk van de politiek te funktioneren. Ambtenaren van deze diensten moeten sneller en met harde gevangenisstraffen te worden aangepakt indien zij van procedures afwijken/cijfers of gegevens manipuleren.
  Bij opzettelijk schenden van de grondwet dient lange gevangenisstraf te worden opgelegd.
  Zo kan Surinam het land weer op een goede koers krijgen en serieus werken aan verbetering van de sociaal –economische situatie van het land en aan de moraal van het volk.


  Maak melding

 15. Marcel, een wet tegen overspel? Overspel is af te keuren, maar het lijkt me sterk dat zo’n sharia wet in Suriname bestaat, in Suriname mag je als moslim trouwen met een niet moslim zonder dat je het risico loopt om opgehangen te worden en je wordt ook niet in de gevangenis gegooid als je een buitenechtelijke relatie hebt , alle DNA leden, mannen en vrouwen, misschien uitgezonderd Carl Breeveld, zouden we anders moeten opsluiten in Santo Boma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.