Politiek heeft aandacht voor staking leraren

4

PARAMARIBO, 14 mei – In het parlement is aandacht besteed aan de staking van leraren bij het Natin. Deze school voor middelbaar technisch onderwijs is het middelpunt van een felle discussie over zwangerschap.

Zwangere leraressen van het Natin kregen onlangs te horen dat hun overurenvergoeding wordt opgeschort. De vergoeding maakt vast deel uit van het lerarensalaris en het wegvallen voelt pijnlijk aan. “Discriminatie”, zegt voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren. Ieder ander mag rustig de overurenvergoeding opstrijken.

Andere middelbare scholen lijken niet onder de regeling te vallen. Ook vergoeding voor het pendelen naar en van stageplekken voor de studenten is ingetrokken. De vakbond wil dat het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling zo snel mogelijk corrigeert. Intussen wordt gestaakt. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft vicepresident Robert Ameerali om aandacht gevraagd voor het Natin. Dit gebeurde tijdens de begrotingsdebatten in het parlement.

4 REACTIES

 1. Dit is een duidelijk signaal van “de riem vaster aanhalen” wegens liquiditeitsgebrek. Duidelijker kan het niet.
  Normaliter leiden al die beetjes tot een groot bedrag of zoals gezegd “vele futiliteiten vormen samen een groot geheel”.
  In Suriname is gangbaarder “grote bedragen maken alles betaalbaar”.
  Hiermee wil ik aangeven dat de regering de grote bedragen van de fraudeurs en oplichters in de huidige regering moet aanpakken waarbij te denken valt aan:
  De 10 miljoen van de ex directrice.
  De aanbesteding van brandweer attributen.
  De 1.4 miljoen betaald aan de consultant van het nog te bouwen ziekenhuis
  etc etc etc
  Deze 3 posten zijn al pakweg 14 miljoen en dat is circa 1.1 miljoen per maand.
  Dit is genoeg om de overuren te betalen en de reiskosten en de subsidie op de babymelk.
  Lanti waar ben je mee bezig???????????


  Maak melding

 2. als je er niet om kunt lachen mag je erom huilen. het “probleem” met zwangerschap is nog niet opgelost. ik vraag me af of mannen die vader worden ook maatregelen krijgen.


  Maak melding

 3. Minister Adhin, de vrouw- onvriendelijke minister.
  Ook schoolgaande meisjes mogen, als ze zwanger zijn, niet meer naar school want ze kunnen zich bezeren aan de tafelranden. 🙂 🙂 Ooit zoiets belachelijks gehoord?
  Deze minister houdt Middeleeuwse ideeën op na en geeft de emancipatiestrijd van de vrouw een flinke deuk!


  Maak melding

 4. Niet alleende regering heeft aandacht voor de staking van leraren, maar zelfs het jeugd parlement waarvan dat trutje van Pinas voorzitster is zich ermee gaat bemoeien door te stellen dat de leerlingen de dupe zijn, dezelfde denkwijze dus als de politiek, terwijl ze vergeet dat de de bond van Leraren voor de rechten van de leerkracht opkomt, en dat het in dit geval dus om de rechten gaat van zwangere leerkrachten waarvan salaris wordt ingehouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.