woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeraren bespreken staking collega's Natin

Leraren bespreken staking collega’s Natin

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 – Leraren in het middelbaar onderwijs houden een vergadering over de staking bij het Natin. Deze school voor middelbaar technisch onderwijs ligt plat na maatregelen vanuit de directie. Lerarenbond BvL heeft alle leden opgeroepen.

De bond wil de ‘onrechtvaardigheid’ bespreken met de leraren van alle scholen. Het is nog niet duidelijk of de andere middelbare en kweekscholen ook worden plat gelegd. In elk geval lijkt het er niet op dat er veel terecht komt van het onderwijsproces wanneer de leraren hun vergadering houden.

De leraren van het Natin legden het werk neer nadat een zwangere leerkracht te horen kreeg dat ze geen overuren uitbetaald zou krijgen. Volgens de directie geldt dit voor alle zwangere leraren. Dit wordt als discriminatie ervaren, ook omdat het loon er aanmerkelijk minder door wordt. De vakbond zegt minister Ashwin Adhin tijdig op de hoogte te hebben gesteld. Maar die zou niet hebben gereageerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Deze Adhin moeten ze ook heel snel eruit schoppen, want schijnt niet veel te begrijpen betreffende zwangere leerlingen en zwangere leerkrachten, dit soort lui denken hun Eigen koers te kunnen varen, terwijl hij de rechten van deze groepen aan het schenden is.


    Maak melding
  2. Doet me denken aan de protesten van de studenten in 83 of 84. Hun thema was: Geen brood, geen school. De protesten werden toen door de militairen en de militaire politie met geweld de kop ingedrukt. De studenten werden thuis en op het schoolplein ernstig bedreigd en monddood gemaakt.
    Bij demonstraties of stakingen is er meestal meer aan de hand in de maatschappij. Als de leraren eenmaal gaan staken, dan zullen heel veel ontevreden mensen zich daarbij aansluiten.

    Dan krijgen bala brunsie en bout toch nog een massameeting om hun power (lees incompetentie) te tonen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES