dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenOverheidAntwoord regering verwacht op corruptieklachten

Antwoord regering verwacht op corruptieklachten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – Van de regering wordt verwacht dat ze antwoord geeft opmbescjuldigingen over corruptie. Dit zegt patlementsvoorzitter Jennifer Simons. De beschuldigingen vanuit oppositionele hoek gelanceerd tijdens de begrotingsdebatten, mogen niet mogen gelaten voor wat ze zijn.

De begroting loopt weliswaar geen gevaar. Wel bekeken is het nog nooit voorgekomen dat een nationale begroting is afgekeurd. Toch moet worden ingegaan op de aantijgingen. “Ik heb de regering gevraagd om te reageren op mogelijke corruptieschandalen, anders blijven deze maar in de lucht hangen. De regering moet de zaken ophelderen. En als Ed iets van waar is, moeten er maatregelen getroffen worden”, zegt Simons tegenover de Times of Suriname.

Het meest in het oog springend is het schandaal rond het ministerie van Sport & Jeugdzaken. Volgens minister Adna is de accountantsdienst van de overheid ingeschakeld voor een onderzoek. In zeker twee gevallen zijn dubieuze betalingen gepleegd. Simons vindt het overigens jammer dat de verkiezingssfeer nu al een waas trekt over het parlementaire werk. Steekspelletjes houden de begrotingsbehandeling op. “En als de regering zich laat afleiden, zal er niet veel worden gerealiseerd dit jaar.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES