‘Politieke ontwikkelingen niet goed voor stabiliteit’

28

PARAMARIBO, 22 apr – De huidige politieke ontwikkelingen zijn niet bevorderlijk voor politieke stabiliteit, sociale rust en- cohesie, maar dragen juist het gevaar in zich om een versplinterde verdeelde samenleving te veroorzaken, waar mensen elkaar continue wantrouwen en bestrijden voor eigen voordeel. Dit stellen de vrouwen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Toch is er een lichtpuntje dat direct te maken heeft met de aanstaande verkiezingen.

Surinamers krijgen de kans af te rekenen met politici die land en volk schade berokkenen. In dit licht kunnen de recente politieke ontwikkelingen juist als onderdeel van het politiek en maatschappelijk ontwikkelingsproces dat ‘het Surinaamse volk moet doormaken om te komen tot hoger politiek bewustzijn.’ In 2015 kan dan de juiste keus worden gemaakt bij de verkiezingen. “De huidige politieke coalitie is geen voorbeeld van goed en behoorlijk, transparant bestuur. Zij laat zich leiden door corruptie, hebzucht en ondoordacht beleid. De drang naar politieke macht en -alleen heerschappij van de NDP maakt dat politiek voering in Suriname een dictatoriaal karakter vertoond, wat gevaarlijk is en ons terugwerpt naar de jaren ’80 van de militaire dictatuur”, aldus de SPA vrouwen.

De keus mag niet al te moeilijk zijn voor de kiezer. “De solide politiek sociaal economische basis die gelegd is door het Nieuw Front in de regeerperiode tussen 2000 -2010 begin danig te eroderen en hieraan moet een halt worden toeroepen in 2015. De toekomst van de komende generaties ligt nu reeds in de gevaren zone met het deze regering.”


28 REACTIES

 1. De toekomst van de komende generaties ligt nu reeds in de gevaren zone met het deze regering. Met dank aan al die oliedomme paarse jongelui. Het was al voorzegd aan al die oliedomme paarse aanhangers. No stem didibri want wo paars foe a ogri sa de go tjarie kondre nanga volk.Misdaad en corruptie. Neks no fout, a fout a no neks krijsten vele paarsen dreigend toendertijd. Ook krijste de paarse vals apostel a.k.a. Stef Anus van de Verl. keizerstraat Gemeente zijn stem schor. De gezalfde lijder met nog twee omgekochte judassen werden tijdens een bizarre bermshow opgedragen aan hun god. Stree de foe stree didibri na oenoe lijder zongen vele domme aanhangers in volle borst. Gratis eten,rust,vrede,kabouterhuisje en tuintje met paarse bloemen en voorspoed zullen jullie krijgen krijste een paarse profeet……..Mi Sjie Ka…..Paarseluja krijsten velen ndp sekteleden luid.

  Na vier jaar is overduidelijk gebleken dat opa en oma gelijk hebben gekregen. Tjies deng dong ndpsma mooi. Na now de njang kalakka. Ma a misleider en consorten soso gowtu. Buriki moro koni. Ma kut, de loop der gebeurtenissen ligt niet in mensenhanden. Maar wel de vrije keuze en haar gevolg.
  Het paarse volk verdiend deze misleider, ook zij die niet hebben gestemd. Dus niet klagen paarsen, maar dragen.


  Maak melding

 2. Suriname,tien jaren later 2025 als in 2015 als Front en Doe winnen. Zie Jaren 2000-2010, maar vele malen erger.
  Suriname,tien jaren later 2024 als in 2015 als de Misdadigers Combinatie winnen. Zie Zimbabwe.


  Maak melding

 3. Suriname,tien jaren later 2025 als in 2015 als Front en Doe winnen. Zie Jaren 2000-2010, maar vele malen erger.
  Suriname,vijf jaren later 2020 als in 2015 als de Misdadigers Combinatie winnen. Zie Zimbabwe.


  Maak melding

 4. ik heb eerder gezegd,dat wij suris vieze vuile smerige ,,egoïsten ,,,,zijn..,onder het mom van demo-cratie eigen belang..

  ik ik ik en de rest stik..

  het wordt hoe langer hoe erger..


  Maak melding

 5. Chapeau vrouwen van SPA!!!!!

  De bisschop en de ambassadeur van Uncle Sam moesten zich niet bemoeien met Surinaamse zaken.

  Ben benieuwd wat ze over jullie gaan zeggen. Vooral omdat jullie nu heel concreet de koe bij de horens vatten.


  Maak melding

 6. De Surinamers hebben al afgerekend met de politici die het land en volk15 jaar lang schade hebben veroorzaak met hun grote rooftochten en zelfverrijking. We kennen allemaal de dagen van arrogante Venitiaan met zijn CHONGMING PAK die niet naar het volk luisterde. Nu het Surinaamse volk voor frisse wind gekozen hebben zien al die partijen die met Venitiaan regeerde het licht. net als de NPS wordt de SPA kunstmatig in leven gehouden. De NPS en SPA zijn twee comapatiënten met hun laatste stuiptrekkingen voordat het Surinaamsevolk in 2015 hun beademing apparaat definitief uitzet dan kunnen die kakkerlakken snel heengaan hoe hard al die SPA buitenvrouwen ook mogen gillen van hoop voorbij is voorbij. Natuurlijk zullen al die schuimbekkende uitkeringtrekkende frontjes op waterkant massaal schuimbekken met hun reacties en elkaar stimuleren met positieve likes maar iedereen weet dat 2015 een vette pakslaag wordt voor de frontjes daarom schreeuwen de frontjes op waterkant nu al van fraude terwijl de stembiljetten nog moeten worden gemaakt. de enige fraude die ik kan constateren zijn de hoge accijnsbelasting voor de sopie batra van de waterkant frontjes want als het niet meer luk om elkaar de moed in te praten YES we can dan moed je jezelf de moed in drinken en wat mij betreft hoeven ze daarvoor geen belasting te betalen. Kan iemand mij vertellen waar Santhoki is, duurt zijn loesbere zolang want ik was zo gewend aan zijn 2weekelijks hoopspeech het gaat slecht met Suriname , de VHP zakenmannen staan klaar om jullie portemonnee leeg te roven na 5 jaar depressie.


  Maak melding

 7. De vrouwen hebben gesproken…..
  De enige partij die Suriname nog kan redden is de SVP, de Surinaamse Vrouwen Partij
  Sranan Uma, tranga Uma
  Er zijn er genoeg met sublieme leiderskwaliteiten!


  Maak melding

 8. wie ook aan de macht komt in 2015; suriname zal het over 15 jaar niet redden. tenzij men massaal overschakeld op duurzaam aquacultuur. dat wil zeggen, in afgeschermde vijvers diverse soorten vis kweken waar veel vraag is op de wereldmarkt…de vis kan nu en dan ook reeds op de bestaande visverwerking in suriname verpakt en diepvries geexporteerd worden. Veel mensen hebben grote stukken grond in suriname, iedereen doet alleen aan landbouw en de natuur volspuiten met landbouw vergif…dat is ook slecht voor de watervoorziening voor mensen en ook de natuur. als je je perceelgrondig dusdanig investeerd. Dat je op natuurlijk wijze en bij het kleinschalig bijvoeren van de vis, toch inkomsten kan verschaffen om van te leven, dan weet je dat je je landbouw grond generaties lang vis kan blijven telen…Het kan en het is haalbaar dat dan iedereen vis kan leveren dat op juiste wijze is geteeld en op “bepaalde grote; maar in velen landen in azie doen ze dat ook, en waarom zou dat in suriname niet mogelijk zijn. de vis kan ook afgenomen worden door bepaalde supermarkten of bedrijven die interessen tonen in het laten kweken in opdracht van een leverancier. De leverancier heeft dan bepaalde eisen waaraan de kweker dient te voldoen…dit gebeurd ook al reeds nu in de wereld…Zo kun je beetje bij beetje het hele land ontwikkelen en een aquacultuur industrie opzetten. de wereld bevolking neemst steeds toe, de oceaanen worden leeggevist. je wordt genoodzaakt vis te kweken…dit kun je eeuwenlang blijven doen en in lengte van dagen heeft suriname dan een industrie waarmee inkomsten kan blijven verdienen. mijnbouw brengt alleen ellende en vergif in de bodem. zo kun je heel suriname inrichten tot 1/3 van suriname…landen waar dit reeds op grote schaal al wordt gedaan is srilanka-thailand-vietnam-thailand-maleisie-indonesie…en al zijn ze nog arm, toch staan deze landen beter voor dan suriname,


  Maak melding

 9. Het hard maar ik moet toegeven. Als er alleen vrouwen in het parlement, regering en andere belangrijke posities zouden zijn zou het beter gaan met Suriname.


  Maak melding

 10. Je komt erg zelfverzekerd over ! Ik reageer graag even op alles wat je daar hebt gezegd

  mijn tekst tussen *sterretje *:

  De Surinamers hebben al afgerekend met de politici die het land en volk15 jaar lang schade hebben veroorzaak met hun grote rooftochten en zelfverrijking.

  *Er is idd een regering uitgekomen welke wij NU hebben, allemaal zware jongens met een ”mooi verleden, zeer goed voorbeeld” immers hebben zij een voorbeeld functie.*

  We kennen allemaal de dagen van arrogante Venitiaan met zijn CHONGMING PAK die niet naar het volk luisterde.

  *Schulden moesten weggewerkt worden, de economie moest weer opgepept worden, beiden gebeurd ! Zachte heelmeesters stinkende wonden*

  Nu het Surinaamse volk voor frisse wind gekozen hebben

  *Zachte heelmeester, zal je bedoelen begin je chilling oil maar te pakken, over een poos stinkt alles pas echt wreed*

  zien al die partijen die met Venitiaan regeerde het licht. net als de NPS wordt de SPA kunstmatig in leven gehouden. De NPS en SPA zijn twee comapatiënten met hun laatste stuiptrekkingen voordat het Surinaamsevolk in 2015 hun beademing apparaat definitief uitzet dan kunnen die kakkerlakken snel heengaan hoe hard al die SPA buitenvrouwen ook mogen gillen van hoop voorbij is voorbij.

  *Gelukkig gaat een jaar snel voorbij en ik kom er graag over een jaar op terug.*

  Natuurlijk zullen al die schuimbekkende uitkeringtrekkende frontjes op waterkant massaal schuimbekken met hun reacties en elkaar stimuleren met positieve likes

  maar iedereen weet dat 2015 een vette pakslaag wordt voor de frontjes

  *O ja ? Ik weet nergens vanaf… je hebt toch niet in je glazenbol…huh ik bedoel ..glas gekeken he ?*

  daarom schreeuwen de frontjes op waterkant nu al van fraude terwijl de stembiljetten nog moeten worden gemaakt. de enige fraude die ik kan constateren zijn de hoge accijnsbelasting voor de sopie batra van de waterkant frontjes want als het niet meer luk om elkaar de moed in te praten YES we can dan moed je jezelf de moed in drinken en wat mij betreft hoeven ze daarvoor geen belasting te betalen.

  Kan iemand mij vertellen waar Santhoki is, duurt zijn loesbere zolang want ik was zo gewend aan zijn 2weekelijks hoopspeech het gaat slecht met Suriname , de VHP zakenmannen staan klaar om jullie portemonnee leeg te roven na 5 jaar depressie.

  *Santohki is heel druk bezig, als je in Su woont zie je hem wekelijks of op tv of je hoort hem op de radio en hoor je rechtstreeeks van de man zelf waar hij het druk mee heeft.*


  Maak melding

 11. Ontwikkeling brengen moet in je genen zitten.
  Door feesten en beesten breng je geen ontwikkeling en vooral niet door je hand op te houden!!!

  Maar sommigen zijn liever lui dan moe.


  Maak melding

 12. De één zegt A de ander B

  hier woorden van Dhr. Boldewijn uit DWT,…..

  PARAMARIBO – Bestuurskundige August Boldewijn juicht het toe dat de regering ook personen van oppositiepartijen betrekt bij het besturen van het land. Er wordt hierdoor afgerekend met het accommoderen van vrienden op hoge posten, die hiervoor niet bekwaam zijn. “Dat is afstappen van de vriendjespolitiek”, meent Boldewijn, “waardoor er mensen worden gekozen die daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land.”

  NPS-secretaris Remi Pollack wordt woensdag de nieuwe districtscommissaris van Commewijne. Hij is door president Bouterse gevraagd om deze vacante post in te vullen.

  Dit moet volgens Boldewijn gewaardeerd worden door de partij, omdat die mede heeft bijgedragen aan vorming van het lid. Hij weet dat in Surinaamse politiek het niet normaal is dat de regering personen van oppositiepartijen vraagt om bepaalde functies te bekleden. “Maar Suriname moet dit gaan wennen, want door bekwame mensen op belangrijke posten te plaatsen, kan dat alleen goed zijn voor ons land”, weet Boldewijn.

  Hij vindt het belachelijk dat bepaalde politieke partijen mensen bestempelen als onder meer verrader, wanneer die een staatspost heeft aanvaard. Echter is dat het geval niet in andere landen zoals Amerika en Nederland. “Ik weet dat republikeinen buitenlandse posten bekleden, terwijl er een democratische regering nu aan de macht is in Amerika”, haalt de bestuurskundige een voorbeeld aan.


  Maak melding

 13. Niks gaat boven de waarheid, noem jij de stank die er nu heerst een frisse wind, jij zit er vlak bij vandaar dat je niet zo helder meer kan denken, en je ogen dicht zitten van detranen zo diet je da zaken en ontwikkelingen in Su. niet meer in de juiste proporties kunt zien


  Maak melding

 14. Bij mijn vorige bezoek aan Suriname in maart stond de koers van de SRD op 4.60….in januari was dat nog 4.45.

  Let op binnenkort 1: 5


  Maak melding

 15. Boldewijn heeft het juist verkeerd en dit is een pure overloperij.Als er exponenten van de oppositie nodig waren voor het uitvoeren van plannen dan zou dat gevraagd moeten worden aan de des betreffende partij om haar lid met de uitvoering te belasten.
  Eerder is dit zelfde geschied met Miskin.Die liet ook alles achter om mini-ster te worden.


  Maak melding

 16. SPA is het vrouwen deel van front die in afbrokkeling van front moet proberen om het front(NL)ideolgie staande te houden.
  front weet niet hoe zij een sociaal economische en maatschappelijk orde moeten samen stellen of uitvoeren,”zij hebben het nooit daarover gehad.
  vrouwen kunnen soms/vaak erger dan mannen zijn als het om macht en geld gaat.

  natuurlijk zou het goed zijn om ook vrouwen in het politiek stelsel te hebben,maar dan moeten het vrouwen zijn die voor het algemeen belang staan en niet voor eigenbelang of een ander partij proberen de grond in te drukken.
  deze vrouwen groep gedragen zich niet als moeders van het land,maar als hoeren van het land.

  wij hebben echte vrouwen nodig,geen motjo uma.


  Maak melding

 17. Niet alleen de politieke ontwikkelingen zijn slecht voor de stabiliteit!

  Wat d8 je hiervan;
  Medisch Stafbestuur AZP slaat alarm: Ernstige financiële problemen leiden tot niet doorgaan operaties door afwezigheid materiaal.
  `Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, heeft ernstige financiële problemen. Operaties en andere procedures worden door de afwezigheid van materiaal afgelast of er worden minder verrichtingen uitgevoerd. Sinds enkele maanden wordt door improvisatie de basale zorg in stand gehouden. Als deze situatie aanhoudt zullen er lange wachttijden ontstaan. Dit stelt het Medisch Stafbestuur (MSB) van het ziekenhuis in een brandbrief aan de gemeenschap` etc. etc.
  Bron:OS.

  We wisten al dat, mocht er een famlid van je in suri ziek zijn en opgenomen worden in het AZ, dat dit famlid, reeds lang overleden is, tegen de tijd dat jij ter plekke bent.

  Maar nu is het nog erger, je hoeft niet eens binnen te lopen.
  Dat mag wel, maar eerst een pakket regelen bij een begrafenis ondernemer.
  Dit is op zich een heuse besparing voor de surineds…….


  Maak melding

 18. @Boldewijn,

  Boldewijn je mag van mij op het dak gaan zitten. Het liefs één met een zinkplaten, op het heetst van de dag.

  Die zogenaamde ‘bestuurskundige’ analyse van je, slaat als een ‘scheermes op een pakje boter’.
  Waardeloos man, jeetje, heeft Suriname maar 1 bestuurskundige?
  Met spoed gevraagd: bestuurskundige analisten uit de 21ᵉ eeuw.
  Rot toch lekker op met je continue eenzijdige belichting, ten gunste van moordenaar bouta.

  Valt er iets te ‘juichen’, als 1 persoon beslist wat er in dat land gebeurt.
  Waarom worden alle PL sympathisanten verwijdert van simpele ambtenaren functies.
  Is dit toe te juichen? Dit is waanzin en je reinste onzin……
  Meten met 2 maten, mensen naar de mond praten.
  Rot toch op boldewijn…..walgelijk!!!!!!!!!!!!!!!

  Er valt niets op te bouwen op de huidige corruptieve vuilnisbelt.
  De volgorde is, eerst een grote schoonmaak van het onkruid en vervolgens…….
  frisse, jonge, gloednieuwe zaadjes planten, regelmatig verzorgen, met aandacht en liefde, en geduldig wachten op de oogst.

  Rotte appels tss vers fruit, zorgt voor aantasting van de rest van het fruit in de fruitschaal…………


  Maak melding

 19. Die Boldewijn is een pion van de drugscriminele moordenaar Desie Bouterse.
  Deze moordenaar Bouterse is in paniek, want zijn criminele regering haalt eind van dit jaar niet.
  Moordenaar Bouterse is nu al de grote vis achter de drugsdelicten van zijn zoon, dus de VS komen DDB halen ergens in september.


  Maak melding

 20. hans
  Niks gaat boven de waarheid, noem jij de stank die er nu heerst een frisse wind, jij zit er vlak bij vandaar dat je niet zo helder meer kan denken, en je ogen dicht zitten van detranen zo diet je da zaken en ontwikkelingen in Su. niet meer in de juiste proporties kunt zien.

  Beste hans de enige stank die ik ruik waardoor ik niet helder kan denken is wanneer jij je bek open doet, het is een ondempbare BEERPUT. Mijn advies hou die Beerput klep dicht en bemoei je niet met zaken die je niet aangaat. Net als henkmolenaar die als Nederlander de eer had om in Suriname te wonen maak jou geen Suriname en geeft jou helemaal geen recht om over Suriname zaken te discuteren! Nederlandse inbreng over Suriname op waterkant is niet welkom.


  Maak melding

 21. nou we klagen en klagen maar maar we zijn blind te zien dat dit alles nogsteeds de Oude Politiek is van Venetiaan. die luisterde ook niet naar het volk, arrogant zijn ze gewoon allemaal van de Oude Politiekk. Tijd voor iets nieuws in 2015. Ben echt moe van deze ouwe taaie rakkers. ze horen gewoon allemaal thuis in Ashiana!!!! Geven jullie de jeugd een kans en maak plaats, gezeur. maar nee iedereen wil tijdens deze in die Njang Patoe gaan graaien. Gado ab sari nanga Sranang!


  Maak melding

 22. NOU,eerlijk gezegd er word gegild dat SU in de schulden zit maar dat kan wel en tuurlijk zijn er die een potje van maken maar nogmaals er word hard getracht toch wat te doen voor SU er is veel gedaan en verandert schoolgeld,ziektekosten,water,electra,verhooging van geld voor de oudjes,outo en motoren voor politie grondbeschikkingen van hoelang geleden en noch veel meer en ja het is misschien te veel hooi op vork en kost de staat veel geld en er is nog meer gedaan teveel om op te noemen en toch niet goed genoeg maaaaaaar wat hebben de vorige regeringen gedaan waar is al het geld van al die jaren ontwikkelingshulp naar toe gegaan wees eerlijk waarom konden velen geen wateren Electra krijgen en grondbeschikking en nu wel leggen jullie het volk dat eerst uit er word alleen maar gezeurd over negatief het goede wilt men niet zien de mannen zowel de vrouwen die zo praten die het beter weten vraag ik om uitleg waarom die dingen toen niet konden en nu wel heel eenvoudige dingen water,Electra en grondbeschikkingen zelfs de trenzen werden alleen voor de verkiezingen opgehaald dus mensen A.U.B hou toch op met jullie ouwe praatjes kunnen en hebben jullie het volk al verteld wat jullie gaan doen nee druk bezig met dit is fout dat is fout maar zijn dingen die jullie niet deden en dan wel goed.


  Maak melding

 23. Niks gaat boven de waarheid, of ij wel of niet reageer op Surinaamse zaken is iets wat ik zelf wel bepaal, en aangezien dit een openbare site is neem ik dat recht en daar verandert een vuilspuitende intimiderende paarse grootbek als een Bezijdende Waarheid of wie dan ook geen ene mallemoer aan, en welke inbreng en van wie dan ook bepaal jij dus niet, misschien dat dat opgaat voor ene DDB in Suriname en dat jij daar een voorbeeld aan neemt, betekent dat nog niet dat dat hier op deze site opgaat, en daar heb je het maar gewoon mee te doen, of je dat nu leuk vindt of niet, typisch geval van jammer, net zo goed als jij een typisch geval bent, en dat is een understatement


  Maak melding

 24. Begin jullie eigen Surinaamse Vrouwen Partij. 50% Van de bevolking is vrouw en gaat op jullie stemmen en jullie hebben de verkiezing al gewonnen! Al die luie mannen zijn alleen goed voor drinken en sporten.


  Maak melding

 25. hans
  Niks gaat boven de waarheid, of ij wel of niet reageer op Surinaamse zaken is iets wat ik zelf wel bepaal, en aangezien dit een openbare site is neem ik dat recht en daar verandert een vuilspuitende intimiderende paarse grootbek als een Bezijdende Waarheid of wie dan ook geen ene mallemoer aan, en welke inbreng en van wie dan ook bepaal jij dus niet, misschien dat dat opgaat voor ene DDB in Suriname en dat jij daar een voorbeeld aan neemt, betekent dat nog niet dat dat hier op deze site opgaat, en daar heb je het maar gewoon mee te doen, of je dat nu leuk vindt of niet, typisch geval van jammer, net zo goed als jij een typisch geval bent, en dat is een understatement
  Hans
  Alweer doe jij je die beerput klep open waar stront uitkomt, dit is een Surinaamse website voor Surinamers overal terwereld om over hun land Suriname te discuteren. Nederlanders moeten niet bemoeien met Surinaamse zaken en zo brutaal dat jij bent en je zelf het recht geeft om over Suriname te praten is vragen om problemen en die zal je krijgen. De enige recht die jij heb is om van de Erasmus brug te springen. Dat jij Niks gaat boven de waarheid met DDB wilt vergelijken geeft mij het recht om jou naar fort zeelandia mee te nemen om gatenkaas van je maken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.