Wet verboden financiering wordt strijd tegen de klok

13

PARAMARIBO, 14 mei – Suriname maakt haast met wetgeving tegen financiering van terrorisme en het witwassen van drugsgeld. Het parlement is inhaalslag begonnen om de wet snel goedgekeurd te krijgen. Sancties hangen al in de lucht.

Daar dreigt de Caribbean Financial Action Task Force mee. De regionale anti-witwas waakhond straft elk lidland dat de bedoelde wetgeving niet op tijd invoert. Suriname’s westelijk buurland Guyana is al op een zogenaamde zwarte lijst geplaatst. Het parlement wil de Wet Kapitaalmarkt en de Wet Internationale Santies binnen enkele dagen behandelen. Eigenlijk is maandenlang getalmd, omdat de de eis van de task force niet van vandaag is.

“Het is geen kwestie van oppositie en coalitie. Dit heeft te maken met Suriname, om te voorkomen dat wij op een zwarte lijst komen”, zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) tegenover de Times of Suriname. De wetten moeten toezicht op de lokale effecten- en kapitaalmarkten garanderen. Suriname heeft weliswaar een beperkte effectenhandel. Het parlement heeft de begrotingsdebatten opgeschort om toch nog de deadline te halen.

13 REACTIES

 1. Als het kalf verdronken is (beer)put.
  Haast maken? het enige waar dit zooitje, wat zichzelf regering noemt, zich mee haast is het zo snel mogelijk leegplunderen van de staatskas ten voordele van zichzelf. Sancties hangen al in de lucht, naast die luchtkastelen van hun zeker. wat een volk


  Maak melding

 2. Allemaal mooi en waar, maar het maakt voor de paarse elite weinig uit of Suriname op de zwarte lijst komt.
  Natuurlijk zullen ze zoals altijd tijd en geld in het Essemblee verspillen met hun paars gehaal en getrek. Belangrijker achten de paarse elite hun enge duistere belangen met de onderwereld. Opmerkelijk zijn de duister paarse contouren om hun leiders heen, maar ook de vele witte paleizen die doen denken aan witwassen en drugshandel. Wedden dat het bij paars geblaat en paars gewichtigheid blijft?


  Maak melding

 3. @Hans, prima verwoord broeder !

  – Ook mag Suriname keurig prijken op de lijst van landen die niets doen aan kinderarbeid.

  – De Europese Unie werkt elke drie maanden een lijst bij met vliegverboden. Al enkele jaren komt de Surinaamse Blue Wing Airlines voor op deze lijst.

  – Bolletjesslikkers uit Suriname die naar Nederland reizen en daar gepakt worden, zullen drie jaar lang geen visum meer krijgen. Ook die staan op de zwartelijst

  – De gemeente Amsterdam stuurde jaarlijks ruim 1500 fietsen uit het Fietsdepot naar het buitenland. Eén land staat sinds een aantal jaar op een zwarte lijst vanwege het regime. 3x raden wie

  – De Corruptie Perceptie Index 2013 geeft aan dat ook Suriname tot de landen behoort met een score van onder de 50, hetgeen een waarschuwing inhoudt dat misbruik van macht, geheime afspraken, verdachte gunningen en steekpenningen onze gemeenschap nog steeds teisteren. Ook zo’n prachtige lijst.

  Suriname en de zwartelijst. Een gebed zonder end. Het is een broeinest van ongeschoolde criminelen, het land word zelfs bestuurd door criminelen. Je schaamt je toch dood.


  Maak melding

 4. “Suriname maakt haast met wetgeving tegen financiering van terrorisme en het witwassen van drugsgeld”

  “Het parlement is inhaalslag begonnen om de wet snel goedgekeurd te krijgen. Sancties hangen al in de lucht.”

  Als er van buitenaf geen sancties zou zijn opgelegd, waren ze rustig verder gegaan met “witwassen”. Nu hebben ze plotseling haast. Er is pressie van buitenaf. Maar…voor het zover is WILLEN ze NOG een LAATSTE GROTE
  WITTEWAS doen…om een schuld af te lossen
  ========================================================

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. “Het is geen kwestie van oppositie en coalitie. Dit heeft te maken met Suriname, om te voorkomen dat wij op een zwarte lijst komen”, zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) tegenover de Times of Suriname.

  Was dat maar zo.
  De anti corruptie wet, de minimum loon wet, anti occupatie wet en alle andere wetten hebben met Suriname te maken. Maar ho maar de huidige regering (NDP en ABOP) doen er niets aan om deze wetten in de DNA te behandelen.
  Wat wel met spoed werd behandeld hebben in het algemeen niets met Suriname te maken doch eerder met personen.
  Zoals de amnestie wet


  Maak melding

 6. ONZIN ALLEMAAL.

  GRONDWET- WET & REGELGEVING DAT WERKT VOOR GEEN METER.

  Wie houd wie voor de gek hier zo ???

  Als zelfs de Grondwet niet wordt gerespecteerd door de Pres. Wat voor wetten moeten ze nog maken ? Het functioneert toch niet, want die idioot Bouterse lapt toch alles aan zijn stinkende laars.

  Jaaaa ! een crimineel, moordenaar en stelletje boeven die het land zegt te willen regeren zitten alleen voor zichzelf en hun eigen zakken te vullen en zijn zoon die in wapens en drugs handelt maakt alles kapot in Suriname.

  Mensen houden jullie elkaar niet voor de gek om steeds weer met allerlei wetten te maken die niet werken en niet functioneren.
  Allemaal tijd en energie verspilling en het kost kapitalen die naar de sodemieter.
  Grote sommen geld die verdampen en niemand die zich kunnen verantwoorden, waar moet dat heen allemaal ?

  Voor mijn part springen ze allemaal van die Wijdenbosh brug dan is Suriname toch een beetje verlost van die ellendelingen.


  Maak melding

 7. Netals de anticorruptiewet er niet komt, terwijl afgelopen week in Haiti het meest corrupte land, wel een anticorruptiewet werd aangenomen, gek he?


  Maak melding

 8. HAhahaaa, net de bijbel met de tien geboden gij zult niet stelen gij zult niet doden enz maar nooit mochten ze een bijbel lezen of zelf naar kijken alles wat deze landen gedaan hebben willen ze nu bestraffen en dat ze opgebouwd zijn met hard werken maar vanwaar uit kon dat en dat ze het nu beter hebben dan anderen als ik een groot huis wil bouwen moet ik geld hebben of gaan lenen en om het goed te doen stevige en goed fundament wel dat komt allemaal van roof,moord,vekrachting,marteling,ontvoering noem maar op natuurlijk kan en is het niet van deze tijd maar mensen en landen bedreigen en onder druk zetten om te doen wat jullie willen is ook geen opzie want het fundament van EUROPA en AMERIKA is gebouwd met het en op het ergste zelfs wreder dan HITLER en men geeft dat niet toe hoeveel jaren heef de oorlog geduurd en hoeveel jaren de slavernij waarover er niet gesproken of niks van wil horen alsof het niet gebeurd is tuurlijk moeten er weten en regels zijn in elk land maar niet altijd de weten die het westen wilt want wat goed voor jouw is hoeft niet goed voor mij te zijn en omgekeerd dus het steeds komen beslissen wanneer en hoe jij moet leven en wat en wanneer je mag koken en eten en niet dat corruptiewet en wet tegen wit was niet goed is maar het bedreigen steeds en hier zullen mensen je wel gek vinden maar het is niets dan de waarheid en mijn mening dus de genen die zeuren dat het nu zo is en door deze regering komt denk voor het praten en praat om wat te zeggen en niet om te praten waarom heef vorige regering dat niet gedaan in die 15j waar waren jullie zeker nog niet geboren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.