zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie bijt zich vast in begrotingsdebatten

Oppositie bijt zich vast in begrotingsdebatten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – De oppositie laat zich niet zonder meer weghouden bij de debatten over de nationale begroting. Dit zei parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) na het verwijderen van zijn fractiegenoot Arthur Tjin A Tsoi. Castelen heeft5 het gevoel dat er meer aan de hand is.

Wellicht wordt ergens gehoopt dat de oppositie ontmoedigd raakt en de debatten niet meer zal bijwonen. Het uitzetten van Tjin A Tsoi zou niet terecht zijn geschied. Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) wilde een spuugincident aankaarten tijdens een voetbalwedstrijd. Ronnie Brunswijk (Abop) wordt genoemd als degene die spuugde op een scheidsrechter. Brunswijk leidde toevallig ook de vergadering op het moment dat Tjin A Tsoi het incident aansneed.

Volgens Brunswijk was de parlementariër ‘buiten de orde.’ Tjin A Tsoi vond dat er wel degelijk wat aan de hand was. Een ‘vooraanstaand lid van het parlement’ was namelijk betrokken bij het incident. Niet lang daarna had Brunswijk er genoeg van. Tjin A Tsoi werd onder politiebegeleiding uitgezet. Voor Castelen gaat de oppositie rustig door: “We gaan de begrotingsbehandeling voortzetten en het debat aangaan. Sorry voor wie dachten dat we er niet bij zouden zijn.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

31 REACTIES
 1. Je blijft je verbazen….. Steeds als je denkt dat het niet erger kan, wordt de ene na de andere wanvertoning uit de hoge Surinaamse politieke hoed getoverd.
  Maar dit slaat voorlopig werkelijk alles: een parlementsvoorzitter die in de DNA niet met zijn baldadig gedrag wil worden geconfronteerd, laat de spreker door de politie uit de vergaderzaal verwijderen. Zijn dit de nieuwe normen in de Surinaamse samenleving? Wat een voorbeeld voor de jeugd!!
  Zelfs in een bakba-winkri ging het er vroeger nog ordelijker aan toe.


  Maak melding
 2. We weten dat de begroting discussie om niks gaat behalve om NDP tegen te werken natuurlijk in landsbelang en proberen goedkoop te scoren
  Wat niks boven de waarheid schijnheilig vind is de aanval van nieuwfront op Brunswijk. Laat mij duidelijk zijn voor niks boven de waarheid is Brunswijk, Somo en de vhp één pot nat
  Ze zijn allemaal dieven, criminelen en landrovers. Wat niks boven de waarheid schijnheilig vindt is dat nieuwfront zich druk maak om een spuug incident van Brunswijk, toen dezelfde Brunswijk met zijn partij lid van nieuwfront was en tijdens een VOETBALWEDSTRIJD EEN vuurwapen TROK EN IN DE LUCHT SCHOOT waren er toen die tijd geen vragen van nieuwfront over de schiet incident op een voetbalveld door toenmalig CAMPANGION BRUNSWIJK en nu je druk maken over een SPUUG incident wat zielig zijn die frontjes. Trouwens ik dacht dat SPA al begraven was maar waarschijnlijk is dit hun laatste stuiptrekkingen voor ze heengaan!


  Maak melding
 3. wordt het niet hoog tijd dat deze infantiele, primitieve, ongeschoolde, ongeletterde, bankrover en verkrachter zich na het zoveelste wangedrag op het voetbalveld voor eens en voor altijd verdwijnt van het politieke en sporttoneel.

  Dit land wordt geregeert door moordenaars, drugsdealers, verkrachters, bankrovers en andere primitieve randdebielen. En het simpele, domme volk laat zich weer gewoon omkopen met een bak nasi, een lauwe soft en een dollarbiljet.

  Wat een apentuin….


  Maak melding
 4. ai boi lonnie brunswijk ,je bent een schande voor de marrons en gehele surinaamse gemeenschap .joe kang poeroe na agoe uit na boesie …maar joe no kang poeroe na boesie uit na agoe .is het deze marron die mijn president wil zijn !!!!!
  ik heb geen woorden voor deze boes agoe .dit zijn geen incidenten dit wat deze marron doet .het moet ons dan ook niet verwonderen dat zijn achterban met name de jongeren crimineel bezig zijn ,mensen beroven en verkrachten .is dit de man vraag jij je af die president wil worden .deze lonnie is een hebie voor de marrons .als rechtgeaarde surinamer schaam je je voor wat deze man doet .het gaat niet alleen die marron aan maar de gehele surinaamse gemeenschap .ik snap niet hoe simons heb de hamer heeft kunnen geven foei jenny simons .dit alles maken die marrons mee dat het is deze man die een voorbeeld moet zijn .


  Maak melding
 5. Lonnie die de politie op het voetbalveld vernederde,vroeg dezelfde politie om Arthur eruit te zetten.Sur.in vrije norm verval.


  Maak melding
 6. Chin Atsoi, je mag van geluk spreken dat je niet bent bespuugd door deze LAMA. Bravo is een onverbeterlijke recidivist op het voetbalveld.

  Deze man moet zich laten onderzoeken en daarna LEVENSLANG worden verbannen van alle voetbalvelden. Als DNA-lid zou ik deze HOOLIGAN niet als voorzitter accepteren.

  SHAME ON YOU BRAVO, sorry je bent SUPER SCHAAMTELOOS.


  Maak melding
 7. Bravo laat zien wat zijn niveau is.Dat zulke figuren als voorbeeld moeten dienen voor de jeugd.De jeugd kan van hem alleen leren intimideren,beroven,ongeveer 400 kinderen verwekken ,veel geld verdienen in de goudsector en zo weinig mogelijk belasting betalen enz. Deze voorbeeldfiguren maken dat de crimininaliteit in ons explodeert!


  Maak melding
 8. Anno 2014 een oppositielid met politiebegeleiding uitzetten ? Wat voor ka jaren 80 grappen zijn dit ?
  Puur machtsvertoon van een dictatorsregime. Mag hopen dat de man geen nekschot heeft gekregen. Iedereen die nog twijfelde dat Suriname geen bananenrepubliek is, eat your heart out zou ik zeggen.

  De oppositie moet door gaan met haar werk. De onderste steen zal hoe dan ook bovenkomen. Al zet Bouterse de volledige oppositie in het gevang. Dat laatste zal hij wel uit zijn botte hersenen laten.


  Maak melding
 9. dit is een schone v.b. voor de buiten wereld..

  hoe ons land geleidt wordt..door super intelectuelen..

  boeren zonder verstand.. de meeste zijn crimienelen..

  wat een volks vertegenwoordigers zijn het..


  Maak melding
 10. Je kan LONNIE BRUNSIE uit het bos halen, maar je kan het bos niet uit hem halen.

  Wat een BOKITO vertoning van een zogenaamde plaatsvervangende voorzitter in het DNA.

  Volgens BRUNSIE was de parlementariër ‘buiten de orde.’
  Maar LONNIE BRUNSIE is altijd buiten de ‘gedragsorde.’


  Maak melding
 11. dit algehele zogenaamde parlement moet opgedoekt worden .een vloek is het iets anders kan ik er niet van maken .het begon sinds de onafhankelijkheid met die corruptie en vriendjes politiek . de toekomst van de kinderen en nakomelingen in suriname wankelt met dit soort parlement .niemand en dan ook geen enkele politieke partij is buitenschot .als ik nou onze waardeloze parlementariers moet beoordelen gelang hun uitspraken hun taal gebruik ,hun houding ,hun functioneren
  dan zeg ik u …het is droevig gesteld met dit parlement .
  de meesten zijn waardeloze monie makers die nog geen eens een behoorlijk nederlands kunnen praten laat staan dat ze de engelse taal machtig zijn .belachelijk dat somohardjo parlement voorzitter was in het front ,nu brunswijk .wat een afgang wat een vernedering in dit surinaamse parlement als ik het parlement mag noemen .er is echt geen vergelijk tussen het parlement van suriname en die van barbados ,mijlen groot verschil ik heb het gezien hoe het parlement op barbados functioneert klasse niet te vergelijken met suriname wij kunnen wat van leren .wij hoeven dan geen voorbeeld te nemen van het amerikaanse of nederlandse parlement ,maar in eigen omgeving en daarom noem ik barbados .niet de rijke landen hoeven een voorbeeld te zijn maar soort gelijke landen .ons land heeft een opschoning nodig ,goed geschoolde surinamers ,met nadruk surinamers van binnen en buiten suriname .ik weet dat wat ik zeg een droom is en zal blijven maar in mijn achterhoofd hoop ik dat het toch bewaarheid mag worden .
  ja ik ben ndper maar heb ook aangegeven dat er corrupten zijn in de ndp waar niet opgetreden wordt en dat doet pijn
  je ziet ze nog buiten functie en ik zie dat ze campage voeren voor de ndp .dit toont de arrogantie van mijn president en ik denk dat bouterse een prijs gaat betalen .te doen door deze afvallige corrupte bende .dat de nps samen gaat werken met de pl reken maar dat dat de doodsteek zal zijn voor de nps dat staat buiten kijf .ik was npser mijn wijlen vader was npser maar toen somo de scepter zwaaide met corruptie en dieven was ik weg .als ik de spa hoor praten dat ze somo vergeven moet ik lachen .ze misleiden het volk omwille van macht ,de vhp is op dit moment de lachende derde .als de vhp moet winnen het zij zo ,dan gaat de ndp bij haar eigen te rade moeten gaan .
  voor mij is het triest dat wij in dit land met 500.000 inwoners nog geen vuist kunnen maken .ik weet een ding 2015 wordt er gekozen volgens ras ,de hindustaan gaat voor de volle honderd procent op de hindustaan stemmen ,de javanen gaan op de javanen stemmen en de creolen hebben meer dan tien politieke partijen dus dan weet je als hoe de verhoudingen zullen zijn .de vijand van de creool is de creool zelf .wij hebben geen eenheid wij hebben verdeeldheid .en dat bewijst hier wat ik bedoel .wij gunnen elkaar niet .mocht santhoki de verkiezingen winnen het zij zo ik feliciteer hem mocht hij winnen zeker weten ,het is een surinamer maar tegelijk zeg ik …weet hoe je gaat regeren niet in hokjes anders ga je dat land in problemen brengen met rassen ,randjitsingh is een mooi voorbeeld van wat ik zag in het parlement over het geval van de stvs .


  Maak melding
 12. Ai kies ing moi. So gaan wij Afrikaan srananmang ze bewijse.
  Wij NDP en ABOP Zijn ekte koeltoeroe broeder.
  Wij sijn die slave.
  Wij hebbe hier hard werke gedaan in deze land.
  En we schop iedereen eruit als wij wil.
  Wij die Dja Dja Koeltoeroe bradas gaan nu ekte regeren.


  Maak melding
 13. Dan mogen Paranam en zijn NDP bende mij alle benamingen uit het boek geven, maar Suriname is een vrijgevochten boel. Sorry! Iemand die minder dan 24 uur geleden de politie vernederd en bedreigd heeft, leidt daarna een Parlementsvergadering alsof er niets aan de hand is. Ik hoop niet dat de scheidsrechter een NDP’er is. Het wordt mooi in Suriname nu ook de Tucajana partij nieuw leven is ingeblazen.


  Maak melding
 14. Pero:
  Je bent een echte Surinamer. Je lult veel, maar je zegt niets. Je hebt geen verstand van politiek. En erger nog: Je hebt niet eens verstand van de Surinaamse politiek. Hou een keer je waffel en ga achter je bordje linzensoep en lauw bier aan. Je bent echt een Mega-sukkel.


  Maak melding
 15. Dus iemand ( de spugende BOSneger ) kan zich NIET onderwerpen aan het gezag tijdens een voetbalwedstrijd van het allerlaagste soort en die zelfde SPUGENDE BOSneger gaat de volgende dag het hoogste Surinaamse college van Staat voorzitten alsof er niks gebeurd is.

  Frappant is dat deze “ONGESCHOOLDE Spugende BOSJESMAN ” uit het oerwoud van Marowijne wél verwacht van de leden van het college dat ze zich aan ZIJN leiding ONDERWERPEN !!!

  Mocht deze ” OPGEZWOLLEN zwarte SPITTING Cobra ” president worden van Suriname dan mag men het ERGSTE vrezen !!!

  Het zal mij niks verbazen wanneer hij in de hoedanigheid van ” PLESIDENT van Soeliname ” zijn klauwen laat wapperen in de richting van een van zijn ministers of een PARLEMENTSLID.

  jag önskar dig en solig och trevlig dag ! CHAVÉZ


  Maak melding
 16. Op verzoek van Lonny is de volgende dna vergadering
  verplaats naar het voetbalstadion.
  Daar kan hij zich dan vervolgens helemaal uitleven!

  En dat wil president van Suriname worden!!!

  Maar na de drugsdealer annex massamoordenaar kunnen
  wij niet dieper de put in!!!

  Ik heb een vraag, wie weet waar de Amerikaanse
  ambassadeur op dit moment is?
  Ik heb via de Bigi Moffo Partij een uitnodiging
  ontvangen voor zijn afscheidsfeest.
  Maar er was helemaal geen afscheidsfeest.


  Maak melding
 17. Je kunt van Brunsie alles zeggen wat je wilt over zijn crimineel gedrag etc.
  Maar wat mij meer ter hart ligt is dat De Surinamer deze shit blijft slikken van zo een persoon die qua gedrag geen voorbeeld is voor geen elke Surinamer.
  Ik vraag mij gevoegelijk af waarom hij daar nog staat en waarom hij nog steeds wordt geduld in de samenleving.
  In een beschaafde omgeving moest zo een persoon reeds eeuwen lang zijn plaats in de politiek moeten hebben inleveren.


  Maak melding
 18. @Pero
  Ook u geeft nu aan dat President Bouters te dealen heeft met de zelfde problemen als President Venetiaan.
  Niets menselijks is Politici vreemd. Echter wat er nu gebeurt in de DNA is niet te overtreffen tot dat er weer een volgende flater geslagen wordt.

  Het vervellende is dat men de in Suriname de verbale overdracht van “feiten” te makkelijk aanvaard om later extreem teleurgesteld te zijn als het niet blijkt te kloppen.
  Iemand op een podium met voldoende charisma of voldoende vaste achterban kan alles maken en de eigen achterban overtuigen dat Suriname het middelpunt van het universum is.

  Beste Pero u bent verstandig genoeg de juiste argumenten te vinden. U bent NDPer ik ben A politiek. Richt u tot de NDPers die op basis van argumenten aan een toekomst willen en kunnen werken zodat de meelopende profiteurs uitgefilterd worden en misbruik van staatsmiddelen (zoals de vrijstellingen op brandstof) minder worden. Het is een illusie dat corruptie snel uitgebannen kan worden, afbouwen kan. Maar dan zullen mensen als Brunswijk, etc wel minder invloed moeten krijgen en van hun meeloppers ontdaan moeten worden.


  Maak melding
 19. @Niks gaat boven de Waarheid, hoogste tijd dat je een keer gaat verdiepen hoe de zaken werkelijk ervoor staan.
  Suriname is een parlementaire democratie. Dat betekent dat alle Surinamers met stemrecht elke 5 jaar mogen kiezen wie hen vertegenwoordigen in het parlement. En iedere stem moet gehoord worden.

  De oppositie heeft twee hoofdtaken: de regering controleren en daar waar het kan constructief meewerken met de regering.

  Status quo Suriname:

  1) corruptie viert hoogtij onder deze regering, zie de gevallen Gopi, Abrahams, Sew Atjon en Sardjoe.
  2) monetaire reserves zijn sinds het aantreden van deze regering met een kwart afgenomen.
  3) investeerders blijven massaal weg

  Gevolg uitvoer plannen kabinet liggen stil en werknemers worden mondjes maat uitbetaald. Het is chaos. Ontwikkeling van het land ligt stil.

  Zie armoede cijfers suriname:

  http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?c=ns&v=69&l=nl

  Zelfs Zimbabwe doet het beter dan Suriname.

  En jij vindt dat een begrotings discussie onzin ? Genoeg redenen om deze regering aan de tand te voelen. Ik ben benieuwd hoe Bouterse zijn wilde plannen wil bekostigen en met mij vele andere hier op wkn. Wij geloven namelijk niet in luchtkastelen.

  En wat betreft Brunswijk. De man zit in de regering en in die zin heeft hij een voorbeeldfunctie. Meer dan terecht dat er vragen over worden gesteld. Als Obama, Merkel of Cameron dit zouden doen waren hun dagen al geteld. Wat voor ka voorbeeld geef je aan de jeugd. Wordt spugen/geweld de nieuwe norm om discussies te beslechten.
  Neem aan dat jij je kinderen ook niet op die manier opvoed of wel ?

  Als je toch wilt reageren kom dan met concrete cijfermatige onderbouwingen. Jouw vermoedens dat de oppositie uit is op de val van dit kabinet doet mij niks even als Wilders, Rutte, blanken, racisme or what ever. Het interesseert mij ook niet. Bouterse had welvaart beloofd en na 5 jaar staan de zaken er anders voor.

  Feit is Bouterse is hard op weg om Suriname naar de mallemoer te helpen. Cijfers liegen er niet om en dat is DE WAARHEID..


  Maak melding
 20. Dit, valt niet in goede aarde en was geen goede actie maar dit is geen nieuw gedrag het verwondert mij wel dat de NF zo hoog van de toren blaast en vooral de heer Castelen vraag mij af of dit gedrag hun vreemd is vergeet niet dat er toen onder jullie leiding nog ergere dingen zijn gebeurt ook in DNA kreeg de heer DOEKIE klappen en schoppen te verwerken en daarbuiten vele misdragingen is het nu pas tijd voor handelen jullie NF hebben dit kind groot gebracht samen met buitenland en het en dat was toen tegen BOUTERSE maar plannen mislukt wat zijn nu jullie andere plannen de manier is niet goed te praten maar was het tijdens jullie regeer periode wel goed vraag ik mij af vraag dat ook aan SANTOKHI.


  Maak melding
 21. Brunswijk heeft geen verstand.Hoe kan die man een vergadering voor zitten.Hij heeft meer verstand van drugs en dergelijke.Deze man wilt nog President worden van Suriname.Almachtige vader wees Suriname dienstbaar en laat zo een domkop het land niet besturen.Het zou een ramp zijn voor de hele samenleving.Ronny je kan overal de gangster uithangen maar aan alles komt er een eind.God maakt dat in orde.


  Maak melding
 22. O zich heeft Brunswijk gelijk. Tsoi moet het spuugincident op een andere plek aankaarten. Bijvoorbeeld op het politiebureau. Dus goed bedoeld, maar verkeerd aangepakt door Tsoi.


  Maak melding
 23. De machtsstaat versus de rechtstaat.

  NDP is altijd een fascistische- en nazistische partij geweest.

  Enkele parallellen en gelijkenissen:
  -1- Onze Adolf van de nazi partij was maar een kleine korporaal die via een militaire coup aan de macht is gekomen.
  Onze Delano was maar ook een nikszeggende sergeant die via een militaire coup aan de macht is gekomen.
  -2- propaganda met holle fratsen en kreten was neergelegd bij Goebbels in de partij van Hitler.
  Propaganda bij de NDP is neergelegd bij onze dikke zwarte Goebbels.
  -3- Hitler had zijn nacht van de lange messen. Door moord heeft hij zijn politieke tegenstanders in 1 nacht laten wegvagen.
  Onze Delano had zijn beruchte 8 december. Standrechtelijke executies hebben in de beruchte avond/nacht van 8 december zijn politieke tegenstander uit het veld geruimd.
  -4- De SS van de nazipartij was in zwart gekleed.
  Onze militaire handlangers van de NDP is ook in intimiderend zwart gekleed.
  – 5- List en volksverlakkerij was leidend bij de nazi partij van Hitler.
  list en volksverlakkerij is leidend en dominant bij de NDP.
  -6- In de schoenen van de Jood werd al het falen en alles wat fout ging in nazi-Duitsland toegeschoven.
  Bij de NDP is de tegenwoordige Jood de Javaan geworden. Aan de partij van Somohardjo wordt alles wat nu fout gaat in de politieke bestuur van Su geschoven.
  -7- Hitler heeft Duitsland naar de economische- en politieke afgrond gebracht.
  Delano met zijn NDP is bezig Su naar de economische-en politiek achtergrond gebracht.
  -8- De Russen en de Amerikanen hebben nazi-Duitsland verslagen. Hitler heeft toen eieren voor zijn geld gekozen en zelfmoord gepleegd.
  De Amerikanen zullen ons van Delano bevrijden.
  Zo zijn er meer gelijkenissen en parallellen te noemen.


  Maak melding
 24. inderdaad had ddb welvaart vooruitgang gouden-kerst een laptop voor iedereen een huis met grond voor iedereen beloofd..

  maar helaas wat we wel krijgen is een grote uitstroom uit sme wie nog niet weg is is doende weg te komen..
  er is nu al een groot kapitaal vlucht en i.q. vlucht uit sme..
  zelfs vele chinezen zien het niet meer zitten..

  wat doen de movinaas nog in surbo.,,blijven ze achter die hoofd verdachte staan..

  time wil tell


  Maak melding
 25. Deze aanhangers van LONNIE BRUNSIE waren ook aanwezig tijdens zijn LAMA gedrag op het voetbalveld.
  Maar hij zal nimmer BELLY hebben gebeld over hun aanwezigheid om ze op te halen.

  Maar nu worden ze extra gezocht door het KPS.
  Apintie Radio & TV.: Politie Opsporing!
  (Inclusief Camerabeelden)

  En kent LONNIE BRUNSIE de begrotingscijfers van het land?

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=9816#blox


  Maak melding
 26. ook hier ligt een schone kans voor de opperhoofd om deze meneer (ronny brunsie) uit het coalitie eruit te gooien..

  zal hij het doen..


  Maak melding
 27. zondag de misdadiger en maandag de DNA voorzitter. jaren geleden de drugshandelaar en vandaag de president. Dat is Suriname waar wij nu in leven. Wie moet de misdadigers een halt toeroepen, de andere misdadigers. Je kan zeggen wat je wil maar Lonnie zn gedrag kan niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES