Burgers voelen zich opgelicht door parlementariër

38

PARAMARIBO, 12 mei – Burgers hebben klacht ingediend tegen parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP). Volgens de aanklacht bij de politie voelen de mensen zich opgelicht. Jogi zou tijdens de vorige regering geld hebben aangenomen om een stuk bouwland te ‘regelen’ voor de groep. De grond is nooit verkregen. De timing is opmerkelijk.

Jogi heeft justitie ervan op de hoogte gesteld dat hij zich bedreigd voelt. Zwart gelakte auto’s zouden intimiderend langs zijn woning rijden. Jogi heeft in het parlement minstens een zaak over corruptie onthuld. Ook kondigde hij aan nog meer in petto te hebben voor tijdens de begrotingsdebatten. Nu wordt hij dus zelf aangeklaagd voor iets dat naar corruptie riekt. Zelf ontkent de parlementariër tegenover de Ware Tijd. Hij heeft weliswaar geld aanvaard.

Maar dat was voor de overheid bestemd als deposito voor grond aanvragen. Dat de mensen niets kregen, mag hem niet worden aangerekend. “Als de overheid geld ontvangt om te ontsluiten, moet de overheid ontsluiten. Niet Jogi moet ontsluiten, maar de overheid moet infrastructuur, licht en water aanleggen”, aldus Jogi. De klagers wonen in Saramacca, het district waar Jogi tot parlementariër gekozen werd. Volgens de krant blijkt uit documenten dat de overheid wel grond gaf. Maar dat ging naar anderen dan de oorspronkelijke aanvragers.

38 REACTIES

 1. als Jogi een scheve schaats rijdt, dan moet hij doorrijden naar Santo-boma!

  maarrrrr, het is wel opmerkelijk dat zijn daad stamt van de vorige regering, en pas nu 4 jaar later hier openbaarheid aan wordt gegeven….FAWAKA???

  er is veel djuku djuku in saramacca en DADA probeert zijn bliksemafleider-tactiek!!

  DADA tu kakere…ik (wij) niet pagla (gek) hoor 🙂

  lees dit (starnieuws 19 april)

  Voorlopig zullen Badresein Sital en Robby Malhoe pas op de plaats moeten maken in Saramacca. De vergadering met de structuren van de Nationale Democratische Partij (NDP) die woensdagavond werd belegd in het partijgebouw in Groningen, heeft niet geleid tot een oplossing. NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft besloten om net als in Wanica ook in Saramacca de tijdelijke coördinatie op zich te nemen.

  De partijleiding had de afdeling van Saramacca, onder leiding van hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, de opdracht gegeven om een structurenvergadering te beleggen met de zes ressorten. Een NDP-delegatie uit Paramaribo onder leiding van Bouterse zou de vergadering toespreken. Kort nadat Bouterse en zijn delegatie arriveerde, kwam ook Malhoe met een groep NDP’ers de zaal binnen. Toen ontstond er bijna een handgemeen.

  🙂 Malhoe kreeg te horen van structuren dat hij daar niet gewenst was. Er ontstond bijna een handgemeen tussen Malhoe en een ressortraadslid, die elkaar duwden 🙂
  .

  Starnieuws verneemt dat er terstond werd ingegrepen, waarna besloten werd dat de structuren plaatsnamen voor in de zaal en toehoorders achterop zouden zitten


  Maak melding

 2. Burgers ? Paarse paupers zul je bedoelen. Het is weer verkiezingstijd. En Abrahams, Gopi en Sew Atjon dan ?

  Abrahams was toch ook verantwoordelijk voor de bouw van dijken in Saramacca. Er is geen moer gebeurt. Geld was ook verdwenen en de mensen liepen ook gevaar. Met andere woorden de mensen uit Saramacca hadden ook een aanklacht tegen Abrahams kunnen indienen.

  Pure intimidatie van de paarse groupies


  Maak melding

 3. De mensen moeten niet klagen: dat is typisch stank voor dank.
  De kiezers hebben Pa-Hinder Jogi beer in het zadel geholpen en dit is zijn wederdienst! Jogi Beer hier ga je je boete en je zonden betalen en niet in de Hemel,want die bestaat er niet!!
  En dat geldt voor iedere oplichters overal in de Wereld.
  Gods molen, maalt heel langzaam mi Boy.


