Eerste Surinaamse Nederlander in Europees Parlement?

20

De 38-jarige Raoul Boucke maakt als eerste Surinaamse Nederlander kans om gekozen te worden in het Europees Parlement. De uit Suriname afkomstige Boucke is kandidaat namens D66 voor de Europese verkiezingen van 22 mei aanstaande.

Boucke werkt nu ruim 7 jaar in Brussel aan het Europese klimaat- en energiebeleid. Eerst als Nederlands vertegenwoordiger in de Europese Milieuraad en nu sinds 3 jaar als adviseur bij de Europese Commissie.

Hij hoopt op 22 mei voldoende stemmen te behalen om vanuit het Europees Parlement een krachtig geluid voor een sterk Nederland in een sterk Europa te kunnen houden. Lees verder op Suriname.NL.

20 REACTIES

 1. Oh….la…la,bravo Raoul Boucke.Het zou heel leuk zijn ,dat hij als Surinaamse Nederlander voor ons geliefd Suriname, intensieve vorderingen voor ontwikkeling gaat doen.Tja go Raoul…….


  Maak melding

 2. Hij krijgt mijn stem op 22 mei 2014.

  Ondanks niet alles naar wens gaat in Brussel.
  Want dat moet ook gezegd en aangepakt worden.
  Dus hoop ik dat ze nu ook eindelijk naar de EU-burgers gaan luisteren.

  Maar gelukkig dat hij niet afkomstig is uit de kringen van de PvdA.


  Maak melding

 3. en wat heeft suriname eraan.
  die vent komt voor nedelandese europese belangen en niet voor suriname of een ander niet europese land.

  als jij jou laat leiden door vreemde mensen gedachten,mentaliteit,geloof structuur dat niet van oorsprong door jou voorouders gegeven is,”ben jij nog een slaaf.
  ik wens hem veel geluk,ook al weet ik dat hij niet ver gaat komen.


  Maak melding

 4. @Teesmarkhaon,deze intelectuelen heeft Bouterse niet nodig.Kijk maar waaruit het parlement van S.U bestaat,Brunswijk is er een voorbeeld van.


  Maak melding

 5. @Teesmarkhaon @SRA: Het probleem met veel mensen die in Nederland zijn komen wonen is dat ze alleen maar achterom kijken. Als je in Nederland gaat wonen en je krijgt een Nederlands paspoort dan hoort je loyaliteit in de eerste plaats bij de Nederlandse samenleving te liggen en niet bij de groep waar je voorouders toe behoorden.
  Als je in Nederland woont en je blijft spugen op Nederland en de Nederlanders dan moet je niet verbaasd zijn dat ze je niet moeten en dat ze in sommige buurten je ruiten ingooien.

  Raoul Boucke lijkt mij een intelligente ambitieuze jongeman die dat begrijpt en ik wens hem veel succes bij het behartigen van de NEDERLANDSE belangen.

  Suriname heeft Raoul Boucke helemaal niet nodig om haar belangen in Europa te behartigen. Nederland doet dat graag en dat levert veel meer op dan wat Raoul Boucke ooit zou kunnen bereiken. Nederland is de beste vriend die Suriname heeft in de wereld. Jammer dat de Surinamers dat zelf niet willen zien en zich laten ketenen door het eigenbelang van hun criminele meester Desi B.


  Maak melding

 6. NIEUWS UIT NEDERLAND:

  T.a.v. van een uilskuiken als (sra).

  (sra)! Slim ben je echt niet.
  Je doet alsof. Het gaat niet over Suriname (stomme) (geit)!
  Moet je soms met je domheid overgebracht worden naar Lampedusa of Mali?
  Maar ik begrijp je domme (reactie).
  Want jouw IQ zit onder je voetzolen.

  Maar in ieder geval heeft Raoul Boucke van D66 op 22 mei 2014 een heel goede kans om gekozen te worden.


  Maak melding

 7. @Hans van den Broek, je hebt groot gelijk.

  @sra, lees waarom de heer Bouke niet naar Suriname hoeft te gaan en iets voor het land hoeft te betekenen. Het is water naar zee brengen.

