dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMassale ontslagverzoeken politie 'wild gerucht'

Massale ontslagverzoeken politie ‘wild gerucht’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 mei — “Wilde geruchten.” Dit zegt de leiding van het Korps Politie Suriname, KPS, naar aanleiding van media berichten. Volgens die berichten vragen politieagenten bij bosjes ontslag aan. De korps leiding zou zich geen raad weten.

De aanvragen zouden worden aangehouden. “Voorts wordt beweerd dat de korpschef de ontslagaanvragen aanhoudt en ook contact zou hebben gemaakt met de leiding van een bankinstelling om sollicitaties van politieambtenaren ongedaan te maken”, stelt de korpsleiding in een verklaring. Elke ontslagaanvraag wordt gehonoreerd volgens het gangbare beleid. Voor dit jaar zouden niet meer dan zeven politieagenten ontslag hebben aangevraagd en gekregen.

Maar van ‘massale’ aanvragen zou geen sprake zijn. ” verkregen. Volgens de media berichten gaat het om ongeveer driehonderd man. “Door deze berichten wordt onnodig en onterecht commotie in het korps en de samenleving veroorzaakt. Het Korps Politie Suriname verwacht in 2014 een netto personeelstoename van ruim honderd politieambtenaren te realiseren. Met deze verklaring hoopt de korpsleiding dat er een einde zal komen aan de wilde geruchten die via de media verspreid worden”, aldus de korpsleiding.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Daar waar rook is is ook vuur. Natuurlijk wordt de vuile was niet buiten gehangen. Zou zelf ook nooit willen werken voor deze regering. Die agenten hebben gelijk.

  Off topic

  Suriname is van plan om de obligatielening die hij zou aangaan op de internationale markt, op te schorten. De overheid had gepland om vorig jaar een internationale obligatielening voor US$ 600 miljoen uit te geven. De lening zou de overheid in staat stellen om zich onder andere voor 25% in te kopen in de op te zetten goudmijn in het Nassau-gebied (Newmont).

  Zoveelste paarse sprookje dat als een nachtkaars uitgaat. Hoezo een goudenkerst ?


  Maak melding
 2. Als je 3 maanden op je doekoe moet wachten dan ga je ook wat anders doen toch. Deze ka regering verkoopt alleen lucht. Zwager van me werkt bij de skoetoe in Parbo. Het is chaos daar. Mensen komen niet meer rond.


  Maak melding
 3. Surinaams staatshoofd denkt niet aan aftreden
  dinsdag 10 april 2007 | 33 reacties | Nieuws uit SR |

  PARAMARIBO, 10 apr – Het is nu absoluut niet het moment om af te treden. Dit zegt president Ronald Venetiaan naar aanleiding van recente ontwikkelingen rond de coalitie. Er is geen enkele reden of omstandigheid om de regering vroegtijdig te ontbinden en verkiezingen uit te schrijven. “De regering is door het volk neergezet en we zitten aan tot 2010.”

  Niets zal daar verandering in brengen, zelfs niet geflirt van coalitiepartners met delen van de oppositie. Door oppositieleiders en in de pers is vaker gezinspeeld op plannen om de regering ten val te brengen ten gunste van een nationaal kabinet. “Ik heb er nota van genomen, maar je zal mij niet vinden op het pad van populistische uitspraken en schijnvriendschappen”, zegt Venetiaan tegenover de Ware Tijd. Zeker twee partners gaan die richting op.

  Ronnie Brunswijk van Abop en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo met zijn Pertjajah Luhur hebben zich vaker kritisch uitgelaten over de samenwerking binnen de coalitie. De NPS waar Venetiaan voorzitter van is, zal niet in dat koor meezingen, hoe zwaar de druk ook mag worden. “Onze partij is een organisatie waar men constant in alle ernst de ontwikkeling van Suriname vooropstelt via de politiek en serieuze participatie in het bestuur”, aldus Venetiaan.


  Maak melding
 4. Wilde geruchten.” Dit zegt de leiding van het Korps Politie Suriname, KPS, naar aanleiding van media berichten. Volgens die berichten vragen politieagenten bij bosjes ontslag aan. De korps leiding zou zich geen raad weten.

  De aanvragen zouden worden aangehouden. “Voorts wordt beweerd dat de korpschef de ontslagaanvragen aanhoudt en ook contact zou hebben gemaakt met de leiding van een bankinstelling om sollicitaties van politieambtenaren ongedaan te maken”, stelt de korpsleiding in een verklaring.Dictatoriale wijze of niet, vele agenten zijn het wanbeleid en de stiefmoederlijke behandeling sinds ex-minister Misjiedjannie beu. Ook neerwaartse ontwikkelingen betreffende de affaire van het te bouwen politiebureau met een duistere paarse was omheen. Elke ontslagaanvraag wordt gehonoreerd volgens het gangbare beleid. Voor dit jaar zouden niet meer dan zeven politieagenten ontslag hebben aangevraagd en gekregen.

  Maar van ‘massale’ aanvragen zou geen sprake zijn. ” verkregen. Volgens de media berichten gaat het om ongeveer driehonderd man. “Door deze berichten wordt onnodig en onterecht commotie in het korps en de samenleving veroorzaakt. Het Korps Politie Suriname verwacht in 2014 een netto personeelstoename van ruim honderd politieambtenaren te realiseren. Met deze verklaring hoopt de korpsleiding dat er een einde zal komen aan de wilde geruchten die via de media verspreid worden”, aldus de korpsleiding. Maar waar er rook is is altijd vuur en dat geldt vooral voor paarse duistere rook.


  Maak melding
 5. @Koos, de deal kan niet doorgaan en heeft de Surinaamse staat alleen maar geld gekost.

  -De NDP’ers hebben een mentaliteit om eerst zaken aan te pakken zonder dat zij eerst nagaan om te kijken of het klop met alle consequenties.

  =Bouterse heeft het volk 60% gouddeal beloofd en zie nu wat er gebeurd.

  -De Nickerianen heeft Bouterse ook heel veel beloofd en helaas is niets van terecht gekomen.

  De verkiezingen zullen het uitwijzen hoeveel dommerds nog voor deze regering zullen gaan stemmen.


  Maak melding
 6. De politie moet geen ontslag indienen uit ontevredenheid, ze moeten gewoon de straat op om te demonstreren. Binnen de kortste keren zullen volgen, het onderwijs, de verpleging, de brandweer, de banken, de kantoren, enz enz…..
  Als het eerste schaap over de dam is, volgen de anderen…….
  De spanning zal hoog oplopen de komende tijd, monie kaba


  Maak melding
 7. Als een criminele regering elk jaar 3000 gevangen criminelen gratie verleent dan zou ik als politie agent ook ontslag nemen…

  Want dan ben je aan het dweilen met de kraan open…


  Maak melding
 8. @Koos

  Op schorten? De aanvraag voor de lening van 600 miljoen $ is van de baan, omdat kapitaalverschaffers op de internationale kapitaalmarkt geen interesse getoond hebben. Zij zien in Bouterse toch een veroordeelde drugscrimineel – een onstabiele factor – waaraan zij hun centjes niet willen toevertrouwen. In de berichtgeving lijkt het, alsof deze regering de beslissing heeft genomen de aanvraag voor de lening te schorsen. Zij heeft nul op het rekest gekregen, waardoor zij een uitvlucht moest verzinnen. Weer is een van de luchtkastelen van Bouterse niet gerealiseerd, want de nieuw op te zetten goudmijn zal volledig in handen van Newmont zijn. Dus weer gaan er buitenlanders met de Surinaamse bodemschatten, ondanks beloften van de populist Bouta, ervan door.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES