Surinaamse Voetbalbond doet Brunswijk in de ban

39

PARAMARIBO, 8 mei – Ronnie Brunswijk mag voorlopig niet deelnemen aan activiteiten van de Surinaamse Voetbalbond, SVB. Het spugen in het gelaat van een wedstrijdfunctionaris wordt de parlementariër en clubeigenaar zwaar aangerekend.

Volgens het tuchtcollege van de voetbalbond heeft Brunswijk zich wel degelijk schuldig gemaakt aan ongeoorloofd gedrag. Dit gebeurde tijden een wedstrijd van zijn voetbalclub Inter Moengo Tapoe. De drie en vijftig jarige politicus is ook speler van de club en stond als zodanig ingeschreven voor de wedstrijd. Volgens Brunswijk zelf wordt hij vals beschuldigd en zal hij hoger beroep aantekenen. Hij hd hooguit uitgescholden.

Volgens het tuchtcollege wordt hij voor twee jaar in de ban gedaan. Ook moet hij een boete betalen van duidend Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig euro).De aanvankelijke eis was drie jaar. Het zogenaamde spuugincident had een politiek staartje. Parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) werd uit een openbare vergadering gezet toen hij het onderwerp aansneed. Op dat moment zat Brunswijk de vergadering voor.

39 REACTIES

 1. waarom voorwaardelijk gestraft..

  het is niet de eerste keer dat deze meneer dergelijke daden verricht ,bewijzen zijn ten overvloede overal in het hele land over aller hande zaken….

  de man is ook nog parlementariër en wat doet het parlement de voorzitter en/of de president van het land..

  wat is de reactie van collega parlementariërs..

  je kunt dergelijke zaken toch niet zo blauw blauw laten,de hele wereld kijkt naar sme en wat zal de reactie van de buiten wereld zijn, met name bevriende landen ..

  dit stink letterlijk naar corruptie geen vorm van waarde en normen geen beschaving..


  Maak melding

 2. Hmmmmm…doet me denken aan de dag toen brunsie rij examen moest afleggen. Geheel nieuwe haven complex was toen afgesloten en op elke hoek van de straten in de directe omgeving stonden zwaar gewapende mannen van brunsie ,o wee je genade als brunsie niet zou slagen….
  Zulke schoften als brunsie zijn parlementariers/ministers.
  Mijn God wordt deze schoft nog de lijder dan geef ik hjem gerust de titel van ‘ BRUNSIE ,DE SPUGENDE PLESJIDENT VAN SURINAME’..


  Maak melding

 3. Wat een schande voor de sport,met name het voetbal.De wereld fifavoetbalbond,zal deze schoft zeer kwalijk nemen.
  Als sactie gewoon het hele team royeren.
  SHAME SHAME!


  Maak melding

 4. Schors deze rommel voor het leven. Zijn poot mag geen enkel stadion in. Klaag deze rommel aan bij de FIFA. Geef zijn gedrag door aan de FIFA vanaf dat eerst incident, ook dat van Bordeau/Bordo. Het mag niet zo zijn dat deze zaka-zaka’s hun straf gaat ontlopen of aan hun 2 letter laars gaan lappen. SVB tuchtcommissie alle zeilen bijzetten en ook die Bordeau/Bordo moet alle voetbalvelden (hoe klein of ook) vergeten. Ze mogen als er wedstrijden ergens zijn, zich niet binnen 10 km afstand van de velden begeven(zoals hier in Nederland) en deze basja’s moeten zich elk weekend melden bij de politie van hun woonplaats. A san dies moes kong stop ergens now. Oeng go na boesie baka go fala bong. Frankrijk voer aub de druk op Su op om die Bongo Lonnie uit te leveren. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 5. ROYEREN…deze primitieve gek en draaideurcrimineel.
  En tevens als parlementarier met een voorbeeldfunctie uit DNA flikkeren.
  Oprotten met zulke onopgevoede idioten.


  Maak melding

 6. Deze man is het grote voorbeeld van zijn achterban. Ook hoe zij zich tegenover de maatschappij moeten gedragen, als beesten dus…

  Niet alleen op het voetbalveld maar ook in het parlement gedraagt deze (mens) zich als een…

  Zijn achterban denkt dat dit de juiste gedrag is die ze in de maatschappij moeten vertonen…

  http://www.youtube.com/watch?v=F90iT8sakF8


  Maak melding

 7. Crimineel Brunswijk moest levenslang geschorst worden, want dit figuur kun je niet als een mens zien, heeft te veel dierlijke hormonen, liegt en bedriegt, en is bovendien zeer agressief, en is te laf om zijn verwerpelijke daad toe te geven, laat staan dat dit figuur in een parlement thuis hoort, wat dat betreft heeft de Bep het goed gezien om afstand van deze agressieve crimineel te doen.


  Maak melding

 8. Goede stap van het SVB tuchtcollege. Lonnie denkt dat hij door zijn goud en dollars alles kan maken en breken.

  Hij heeft zich al vaker misdragen in en rond het voetbalveld.

  In de politiek moet hij nog uit de macht basis gezet worden. Dan gaan we hem niet meer horen brommen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. HET WERD DE HOOGSTE TIJD OM DIT HEERSCHAP NORMEN EN WAARDEN BIJ TE BRENGEN. Het is te gek voor woorden dat hij zolang kon doorgaan zijn onbeschoft gedrag. Als parlementariër heeft hij een voorbeeldfunctie.Suriname wordt door dit soort gedrag niet serieus genomen in de rest van de wereld. Als rechtgeaarde Surinaamse schaam ik mij over dit soort gedrag. Het wordt ook de hoogste tijd dat de regering een gedragsprotocol gaat opstellen voor hoogwaardigheidsbekleders. Bij aanstelling in het parlement wordt het protocol uitgereikt aan de betrokkenen en zij moeten ondertekenen voor ontvangst. Wie zich niet conform het protocol gedraagt krijgt sancties opgelegd en zonodig uit zijn ambt gezet.


  Maak melding

 10. 53 jaar is die straatrat! En spugen en bedreigen, werkelijk kansloos. Trouwens… er staan zoveel fouten in de artikels, je wordt er scheel van.


  Maak melding

 11. poppenkast allemaal met die svb je moet ze niet serieus nemen .deze gasten kennen geen regels hoe moet je ze respecteren .wedden dat lonnie gewoon op die voetbalvelden gaat aangesloten of niet bij de svb.de svb heeft zelf ordening nodig laatstaan dat ze anderen de les gaan voorlezen .lonnie blijft een blauwkop je kan niet anders .joe kang poeroe na agoe uit na boesie maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe .meer wil ik niet kwijt over deze marron die niet en nooit een voorbeeld kan zijn zijn voor suriname laatstaan dat deze liba president wil worden van suriname .boi lonnie wordt president van die wc in het binnen land .


  Maak melding

 12. Een DNA lid die zich misdraagt is onacceptabel.
  Een burger die zich misdraagt is onverteerbaar en moet worden opgepakt en niet zoals deze “baviaan” een mede DNA lid heeft laten verwijderen door de politie.
  Een voetballer die zich zo misdraagt moet van het speelveld worden verbannen.
  Een voetbal coach die zich zo negatief laat gaan moet nooit meer als coach kunnen optreden.
  Een eigenaar van een voetbalvereniging die zich als negatieveling als voorbeeld misdraagt moet nooit meer eigenaar kunnen zijn van een vereniging.

  Als voorbeeld hoe gehandeld moet worden verwijs ik naar de NBA waar miljardair Sterling letterlijk is verbannen voor het leven en dus niet als een schijterige bond maar 2 jaar wordt verbannen.

  Ronny hoort thuis in de jungle alwaar hij slingerend door bomen zijn lusten kan botvieren.


  Maak melding

 13. Voorbeeldfunctie en machtsmisbruik… Schande voor Surinaams Politiek! Heel wonderbaarlijk dat iemand van zijn niveau zijn positie blijft behouden en zelfs streeft naar presidentschap. Als je zo met de gemeenschap omgaat dan kan ik alleen concluderen dat het puur om eigen belang gaat en niet om het belang van de samenleving!


  Maak melding

 14. Lonny moet gewoon een eigen Marowijne voetbalbond oprichten.
  Dan mag hij zelfs zijn regels en wetten maken.
  Sorry hoor maar deze man hoort niet thuis in de stad lastaan tussen de stadsmensen.Hoelaag kan e vallen.
  Voor de FIFA word het nu tijd om in tegrijpen dit kan zo niet verder.
  Als dat niet lukt heel het voetbal opdoeken,dang a kaba!
  Succes S.V.B.


  Maak melding

 15. Brunsie is de persoon die djoeka’s inspireren om crimineel gedrag op beestachtige manieren uit te voeren, landelijk en op elk nivo wat precies past in de omstandigheden gecreerd door deze regering. Bij de eerstvolgende verkiezing moeten deze beesten weg.


  Maak melding

 16. Waarom is deze schepsel gevlucht in het oerwoud tijdens de slavernij? Als hij vandaag de dag niet gevlucht was, had hij normen en waarden geleerd en bovendien onderwijs genoten. Beschaving kent men niet in het oerwoud. Zijn broer in blijdorp is nog beschaafder dan deze clown.


  Maak melding

 17. Waarom heeft zijn vader geen condoom gebruikt tijdens de geslachtsdaad was deze ongeleide projectiel nooit bestaan.Het is een schande voor volk en vaderland.


  Maak melding

 18. Aansluitend aan de kop van dit artikel zou het vervolg moeten zijn: het Surinaamse volk doet Brunswijk in de ban. Een kwestie van tijd?!


  Maak melding

 19. dat lonnie in het parlement is gekomen hebben wij te danken aan front en nederland die deze blauwkop alle ruimte hebben gegeven om in het macht centrum te komen .front had gehoopt dat ze lonnie aan hun zijde konden houden maar je ziet het .alle berekening is nog geen ontvangst .front heeft samen met nederland verkeert gegokt .dankzij front heeft lonnie macht gekregen en weet deze blauwkop deze plyer niet met macht om te gaan .deze marron is uit het bos in palamalibo gekomen maar weet zich niet te gedragen ,joe kang poer na djoeka uit na boesie maar joe no kang poer na boesie uit na djoeka .die reuk gaat altijd blijven .stap in die auto van lonnie dan ruik je het al .


  Maak melding

 20. @ pipi vangkous.

  Je moet niet zeuren;ik was erbij dus ik weet ervan,zijn vader heeft degelijk een condoom gebruikt ! Maar helaas van een Aziaat,en die zij niet zo lang en dus dat na probleem.

  @ Pero :

  Je hebt al in de auto van Lonnie gezeten: verklaar dat ff voor mij. Lichaamsgeur is bij een ieder verschillend.
  Je hoeft geen geen blauwkop te zijn,ik ken ook andere rassen die ook kan stinken,dus wat dat betreft zit je gewoon te zeiken.


  Maak melding

 21. Om Lonnie in ’t parlement te halen, is/was volgens sommigen niet goed. Maar het is toch BIZAR de manier waarop ze hem binnen de kamer hebben gehouden. Ondanks ’t feit dat jjjjjij(NDP) die hem in de kamer houdt weet hoe DOM, GEVAARLIJK, GEWETENLOOS, LAF, CRININEEL en ONZUIVER hij is. Moro o doro voor de genen die deze Lonnie in de DNA hebben gehouden, gebruikt en misbruikt;misdadigers jullie allemaal. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.