  Een stukje tekst:::

  29 Apr,

  =Parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) heeft tijdens de begrotingsbehandeling onthuld dat er een miljoenenfraude heeft plaatsgevonden bij de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). Voormalig directeur Gwendoline Amelo zou in 2011 een order hebben geplaatst voor het aanschaffen van telecommunicatie apparatuur waarmee de Staat deviezen zou kunnen genereren. De aanschafwaarde bedroeg US$ 954.304. Dit staat ook vermeld in de offerte die het bedrijf ‘Opertech SL’ aan Amelo aanbood. Amelo sloot, geholpen door stafmedewerker Kenneth Middellijn op het kabinet van de president met hetzelfde bedrijf een onderhandse overeenkomst ter waarde van ruim US$ 14 miljoen.

  ==EEN STELLETJE BOEVEN IN DE POLITIEK EN VOORAL DE PRESIDENT ZELF DIE ZICH DIEP MOET SCHAMEN.==


  Maak melding

 8. Gefeliciteerd en bravo Bouke! Nogmaals beweis dat voor succes moeten Surinamers eerst hun land verlaten. De criminele corrupte kraboe mentaliteit in Suriname is afschrikwekkend.


  Maak melding

 9. Ik ben trots op deze Surinaamse man en ik wens hem alle succes toe in het Europese Parlement. Er zijn overigens nog meer Surinamers werkzaam binnen het Europese Parlement. Heel goed; een goede zaak en heel mooi dat Surinamers zich ook daar mogen profileren. Chapeau Raoul Boucke!!!!! Zet hem op!!!!!


  Maak melding

 10. Het zal hem lukken succes te hebben. Deze man heeft een Surinaamse en daarmee ook een internationale achtergrond. Hij is ook nog eens intelligent en hij heeft zijn charme mee.
  Alle ingrediënten voor succes op deze mooie aardbol, heeft hij in zijn bezit.


  Maak melding

 11. Waar slaan die cynische reacties toch op? Het gaat niet over of om Suriname. Het gaat erom dat deze man intelligent en ambitieus is, daar gaat het over. Wat heeft Sur eraan? Nou niets, daar is men dol op zichzelf amnesty verlenende, internationaal gezochte boeven, moordenaars en cokeheads. Wie verstand en talent heeft, verspilt het niet aan hen. Ben je 65, mag je met pensioen heb je niets bereikt omdat je je tijd hebt ziten verdoen aan een kansloze, corrupte, ter*ng bende. Waarom zou je? pffff


  Maak melding

 12. @ Bella

  Die cyniese reakties komen van psychopatiese loosers die in hun leven geen moer bereikt hebben en nu van 12 hoog in de bijlmer kunnen posten.


  Maak melding

 13. Ik raad alle Surinamers aan om niet voor deze man te stemmen alleen omdat hij een Surinamer is. Deze meneer staat op de 6de plek en is alleen maar verkiesbaar door massaal Surinaamse voorkeur stemmen. Als deze meneer gekozen is door de Surinaamse voorkeur stemmen zal hij uiteindelijk niks voor zijn Surinaamse stemmers en Suriname doen. Let op niks boven de waarheid woorden. Zonder de massale Surinaamse voorkeurstemmen gaat hij nergens naar toe want de Nederlanders gaan massaal echt niet op hem stemmen om hem naar Brussel te sturen. Het is net wanneer ik ga zeggen ik heb een liefdadigheid organisatie en ik ben een Surinamer geven jullie mij allemaal geld zonder dat ik hoef uitteleggen wat ik met jullie geld gaat doen!


  Maak melding

 14. Het is niks boven de waarheid duidelijk dat er alleen positieve reactief worden toegelaten. Verstandige reactie en andere reactie worden niet geplaatst. Lang leve de democratie!


  Maak melding

 15. Ik ben erg blij met de reacties, en zeg vooral aan alle (de goede uitgezonderd) vhpers,corruptie is bij hen begonnen.Randjietsingh en consorten moeten hun mond houden .ze zijn thans de rijkste mensen geworden met Overheid .De hardwerkers uitgezonderd. Want hardwerkers heb je in het hele land.In de vhp zitten geen democraten zoals ze beweren .en ik begrijp hun kritiek hahahaa.Ze zitten niet in de regering ,dus geen graai politiek voorlopig.ieder vhp minister is millionair geworden over de ruggen van het Surinaams volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.