dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Onderzoek bouw politiebureau oppervlakkig'

‘Onderzoek bouw politiebureau oppervlakkig’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Het onderzoek naar de kwaliteit bij de bouw van het nieuw politiehoofdkwartier is hooguit oppervlakkig te noemen. Dit zegt Dharm Mungra, topambtenaar op het ministerie van Openbare Werken, OW. Het is dan ook veel te vroeg en zelfs voorbarig om conclusies te trekken. Minister Rabin Parmessar lijkt geneigd de conclusies voor hard aan te nemen.

Tijdens een recente persconferentie zei Parmessar dat het onderzoek verricht is door particuliere deskundigen en experts van het ministerie. Volgens de onderzoekers is de kwaliteit zo slecht dat er instortingsgevaar dreigt. Niet iedereen lijkt geneigd het zonder meer aan te nemen. “Er moet een vervolgonderzoek worden uitgevoerd door een onafhankelijke deskundige of een deskundig constructiebureau. De aannemer heeft sowieso slordig gewerkt. Maar er wordt beweerd dat instortingsgevaar dreigt en dat is lichtelijk overdreven”, zegt Mungra tegenover de Times of Suriname.

Zijn indruk is dat het onderzoek maar wat nattevingerwerk betreft. Steekproeven zouden niet deskundig zijn verricht. Bovendien kunnen de door de aannemer begane fouten alsnog gecorrigeerd worden. Opmerkelijk in het rapport van de deskundigen is de conclusie dat vervolgonderzoek niet nodig is. Het zou te duur zijn, terwijl al te concluderen valt dat er prulwerk is geleverd. Een beetje voorziene geest aan het werk dus, met oog voor lastpakken als Dharm Mungra, bouwkundig ingenieur. Slopen maar, is het advies. Mungra noemt het kapitaalvernietiging, “onnodig op dit moment.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. zo gaat dat in sme.

  wat wij niet gemaakt hebben moet vernietigt woerden..,de tegen partij mag niet met de eer ervan doorgaan..

  dus weg ermee..

  wat het zal gaan kosten is voor de na zorg..


  Maak melding
 2. weer zo een vhper die weet wat er mis is maar deze mungra wil de vhp de hand boven het hoofd houden.als het gebouw afgebroken moet worden weet ik niet ,maar een ding weet ik het gebouw deugt niet .front onder santhoki hebben de opdracht gegeven om dat gebouw neer te zetten .waar ligt nu de schuldvraag ,de aannemer of het ministerie .men kan geen politiek gaan bedrijven met wat er is gebeurt dat geloof ik echt niet .de bewijzen liegen er toch niet om .is abrahams dan ook de schuldige volgens front .ik hoor die fronters hier niet op reageren .toen abrahams bepaalde handelingen had gepleegd moest je al die vhpers jogi beer ,girjasingh noem maar op eens duidend horen op de radio.
  nu hoor je ze niet .het is toch zonde van die 2 miljoen euro .wie gaat het betalen ,gaat die aannemer vrij uit .
  ik denk dat als front de verkiezingen wint je het zelfde effect gaat krijgen van partij politiek en corruptie .
  de vhp is een etnisch denkende kliek en daar moet men voor waken ik in ieder geval vertrouw ze niet .


  Maak melding
 3. Onderzoek naar corruptie zal een onberantwoorde roep blijven, zolang Onberechte misdadigers het land leiden. Ma kut, de oren en ogen van heel veel oliedomme aanhangers gaan langzaam maar zeker open. Ontwaakt uit de duister paarse beneveling krijsen ze zich paars…MPP misleider.


  Maak melding
 4. Amerikaanse ambassade a/d S redmondtstraat goede optie.
  Afgekeurde Politiegebouw aan omoe chinees via via verkocht. Dus ardige winst verdwijnt in zak van paarse en gele partij. Boi, meki na njang. Nog 12 maanden en zoveel daken.


  Maak melding
 5. Voorbereidingen worden al getroffen om de jonge, liever die voor het eerst gaan stemmen te naaien. Stem NDP.

  Ik zeg alles is beter dan MC.

  Front+BEP+PL+ 35 zetels


  Maak melding
 6. De eerste steenlegging werd voor de verkiezing gedaan. Na 4 jaren heeft niemand dan niets opgemerkt? Abraham was minister van OW. Als hij had opgetreden zou hij ook geen njang maken .


  Maak melding
 7. @Pero
  Wat er ook gebeurt is een paar dingen om rekening mee te houden:
  1) De vorige regering heeft op een rare manier een aanbesteding georganiseerd. Dat kan zonder meer gesteld worden.
  2) Onder de verantwoording van de vorige regering is er nagenoeg niets geproducereerd (bouwrijpmaken) en leggen van de 1ste steen.
  3) Onder deze regering is bijzonder traag gebouwd en heeft men voor 2/3 (er moet nog 1 verdieping gerealiseerd worden) van de ruwbouw 80% van de aanneemsom betaald. Dat heeft deze regering toch echt zelf gedaan.
  4) Indien er volgens bestek en tekeningen opgedragen is, moet de opdrachtgever de werktekeningen maken en is deze daar verantwoordelijk voor.
  5) Indien de aannemer niet de gewenste kwaliteit levert en afwijkt van de tekeningen/ specificaties zou het door de opdrachtgever gevoerde toezicht dat hebben moeten constateren. Voor fout werk betaal je niet ofwel als het werk niet deugd heeft de opdrachtgever gefaald in het gevoerde toezicht.
  6) Indien er de geeiste materialen niet geleverd zijn en er afgeweken is zal men de aannemer moeten aanspreken.
  7) De nu opgevoerde poppenkast doet vermoeden dat de regering bewust is dat zij zelf geblunderd heeft en dat het aan onafhankelijke, technisch bekwame en volgens de overeenkomst functioneerde teozichthouders heeft ontbrokken.

  Het is natuurlijk heel vreemd dat een onderdirecteur de bevindingen / conclusies afwijst en dat deze onderdirecteur een familie band heeft met de adviseur die de oorspronkelijke plannen omgevormd heeft en veel goedkoper in de markt gezet heeft.

  Het is en blijft echter de verantwoordelijk van deze regering omdat er politie bureau onder haar regime gerealiseerd is.


  Maak melding
 8. Valt deze “Topambtenaar” niet onder de verantwoordelijkheid van minister Rabin Parmessar ? Zou hij Loyaal moeten zijn aan de minister. Totaal onbetrouwbaar deze Dharm Mungra. En dan moeten wij deze man geloven ?


  Maak melding
 9. het wordt tijd,,dat sme onder curatele wordt gesteld onder het Amerikaans recht en de Amerikanen b.v. het CIA alles gaat onderzoeken wat corruptie betreft waar de gelden zijn gebleven wie allemaal de gronden hebben ingepikt enz enz enz ..

  amerikanen en canadezen hebben toch het meeste vermogen grondstoffen onder beheer in sme en dus kunnen ze ook het land leiden..

  dan zijn wij in één keer al die corrupte bende kwijt ..

  opsluiten al die figuren die de macht beheren op dit moment

  niet de zoon alleen,maar ook de vader en al die zestien couppleger of wat er nog van over is,inclusief natuurlijk remeo de bravo..


  Maak melding
 10. @Armand

  Niet een ieder voelt zich genoodzaakt zich als een slaaf van parmessar te gedragen.Ik hoef je toch niet te vertellen dat parmessar de orders opvolgt trouw als een hond van crimineel bouta.Sinds wanneer zitten er deskundigen bij de criminele bende van de ndp ministers?


  Maak melding
 11. Zo klaar als een klontje. Volgens mij kan de aannemer worden aangesproken wegens wanprestatie.Of zijn er meer boeven op de achtergrond die lekker hebben lopen mee-eten?


  Maak melding
 12. Politiehoofdkwartier mag niet afgebouwd worden op bevel van Bouterse.

  Hij is bang voor gesloten ruimtes met tralies.Hij lijdt aan claustrofobie.

  Dino Bouterse is een echte man.

  DE PRINS VAN PAARS


  Maak melding
 13. DHARM MUNGRA ik vind jou een slap gelul, nu dat deze regering stappen wil ondernemen die positief voor het politie instituut zullen zijn,loop jij te ouwehoeren over een gebouw die onder jou baasje segebal vhp voor nog geen 2 miljoen in sloop toestand is neer gezet,instortingsgevaar.
  vraag eerst aan jou baasje segebal waar hij met de rest van die twee miljoen gedaan heeft.sakasaka fufurmang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES