vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinamePsychologische oorlogvoering 2015 in volle gang

Psychologische oorlogvoering 2015 in volle gang

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 apr – De tekenen zijn nu al goed te herkennen. Maar voor wie het nog niet door heeft, de psychologische oorlogvoering en slijtageslag po weg naar 2015 is nu al begonnen. Met duidelijke, glas harde signalen naar de tegenstanders toe.

De verkiezingen van 2015 voor een nieuw parlement en districts- en ressortraden zal niet in het minst op voorgaande lijken. Nog nooit was de aanloop zo openlijk gericht op het ‘inbreken’ in andermans politiek huis. En dat er ingebroken wordt, dat is in enkele dagen tijd zo vaak achtereen zo flagrant geschiedt, dat ontkennen het alleen maar zou bevestigen. Volgens de laatste mediaberichten is Remy Pollack, bestuurslid van de Nationale Partij Suriname, de positie aangeboden van districtscommissaris. En de man heeft toegehapt.

Het gaat bovendien niet om zomaar een bestuurslid. Pollack is de coördinator van zijn partij voor Commewijne. Het kan niet anders dan een aderlating zijn voor de Nationale Partij Suriname. En ook als het er allemaal niet toe doet, de psychologische klap is uitgedeeld. De regisseurs hebben hun boodschap van inbreken wanneer zij dat willen, ter bestemder plekke. En dan is er dat briljante idee van Abop om een van Pertjajah Luhur overgelopen politicus voor te dragen als minister. Het geloof in een kiezer die dit soort manoeuvres hoog inschat, moet zowaar onbegrensd zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

36 REACTIES
 1. ja mang “mi” DADA is koni tog!

  denk aan de broer van Gregory Rusland!
  denk aan Abop’s visserij in Javaanse wateren!

  en nu,…. nu gaat DADA een wig drijven in olifanten-land..ja DADA doen doen doen….oen

  Asiskumar Gajadien wordt dc v Saramacca, want daar is veel djuku djuku, en dan is er nog een vacature voor Nany want hij heeft veeell kleinkinderen

  mss iets voor Sharmila Kalidien-Mansaram 🙂


  Maak melding

 2. Aah….de politiek was gewaarschuwd.. