Voortraject wet sociaal zorgstelsel bijna af

8

PARAMARIBO, 8 mei – Het voortraject om te komen tot een sociaal zorgstelsel is zo goed als afgelopen. Volgens vicepresident Robert Ameerali moet alleen het parlement nog haar zegen geven. Het wetsvoorstel is reeds door de voorfase heen.

De ministerraad en de Staatsraad hebben al door het voorstel heen gespit. Nu rest alleen het parlement nog. Het is waarschijnlijk een kwestie van enkele weken eer het voorstel ter plaatse is. Vanuit de regering wordt gehoopt op een vlotte behandeling. “Dan pas zullen we de volgende stap kunnen maken. Het heeft wat langer geduurd, daar moeten we het volk en het parlement onze verontschuldigingen voor aanbieden”, zei Ameerali in het parlement.

Het sociaal zorgstelsel biedt onder meer gratis medische zorg voor speciale groepen. Het stelsel maakt deel uit van het sociaal contract dat president Desiré Bouterse de samenleving beloofd heeft. Volgens Ameerali is het de burger zelf die voor de kosten opdraait. Behalve de wetgeving voorbereiden, heeft de regering ook gesproken met dienstverleners. “Het is al helemaal afgerond wat betreft de ziekenhuizen. Met de specialisten werd er nog onderhandeld.”

8 REACTIES

 1. Proficiat Suriname ! Er zullen wat kinderziektes zijn in de aanloop fase, maar het fundament is gelegd. Vooruitgang begint bij het streven naar een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. Vaak hebben we het alleen over de tekortkomingen van ons land, maar dit sociaal zorgstelsel laat zien dat er veel Surinamers zijn die het beste voor ons land en zijn inwoners willen. God zij met je Suriname !


  Maak melding

 2. Volgend jaar komen er verkiezingen, dus haalt dibri bouterse en meeloper amerali alles uit kast om het volk weer stront in de ogen te gooien. Die sociale stelsel gaat er nooit komen, vooral als er gratis zorg wordt gegeven voor een bepaalde groep. Wie is die groep, zelfs rijkeren worde gratis geholpen. Het is een belangrijke stap in de goede richting maar ik zie het als een loze belofte om zo weer de macht in handen te nemen.


  Maak melding

 3. Sociaal zorgstelsel ? Nog zo’n luchtkasteel van de paarse roversbende. Niemand die zich afvraagt hoe men dit moet financieren. Ontwikkelde landen hebben al de grootste moeite om de zorg betaalbaar te houden laat staan een bananenrepubliek als Suriname.

  Een bekend forumlid heeft ooit aangegeven dat Surinamers van het woord “gratis” een spontane orgasme krijgen.

  Robert Ameerali is op verkiezingstoer en met deze luchtbel probeert hij zieltjes te winnen. Het enige wat je hoort/leest is dat deze regering geld uit geeft. Ze leven op de pof en schulden worden doorgeschoven naar de volgende generaties. Waar blijven die investeerders ?

  Zou het haast misdadig noemen.


  Maak melding

 4. Met permissie…up!

  @smatje
  Wablief excuse me ………?

  Wat d8 je? Het lukt mij niet op het forum, dus effe checken als het lukt bij Esmerald, whahahahahahahahahaha.

  Hypocrisie is als je op Koningsdag een oranje rok aantrekt, maar de hele dag zit te schelden op de Nederlanders…
  Hypocrisie is als je ‘vervuilde’ oogjes van je sluit, voor de daden van een pres die zijn eigen volk vermoord, in opdracht van een ander land en doodleuk de schuld van zich afschuift.

  Andermans leed, ooooohhhhhhh my….
  Hoe durf je? Welk leed?
  Bouterse heeft geen greintje gevoel in zijn lichaam, behalve voor zichzelf. Hoe vaak heeft hij niet aangegeven, dat hij geen seconde wakker ligt van de problemen van het Surinaamse Volk? Zelf zijn eigen zoon heeft hij voor de ogen van de wereld verstoten.

  Wil je het hebben over leed…….
  Ga eens praten met de duizenden Surinamers, die gevlucht zijn voor deze idioot.
  Ga eens en gesprekje aan met de kleinkindjes die hun opa nooit hebben gezien.
  Vraag de dochters en zonen, wat leed is, als ze voor het altaar staan, zonder hun vader..
  Vraag maar eens aan de vele weduwen, wat leed is als je plots in je eentje je gezin moet verzorgen.
  Vraag het maar aan de nog levende ouders, hoe het voelt als je kind eerder gaat…
  En dan heb ik het niet alleen over de 15 prominente vermoorde burgers, maar ook voor de honderden Moiwana doden en de vele andere vermoorde suri-burgers, die zogenaamd naar het buitenland zijn vertrokken; “aai a go na Olland”, terwijl ze gewoon kapot zijn geschoten!
  Vraag het eens aan de Surinamers wiens zoon, dochter, vader, moeder etc., verslaafd is aan de drugs of nu in een cel zitten om drugs.

  Jij behoort wss tot één van die vrouwen, die grif de cadeautjes van haar drug dealende zoon, man, neef, nicht etc. in ontvangst neemt. Waar het geld vandaan komt boeit je voor geen meter…

  Meid, als de Here Jezus en God onze Vader, bouterse vergeeft voor zijn moorden, criminele activiteiten en drugsdealing, dan zal hij Esmeraldje ook vergeven voor haar leedvermaak hoor goedoe……..

  Fijn weekend!


  Maak melding

 5. VOORTRAJECT…BIJNA AF….

  Concreet, dus nog helemaal niks.

  Komt geen flikker van terecht…mark my words!!!!
  Verkiezingsgeleuter…


  Maak melding

 6. =Bouterse neem even een kijkje wat in je bevriende landen gebeurt met gratis zorg.
  -Er is nu helemaal geen medicijnen meer en men is nu van plan alles terug te draaien zodat een ieder weer gaat betalen voor zorg. Het kost de staat heel veel geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.