zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameDefensie Suriname schaft tactische voertuigen aan

Defensie Suriname schaft tactische voertuigen aan

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 mei – Defensie schaft een aantal sociale voertuigen aan om het werk beter te kunnen doen. Volgens minister Lamure Latour van Defensie heeft het leger een aantal taken in haar portefeuille. Die taken worden nauwgezet uitgevoerd. De voertuigen zijn nodig om deze taken beter tot hun hun recht te brengen.

“De defensie-organisatie (ministerie van Defensie en het Nationaal Leger, red.) Is al geruime tijd bezig met het uitvoeren van patrouilles te land en te water. Deze patrouilles zullen worden opgeschaald”, zei Latour tijdens de begrotingsdebatten in het parlement. Het opschalen is van dien aard dat dus materieel moet worden aangeschaft. “Militair tactische voertuigen”, zegt Latour.

Ook wordt een patrouilleboot aangeschaft. En de helikopters die enkele jaren terug bij een Indiase fabrikant zijn aangeschaft, lijken nu eindelijk echt klaar. De drie voertuigen komen volgens Latour binnen enkele weken aan. Het personeel is al getraind. De helikopters zijn door de vorige regering aangeschaft. Volgens Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van president Desiré Bouterse, zijn de helikopters niet geschikt voor patrouilles. De toestellen kunnen geen lange afstanden afleggen. Dit maakt ze eigenlijk ongeschikt voor patrouille werk. Volgens Latour kan het leger er wel goed gebruik van maken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Ja, yere deng dogn mang disi, er zijn betere voertuigen aangeschaft, maar de helikopters die zijn aangeschaft zijn niet geschikt voor lange afstanden. Waarom komen ze toch!
  Ik zeg het je , je zult de helis terug zien in tuinen van de prominente en en rijkere in su.
  Zien , laten zien en gezien worden en met een helikopter in je tuin waar boodschappen mee haalt is de top.


  Maak melding
 2. Hai Baja,

  Tigri gebied behoort nu aan Guyana en er is geen oorlog gevoerd door Latour en kortnuiten om Tigri gebied weer op te eisen,
  Je vraagt je dsn af of al die voertuigen uitgerust met de modernste technieken nodig zin in Suriname.
  Brunsie die spuugt maar raak op alles en iedereen die hem durft boos te maken,de lijder loopt vrijleijk rond met amnestie, de rest van de criminelen melden zich blij en verheugd aan bij Belfort na een aanmeldings oproep op beleefde wijze,belfort die knalt een paar neer in de straten.
  Zo waarom dan al deze voertuigen?!Tenzij een oorlog tussen de drugslords in aantocht is nu dinootje zit weggestopt,oorlog tussen FARC en bouta enz…
  of misschien gewoon een escape voertuig voor bouta als hij asiel moet gaan aanvragen in de kleine arme unasur , acp en caricom landen!


  Maak melding
 3. Wat voor zin heeft het tactische voertuigen aan te schaffen voor deze padvindersclub, die niks kunnen uitrichten, geld in een bodemloze put, en nog wel geld van de belastingbetaler.


  Maak melding
 4. Deze tactische voertuigen – helicopters die lange afstanden kunne afleggen, neem ik aan – kunnen worden gebruikt om mensen snel naar bevriende landen te transporteren in geval dat nodig wordt geacht. Zeer tactisch dus!


  Maak melding
 5. Een afstand van 350 km is te weinig en zelfs levensgevaarlijk….en niet geschikt voor Suriname…… men kan niet vanuit Paramaribo naar het binnenland vliegen en dan retour….dus weer weggegooid geld….Front bedankt…!!


  Maak melding
 6. Over de (3) Heli’s gesproken.
  En dit zegt de minister van Defensie:
  Volgens Latour kan het leger er wel goed gebruik van maken.

  Want dan gaan wij deze Heli’s ook inzetten in het Tigri gebied om die brutale Guyanezen voorgoed te verjagen.
  Dat heb ik achter gesloten deuren afgesproken met minister Lackin van BuZa.
  Dus Melvin Linscheer niet meer lullen over de Heli’s.
  Aldus minister Lamure Latour van Defensie.


  Maak melding
 7. wedden dat dit weggegooid geld is ,die dingen die deugen niet .een helicopter uit india waar de onderdelen uit de lucht vallen .het is niet oneerbiedig bedoeld in dia is bezig zich te ontwikkelen maar mij gaat het erom dat suriname spijt gaat krijgen van die helicopters die ze op krediet hebben gekocht .amerika ,frankrijk ,duitsland engeland dat is kwaliteit zoals suriname die drie schepen bij de fransen hebben gekocht .ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit .de keus was al gemaakt van de vorige regering om die helicopters te kopen maar ik kan u verzekeren dat suriname spijt gaat krijgen .goedkoop wordt duurkoop ,te danken aan vene ,ik denk dat vene de vhp een dienst wilde bewijzen .dan hadden ze beter die helecopters bij de zuidafrikanen kunnen kopen .goed de tijd zal het leren .


  Maak melding
 8. NOU, vraag ik mij af waarom RAY zich niet afvraagt waarom in 15j de vorige regering de kwestie TIGRI niet heeft opgelost niet besproken dan had je dit nu niet als jij zo graag oorlog wil ga dan naar AFGANISTAN het enige wat deze meneer weet is negatief niet 1 keer positief over SU en zo de oppositie als of er niks positiefs gebeurt en wat hebben zij dan gedaan in die 15j is het zo dat ze van SU houden nou ik denk dat de macht hun gek maakt maar hoe kom je daar niet door de regering en SU te vernederen maar te zeggen wat je voor SU kan doen en gaat doen je hoort elke dag dit is niet goed dat is niet goed waarom hebben jullie het dan niet goed gedaan dan waren jullie nog aan de macht wat gaan jullie nu kunnen doen wat jullie in 15j niet hebben gedaan behalve negatief te zeuren praat over het slechte maar ook over het goeie zoals meneer SANTOKHI zegt dat deze regering de hindoestanen achter houd en een paar plaats op ministerie voor de schijn terwijl al bij aantreden alle bevolkingsgroepen daar waren en in die partij zitten hoe dan en dat weknemers van ander partij geen werk krijgen dat zou dan moeten betekenen dat die werk nemers alleen mensen hebben werken van 1 partij dit is toch te gek voor woorden meneer SANTOKHI u laat uw ware aard zien u doet alsof maar bent een racist u lacht met de andere bevolking en als u uw doel bereikt zult u ze leegzuigen terwijl dat is pas hokjes denken wij zijn allen SURINAMERS niet 1 is meer dan een ander wij vormen een bloemen tuin met vele bloemen maar u denkt aan een tuin met 1 soort bloem kan nooit een mooie tuin zijn meneer GOD BLESS.


  Maak melding
 9. Pfff zien jullie dat nou nog niet?? Bouta is zich aan het bewapenen om er zo in mei 2015 zonder kleerscheuren vanaf te kunnen komen…en mochten er toch tegenstrubbelingen zijn worden die met harde hand de kop ingedrukt al la coup Feb. 1980….


  Maak melding
 10. Wat moet Suriname is Godsnaam verdedigen ?
  Waar we zouden moeten zijn, namelijk in Tigri, zijn we in geen velden of wegen te bekennen.
  Een kustwacht, die de enorme drugshandel over zee zou moeten bestrijden, hebben we niet.
  Ja een paar houten bootjes, die worden geacht de internationale drugshandel op de oceaan tegen te gaan, een lacher van de eerste orde.
  Toch geeft het kleinste landje op het Zuid Amerikaanse continent – en dat is Suriname – ontzettend veel geld uit aan defensie.
  Eigenlijk te gek voor woorden en om het zo maar eens te stellen helemaal Bouta’s ding.
  Laat het geld ten goede komen aan de bevolking, want 60% van alle Surinamers leeft op de armoedegrens !!!!
  Van alle beloften van die kleine indiaan is bijna niets terecht gekomen, omdat hij andere zaken heeeeeeeeeeeeel veel belangrijker vindt, dan het welzijn van zijn bevolking.
  It’s a bloody shame.


  Maak melding
 11. door FER. E

  Over de (3) Heli’s gesproken.
  En dit zegt de minister van Defensie:
  Volgens Latour kan het leger er wel goed gebruik van maken.

  Want dan gaan wij deze Heli’s ook inzetten in het Tigri gebied om die brutale Guyanezen voorgoed te verjagen.
  Dat heb ik achter gesloten deuren afgesproken met minister Lackin van BuZa.
  Dus Melvin Linscheer niet meer lullen over de Heli’s.
  Aldus minister Lamure Latour van Defensie.
  ===
  Jij hebt chahata in je hoofd en weet ikik waar nog meer.


  Maak melding
 12. Strategisch e/o tactisch van mini ster Lamure van DEF(pol)?

  Zo te zien wan san dé cook de kong.

  Moesje wer joe jaki now.
  sranansma wer joe pannie now/

  freedom freedom freedom, freedom de kong!

  Ben benieuwd wanneer deze heli’s en andere equipment de lange afstand naar Tigi gaan overbruggen of de VLUCHTPOGING van DDB naar BATA in Equatoriaal Guinee. De sleutel heeft die al.

  La mu re!/(lA ma sjee de meisjes kus sen!) is niet zo een domme jongen als hij eruit ziet. Zo te zien heeft de sok van die militair hem goed goed gedaan indertijd.

  La mu re wil niet nogmaals een sok ontvangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES