Hoofdbureau politie mogelijk op andere plek

25

PARAMARIBO, 26 apr – Mocht er ooit echt een nieuw hoofdbureau van politie komen, dan is dat waarschijnlijk op een andere plek. De eerder gekozen locatie waar nu een deels gebouwd hoofdbureau staat, lijkt niet geschikt. Nu er ook aan nieuwbouw wordt gedacht, is uitkijken naar een andere plek ineens een optie.

Toch had de oppositie onlangs gewaarschuwd dat de ‘plotselinge’ afkeuring van het bouwwerk ook te maken had met de plek. Het betreft een stuk land aan de zuidzijde van Paramaribo. De vorige regering vond het strategisch genoeg, ook al omdat op de oorspronkelijke plek het monument van de revolutie prijkt. Nu lijkt ook de nieuwe plek niet zo geschikt. “Als justitie besluit tot een andere opzet, dan zouden we moeten kijken naar de locatie. Is het wel de juiste locatie, gezien de verkeersdrukte”, zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken tijdens een persconferentie.

Die verkeersdrukte is overigens niet van vandaag. De vraag is ook waar van Paramaribo wel beter geschikt zou zijn om er een hoofdbureau neer te zetten. Zo’n alternatief ook werkelijk realiseren, dat wordt de prestatie van het jaar. Hoe het ook zij, het Korps Politie Suriname krijgt nog een stevige hap geduld te slikken. De ‘droom’ van een nieuw hoofdbureau van politie lijkt nu weer iets verder dan ze leek. Het oorspronkelijke hoofdbureau werd in 1980 beschoten en door brand verwoest. De militaire staatsgreep werd zo ingeluid.

- Advertentie -

25 REACTIES

 1. Er is al weinig financiƫle ruimte en nu dit erbovenop. Het lijkt wel een in scene gezette plan om het volk zogenaamd te laten zien dat de verspilling van geld niet op de conto van de huidige regering moet worden geschreven.

  Ook wat betreft de locatie. Eerst de oude kapot geschoten welke qua ligging, verkeersdrukte, die anno heden ook niet geschikt zou zijn. Dus zou het bouwen van een nieuw onderkomen een must zijn.
  Soms vraag ik mezelf af “zijn deze leidinggevende personen wel berekend op hun taak? Hebben zij kaas gegeten van visie en toekomstig gerichte beleidsplannen?”
  Ik denk van niet want het lijkt dat ze alleen maar bezig zijn met hun eigen zak in letterlijke en figuurlijke zin.

 2. graag op de oude plek aan de waterkant.daar is perfect.goed uitzicht en neem dat stukje meeaan de keizerstraat dat het heel groot word en ook aan de heiligenweg waar de bussen stoppen.dan is het pas goed,geen andere plek.

 3. wanica straat is een onmogelijke plaats,veel drukte dus niet daar.ik snap niet dat sur zegt goede ingenieurs hebben.laat ze hun werk goed doen.de naam hebben ze maar inzicht ho maar.

 4. Is er misschien een Chinese handelaar die met een dikke enveloppe met dollars aan het zwaaien is in ruil voor een vergunning voor een Mega Store.??:)

 5. wat een kluchtenfestival…….theater van de lach…
  Advies…helemaal geen politieburo meer, de criminaliteit neemt hand over hand toe en die dikke volgevreten agenten houden zich alleen maar bezig met corruptie.

 6. Goedemorgen,

  Ik wil graag mijn mening met u delen.
  Volgens mij zou de geschikte plek op de hoek van de Henk Aron en de oude Charles Burg kunnen zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Marcel

 7. gisteren was ik het surinaams nieuws aan het beluisteren ,en toen ging het over het politie gebouw waarvan men denkt dat het afgebroken zal moeten worden .mocht blijken dat het afgebroken moet worden dan vindt ik het een zielige zaak .je vraagt je eigen af wie verantwoordelijk hier voor is .allerlei bevindingen vinden mensen dat het gebouw niet goed is .natuurlijk geloof ik dat het gebouw mankementen vertoont.anderen roepen dat de regering een slag wil slaan mikie njang .ik vindt het belachelijk om dat te roepen ,je hoeft niet van deze regering te houden maar als je vindt dat het een tikie njang is dan moet je het tegendeel bewijzen dat het gebouw goed is .ik geloof heilig in dat het gebouw niet goed is .surinaamse aannemers zijn onbetrouwbaar ,als ik alleen die aannemers zie die zich inschrijven om werk voor de overheid uit te voeren met name het bestraten van wegen met klinkers ,dan vraag jij je eigen af wat voor werk deze gasten verrichten ,en vraag jij je af wie deze aannemers controleert .die mannan jassen maar wat af ik ben straten maker in nederland ,en als je ziet wat erbij komt kijken om de straten te betegelen dan heeft men de helft van die gereed schappen niet in suriname om die straten te betegelen .er is echt heel veel mis om de straten goed te betegelen .er komen nog geen eens behoorlijke stampers drilmachines walsen om de straten te verharden en de ondergrond te verstevigen met grint.rioleringen zijn er niet ,allemaal geld verspilling . mensen houden het volk dom .wanneer worden wij wakker ,wanneer worden er gekwalificeerde aannemers ingezet om het echte werk te doen .als het om wegen bouw gaat mogen wij in de leer bij de nederlanders .
  op dat gebied heb ik diepe respect voor de nederlander ,ook wat betreft bruggen bouw en water bouw maar ik beperk mij tot het wegen bouw .militair justitieel heb ik niet zo een hoge pet voor ze behalve wat materieel betreft .ik kat ook op de nederlanders als het om bemoeien gaat maar ik heb ook respect voor ze .wat discipline betreft mogen onze aannemers in de leer bij de nederlanders .
  wij moeten niet roepen dat wij het zelf kunnen ,dat is grootspraak en daar koop je niets voor ,het is de belasting betaler die betaalt het gelag in suriname .trouwens politici in suriname zal het wors wezen wie betaalt .die mannen zitten in het parlement voor eigen gewin .en men moet niet roepen dat vene of santhoki het beter zou doen .ook de huidige regeerders het zelfde .allemaal roepen ze dat ze het beter gaan doen .zie abrahams ook zo eentje .volk wordt wakker .wij gaan blijven struggelen met waardeloze regeerders die alleen maar komen profiteren en weg gaan .oppositie en coalitie gunnen elkaar het daglicht niet dat zie je dat merk je .slecht voorbeeld voor het volk .waarom niet geschoold kader in het buiten land halen met name surinaamse kader in zowel amerika ,nederland en ook heb je ze op de antillen en brazilie .wie durft in het overheid apparaat te snijden niemand .als santhoki aan de macht komt doet hij het ook niet ,hij heeft het vaak over goed government
  hij gaat het zelfde doen .lopen pronken dat je in nederland gestudeerd hebt prima ,maar laat in het praktijk zien dat je het meent met dat land en de ambtenaren apparaat aanpakt en mensen in de produktie sector over hevelt .dan pas zeg ik wij zijn op de goede weg .geen een regering heeft het gedurft bang zetels te verliezen .maar daar begin je mee toch als je wat wil gaan bereiken in swiet sranang .bouterse durft het niet bang zetels te verliezen ,wie durft .

 8. =Via de media heeft Belfort een grote mond gehad dat hij Santhoki naar de Rechter gaat slepen, omdat hij verantwoordelijk is voor deze puinhoop.
  -wat Belfort vergeten is is het feit dat zijn collega/vriend Tjin liep shie ook een goed keuring had gegeven.

  =Binnen de NDP zijn er mensen die vertelt hebben dat Bouterse het stukje grond nodig heeft.

  =Een ding is zeker en dat is het feit dat vele Surinamers GEEN zaken op een NETTE manier kunnen oplossen, maar mondeling VECHTEN en SCHREEUWEN met en tegen elkaar.

  ===Vanaf deze regering aan de macht is hebben zij steeds te maken met wisseling van “macht” en resuffeling op verschillende posten.

  =HET VOLK KRIJGT WAARVOOR HIJ OF ZIJ KIEST.

 9. Waarom een andere plek ? Hebben we in Suriname geen mensen die verstand hebben van infrastructuur ? Gewoon het gebouw ergens neerzetten en de omgeving aanpassen aan de functie van het gebouw. En de aannemer die deze ellende heeft veroorzaakt strafrechtelijk vervolgen voor fraude.

 10. Misiekaba,spoor je achterban aan en laat hun het afgewezen huis van Hermandad kraken.Het huis heeft vele kamers en van water en electiciteit voorzien.Een ongekende luxe vergeleken met het binnenland.

 11. @surinedi

  bedankt voor je verhaal! er zijn velen die denken zoals jij, gelukkig ben je niet alleen. ik zit me vaak af te vragen waar de trots blijft van een persoon die ziet dat zijn werk keurig is afgewerkt en zich er verantwoordelijk voor voelt. net wat je zegt: het moet eens een keer ophouden met het teki njang. dit politiebureau is er een voorbeeld van, als anderen dat ook zo zouden kunnen zien.

  wij in suriname moeten ophouden ons land te laten gaan en dan vooral blijven roepen dat wij zijn achtergehouden door nederland. er zijn genoeg gewillige surinamers die hun steentje willen bijdragen in suriname, maar ja, daar voelen zij zich dan op hun pik getrapt. ten eerste ga je hun vertellen wat je moet doen. (maar dat kan ook niet anders wanneer je ergens voor geleerd hebt), wat zij wel dienen te vertellen is welke specifieke problemen je zult tegenkomen, als dat zou gebeuren zouden wij op een productieve manier kunnen samenwerken.
  ten tweede, ik zal niet zeggen dat zij een beetje lui zijn, maar de werkethiek zou misschien moeten worden geherevalueerd. arms suriname, o land van mijn dromen.

 12. Maar wat heeft een drukke verkeer dan te maken waar de politie bureau staat?!
  Sjeesjes,de politie heden rukt toch niet uit om boeven te vangen,nee 1 oproep advertentie in de krant en de boeven melden zich heel blij aan bij Belfort om vervolgens zich als student in te schrijven aan het Belfort boeven opleiding academie te santo boma!!
  Gewoon dat revo ding opblazen en een nieuwe politie bureau neerzetten, bullet proof en brandproof zodat bouta en co het niet meer kunnen verwoesten!

 13. Geen probleem als degene die verantwoordelijk zijn te laten vervolgen maar worden ook anderen corruptelingen zoals abraham ook vervolgd?

 14. De mapiema’s hebben te rekenen vanaf 25 mei 2010 tot en met heden gesabotteerd en verwachten ook nog resultaat?

 15. Vergeet het maar. Het Politie korps zal de grond in worden geboord. De nieuwe komende militie, daarin zullen de lijders in de Misdadigers Combinatie hun vertrouwen in hebben, want met de leiding en vorm die ze daaraan willen geven kunnen ze al hun oliedomma anhangers onderdrukken. Nu de ceiminele zoon is opgesloten, breken ze hun hoofden hoe meer greep te krijgen. Alleen Waarheid kan de oliedomme aanhangers nog redden, want de toekomst ziet er somber uit met de komende afrikaanse wantoestanden, het gros begaan door oliedomme aanhangers can de Misdadigers Combinatie. Leve Suribabwe.

 16. Is het niet mogelijk dat men een flatgebouw van dit politiebureau maakt. Hierdoor is niet al het geld weggegooid.

 17. Een revolutionair twee politie hoofdburo’s. Hij weet dat zij hem op een dag gaan komen halen.

 18. Heeft het land echt politie mensen?

  Bouw een politiebureau in het binnenland daar is het een geschikte plaats niet in de stad.

 19. Het moet toch mogelijk zijn de aannemer aansprakelijk te stellen voor het broddelwerk wat hij afgeleverd? Ik maak me sterk dat niemand weet wie hij is. Een amateur, dus. Twee miljoen euro al betaald voor een gebouw dat nu al tijdens de bouw bijna elkaar stort. Typisch Surinaamse ondeskundigheid, besluiteloosheid en spilzucht.

 20. bouw die polit buro op leonsberg naast de oever verbinding met nw.amsterdam aldaar staat een huis in de weg op lantie-grong..

  het komt binnen kort toch leeg te staan als je de berichten mag geloven zie de ad. nederlands krant.

 21. Politiehoofdkwartier mag niet afgebouwd worden op bevel van Bouterse.

  Hij is bang voor gesloten ruimtes met tralies.Hij lijdt aan claustrofobie.

  Dino Bouterse is een echte man.

  DE PRINS VAN PAARS

 22. Was dit bouwproject niet ten tijde van oud minister Chandrika Santhoki aan een bevriende aannemer geschonken?(..).
  Het bouwval staat er nog. Onlangs heeft Santhoki een lijst gepubliceerd met gevallen van fraude/c.q. corruptiepraktijken onder de Regering Bouterse. Het kan waar zijn. Maar Chandrika als oud-commissaris vergeet schijnbaar wel snel.
  Ik miste dit ‘ project’ tijdens zijn ‘ regiem’. Ik heb begrepen dat technisch niets klopte: de fundering was te simpel waardoor het gebouw t.z.t. kon instorten omdat de toenmalige aannemer geen verstand had van bouwen. Tjah, en nu roepen: ” houd de dief?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.