Medische zorg binnenland droogt snel op

15

PARAMARIBO, 24 apr – De ziekenzorg voor het binnenland loopt op zijn laatste beentjes. Volgens dienstverlener Medizebs heeft haar belabberde financiële toestand alles te maken met betalingsachterstanden van de regering.Subsidies lopen al maanden achter.

Medizebs slaagt er nog ter nauwer nood in de basis hulp te verstrekken. Wat niet meer kan is het verstrekken van goekope, gesubsidieerde babyvoeding. De distributie is dan ook stop gezet. De ruim vijftig poliklinieken van Medizebs zijn door hun voorraad heen. Voorlopig wordt nog gesproken van een aanpassing. Maar de verwachting is dat over niet al te lange tijd preventieve zorg niet meer te garanderen is. Vaccinaties en onderzoek op baarmoerderhals- en borstkanker zullen worden stopgezet.

Alleen noodhulp zal zo lang mogelijk beschikbaar blijven. Weliswaar maken de lange afstanden naar Paramaribo dit soort hulp extra duur. Dus is ook daar uiteindelijk geen garantie voor te bieden. Medizebs is al tientallen jaren de gezondheidsinstantie voor het binnenland. Omdat de overheid niet in staat is alternatieven te bieden, wordt via subsidie bijgedragen in de kosten. De regering verzuim sinds februari de maandelijkse subsidies over te maken. Onlangs trok de medische staf van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan de bel. Ook daar heeft de regering achterstanden in te lopen. Volgens de artsen kunnen nu al bepaalde medische operaties niet meer worden uitgevoerd door gebrek aan materiaal.

15 REACTIES

 1. Dat er nog mensen zijn die met droge ogen beweren dat deze regering goed werk verricht. Ronduit schandalig.
  Iedere Surinamer heeft recht op goede medische zorg. De paarse regering breekt dit in een recordtempo af, notabene een basisbehoefte.

  Graag reactie van Pero, Sra, Abaisa, Armand, Paraman en consorten. Op een beschaafde manier svp !

  Bouterse gaat door met het maken van slachtoffers.


  Maak melding

 2. Artsen zonder grenzen kunnen wereldwijd mensen helpen met zorg en medicijnen.

  Maar dit leeggeroofde Mickey Mouseland weet voorbij de Bosjesbrug zijn eigen volk niet meer te bereiken.


  Maak melding

 3. Sinterklaas is nog aan de macht en denkt altijd dat het toverwoord voor Surinamers “Gratis”is. In een land der blinden is Bouta nog altijd koning.


  Maak melding

 4. Wat?!Kunnen de arme kleine machtige Caricom- en Unasur landen ons niet helpen?!
  Nederland ,aub,zend MEDISCHE hulp voor ons in de vorm van de groep van dokters zonder grenzen,
  bij voorbaat dank.


  Maak melding

 5. Het gaat verder bergafwaarts richting verwording Suribabwe. De tekenen dringen zich letterlijk en figuurlijk op, los van de verdure stijging van misdaad en morel verval.

  De verdeel en heerspolitiek, de nieuwe strijdmethode. Ooit krijste de paarse misleader in de Jaren tachtig dat de kolonisator daarvoor heft gezorgd.

  Schaamteloze vertoning Pollack: ‘Here i come Commewijne’
  Hoogmoed zal voor de val komen te staan. beneveld door de paars verduistering voor macht en geld heft hij zijn ziel verkocht zgn in naam voor land en volk.

  Bouterse: “We gaan de koe nog steviger dan ooit bij de horens pakken”. Hoogmoedswaanzin. Plots komt ook het verderf.

  Burger King Kerkplein sluit deuren. Net zoals in Jaren tachtig zullen vele buitenlandse ondernemingen het voor gezien houden.

  Met de oude gammele paarse karavaan, getrokken door oliedomme aanhangers is men reeds aangekomen in het land waar de onberechte misdadigers de gang naar verdoemenis hebben ingeluid. Suri Babwe.


  Maak melding

 6. Beste Jona, idd je hebt gelijk, Burger King op de Kerkplein gaat haar deuren sluiten. lol ….uhhh bizar eigenlijk. En Suriname wil graag meer toeristen aantrekken. Welke toerist houdt niet van fastfood ?
  Jezus, Suriname wordt met de dag slechter… heel jammer

  PARAMARIBO -Omdat het financiëel bergafwaarts gaat, sluit Fastfoodrestaurant Burger King op het Kerkplein eind mei haar deuren. Dit verneemt de Ware Tijd van betrouwbare bronnen. Alhoewel de HRM niet hierop wil reageren, bevestigt een medewerker die verantwoordelijk is binnen de organisatie dit nieuws. De directeur van het bedrijf was niet bereikbaar voor een reactie, omdat deze uitlandig is.

  Vooralsnog is Burger King op het TBL Shopping Arcade normaal open. Sinds twee weken geleden is de leiding bezig personeelsleden te bedanken. Na 31 mei zijn deze mensen dus werkloos. Anderen hebben tot nu toe nog niet gehoord waar zij aan toe zijn. Zoals enkele personeelsleden worden bedankt, worden anderen verplaatst naar het filiaal.

