zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet meer investeren in toerisme

Suriname moet meer investeren in toerisme

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 apr – Suriname zal meer moeite aan de dag moeten leggen om inderdaad meer te halen uit toerisme. Dit is zo ongeveer de rode draad in de boodschap van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij, KLM, bij vijf en zeventig jaar vliegen op Suriname. Het land zo boordevol mogelijkheden.

Zeker op het gebied van toerisme ligt er nog veel terrein braak. Anders dan andere gebieden va economisch bezig zijn, is de achter tebkaten schade minimaal of makkelijk onder controle te houden. Aan de andere kant kan Suriname tientallen miljoenen verdienen aan een goed ontwikkelde toerisme sector, zegt Arthur Dieffenthaler, KLM-vertegenwoordiger voor Suriname en Guyana. Er is nog heel wat te halen uit het toetismepotentieel van bijvoorbeeld Europa. Niet iedereen is alleen maar uit op strand en zee.

Suriname zal wat het heeft wel zwaarder moeten promoten. En aan de enige internationale luchthaven die het land rijk is, de Johan Adolf Pengel luchthaven, mag ook nog flink gesleuteld worden. De oude banden met Nederland kunnen ook meer opleveren. Nu zijn het meer zakenlui en familie die de oversteek willen maken. KLM wil dit jaar het lustrum vieren met enkele bijzondere momenten voor zowel klanten als de Surinaamse samenleving.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

62 REACTIES
 1. je bent als toerist niet goed wijs als je je geld uitgeeft aan een vakantie in dit land.

  *vieze, smerige binnenstad
  *hoge criminaliteitscijfers
  *levensgevaarlijk verkeersgedrag
  *onvriendelijke en onbeschofte dienstverlening in horeca
  en winkels.
  *peperdure excursies, met een slechte prijs/kwaliteit
  verhouding
  *geen stranden en gezellige terrassen.

  Kies liever voor Caribisch Nederland…Curacao/Aruba/
  Bonaire/St Maarten, daar krijg je waar voor je geld


  Maak melding
 2. de gemiddelde suri weet niet eens wat toerisme is,laat staan meer beter investeren..

  weten alleen maar kinderen te maken biegie ting te spelen dik doenerij..


  Maak melding
 3. Er moet en er kan meer gedaan worden met Toerisme. Ja zeker maar dan moet men de relaties met goede plannen en financiële ruggensteun niet in de kou laten staan of eerst beloond willen worden voor dat de prestaties geleverd zijn. Beloning na geleverde prestatie is normaal. Toerisme vereits service en efficiency en ik heb ondertussen geleerd dat slechts weinigen in Suriname begrijpen wat daar voor komt kijken.


  Maak melding
 4. Helaas komt het woord ‘investeren’ niet in het Surinaamse woordenboek voor. Het gaat alleen om geld verdienen, niet om het uit te geven. Kijk maar om je heen in de binnenstad. Er zijn daar bedrijven en bedrijfjes die al ruim 40 jaar geen cent hebben geïnvesteerd.


  Maak melding
 5. Let op, dit is aas voor buitenlandse investeerders. Want de surinamers zelf zal geen cent uit geven om hef toerisme te bevorderen. En maar lullen en mensen voor de gek houden dd economie in su met 5 procent is gegroei welke economie.


  Maak melding
 6. Passagier:
  “KLM, wat heb jij ons gegeven in die 75 jaar?
  Wat heeft Suriname aan jou verdiend?”

  KLM: Gegeven? Wij hebben niets te geven, wij komen halen!


  Maak melding
 7. Suriname zal meer moeite aan de dag moeten leggen om inderdaad meer te halen uit toerisme. Dit is zo ongeveer de rode draad in de boodschap van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij, KLM, bij vijf en zeventig jaar vliegen op Suriname.

  Vraag aan KLM, na jarenlange en tot op heden uitbuiting en misbruik maken van de liefde van Surinamers voor Suriname:
  Wat doen jullie c.q. wat is jullie bijdrage om Suriname toeristisch attractief te maken?

  Het zou de KLM sieren om een suggestie te doen om een handje uit te steken om te helpen Suriname op de kaart te krijgen.

  En Suriname zelf?
  Investeren in Suriname begint bij investeren om verbetering van:
  Klantvriendelijkheid
  Milieu vriendelijkheid
  Bestrijding van criminaliteit
  Infra structuur aanpassing
  Hygiëne zowel fysieke als bij voedselbereiding
  Verbetering van toeristenbenadering door officiële instanties (politie)
  En ga zo maar door.

  Maar Suriname heeft het te moeilijk et zichzelf (geen geld) om verbetering te brengen in het voren aangehaalde.
  Dus is het niets wordt het iets en zal het altijd niets blijven want daar heeft Suriname niet de manpower noch inzicht en vooruitzicht om dit uit te voeren. Zie bijvoorbeeld de problemen van de cruise schepen.


  Maak melding
 8. Woensdag 23 april 2014 om 14:12 uur, door ben66
  je bent als toerist niet goed wijs als je je geld uitgeeft aan een vakantie in dit land.
  =============================

  Wat doe je op deze site??
  Pak je biezen en rot op!!


  Maak melding
 9. Ha,en zo wil jij inspraak hebben en geld op surinaams bodem komen verdienen.
  Anaia en diefeman jullie zijn met iets bezig dat niet door gaat gaan.
  Er zijn van die achterklappers die suriname en alles wat in suriname is uitscheden,”dan moeten jullie niet meer in suriname komen.


  Maak melding
 10. Suriname moet zeker het toerisme promoten, en we zijn op de goede weg. Je kan het beter langzaam opzetten waarbij de toeristische faciliteiten voornamelijk in handen zijn van Surinaamse ondernemers. Op deze manier duurt het langer maar daar heeft het land en de bevolking het meeste profijt van.

  Wat heb je als land aan een goed ontwikkelde sector waarbij alle faciliteiten in handen zijn van buitenlandse ondernemingen?
  Wat heb je als land aan een sector waarbij de toerist in het buitenland een ticket betaald compleet met hotel, uitstapjes, eten en drinken, die door de reisorganisatie zelf verzorgd worden?

  Er zijn voorbeelden genoeg van populaire toeristen-
  bestemmingen die gemerkt hebben dat heel veel toeristen niet per saldo veel inkomsten oplevert.

  Massatoerisme kent vele nadelige gevolgen zoals massa prostitutie, opdrijving van prijzen, uitbuiting van laaggeschoold personeel in de branche etc. etc..

  Het beste is om de branche zo goed mogelijk op te bouwen waarbij het grootste deel van de faciliteiten zoals Hotels, lokale tour aanbieders, horeca gelegenheden en logistiek zo veel mogelijk in Surinaamse handen zijn.


  Maak melding
 11. Veiligheid dat is het allerbelangrijkste voor toeristen. Werkelijk overal tralies voor ramen en deuren toont de onveiligheid van dit land. Helaas, want de meerderheid van de Surinamers zijn gastvrij en vredelievend. Wel hoor ik mensen zeggen dat ze uit principe niet naar dit land gaan zolang het bestuurd wordt door criminelen en moordenaar.


  Maak melding
 12. Suriname zal het nooit zelf maken.
  Buitenlanders kunnen er beter wat mee!
  Wij hebben de traditie niet;we zeuren maar wat!Willen altijd een TE GROTE BROEK!


  Maak melding
 13. wij moeten nog heel veel leren als het om toerisme gaat ,veel echt heel veel moeten wij .toerisme is nog in de kinderschoenen in suriname .velen van ons zijn onvriendelijk.zie de binnen stad als ik het een stad mag noemen .buiten paramaribo heeft een betere uitstraling terwijl de hoofd stad de uitstraling van ons land moet zijn.
  soms schaam ik me als ik in paramaribo ben en ik zie die toeristen langs dat vuil lopen .historische gebouwen die vervallen zijn neem een kijkje aan de heiligen weg .kijk naar de saramacca straat vanaf de oude veerbrug tot de zwartehoverbrug straat .so so sarie .deze vervallen gebouwen zijn niet aan te zien ,ik snap niet waarom regeringen er niets aan doen .het zijn geen dingen van nu het zijn tientallen jaren dat die gebouwen weg rotten .en ik vindt dat de regeringen met name de nps de ndp een verantwoording hebben tegen over de creolen om de gebouwen niet in verval te laten .dit heeft niets en dan ook niets met racisme te maken .de stad paramaribo is gebouwd door de slaven laten wij dat niet vergeten ,zoals de zwarte amerikanen deel van amerika zijn die amerika hebben opgebouwd zie het wittehuis en andere historische gebouwen
  ja onze voorouders hebben hard gewerkt en wij de creolen hebben een grote verantwoording tegen over hen .die gebouwen moeten gerenoveerd worden ze mogen niet in verval geraken als wat wij nu zien .zie de kathedraal van suriname die pas gerenoveerd is wat voor uitstraling dat geeft ,drie eeuwen hebben de slaven geploeterd zonder een cent ,en nu die gebouwen in verval zien !!!!nps,ndp oeng dink a torie .ik herhaal dit heeft echt niets met ras te maken maar het is de erfgoed van ons .je ziet vele hystorische gebouwen in verval of vliegen in brand ,ik weet niet als het met opzet gebeurt maar het lijkt als men zich niet bekommerd .ik herhaal vooral de nps en de ndp moeten geld vrij maken om die gebouwen te herstellen .


  Maak melding
 14. die Lak In zoekt kibri kibri fasi naar Investeerders in ptata kondre da doen ze hier alsof. lijkt wel een bedelaar school van waar ze komen. eerst die Wijdenbosch sturen naar Nederland te bedelen, nu doet die Laak in het zelf want die Somo kreeg een natrap van de Pres. allemaal alsof doenerij, stoerdoenerij mi Gado.


  Maak melding
 15. @abaisa,

  jij maakt niet uit wat ik mag zeggen en wat ik moet doen.
  Dat jij als geindoctrineerde slaafse volgeling van een megacrimineel gewend bent om je paarse bek te moeten houden, is jouw probleem.
  Maar jij gaat mij hier dagelijks tegenkomen.


  Maak melding
 16. @abaisa,

  Wat doe je op deze site???
  Pak je biezen en rot op!!

  Wil je alsjeblieft tegen die Guyanezen op Tigri zeggen dat ze hun biezen pakken en dat ze moeten oprotten?
  Neem wel je versleten windbuks mee. Intussen vouw ik papieren vliegtuigjes voor je die als luchtsteun moeten dienen.

  Tide, tamara, wie e K go moro fara!!

  P.s. Internet is van ons allemaal.
  Binnenkort, wanneer de beerput opengaat, zal jij gecensureerd worden.


  Maak melding
 17. Woensdag 23 april 2014 om 23:03 uur, door ben66
  =============

  Het heeft voor niks met kleur te maken maar als niks van het land je bevalt dan moet je maar optieven, en snel ook.


  Maak melding
 18. @pero
  Helemaal met u eens. Jaren geleden heb ik met ruggesteun van Tui (de grootste toer operator) van Europa een poging gedaan iets groot schaligs te ontwikkelen. De toenmalige voorzitter van de vereniging van het surinaamse bedrijfsleven heeft mij overal gebracht waar beslissingen genomen konden worden (ministers, algemeen dir. Kersten, vice president SLM, etc) resultaat heerlijk eenvoudig plan. Ga er mee door. SLM zou 1 vlucht per week extra kunnen vliegen, Berg en dal zou vanaf het begin 100% vol zitten en 2 maal groter aangelegd kunnen worden, Fort Nieuw Amsterdam zou gratis gerenoveerd worden en onderhouden worden, Peperpot en Marienburg zouden op de kaart gezet worden, gezondheid zorg zou in commewijne met stappen voor uitgaan, 500 nieuwe banen. Resultaat nul komma nul omdat lokale slimmeriken dachten het plan te kunnen kopiëren.

  Het gaat echter niet om het plan maar de zakelijke attitude die men moet hebben om echt toerisme te kunnen faciliteren. Het is niet verveelt een hele daag achter een bureau bij Metz hangen en tegen een klant zeggen dat de trip naar Awaradam niet door gaat omdat er te weinig gasten zijn. Om daarna te zeggen dat de trip naar Palumeu ook niet door gaat omdat er te weinig gasten zijn. De klant moet dan zelf verzinnen en als wij dan naar Palumeu gaan gaat die rip dan wel door. Waarna de medewerker 15 minuten verdwijnt om er achter te komen dat trip naar Palumeu met 2 extra gasten wel doorgaat. Deze zelfde houding heeft men nog steeds, men denkt dat men met een gebouw een hotel heeft. Niets is minder waar een echte toerist heeft specifieke wensen en men moet daar in geïnteresseerd zijn en de klant met vriendelijkheid en zekerheid tegemoet treden. Dat begrijpen veel niet, velen willen nog steeds een claim van de slavernij vereffenen en de toerist plunderen zonder er iets voor terug te doen.


  Maak melding
 19. @Abaisa

  Jij zegt,’

  ‘Het beste is om de branche zo goed mogelijk op te bouwen waarbij het grootste deel van de faciliteiten zoals Hotels, lokale tour aanbieders, horeca gelegenheden en logistiek zo veel mogelijk in Surinaamse handen zijn’.

  Hahahaaaaaa…wij hebben 1 staats cassava bedrijf die niks produceerd,en toen…….


  Maak melding
 20. Zie, daar BEN66 niet naar SU met dit en dat maar het hoogste woord over SU ik zou dan liever praten en kijken naar land waar ik wel naar toe wil en wat aan heb dan aan tijd verlies om een land die je haat en neerhaalt maar ja dan heb je toch wat te doen al komt er geen zinnig woord uit hahahaaaa.


  Maak melding
 21. Pero ik ben het eens met jou, maar Paramaribo begint meer op een China town te lijken. Dus neem snel een paar foto’s want de meeste oude gebouwen staan op instorten net als de NPS.


  Maak melding
 22. Meneer Dieffenthaler kan liever werken aan verlaging van de ticketprijzen van de KLM!!
  DÁT zal een forse stoot geven aan de toerisme branche!


  Maak melding
 23. Investing money is sometimes necessary for any business but the most important part in getting repeat customers is that they feel they received good value for their money, friendly service, a safe environment, and genuinely had a pleasant experience. Tourism is no different accept the product you are serving is you, your traditions, your values, your joy and peace, your kindness, your hospitality and your friendship. If they don’t experience these things that touch the heart then they will not have a memorable time and tell others how much they enjoyed themselves and the friendships they made. It is not about how luxurious their accommodations were; they can get that anywhere. It is about having an adventure in a new place, blessed with their own version of God’s creation. You don’t need to imitate every other tourist place out there but share what is unique to your own country, your scenery, sites, history, heritage and culture. But, if you don’t take care of the treasures you have and value them, then how will they? If you just want money and don’t want to be a friend how will you have friends when you have no money? If you don’t want to welcome a foreigner into your own house then how will you welcome them into your country? Tourism services is just a fair exchange of money but hospitality is a gift that comes from the heart. You may not always get paid for that in tips but you will be blessed in ways money cannot buy.


  Maak melding
 24. @ben66,
  Ik heb jou eerdere post ook gelezen en kan mij de reactie van Abaisa wel begrijpen.
  Persoonlijk vind ik jou wel hypocriet!
  Als je moeite hebt met alles wat Suriname betreft, wat doe je dan op dit forum? Je hebt vast betere dingen te doen denk ik dan? Of toch niet?


  Maak melding
 25. 25 jaar geleden was er een ondernemer die wilde investeren in het binnenland om toeristen aan te trekken de locale bevolking zei: Wij willen geen Benidorm in het binnenland. En nu hebben diezelfde mensen geen baan en schreeuwen we hebben hulp nodig. Sommigen claimen dat het binnenland van hen is. Ontwikkeling moet in je genen zitten want door feesten en beesten breng je geen ontwikkeling.


  Maak melding
 26. @ Abaisa
  Massatoerisme kent vele nadelige gevolgen zoals massa prostitutie, opdrijving van prijzen, uitbuiting van laaggeschoold personeel in de branche etc. etc.. zoveel aanwezig.

  Mi boi dit is reeds
  Prostitutie:
  weet je hoeveel alleenstaande moeders hiervan leven en de schoolgaande jeugd en de vrouwen die snel geld nodig hebben voor hun snelle leven.
  Opdrijving van prijzen:
  de goverment take van 2,50 per liter brandstof, let wel 1 ltr kost circa 4,75 en hiervan is 2,50 dus meer dan 50& de goverment take. Gevolg duurdere prijzen
  Royal Torarica betaal je 125 euro per nacht. Las Vegas 1 week inclusief vliegticket kost 700 euro voor 5 nachten.
  Uitbuiting laaggeschoolden:
  gebeurt reeds jaar en dag dit is niets nieuws.

  Wat wil je eigenlijk??????? Iets dat reeds ruim aanwezig is kun je niet ruimer aanwezig laten worden.


  Maak melding
 27. Eeeeeee un no feti mang, abaise do rustig komt goed allemaal. Zolang su bezeten is van dese ellendelingen zal het nooit goed gaan in su. Het prkbleem is de surinamers in nederland gaan op vakantie omdat zij die rust en vrede niet hebben in nederland en die surinmers in su weten niet anders dan wachten op geld en een pakket uit nederland . Hoe ga je een land dan aantrekkelijker maken voor toeristen. Het zal precies zo blijven zoals het is, jang dringi prisiri en wachten.


  Maak melding
 28. Surinamers hebben een grote mond en kunnen niet goed tegen kritiek met name de paarse aanhangers, maar het klopt voor 100% dat Paramaribo een smerige dorp is. Overal liggen er lege plastic flessen, plastic tasje en ander zwerfvuil in combinatie met gevaarlijke verkeersgedrag en (drugs) criminelen. En ja, de horeca en detailhandel personeel zijn ronduit onbeschoft te noemen.

  Het heeft weinig zin om veel energie in de oude generatie te stoppen. Die zijn met dit verval opgegroeid. Vuil, criminaliteit en onbeschoft gedrag horen bij Suriname anno 2014. Het land is in verval geraakt. Het ontbreekt aan hoog opgeleiden in Suriname met dank aan de zgn. revolutie van Bouterse. Precies ook de reden waarom investeerders Suriname mijden en het toerisme industrie nooit optimaal zal floreren.

  Voor minder geld bivakkeer je in een **** all inclusieve hotel ergens in Zuidoost Azië met de meest fantastische bezienswaardigheden.


  Maak melding
 29. Terwijl sommige van onze eigen mensen het land Suriname (ook op dit forum) keer op keer verguizen valt het me juist op dat wanneer Hollandse mensen naar Suriname gaan 9 van de 10 keer ‘verliefd raken’ op Suriname. (zie de Dijk)
  Er worden diverse Nederlandse televisie programma’s opgenomen en men blijft er terugkeren.
  Als het voor de Nederlander niet goed vertoeven was in Suriname dan kozen ze toch voor een ander land?
  Uiteraard, Suriname heeft geen blauwe stranden. Hollanders die hier op zoek zijn zullen ook niet zo snel naar Suriname gaan. Maar voor het overige heeft Suriname kennelijk wel wat te bieden.
  Suriname is niet te vergelijken met Turkye, Aruba, Dominicaanse Republiek, etc..
  Het toerisme in Suriname is zeker ook nog niet optimaal.
  Wat dat betreft valt er nog veel te winnen.
  Maar op haar eigen manier heeft Suriname de toerist zeker wat te bieden. En daar mogen we als Surinamers best trots op zijn.
  Als de (te) hoge prijzen aangepakt kunnen worden dan zou dat het toerisme in Suriname zeker ten goede komen.


  Maak melding
 30. @Pokai Tong
  U hoeft niet bang te zijn voor massa toerisme. Daar is Suriname nog lang niet aan toe en is de infrastructuur veel te klein.
  Helaas is Suriname ook niet goed genoeg ontwikkeld om de absolute boven kant van de markt te kunnen bedienen. Je super jacht kan niet fatsoenlijk geserviced worden als heg binnen vaart oid.

  Suriname kan interessant zijn voor de gemotiveerde eco toerist die veiligheid, rust en natuur wil en die daar euro 200/ dag voor over heeft als er maar top service tegen over staat.
  Neem een voorbeeld aan Mauritsius waar jaarlijks 2 miljoen toeristen komen voor 7 tot 10 dagen en daar heel veel geld voor over hebben en waar je in het niet eens zo grote land heel weinig van merkt.
  Suriname zou jaarlijks met 200.000 echte toeristen heel blij kunnen zijn en er de handen aan vol hebben. dat is geen massa toerisme. Als ze 2 weken blijven betekend dat er ongeveer 8.000 bedden (4.000 hotelkamers oid) voor toeristen beschikbaar moeten zijn op een bevolking van 500.000.
  Nu is het nog niet de helft.


  Maak melding
 31. @Ram Singh
  Die WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER kan in de meeste oude gebouwen die op instorten staan bittere cassave gaan planten.


  Maak melding
 32. Die WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER spreekt zichzelf vaak tegen.

  Hij raskaalt:” … en ik vindt dat de regeringen met name de nps de ndp een verantwoording hebben tegen over de creolen om de gebouwen niet in verval te laten .dit heeft niets en dan ook niets met racisme te maken”.

  dit heeft niets en dan ook niets met racisme te maken
  😳 Ja ja!

  “ik herhaal dit heeft echt niets met ras te maken maar het is de erfgoed van ons” 😳

  “ik herhaal vooral de nps en de ndp moeten geld vrij maken om die gebouwen te herstellen”. 😳

  UIT DE KOKER VAN EEN ECHTE PAARSE EN DOMME NDP’ER!


  Maak melding
 33. SURINAME EN TOERISME nog een mijlen- en eeuwenlange afstand af te leggen.
  Wat is er in godsnaam in Suriname t.o.v. andere toeristische landen te halen?
  Leg mij dat maar ’s uit.
  Ik kom er vaak (nostalgie),maar de 3de generatie kiest voor iets anders!Voor echte toeristische landen en daar komt Suriname in de verste verte niet voor in aanmerking.


  Maak melding
 34. abaisa…

  ik blijf ongenuanceerd mijn mening ventileren…elke dag weer. Jij mag pas praten als je drugsverslaafde president je daar toestemming voor geeft…simpele ziel.

  En krachttermen lig ik geen 10 seconden wakker van, het geeft alleen maar het niveau van opvoeding aan. Zero dus.


  Maak melding
 35. @Ben66, toeristen houden ook van Burger King (Kerkplein). Ook die sluit haar deuren. Gaat goed in Su. Nog even en heel suriname ligt plat. Dan nog zullen ze zeggen dat Bouterse een fantastische president is. De paarse evangelie is gebaseerd op bedrog en die figuren weten dat dondersgoed. Voor een broodje bakkeljauw doen ze alles. Zegt alles over hun moraal.


  Maak melding
 36. @ Joy

  Donderdag 24 april 2014 om 11:12 uur, door Joy
  Terwijl sommige van onze eigen mensen het land Suriname (ook op dit forum) keer op keer verguizen valt het me juist op dat wanneer Hollandse mensen naar Suriname gaan 9 van de 10 keer ‘verliefd raken’ op Suriname. (zie de Dijk)

  Je begrijpt het verkeerd.
  Mama Sranang wordt niet verguisd. Wij ageren tegen de leiders, het wanbeleid, het moreel verval en de letterlijke en figuurlijke vernietiging van het land.
  Dit doen we juist omdat we van suriname (het land) houden


  Maak melding
 37. Aibasa, je denkt wel maar niet ver genoeg door, als jij stelt dat de opbouw langzaam moet gebeuren, zoals zowat alles te langzaam gaat in Su. pis je naast de pot want er zullen altijd (buitenlandse) kapers op de kust zijn die WEL slagvaardig handelen.
  Het uitgangspunt dat de Surinamer te weinig financieel gewin uit het toerisme zou halen is ook al zo’n verkeerd idee, de toerist moet in de watten gelegd worden, hij die betaald bepaald, anders gezegd de dienstverlener moet er voor de client zijn, dat de dienstverlener er wat aan over houdt is logisch, zonder client geen geld,
  De SLM, de hotels, de restaurants en de touroperators, moeten betaald worden uit de indirecte inkomsten, via de organiserende reisbureau’s, dus er zijn wel degelijk inkomsten voor Surinamers, dat de bureau’er de strijkstok langs halen lijkt mij om voor de hand liggende redenen meer dan logisch. Dat er aan prijsopdrijving gedaan word, ligt meer aan de Surinamers zelf met hun morgen rijk mentaliteit. vb. 20 jaar geleden informeerde ik naar de prij van een 3 daagse trip naar Toekanarie eiland, kosten waren toen ca. 200 us dollar, het jaar erop weer naar Mets hadden ze de prijs naar ruim boven de 300 gebracht, we hebben er toen maar van afgezien en andere mogelijkheden gezocht en gevonden, via de beheerder van het eiland, bij navraag bleek toen dat hij voor zijn diensten aan Mets dat jaar een kleine verhoging van de kosten had gevraagd , die verhoging van 30 dollar die hij kreeg werd verdrievoudigd door Mets aan de klant in rekening gebracht, ander voorbeeld hoe kan het dat een geheel verzorgde Trip voor 3 dagen naar Blanche-Marie vanuit Paramaribo ca 350 euro pp. moet kosten, terwijl hij vanuit Nw. Nickerie door een ondernemer daar voor ca. 200 euro aangeboden wordt, voor het verschil van 150 euro wil ik de toerist wel Paramaribo- Nw. Nickerie en vice versa rijden, wie beflikkert nu wie en als dat soort praktijken doorzien worden door de tourist of een reisorganisatie, moreten die prisopdrijvers niet klagen als er geen gebruik meer gemaakt word van hun diensten, de laaienlichters.
  Ongeschoold en onderbetaald personeel???
  De hoteliers de restaurateurs, kan hun personeel toch (laten) scholen en normaal betalen, het is niet voor niets dat er minimum lonen uitbetaald metebn gaan worden.
  In het verleden werd het personeel van Blokker (verdwenen)
  opgeleid en getraind om beter, vriendelijker met de clienten om te gaan, in al die jaren dat ik regelmatig in Su kom, krijg je te vaak het gevoel van dat jij blij mag zijn dat het ongeinteresseerde personeel je wil helpen, en het gaat allemaal slow-slow, hoezoo wil je toeristen op die manier trekken, er zal een mentaliteitsverandering plaats moeten vinden voordat er een massatoerisme op Su plaats zal vinden, ik denk om ook een heleboel punten van Ben66 en hoop voor mezelf dat dat voorlopig nog lang niet zal gebeuren.


  Maak melding
 38. @Hans
  U raakt de kern waarom toerisme praat project blijft. Ik heb het geluk gehad, met hulp van een zakelijke partner, een echte bushlodge (Kwa Marithana) in Pilansberg/ Zuid Afrika en even later Berg en Dal te bezoeken. Het verschil zit in het Personeel heel vriendelijk, attent en alerte gastdames en heren in Zuid Afrika versus elkaar afkattende en tussen de gasten vergaderend, weg kijkend personeel in Suruname.
  Als we dan de prijzen vergelijken, Vliegen min of meer even duur terwijl Berg en Daal 30% duurder was.

  In Paramaribo zitten veel te veel mensen ondoelmatih te zijn achter bureau’s waardoor het product Binnenland, Natuur etc. Heel duur wordt en van matige kwaliteit blijft omdat niemand verder kijkt dan het eigen bureau.


  Maak melding
 39. Ik denk dat er zeker een markt is voor toerisme in Suriname en dan het binnenland in het bijzonder. Ik denk alleen dat de prijzen vele mensen tegenhouden.

  Een vliegticket naar Paramaribo + eventuele expedities naar het binnenland is zelf voor de vermogende toerist te gortig. Daarvoor zijn er genoeg alternatieve bestemmingen.

  Een goed begin zou zijn meer carriers te laten vliegen op de route op Amsterdam-Paramaribo (anders dan KLM/SLM) en in mijn optiek ook een directe verbinding naar Azië.
  Dit zou mijns inziens Suriname vele malen aantrekkelijker maken tov andere landen in de regio.


  Maak melding
 40. Donderdag 24 april 2014 om 13:24 uur, door ben66
  abaisa…

  ik blijf ongenuanceerd mijn mening ventileren…elke dag weer. Jij mag pas praten als je drugsverslaafde president je daar toestemming voor geeft…simpele ziel.

  En krachttermen lig ik geen 10 seconden wakker van, het geeft alleen maar het niveau van opvoeding aan. Zero dus.
  ====================================
  Dit is de reactie van apolitieke malloot.


  Maak melding
 41. Donderdag 24 april 2014 om 04:05 uur, door Chris
  =====================
  Perfectly said!!

  Donderdag 24 april 2014 om 16:40 uur, door hans
  ==================

  Suriname moet zich richten op Jungle toerisme.

  Het avontuurlijke toerisme waarbij men gaan voor de rust, de stilte en schoonheid van de natuur, en men graag logeert in alternatieve dichtbij de natuur staande accommodaties zoals boomhutten, los staande marron huisjes, enz. enz., back to basics, puur natuur.

  Dit afgewisseld met enkele dagen hoofdstad en kuststrook in een pakket van 14 dagen is fantastisch.

  Er zijn reisorganisaties zoals … en … die speciaal in dit soort reizen gespecialiseerd zijn. Voor zo’n trip wordt er al gauw 5.tot 10 duizend euro neergeteld.

  Suriname hoeft echt geen Gambia te worden waar men a.h.w. de toeristen liever weg ziet blijven omdat haast de hele ketting in handen is van de grote reisorganisaties en de toeristen slechts aan kijke – kijke niet kopen doen.

  Daar schiet de plaatselijke bevolking niks mee op.


  Maak melding
 42. Een vraag aan Aibasa, Boegroe en Sra,

  Waarom slagen heel veel andere landen in de Caribic er wel in om veel toeristen en veel geld binnen te halen en ons land niet ?
  Dat heeft alles met onze houding ten opzichte van de toerist te maken en die is ronduit slecht.
  Wij Surinamers weten niet wat toerisme is en weten al helemaal niet wat investeren is.
  Veel Surinamers willen alleen maar verdienen aan toeristen, maar de randvoorwaarden, die daarvoor heel gewoon zijn, bv. klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteitverhouding, vergeten we het liefst zo snel mogelijk.
  Dat is gewoon een gebrek aan professionaliteit.


  Maak melding
 43. Toerisme in nog heel erg prematuur in Suriname pas wanneer er cruiseschepen aanleggen in Paramaribo kun je zeggen dat we een stap verder zijn.

  Kijk maar op Curacao, Dominicaanse republiek enzz dat soor landen heeft meer aan toeristen te bieden.

  De veiligheid is niet gegarandeerd de criminaliteit viert hoogtij in Suriname. Brunswijk heeft zijn eigen groep opgeroepen om zich als gangster te gedragen dit is funest voor Suriname.


  Maak melding
 44. @Lotz
  Cruise schepen vereisen wel heel veel goede voorzieningen, een gegarandeerd toegankelijke haven met een minimale diepte die een meter of 8 is. Na de steeds uitgestelde baggerwerken is bij laagtij de Suriname rivier ongeveer 8 meter diep.

  De landen die u aanhaalt zijn er op ingesteld om dagelijks 1.500 tot 6.000 (Sint Maarten zelfs 12.000) mensen van Cruise schepen te ontvangen. De cruise business is heel iets anders dan wat Suriname met succes voor toerisme aan kan bieden.
  Suriname kan het best inzetten op een Niche markt van bevoorrechte rust zoekers met eigen strandjes bij watervallen met top service.
  Geen massa maar mensen die Florida en de Antillen al gedaan hebben en rust zoeken in de natuur.


  Maak melding
 45. Allen,

  Als eerste de tarieven van de vliegtickets omlaag door SLM en KLM.
  Zo gaan er meer mensen naar Su, en zo bevorder je de toerisme.
  1+1= nog steeds twee.


  Maak melding
 46. Voor het ontwikkelen van toerisme moet je niet kijken naar wat anderen hebben maar eerder naar wat jouw mogelijkheden zijn en wat jij als land te bieden hebt.

  Suriname is niet te vergelijken met de andere eilanden in het Car. gebied punt uit.

  Suriname is een ander land met andere mogelijkheden die vele landen niet hebben en daar moeten we zo goed mogelijk gebruik van zien te maken.


  Maak melding
 47. 1-Nickerie Zeedijk moet flink aangepakt worden ,meer bomen aan het strand voor schaduw net als Waterkant Paramaribo, meer eet tenten maken en een kinderen speeltuin.

  2-Nickerie heeft geen uitgang leven meer –Discotheek –Parken-en mooie bloemen planten. .Suriname heeft zoveel mooie bloemen genoeg een park te maken

  3-Veiligheid van Toeristen moeten nog verbeterd worden(meer informatie over zakenrollers en roof )zodat men rustig foto`s kan maken en veilig kan uitwaaien

  4 Stoeptegels in de stad zijn los, moet opnieuw betegeld worden voor baby en invalide wagen.

  5-harde muziek in auto`s moeten aangepast worden

  6-meer bood tochten en meer mogelijkheden maken in het binnenland

  Afgelopen dinsdag ben ik terug van mijn Sweety Sranang, heb heel veel genoten
  Dankje Suriname, misschien tot volgend jaar

  Was wel een beetje bang voor rovers ! Maar gelukkig hebben wij geen probleem gehad.

  Dit was mijn idee?
  Gr
  Roy Soeroedjbali


  Maak melding
 48. Aibasa,

  Voor het ontwikkelen van het toerisme moet je juist wel kijken hoe andere landen in de regio het doen en daarvan leren !
  Suriname is geen eiland.
  Er zijn veel vergelijkbare landen in de regio, die veel beter scoren op het punt van toerisme.
  Wij moeten als dwergstaat in Zuid Amerika het wiel niet iedere keer opnieuw willen uitvinden.
  Leer van andere landen en leer ook van de vakantiebeurs in Nederland, want daar is heel veel bruikbare informatie vandaan gekomen en daar zit een groot potentieel.
  Wat jij doet is eilandjes-denken en daarmee komt ons land nooit en te nimmer mee vooruit.


  Maak melding
 49. Hoe dom zijn we nou?

  Investeren in toerisme?
  Zijn we nou achterlijk of doen we achterlijk……je mag investeren wat je wilt, maar er komen steeds zeer negatieve berichten van vakantiegangers die Suriname bezocht hebben.

  Investeer in veiligheid voor een ieder!
  Maar mensen, hoe kun je veiligheid in Suriname bereiken als de president des land zelf individuele criminelen in vrijheid laat stellen of hen gewoon niet vervolgt?

  De ene hangt samen met de andere en nu komt het:
  Wat is nog van onze democratische rechtstaat overgebleven?
  Rechters doen wat partijleden van de huidige regering hen opdraagt, alles draait om stemmen en criminelen groter maken door hen het hand boven het hoofd te houden.

  Alles en iedereen is te koop, alles gebeurt met aanzien des persoon. Dus alles hangt of staat met connecties, je krijgt in Suriname vooral gigantische problemen als je als buitenlandse investeerder in Suriname gaat ondernemen.

  Rechters, advocaten, notarissen staan klaar, als anaconda’s om voor een paar duizend euro in de voordeel van o.a. de oplichter te doen.

  Dit is Suriname anno 2014 en mensen, ik garandeer u, als deze regering weer aan de macht komt, u zult in de penarie leven als nooit te voren. Ik lees dat projecten versneld worden uitgevoerd, ha ha, gaat het volk dan van de bakstenen leven?. Ik weet dat bepaalde bevolkingsgroepen leefgeld en/of goederen krijgen van de huidige regering.

  Maar waarom krijgen die andere armen niets?

  Recht voor een is recht voor allen.

  Suriname moet voor haar volk zorgen, Suriname moet investeren in industrie en werkgelegenheid.

  Maak uw volk niet van u afhankelijk, maar maak uw volk redzaam, help hen om zelf voor hun eigen boontjes te doppen!.

  Op dit moment is Suriname niets anders dan een bananen republiek met rovers aan de macht en waar sprake is van schijndemocratie. Bepaalde rechters zijn de grootste corrupte honden die samen met advocaten, notarissen, andere rechters en Juspol samen een netwerk vormen.

  Kom mij vertellen dat het allemaal anders ligt.


  Maak melding
 50. @abaisa…hebben we het over toerisme of over politiek?

  Je bent duidelijke van je paarse padje af. Je bent geen partij voor mij..ur level is 2 low. Dus ik ben klaar met je.


  Maak melding
 51. @ Abaisa

  Inderdaad veel mogelijkheden…… alles en iedereen is te koop, je kunt vergunningen krijgen om midden in een woonwijk een bar dancing te openen met de hele nacht keiharde muziek….ja ja dit zijn de mogelijkheden he, notarissen, rechters, advocaten, politie en justitie allen grootste graaiers in het land, corruptie wordt alleen maar groter…..zoveel mogelijkheden….


  Maak melding
 52. Suriname moet kijken wat de mogelijkheden zijn om een zeestrand aan te leggen. Er zijn Ned. bedrijven die daar deskundig in zijn. Ik heb genoeg voorbeelden gezien in andere landen waar het ook gedaan is. Je hebt wel te maken met onze modderige kust. Maar dat is misschien op te lossen door dijken etc. aan te leggen. Want Suriname heeft een toerist heel veel te bieden. Op bijv. Aruba komen miljoenen toeristen. En waarvoor? Voor het strand want meer heeft zo`n eiland niet te bieden. En zo zijn er veel meer van dit soort eilanden die alleen maar een strand te bieden hebben. Terwijl Su. veel meer kan bieden. Ik hoop dat de regering dit in overweging neemt om er een project van te maken. Ga kijken wat de mogelijkheden zijn. En dan ligt er op het gebied van toerisme een mooie toekomst voor Su.


  Maak melding
 53. pablo

  ik ben niet eens met jou.
  suriname hoeft niet steeds aan de verlangens van buitenlanders te voldoen.
  als jij denkt dat toerisme welvaart in suriname zal brengen ,dan heb jij het mis.
  suriname is geen toeristen land,wij zijn gastvrij en vriendelijk naar vreemde mensen,en vaak de verkeerde vreemde mensen.
  en die zee strand wat jij bedoeld om door nederland gemaakt laten worden is niet van toepassing,”wij werken reeds met een bedrijf uit belgie en hebben nederland niet nodig.
  en waarom zouden wij een zeestrand moeten neer zetten,voor wie.
  suriname is een vakantie land en bied andere mogelijkheden.
  waarom zouden wij een ander na doen als wij andere instellingen hebben die uniek zijn en waar velen jaloers op zijn.


  Maak melding
 54. Pablo, sweet dreams, het idee is leuk, maar de meeste touristen vinden het idee om in modderig koffiekleurig water te zwemmen niet zo heel aantrekkelijk, Aruba heeft mooi helder blauw water, waardoor er ook leuk geld verdient wordt aan de duiksport en de hengelsport, dus dat soort eilande hoeft het echt niet alleen van de bountie stranden te hebben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES