donderdag, december 7, 2023
HomeFotoOpleiding 'Criminologie, & Criminaliteitspreventie' in Suriname

Opleiding ‘Criminologie, & Criminaliteitspreventie’ in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 apr – Vanaf juni 2014 is het in Suriname mogelijk om de post-Hbo opleiding Criminologie, Crime Science & Criminaliteitspreventie te volgen. Scientia, het Caribisch opleidingsinstituut voor Security, Safety, Integrity en Management opleidingen, start op 23 juni 2014 met de eerste opleiding. Een bijzonder moment: Nooit eerder is het mogelijk geweest om deze opleiding te volgen in Suriname.

In deze post-HBO opleiding geeft programmamanager de heer H. Neddermeijer MSc MSyI RCE CSIP en hoofddocent de heer M.A. Meelis FSyI RCE de deelnemers een ‘tour d’horizon’ over het uitgebreide veld van criminologie. In een algemene theoretische benadering staan zij stil bij het gedrag van de mens en de instrumenten om dit gedrag te beïnvloeden. Deze theoretische benadering wordt snel ingeruild voor een meer praktische kant: hoe kunnen we criminaliteit voorkomen en, als dat niet lukt, beheersen? Daarbij gaan de docenten uitgebreid in op criminologie in de private en in de publieke sector. Ook krijgt de financieel-economische kant van criminaliteit en criminaliteitspreventie aandacht.

Na deelname aan de opleiding hebben de deelnemers kennis van en inzicht in de vele mogelijke oorzaken van criminaliteit. Daarnaast besteden de docenten uitgebreid aandacht aan de vaardigheid in het formuleren van een visie, doelstellingen, strategie en beleid, op het gebied van criminaliteitspreventie.

Het is een intensieve post-Hbo opleiding waar de deelnemers 5 aaneengesloten dagen les krijgen in een kleine groep, om zo de interactiviteit tijdens de lessen te waarborgen. Na het succesvol afleggen van het examen ontvangt de deelnemer het waardevolle Post-Hbo diploma ‘Criminologie, Crime Science en Criminaliteitspreventie’ . Scientia N.V. is gelieerd aan het Nederlandse opleidingsinstituut Beccaria, dat is erkend door het Centraal Register Kort beroepsonderwijs (CRKBO).

Scientia werkt volgens de Customer Intimacy strategy. Vanuit zowel de publieke als private sector bleken er diverse opleidingsbehoeften te zijn op het gebied van Criminologie. Daarom verzorgt Scientia vanaf dit jaar op behoefte van verschillende organisaties de opleiding Criminologie, Crime Science & Criminaliteitspreventie. Open inschrijvingen en in-company opleidingen zijn mogelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

19 REACTIES
 1. Mooie opleiding, maar welke vooropleiding moet men hebben? De reguliere politie-opleiding is geen HBO. Maar goed, mooi initiatief, als deze mensen de ruimte krijgen om hun werk te gaan doen. succes


  Maak melding

 2. Ik zou eerst goed laten onderzoeken wat het niveau is van deze opleiding. Dekt de vlag de lading. Men kan stellen dat het een post-hbo is, maar waar is die opleiding getoetst. Is er een internationale erkenning, hoe ziet het curriculum er uit en wat is het niveau van de docenten. Er moet spoedig een Inspectie voor hoger onderwijs worden ingesteld, om te voorkomen dat iedere onbenul een opleiding in Suriname kan aanbieden. Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om geinteresseerde landgenoten hiertegen te beschermen.


  Maak melding

 3. Echt iets voor de criminele studenten van Belfort aan het santo boma criminele instituut !!
  De grootste crimineel leeft in ons midden en kan niet weggestopt worden zelfs de geleerde rechters zijn machteloos tegenover hem,de rest van de criminelen die volgen het process van docent Belfort en melden zich netjes aan want gestraft worden ze toch nooit.
  Criminaliteits preventive….DIEVENIJZERS,jaja,gewoon dievenijzers plaatsen voor je ramen en deuren!!


  Maak melding

 4. Nou men hoeft geen criminoloog te zijn wil men het crimineel gedrag van verdachten/daders in kaart te brengen. De vraag is wat doen Surinamers met de informatie die criminologen zullen gaan verzamelen? De grootste crimineel en staatsvijand Alias “pappa beer”is gekozen tot president van het land. De volgende president moet bij wijze van spreke minimaal 20 gedood hebben en minimaal 1200 kg coca het land hebben uitgesmokkeld. Lonny kan daar nog niet aan tippen.!


  Maak melding

 5. Een post-Hbo, is een vervolg van een vierjarig HBO- (dag)opleiding.

  Zoals Bella heel goed opmerkt, wat zijn de vereiste vooropleidingen?
  Daarnaast een post Hbo van 5 dagen, lijkt mij meer een training dan een volwaardige post-HBO.

  Zijn er geen instanties die dit soort aanbieders controleren?
  Iedereen kan op linkedin zijn diploma’s en verdiensten vermelden, lekker geupdate hé ..

  Ben zelf niet zo gecharmeerd van ‘beeveetjes’…..


  Maak melding

 6. We kunnen de mooiste initiatieven en opleidingen bedenken maar zonder een goed functionerende rechtelijke macht heb je er niets aan. De democratische rechtstaat is in Suriname omzeep geholpen. Iedere Surinamer met een goed stel hersenen doet er goed aan om in buitenland te studeren. Misschien ook wel wonen. Suriname is in handen gevallen van een paar hyena’s.


  Maak melding

 7. hier moeten de familie leden van het trio brunsie bouta en event. somo en hun hele familie goed gebruik van maken om het volk nog meer te criminaliseren..

  dit is de beste opleiding voor het volk..


  Maak melding

 8. Dat is nou een van die vakken waar in Suriname geen opleiding voor nodig hebt. De hele regering heeft per definitie een ere doctoraat in criminology.

  Voorwaarden voor toegang;
  Bankrover
  Moordenaar
  Smeergeld
  Geld, goederen, concessies en land van de staat op oneigenlijke manier verkregen
  Veelwijfigheid


  Maak melding

 9. Goed initiatief en mooi dat deze opleiding eveneens in Suriname kan worden gevolgd. Hoe meer opleidingen in Suriname, hoe beter. Dit is goed voor de ontwikkeling en economische vooruitgang van Suriname. Een goed geschoold volk is immers van veel waarde voor een land. Daar kom je verder mee als land en als samenleving.


  Maak melding

 10. it is a very importtant and interesting course to follow, but what are the procedures to participate into this course and how much does it cost?. im very interested


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES