Corruptiegevoelig belastingvoordeel weg na kritiek

10

PARAMARIBO, 6 mei – De vrijstelling van heffing op brandstof voor bepaalde bedrijven bestaat niet meer. Volgens parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) is de matregel ingetrokken. Gajadien heeft zo zijn vermoeden waarom.

Zijn ongezouten kritiek op misbruik bij de bedrijven heeft wellicht vruchten afgeworpen. Gajadien wees in het parlement op een recente brief van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, NH/ In de brief wordt onder meer aangegeven dat de vrijstelling wordt ingetrokken. Volgens de parlementariër liep de staat de afgelopen jaren miljoen Surinaamse dollars aan belasting mis. De bedrijven namen meer brandstof af dan ze nodig hadden.

De zo goedkoper betrokken brandstof werd dan doorverkocht. Dit soort praktijken werd volgehouden te midden van kritiek op de speciale heffing of government take. Die geldt voor elke liter brandstof afgenomen bij de pomp. Volgens de oppositie wordt de burger onnodig belast, ook omdat de prijs doorwerkt op de kosten van levensonderhoud. Volgens NH was de vrijstelling bedoeld als prikkel voor met name exportbedrijven. Die prikkel wordt niet meer nodig geacht.

10 REACTIES

 1. Stree de foe stree krijsten twee paarse jonge misleiders hun domme aanhangers voor. Mi Sjie Ka profeteerde vals dat rust,vrede en voorspoed de paarse vruchten zouden zijn als men stemt.. didibri. Boufa, krijste vol lof en trots zich paars dat vele jongeren beurzen zouden krijgen, werk e.d. Nu weten vele jongeren waaronder ook Maureen CH. die tegen de verdoemde amnestiewet stemde beter. Na soso didibri’s e drai kondre. Wat voor goeds kan er komen uit het hart van dit soort valse leiders. kijk maar naar de criminile zoon, hun handel en wandel dan weet men het. Soso paarse K…ma kut…God’s molen draait langzaam maar zeker en die dag komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 2. Wie weet wat er asllemaal nog meer wordt doorverkocht. Er is geen instantie die dat allemaal kan onderzoeken en de schuldigen bestraffen.


  Maak melding

 3. ja mooi verhaal idd ik ga mijn frustratie OOK hier uiten met wat deze regering veroorzaakt:

  -Risico stopzetten Franse projecten
  -Risico verwijdering wereld erfgoed lijst
  -Risico op blacklist met economische gevolgen
  -Claim ingediend $10 miljoenen op project van $13 milj
  -Sociale zaken huurt Brunzeelwoning voor 12.400 srd P/M
  -Benzine schandaal

  Niks aan deze regering is goed NEKS no Bun !
  gaat dat volk nou nog nadenken of zijn julie echt achterlijk ja pfff tis maar een vraag hooor !

  Ja of JULLIE achterlijk zijn ja ??? Ben je dat ?
  Zo nee schop deze Regering weg in 2015 skop den mars.

  admin laat deze tekst snel snel doorkomen yere


  Maak melding

 4. al is de leugen noch zo snel ,de waarheid over wint altijd..

  dat moet de lijder van het land sme toch nu wel weten erachter komen..

  vroeg of laat liever voor hij heen gaat,moet hij bij bewust zijn dit weten, anders komt zijn gezin echt in gewetens konflikt..

  zijn zoon heeft al problemen met het buitenland en ook hij
  zit muur vast ,kan niet weg lopen en na een jaar of wat,na de verkiezingen ,kan hij kiezen of vluchten naar oom obiangoo of van het dak springen of door zelf achter zijn woning in de rivier springen of leven lang santo-boma buiten om wacht scheveningen voor de komende negen jaar..

  dus de keus is aan u.. veel succes..


  Maak melding

 5. De ndp beerput gaat wederom open!
  Alle ndp- “waarheden”, forever en para boef haal
  een ijzeren voorraad Pears soap in huis!


  Maak melding

 6. Oppositie kan zijn nut tonen door zulke actie als men vermoed dat een regeringsmaatregeling corruptie in handen werkt moet men tegen protesteren en de regering moet er naar kijken en actie ondernemen. Zo zien wij dat het ook anders kan inplaats van POOTJESZAGEN door de NieuwfrontROVERS kan men samen werken in het belang van Suriname. Het belang van Suriname gaat voor alle andere belangen!


  Maak melding

 7. AHA, goed zo meneer GAJADIEN eindelijk een keer iets goeds na die duizenden stomme kabaal van u nu zo doorgaan en niet weer de oude pad bewandelen gillen en niks zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.