  Maak melding

 4. Weer zo,n scenario van deze roversbende die nu aan de macht zijn, om de VHP in een zwart daglicht te brengen, omdat ze de bui al voelen hangen als deze paarse bende een verkiezingsnederlaag gaan lijden in 2015.


  Maak melding

 5. Ach ja, de ndpers zijn zich aan het roeren in saramacca.
  Waarom gaan ze niet bij hun baasje een stukje grond opeisen want die geeft toch gratis grond uit in ruil voor je stem?! En de ndp ministers ..zij bezitten toch ook hectare aan gratis grond?!


  Maak melding

 6. “Als de overheid geld ontvangt om te ontsluiten, moet de overheid ontsluiten. Niet Jogi moet ontsluiten, maar de overheid moet infrastructuur, licht en water aanleggen”, aldus Jogi

  Vraag:
  Heeft Jogi het geld aan de overheid afgedragen?
  Zo ja dan is er van de zijde van Jogi geen sprake van oplichting doch eerder dat de overheid de hand heeft in deze en dus moeten zij het geld terug vragen van de overheid.
  Zo neen, dan is er inderdaad sprake van oplichting door Jogi en moet hij inderdaad worden vervolgd.

  Let wel dat niet alleen Jogi moet worden vervolgd voor fraude en oplichting doch ook al die tientallen honderdtallen moeten worden vervolgd en liefst zo vlug als mogelijk.
  Ik verdenk het OM van vriendjes en partij politiek. Want neem nou dat van de ex directrice van de TAS. Het staat onomstotelijk vast dat er fraude is gfepleegd en toch doet het OM niets met deze info. Zelfs Belfort, de minister van politie en justitie, zit als een bigi baw achter zijn bureau zonder wat te zeggen e te doen terwijl hij zijn broodmolen vol heeft van corruptie en fraude bestrijding (bouw politiebureau).

  Wie durft de knuppel in het hoenderhok te gooien?
  Wie durft de beerput open te trekken?
  Wie durft de kat de bel aan te binden?
  Wie durft fraude en corruptie aan de kaak te stellen?
  Wie durft Wie durft?


  Maak melding

 7. de beer-put gaat nu echt open de komende tijd..

  het begint overal te stinken..

  geen enkele lantie-mang-vrouw is eerlijk oprecht,ze zijn allemaal besmet met de gevaarlijkste ziekte, begin maar bij de opperhoogd en ga door naar de dakloze..

  je houdt het niet mogelijk,maar waar..


  Maak melding

 8. Ik begrijp de burgers niet dat ze een klacht gaan indienen voor iets wat de VHP/FRONT sinds hun bestaan aan het doen zijn. Dat de burgers dankzij regeringBouterse wakker zijn geworden en het lef hebben om een klacht in te dienen is verbaaswekkend voor niks boven de waarheid. In KOLIBRI wijze woorden oplichten zit in de DNA van mijn vrienden de acrobatische boomslingeraars Ray en Bhaai soortgenoten, dat noemen ze goedzaken doen van betrouwbare VHP mensen.


  Maak melding

 9. Koos
  Burgers ? Paarse paupers zul je bedoelen. Het is weer verkiezingstijd. En Abrahams, Gopi en Sew Atjon dan ?
  Abrahams was toch ook verantwoordelijk voor de bouw van dijken in Saramacca. Er is geen moer gebeurt. Geld was ook verdwenen en de mensen liepen ook gevaar. Met andere woorden de mensen uit Saramacca hadden ook een aanklacht tegen Abrahams kunnen indienen.
  Pure intimidatie van de paarse groupies

  Wat LUL je slap KOOS dit heeft niks met regering Bouterse of NDP te maken, het zijn de FRONTJES die worden ONTMASKERD door de BURGERS. Daar gaan jullie potentiële kiezers ik weet dat de Waarheid HARD is voor die uitkeringtrekkende frontjes op waterkant maar dit is de waarheid. Vorig week heef niks boven de waarheid bekend gemaakt dat hij via een chat gesprek met een NDP lid heeft vernomen dat Bouterse bewijs heeft tegen hooggeplaatste VHPers die MEGA fraudes plegen. Nogal ik zei het is een GERUCHT maar kijk de BEERPUT gaat langzaam open en de stank die VHP/FRONT heet komt langzaam naar boven drijven!


  Maak melding

 10. wanneer u een stuk terrein aanvraag voor welk doeleindt dan ook ontvangt u, als alle stukken goed bevonden zijn door de werkarmen van het ministerie van rgb, na verloop van tijd een bereidsverklaring. in deze beschikking is opgenomen waaraan u zich aan moet houden. een daar van is de betaling van een x bedrag ter ontsluiting van het gebied. dat stort u niet bij een persoon, maar op een rekening bij de centrale bank van suriname. en nu komt het als de gene die zegt dat hij niemand heeft opgelicht geld heeft aangenomen om al deze zaken( ontsluitingskosten, leges, het doen vervaardigen van de kaarten) dan heeft men de kans ja dat men opgelicht wordt door degene ja. want als er 100 mensen in de verkaveling zitten en de landmeter vraagt ter vervaardiging van de 4 kaarten een bedrag van 500,- wil zeggen dat het te betalen bedrag is 100 X 500= 50.000,-, mits men jogi een afspraak met de landmeter heeft omdat het om 100 aanvragen ineens gaat voor een korting. dus u betaalt 500,- en men jogi krijgt van de landmeter een korting, is het bedrag dat afgedragen wordt aan de landmeter 500 – bv 350,-. dus jogi zou in zijn zak hebn gestopt 100 x 150= 15000,- en dat is inderdaad oplichting. en ter informatie aan koos deze gronduitgifte(lees bomapolder serie 18 zgn landsboerderij, concordia in para waar deze goede man kans heeft gezien om een verkavelaar en diens vrouw stukken grond toe te bedelen) heeft zich niet nu maar op weg naar de verkiezing van 2010 plaats gevonden.zoek niet naar zondebokken want dan merken wij dat je idd geen meor te doen hebt en je tijd vult door achter de pc plaats te nemen en ongefubndeerde uitspraken te doen.


  Maak melding

 11. Na 4 jaar gaan de gordijnen van de poppenkast open met als souffleur Desi Delano Bouterse achter de coulissen. Mobilisering van de roversbende moet de oppositie duidelijk maken dat de ingeslagen weg onomkeerbaar proces is. Desnoods wordt met geweld kracht bij het verhaal gezet. Deze aangifte polonaise is een farce en de beschaafde Surinamers weten dat ook.
  We hebben Bouterse bij zijn ballen en deze actie van hem getuigen van angst.


  Maak melding

 12. JA Ja, Ja ja, en dan zijn bek open pieren als de Front regering de heiligste regering ooit was die Suriname heeft gehad, intgendeel.

  zijn tijdens de FRONT regering duinzende hectare grond uitgedeeld aan VHP,er en leden van de PL, vandaar dat deze partijen altijd die minsterschap hebben geeist in de hele geschiedenis van Suriname, de VHP en de PL en KTPI hebben altijd de minister van LANDBOUW, veeteelt en visserij gehad, de MInster die ook te zeggen had over GRond, bosbouw en beheer, ROGB, en zo hebben ze jaren langs tientallen hectare grond kunnen uitdelen aan hun eigen aanhang.

  De NPS wist er bewust van en deed daartegen niks, omdeze parij de mininster van onderwijs claimde en financieen en zo hebben ze hun zak kunnen vullen door te stelen van overheids gelden en hun eiegen families bevoordelen en vandaag aan de de dag zijn die BLAKA MANG die geen moer hebben, zijn die creolen die geen onderdak en grond hebben.

  vandaar willen de partijen willen en wetens samen regeren en zo weer jaren langs dooe gaan aan deze pralijken gewoon hun gang kunnen gaan en nooit tegen op te treden,

  zo word de amrme surinamer in het bijzonder DING DONG BLAKA mang sa ding ai no opo ete ( ding wang sa e stem ete tappoe NPS en denken dat NPS zal opkomen voor hun, de leeee

  Daarom BLAKA mang e piena moro, Nooit NPS loekoe foe ding belansgen, terwijl de VHP en de KTPI en PL dat altijd voor hun aanhenag hebben gedaan, die mensen die op hun lijken.

  EN Dan VHP deinkie dat ze met zoveel mogelijk parijten gan samen werken in combinatie verband en koste wat het kosten moet te voor komen dat NDP in het viezier komt.

  en zo kunnen we (VHP, NPS en PL) weer jaren langs het land vernietigen en niet op te treden tegen coruptie omdat alle voor over hebben om te voorkomen dat de NDP aan de machtkomt.


  Maak melding

 13. Ik vind dit zeer interessant en aannemelijk want iemand zei ooit dat deze Jogi zelf geiten steelt !
  En als je als VHP’er in staat bent om geiten te stelen ipv te ne.k.n, wat is dan de volgende stap ?

  Tuurlijk, om mensen op te lichten ! De VHP krijgt het nog zwaar met al deze schreeuwers die onderliggende boeven blijken te zijn !

  Jammer voor Chandrika want deze man was bezig met een goede promotie campagne voor de VHP !

  Hij moet al die boeven om zich heen weg jagen !

  Jogi, Ghirjiasing, etc etc ! Weg met deze lieden.


  Maak melding

 14. De zelfde man die onlangs schelpzand van een ander had gestolen en zand van een mindere kwaliteit terug bracht!
  Een boef blijft een boef !!!


  Maak melding

 15. De VHP doet er goed aan Jogi op een onverkiesbare plaats op de lijst voor de verkiezingen te plaatsen. Hij is aangeschoten wild en de NDP zal niet na laten de beschuldigende en corrupte vinger in de richting van de VHP te wijzen in plaats van naar de eigen gelederen. De VHP kan zo zonder gezichtsverlies bijvoorbeeld de corruptie van Abrahams aankaarten.


  Maak melding

 16. Dit laat weer eens zien dat geen enkele politici in suriname te vertrouwen is.. En niet alleen de politici nog vele andere zakenlieden en Notarissen kan je niet vertrouwen..


  Maak melding

 17. het is niet alleen jogi beer maar de helft van de vhp zijn boeven .ik heb eerder al een paar keer opgeroepen dat de vhp niet in te halen is door geen enkele politieke partij als het om corruptie gaat .het zijn behendige boeven die vhpers. en het zijn deze zelfde vhpers die steeds met corrupte beschuldigingen komen aan adressen van andere partijen zoals de ndp .men zegt zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten
  ik vrijwaar geen enkele partij dat ze brand schoon zijn .
  allemaal hebben ze boter op hun hoofd en dat moet ophouden .maar een partij als de vhp komt met heel heel veel onthullingen die nooit waar gemaakt kunnen worden en dat steekt mij .men daagt jogi voor de rechter omdat er bewijs is ga ik vanuit …maar de vhp kan niet naar de rechter stappen omdat ze geen bewijs hebben en daarom zijn ze ongeloofwaardig .het zijn boeven ik weet hoe deze mensen zijn als het om grond gaat ik kom en ben van het platte land ik weet waarover ik praat .ervaring mie habie nanga ding mang dies als het om grond gaat lieve mensen .maak geen grappen met deze mannen als het om grond gaat .geen millimeter staan ze af .mie na boitie mang mie mang .ik heb dingen mee gemaakt .ze willen het zelf van je inpikken als je niet op let .corruptie is het begin van verval van een land en dat zie je in suriname .de vhp bestaat uit de grootste boeven aller tijden en ze streven om weer aan de macht te komen om kaalslag te brengen aan de natie .als er corruptie is ongeacht welke partij of regering dan ook moet men krachtdadig optreden .klopt dat bouterse had beloofd dat hij een kruistocht zou beginnen tegen de corruptie maar tot op heden heeft hij als mijn president gevaald en dat neem ik hem niet in dank en het volk gaat hem daarop afrekenen .niet dat hij de verkiezingen van 2015 gaat verliezen maar zijn aanhang gaat wat slinken .de ndp is mijn partij mijn president heeft goed werk gedaan maar ook steken laten vallen ,ondanks die steken die hij heeft laten vallen is hij toch de beste president van het gehele surinaamse volk .hij krijgt weer een kans om orde op zaken te stellen .


  Maak melding

 18. nu krijgt ndp de schuld.
  a patu e was kring,ala na doti ini ala uku e kon kring.
  jogi mi boi,if ju doti,dang ju o abi fu skoifi.

  vhp heeft aardig huis gehouden met de gronden van de rechtmatige burgers


  Maak melding

 19. Daar gaan we dan weer maar waarom die en die niet dan blijven wij aan de gang een ieder komt een keer aan de beurt geeft niet hoelang maar hier gaat het over JOGI en hou het dan daarbij hij zegt zelf wel geld gehad te hebben maar dat de vorige regering toen moest ontsluiten ja dat kan maar dan moest U JOGI daarvoor zorgen want u nam het geld in ontvangst of u moet bekennen aan wie van de regering u toen het geld gaf en dat de mensen er nu mee komen heeft niks te maken met gezeur zij hebben dat recht ook zo ook toen de aantal kilo dat verdween onder CHAN tot vandaag de dag niks het is altijd zo dat de een van de ander wilt horen maar van zichzelf niet nu noemt men alles wel verkiezing stunt maar als oppositie praat dan geen stunt steeds weer dat de pot de ketel verwijt tuurlijk is er nu corruptie maar dat was er toen ook en het moet bestreden worden maar laten wij niet doen als of de oppositie heilig is want ook wat de VHP en PL toen hebben gedaan met grond en niet aan burgers maar aan kop stukken ook nu nemen kopstukken grond maar het volk krijgt ook ik ben het na gegaan via via en het blijkt niet waar te zijn dat alleen mensen van de NDP grond krijgen maar ongeacht het is ook niet dat ze vragen voor wie je stemt en dan krijg je want je gaat alleen het hokje in en niet iedereen kan je met SOMO vergelijken die van de hak naar de tak springt het volk is toch niet dom en blind dat het om eigen belang gaat en dat de oppositie het goedkeurt wijst ook dat het hun niet uit maakt hoe als ze maar aan de macht komen dus gezeur van volk en lands belang is puur gelul en dit in 2014 hahahaaaaa kom nou.


  Maak melding

 20. Ik voel mij de laatste jaren door politici opgelicht, ik voel me bedrogen, omdat er zo weinig wordt gerealiseerd van wat is beloofd en ik voel mij vooral niet meer veilig in dit land.
  Lees de krant en elke dag staan er de meest vreselijke verhalen in op verkrachting, incest, schiet- en kappartijen en noem maar op.
  Dit is niet meer het Suriname, dat ik heb gekend en dat ik zo lief had.
  Dit land glijdt af naar anarchie en er is niemand, die er wat tegen doet.
  Praatjes verkopen, dat kan deze regering.
  Waar heeft dit land zo’n stelletje onbenullen aan verdiend.


  Maak melding

 21. De president had dit soort van oplichting ook al aangekaart tijdens z’n speech bij de aankondiging van de bouw van een ziekenhuis in Wanica.

  Hij zei letterlijk; brada nanga sisa, deng mang foe NF foefoer joe grong ! Deng mang tek sma grong gwe go prati en seri bakka !

  Niemand heeft deze info toentertijd opgepakt om er iets mee te doen, en zie nu dat de grootste schreeuwers van nu juist de werkelijke dieven zijn.

  Het waren dus niet alleen de boyz & girlz van de PL, maar ook lieden van de VHP die flink huis hebben gehouden met Surinaamse gronden.

  Wat is meneer Chandrika zijn reactie op dit gebeuren ?
  Het volk moet deze vragen gaan stellen bij zijn ‘ meet the people ‘ tour, want dit kan absoluut niet !


  Maak melding

 22. stel jogi is zijn boekje buiten gegaan, dan kunnen wij hem pakken en de rest, diplomatiek paspoort; verrijking, noem maar op.

  is trouwens mw. Almelo of Amelo hoofdelijk aansprakelijk voor die 10 miljoen usd?
  is er geen over en weer controle en zijn bedragen direct overgeschreven wanneer het niet om (personeels)salarissen gaat van het werkvolk?


  Maak melding

 23. @Niks gaat boven de Waarheid, de hoogste tijd dat jij een oogmeting gaat laten uitvoeren bij een opticien. Natuurlijk kun je een parallel trekken met Bouterse.

  1) Waarom wordt er pas na 4 jaar aangifte gedaan.
  2) Waarom wordt Dhr Jogi bedreigd
  3) Waarom worden er nooit NDP parlementariërs bedreigd
  4) Waarom is er nooit aangifte gedaan tegen NDP/PALU kopstukken te noemen Abrahams, Gopie, Sew Atjon, Ginmardo Kromsoeto, Jim Hok, Martinus Sastroredjo, Iwan Krolis, Sardjoe etc etc / stuk voor stuk corrupt

  Als de president werkelijk van het volk en land hield dan hij sommige van deze lui oneervol ontslagen en justitie opdracht gegeven om hun te vervolgen. Dat is dus nooit gebeurd, sterker nog Abrahams is weer aan de slag gegaan als adviseur van de president.

  En begrijp me niet verkeerd, als een (oud) Front bewindspersoon een graai in de kas heeft gedaan dan is er maar 1 plek voor hem/haar. SANTO BOMA !

  Je bent toch met mij eens dat iedere gestolen SRD teruggevorderd moet worden of niet dan ? Dit is belastinggeld.


  Maak melding

 24. Het moddergooien is begonnen door de paarse ondergangs partij.
  Jogi heeft niet onrechtmatig gehandeld omdat hij corruptieve praktijken heeft aangekaart in het parlement wil men hem een oor aannaaien.

  Bouterse die heeft onrechtmatig gehandeld vandaar een rechtszaak jegens hem.

  Er zijn altijd koebeesten hier die het niet leuk vinden dat hun eigen soort criminelen zijn en zich niet kunnen ontplooien en men rancuneus jegens andere groepen zijn.

  Wie steelt in het binnenland marrons mogen stelen,verkrachten en occuperen. Het komt door de slavernij dat ze zich niet hebben kunnen ontwikkelen en jaloezie druipt van het gezicht af bij deze mensen.

  Ik was een marron maar nu niet meer ben naar school geweest.


  Maak melding

 25. koos je bent dom achterlijk en etnisch gebonden bezig .je bent een domme boitie hindustaan die voor lots verbetering naar nederland is gekomen en nu dom en achterlijk zit te praten .die politieke partijen zijn crimineel bezig niet alleen de vhp hun allemaal .doe nou niet alsof die vhp brand schoon is terwijl ze nog steeds geen schoonschip hebben gemaakt wat dieven betreft .zie in dat het zo niet door kan gaan met die corruptie .sluit je ogen daarvoor niet omdat je een hindustaan bent met de naam koos ga je doen alsof .in al die partijen heb je boeven is de vhp dan een uitzondering die alleen maar eerlijke mensen voort brengt en anderen niet .het zijn boeven die suriname regeren .ik volg jou al een tijdje ,steeds geef je aan dat de domme paarse bende steelt of corrupt is .denk niet etnisch als jij je land wil helpen opbouwen denk nationaal denk in algemeen belang .nu doet deze man alsof de vhp niet steelt .men komt met bewijzen tegen jogi waarom verdedig je jogi ,waarom wacht je niet af wat het resultaat van de rechter zal zijn .bij voorbaat heb jij je mening al gegeven .ik zit ook in nederland maar ga mijn land niet af kraken als wat mensen als jou doen .geef een eerlijke mening kom jij een beetje geloofwaardig over .
  ook andere partijen zijn niet beter dan de vhp .allemaal willen ze hun slag slaan .ik ben geen front nog paars maar denk een beetje objectief na en niet dom praten steeds .


  Maak melding

 26. kortom, 1 grote teringbende in dit corrupte narcostaatje.
  Verdeeldheid en onderlinge rassenhaat in dit ZOGENAAMDE vredelievende en switi Sranan. Aangevoerd door ongeletterde, werkloze, luie, coke-snuivende revokleuters op dit forum.


  Maak melding

 27. Luku luku Jogi beer heeft gespeeld met de mensen en hun belangen.

  Stel dad hij aangifte doet en wordt bedreigd. Dan moet justitie daar een antwoord op geven.

  Het feit dat er in de DNA wordt geschreeuwd is stemmingmakerij.

  Voor iemand die zo een grote mond heeft die durft de president te schofferen met opmerkingen als sergeant majoor, nivo van mulo is er geiterig dat hij bang is.

  Laat onderzoek maar uitwijzen wat er aan de and is. En als hij mensen heeft benadeeld dan moet er een goede diepgaand onderzoek komen en de onderste steen moet op tafel.

  PG doe je job.

  Succes!!


  Maak melding

 28. He, He, eindelijk “Burgers voelen zich opgelicht door parlementariër”. Eindelijk zijn de ogen open gegaan.

  Denk goed na op wie je gaat stemmen!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. Het is waarlijk gênant om te zien hoe de hooggeplaatsten zich in bochten wringen om de gelden van de cassave fabriek recht te praten.Lackin gaat zo ver dat hij beweert dat gelden opgebracht is door de begrotingen en dat de staat daarna de fabriek gekocht heeft voor een symbolisch bedrag van een gulden.Zo iets doorziet zelf Lonnie.
  Kamla Madho werd benoemd tot commissaris van invoer,uitvoer en deviezen.En prompt verdwenen dalla’s uit de kluis zonder brak sporen.Zij kon dus de fabriek verkopen omdat het met gestolen geld opgezet is.Simpel.En de PG heeft een permanente pyjama aan.


  Maak melding

 30. Su is en zal een corrupt zooitje blijven zolang de Belastingdienst niet goed functioneert. alles draait om herkomst en besteding der middelen .als je die formule los laat op elk individu dan zal je merken dat heel wat
  inwoners hun rijkdom niet kunnen verklaren . bij onze politici is dat overduidelijk maar ook bij de gewone man .

  corruptie-fraude is verworden tot cultuur in Su.


  Maak melding

 31. Ws er niet een slogan: moro e doro? Ik denk dat nu idd de beerput open gaat, men gaat het kaf van het koren scheiden. Somo is erg voortvarend in het smeden van een politieke combinatie. Hij is bang dat hij zich zal moeten verantwoorden voor zijn eigen landje-pik beerput en is in paniek. Het is grappig te zien hoe al die corruptelingen hun ruzies, bezwaren en principes overboord gooien om te voorkomen dat de NDP inderdaad de anticorruptiewet afkondigt (liefst met twk)Chan zal zijn zaken met Segebai moeten verantwoorden evenals de verdwenen kilo’s. Daarin gaat hij Punwasi meenemen. Castelen heeft vreselijk huisgehouden op de haven, wacht maar. Waterberg is wel heel snel erg rijk geworden, concessies e.d, wacht maar. Het lijkt wel alsof de NPS de enige partij is die niet is besmet met het corruptievirus, of zijn ze zo geslepen en professoneel tewerk gegaan dat ze het allemaal hebben kunnen verdoezelen en niemand wat heeft gemerkt?…..ik vertrouw het allemaal niet…er moet wat zijn. De NDP zal zijn eigen corruptelingen hoog aan de schandpaal moeten hangen als voorbeeld. Van Ronnie weten we allemaal wel wat op te noemen denk ik. Hoe het ook zij, PL en NPS staan met straatlengte verschil met de rest aan top en met PL bedoel ik Somo en zijn familie. Ik pleit er overigens ook voor dat er een wet op politieke partijen komt die transparantie eis van geldstromen want af en toe vraag je je af waar ze het vandaan halen! Al die meetings, onroerend goed, volkswinkels, bigismadeys, moederdagvieringen en noem maar op, het moet ergens vandaag komen. Wie zijn de gulle gevers en hoe komen die zo rijk? Of wordt het door bepalde politici uit eigen zak betaald? Kan niet met het salaris/vergoeding die ze krijgen. Er klopt gewoon het e.e.a niet! Ik denk dat als dit allemaal onderzocht wordt er een politieke vleugel bij moet in Santo Boma.


  Maak melding

 32. In de jaren heeft 70 heeft de NPS in het binnenland gratis koelkasten, radio”s en gratis benzine geschonken om stemmen te winnen. Maar het vreemde is dat de binnenland bewoners geen stroom hebben dus die koelkast is waardeloos daar. Maar wisten de binnenlanders dit niet dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.