  “We zijn niet bij elkaar geroepen en hiervan op de hoogte gesteld en dat vinden we een kwalijke zaak. Er wordt niet met ons gecommuniceerd”, zegt een medewerker die niet bij naam genoemd wenst te worden. deze medewerker vindt de aanpak niet goed. “Mensen worden brodeloos gemaakt, zonder rekening te houden met hun toestand of situatie.”

  Na elfduizend Burger King restaurants in 65 landen, werd er in 2008 ook een geopend in Suriname. Nu zal dit restaurant in Suriname zijn voortgang vinden bij het filiaal, waarvan niet duidelijk is of dit wel blijft bestaan.


  Maak melding

 7. Niet getreurd, hulp is nabij!

  De BS’ers (bekende suri’s) Brunswijk, abrahams en bouta zullen asap hun helikopters ter beschikking stellen, zodat de vijftig poliklinieken bevoorraad kunnen worden.

  Ambassadeur Anana, zal de militaire geneeskundige dienst, de opdracht geven om, as soon as possible, te zorgen voor medische voorzieningen. Onder voorwaarde dat de open sky’, onmiddellijk wordt getekend.
  Het zou een beetje raar zijn als er plots een paar F16 boven
  ‘dampoengtongh’ vliegen, dus…

  Kortom, de zeer bedreven en ‘daadkrachtig’ suri pres, zal onmiddellijk de benodigde maatregelen treffen!


  Maak melding

 8. Weer een tegenslag voor dada en co. Baja suriname is ziek

  Roy.C. (51) is dinsdag aangehouden. Bij hem zijn zes zakken met een groot aantal XTC-pillen aangetroffen en in beslag genomen.

  Deze verdachte is door het BID-Team van de politie aangehouden op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven te Zanderij. Hangende het onderzoek is Roy C. in verzekering gesteld. Hij heeft de Surinaamse nationaliteit.


  Maak melding

 9. er is een theoretische en praktische verbinding nodig onder het Surinaams medisch personeel en medische instellingen,een samen werking zou de medische noden in het land kunnen verzachten.
  kennis in het medische opzicht zou ook daardoor op een hogere level gebracht kunnen worden.


  Maak melding

 10. Over de deskundigheid Medizebs bestaat geen twijfel, maar over hum bedrijfsvoering heb ik grote twijfels. Want hoe kan zo’n grote organisatie na een paar maanden achterstallige betaling van de regering in zulke grote problemen raken ?


  Maak melding

 11. Ik weet niet waarom men Bouterse het leven zo zuur maakt, hij stond toch maar weer eens daadkrachtig, parmantig (nu zelfs legaal)met zijn mooie sjerp de nieuwe ministers te beëdigen, jammer dat ik het niet met eigen ogen heb mogen aanschouwen; de EBS leverde weer eens geen stroom aan mijn buurt. Maar kom, ik moet niet zo egoïstisch zijn, misschien hebben, omdat ik geen stroom kreeg, meer baby’s, die de afgelopen week geen gesubsidieerde melk van hun moeder kregen, met hun hongerige maagjes toch de mooie sjerp van de president kunnen zien op t.v. net als al die zieken in het binnenland, die vanwege gebrek aan medische zorg niet naar hun kostgrondjes konden gaan en dus gekluisterd aan hun bed, mooi de sjerp konden bewonderen. Als Bouterse de koe, waar hij met de ministers over had, niet alleen bij de horens pakt, maar ook gaat melken, dan krijgen de baby’s binnenkort misschien weer goedkope melk. Het is echter te hopen dat hij het over een ander koetje heeft dan het koetje met de mooie naam Suriname, dat hij en Brunswijk gezamenlijk zo vakkundig hebben zitten uitmelken, dat koetje heeft het door deze twee, zichzelf gangsters noemende uitmelkers, al zwaar genoeg, ik moet er niet aan denken dat hij dat koetje nog krachtiger aan de horens of waar dan ook, via een grotere government take, gaat pakken..


  Maak melding

 12. Redimusus verdienen geen medische zorg. Het groene gezwel moet met wortel en tak uitgeroeid worden. Dit is de eerste aanzet tot. Lang leve Bouta, lang leve Su


  Maak melding

 13. Wat een gedoe met het steeds achter lopen met betalingen van de regering. steeds worden er achterstanden vermeld en nog steeds doet de regering niks aan dit probleem, alhoewel dit probleem reeds jaren geleden een groot probleem in geweest in de surinaamse geschiedenis.

  Met medischezorg en gezond moet niet woren gespeeld want dat is een belangrijke taak van de overheid om te zorgen dat de bevolking die zorg krijg.

  veder moet er ook een onderzoek komen naar de Bisdom in Suriname.
  Bisschop misbruiken kinder (jongens in de nederland).
  Er moet een onderzoek komen om te kijken wat de nederlands bisschoppen in suriname al die jaren achter de schermen uit halen als ze ook in suriname zicht vergrijpen aan de jonge jongens.

  Dit valt dan ook onder gezondzorg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.