zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM eist 25 jaar voor moord na krankzinnig fraudeplan

OM eist 25 jaar voor moord na krankzinnig fraudeplan

-

Does Travel - naar Suriname

De 28-jarige Rotterdammer van Surinaamse afkomst Steven Rijsdijk (foto) zou zichzelf vrijwillig in elkaar laten slaan om nooit meer te hoeven werken. Volgens justitie had Rijsdijk het plan gehad zich bewust te laten mishandelen, om het geld (een half miljoen euro) op te strijken van een net afgesloten levensverzekering. Maar zijn ‘kompanen’ stopten niet en vermoorden hem op een lugubere manier schrijft het Algemeen Dagblad.

Gisteren en vandaag staan de twee verdachten in deze lugubere zaak terecht. Tegen Rotterdammer Amar H. (26) is vanmorgen een gevangenisstraf van 25 jaar geëist meldt de krant. Volgens onderzoek van de politie blijkt dat de levensverzekering vlak voor de dood van Steven Rijsdijk is afgesloten. Op de polis staat Amar H. – een goede vriend van Rijsdijk – als begunstigde.

Rechercheurs ontdekten dat Amar H. op internet had gezocht op de termen ‘levensverzekering’ en ‘moord’. ‘Dat klopt’, zei H. gisteren onomwonden. ‘Steven zou naar Suriname gaan en zijn dood daar in scène zetten. Daarna zou hij de overlijdensakte naar mij toesturen. Het geld van de uitkering (een half miljoen euro) wilden we delen. Met zijn dood in Rotterdam heb ik echter niets te maken gehad’.

Lees verder bij het Algemeen Dagblad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Geldzucht is de wortel van alle kwaad. Hij is zelfs slachtoffer geworden van hetgeen hij op zichzelf heeft beraamd. Triest gevolg.


  Maak melding
 2. Je invalide laten slaan om dan nooit meer te hoeven werken? Is dat de huidige Surinaamse mentaliteit? Dit gaat erg ver, hoor. Gelukkig gaat dat ‘geboefte’ voor een hele lange tijd achter slot en grendel. Steven heeft een val gegraven waar hij zelf in is getrapt.


  Maak melding
 3. ……..zou zich vrijwillig in elkaar laten slaan OM NOOIT MEER TE HOEVEN WERKEN !!!

  Wat zeker in vervulling is gegaan is ZIJN WENS om NOOIT MEER TE HOEVEN WERKEN !!!

  Wel zielig voor de nabestaanden.

  God natt och sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding
 4. Waarom gewoon niet gaan werken en je geld op een eerlijke manier verdienen. Als je werkloos bent kan je voorgoed emigreren naar Suriname maar je moet wel je paspoort inleveren en van die 400 euro kan je toch werkloos leven in Suriname of niet?


  Maak melding
 5. De vermoorde man kan dat niet weerspreken. Jullie geloven nu wat de moordenaar te vertellen heeft en jullie geloven de moordenaar.
  Net zoals jullie Bouterse geloven…?


  Maak melding
 6. Ai….mi… Gado, Wie een kuil graaft valt zelf erin.Hoe is het mogelijk om zoiets te plannen.Hier is echt sprake van””Greedy””.Nu een celstraf van 25 jaar door de OM.Wel als de vonnis onveranderd blijft,dan is 25 jaar lang de stenen in de cel likken.Triest!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES