Surinaams ministerie in zee met Braziliaans veebedrijf

18

PARAMARIBO, 15 mei – Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visseri, LVV, gaat een samenwerking aan met het Braziliaanse Bubras. Uit deze public private partnership moet een gemeenschappelijk veebedrijf ontstaan. Het wordt groots aangepakt voor Surinaamse begrippen.

Op het publieke veeteeltbedrijf Baboenhol, in Para, wordt ruim duizend hectare grond vrijgemaakt. Minister Soeresh Algoe zegt tegenover de Ware Tijd dat er ruim vijftigduizend runderen gekweekt zullen worden. Dat is ongeveer evenveel als de totale productie in Suriname op dit moment. Algoe vindt het huidige aanbod “aan de lage kant.” Dat komt vooral door het slachten van moederdieren bij prijsstijgingen.

De samenwerking met Bubras wordt naar verwachting binnen enkele weken beklonken. Bekeken wordt nu hoeveel moederdieren uit Brazilië aangeleverd moeten worden voor de productie van zowel melk- als slachtvee. Volgens Algoe is er geen sprake van het dood concurreren van lokale producenten. Het gaat er juist om die te ruggensteunen, “omdat Bubras melk- en slachtvee gaat produceren voor de lokale producenten.”

18 REACTIES

 1. De kannibalen zijn weer aan het promoten om koeien te slachten en te eten. Een koe voedt ons met haar melk en wat geven wij als dank terug? De dood. Shame!


  Maak melding

 2. Goed dat ze de koeienstapel uitbreiden, zodat de bevolking over meer melk de beschikking krijgt. Jammer dat ze de koeien slachten. De Hindoeheiligen hebben in diepe meditatie ervaren dat alle wezens – maar vooral de koeien onder de dieren – de meeste Goddelijke eigenschappen bezitten en daarom het slachten en opeten van koeien een onheilge daad is, gelijk aan het doden van een heilige. Een heilige brengt vrede in de samenleving, zo ook de koe. Worden ze gedood, dan verdwijnt een stukje vrede en harmonie uit de samenleving!


  Maak melding

 3. Hai Baja, Lvv is niet eens in staat de lokale veebedrijf van Suriname een push te geven en nu gaan ze plotseling 50.000 ja niet 1 maar 50.000 afgedankte veestapel uit brazilie kweken!!!Dat zal in 1 jaar meer koeien zijn dan de bevolking van suriname als ze zich vermenigvuldigen.
  Eer hieraan begonnen zal worden voorspel ik een MISLUKKING!
  Kijk maar naar staatscassave bedrijf, een hele MISLUKKING !!


  Maak melding

 4. De prijs van runderen zijn binnen vier jaar verdrievoudigd. Ongelooflijk…

  Ik vind dit een goede zaak. Zoveel grond en toch zoveel schaarste aan landbouw en veeteelt…

  De lokale producenten kunnen klagen wat ze willen, maar de consument is hier wel de dupe van, landbouw en veeteelt moet groots aangepakt worden ook om in de toekomst te exporteren omdat er zoveel grond is waar economisch niks mee gedaan word, behalve inpikken om te speculeren…


  Maak melding

 5. Bravo…bravo!!!!Deze kersverse minister Algoe heeft wel kaas gegeten om de ministerie van LVV aan te pakken. Het is te hopen,dat hij vorderingen gaat boeken met de voorgenomen initiatieven met de Braziliaanse Bubras.Good luck!!!!!


  Maak melding

 6. Suriname heeft totaal geen ervaring met extensieve veeteelt, dat is veeteelt met grote aantallen. Men wil vijftigduizend koeien op 1000 hectare houden. Dat is tweehonderd vierkante meter per koe. De gemiddelde tuin in Paramaribo is groter. Dat wordt honger lijden voor de koeien. Boeh, boeh!!


  Maak melding

 7. “Volgens Algoe is er geen sprake van het dood concurreren van lokale producenten. Het gaat er juist om die te ruggensteunen, “omdat Bubras melk- en slachtvee gaat produceren voor de lokale producenten.”

  Opzicht een goed plan en initiatief. Met een goed management moet het lukken. De opmerking(zie hierboven)is tegenstrijdig. Als Brubras melk- en slachtvee gaat produceren voor de lokale procducenten..wat doen de Surinaamse veeboeren dan? Of houden ze vee voor de lol. Wel een beetje raar.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Was in 2012 ook al niet zoiets aan de orde in hetzelfde gebied en leverde veel protesten op i.v.m. mogelijke ziekten die onder de runderen die uit Brazilie moesten komen, zijn het ook niet dezelfde nu overwoekerde landerijen en bedrijven die tijdens de binnenlandse oorlog (hoofdrolspeler DDB) naar de kloten zijn geholpen, en nu weer uit dezelfde hoek weer met behulp van een Braziliaans bedrijf weer op poten gezet moeten worden?, is alle ervaring in Suriname wat betreft veeteelt verloren gegaan sinds de onafhankelijkheid?
  Deze regering kennende zal het wel weer met de nodige steekpenningen en smeergeld gepaard gaan en zullen er wel vriendschappelijke relaties in het spel zijn.
  Kom goedwillende Surinamers, zelf de botten eronder zetten en ga zoiets dergelijks op poten zetten, jullie willen toch onafhankelijk zijn, handel er dan ook na


  Maak melding

 9. Zo dachten wij ook eerder…
  er komt een staatscassave besdrijf en dat zal werkgelegenheid schapen voor de surinamers, de produktie zal zoooooo groot zijn dat op korte termijn cassave geproduceerd in Suriname geexporteerd zou worden naar de buitenlandse markten…resultaat ..NIHIL.
  De koeien uit brazilie zijn nog niet hier maar het dromen hierover gaat voort bij sommigen!!!!
  LVV van Suriname kan niet eens de boeren in Suriname ondersteunen ,hoe gaan ze de zorg van 50.000 koeien uit brazilie nemen dan?!


  Maak melding

 10. En dit is het voorprogramma van onze (Vijay)
  Maar wij zijn op het Zuid-Amerikaans continent.

  http://www.indianet.nl/in-heild.html

  Afbeeldingen van heilige koeien india

  http://nos.nl/video/178664-zomercolumn-einde-van-heilige-koeien-in-india.html

  En zo denken ze het project in Para (Baboenhol) te gaan uitvoeren.
  Dus de werklozen kunnen alvast gaan solliciteren en trainen voor een baan als Cowboy.
  https://www.youtube.com/watch?v=XcSwITwxO50

  Maar DADA & Co hadden vanaf mei 2010 t/o het SU. volk gezegd, dat Suriname nu de echte Voedselschuur van het gehele CARICOM zou worden.
  En hoe ver zijn ze hiermee?

  Saramacca zal bijdragen aan voedselschuur CARICOM.
  26 Oct 2011 (Bron-starnieuws.com)

  En nu zullen de toekomstige Surinaamse Bubras de gehele melkproductie voor het CARICOM op zich nemen.

  Wij zullen dit project ook in de gaten houden.
  Misschien wordt DADA & BRUNSIE de nieuwe Cowboys te Baboenhol.


  Maak melding

 11. Hallo Vijay,

  Ken jij hindoe boeren die hun koeien en stieren niet aan christenen of moslims hebben verkocht in Suriname? Wees niet hypocriet en zeg niet dat hindoes hun koeien en stieren alleen voor de melk produceren.


  Maak melding

 12. Hola hoep.Wat hoor ik nou????.De koeien worden alleen gebruikt voor melk bij de Hindoes.Nou waarom mag de koe niet voor de consumptie gegeten worden.Ik vind als de koe ouder wordt,dan geeft ze geen melk meer.Dan moet zo,n koe naar het slachthuis.


  Maak melding

 13. @Teesmaarkahao,

  Of een koe melk geeft of niet maakt niet uit. Haar heiligheid blijft bestaan! Derhalve mag ze nimmer gedood worden!! De koe heeft de bijzondere eigenschap, net als een heilge, dat ze voordurende mededogen heeft met de mens en altijd een zegen uitspreekt over de mens en de samenleving die haar beschermt.

  Indien je vrouw geen kinderen meer kan baren gooi je haar toch ook niet het hoerenhuis in?
  Indien je bejaarde ouders zwak zijn geworden, laat je ze toch ook niet aan hun lot over?
  Indien je kind gehandicapt is gooi je hem toch ook niet buitenshuis?

  Alleen omdat de heiligen van de andere godsdiensten niet hebben kunnen ontdekken dat de koe heilige en helende eigenschappen heeft, mishandelen ze haar. Erg kortzichtig en crimineel vind ik dat!


  Maak melding

 14. @Vijay

  En de stier herkent de slechtheid in een baardige mens.Zo heeft de stier van Irvin Kanhai hem op de hoorns genomen.Helaas heeft Kanhai dat na vertellen.


  Maak melding

 15. @ Vijay
  Wat voor bullshit vertel je nu!!!!!!Ben je soms niet goed wijs. Een koe kan je niet met mensen vergelijken. Dus volgens deze meneer vijay mag je geen rundvlees eten. De koe moet volgens hem zelf dood gaan,dan is de koe heilig verlaard.Hij is een hindoe,die mag geen rund eten,maar waarom eten zijn hindoe broeders wel lams-geiten vlees.De laatstgenoemde dieren zijn ook de familie van de koe.Dezelfde God van iedereen heeft nette en herkauwers geschapen om te comsumeren en niet om te bidden,dat de koe heilig is.Vlees is dus nuttig voor de mens.En degene die geen vlees wil eten gaat eerder dan die Koe dood bij wijze van spreken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.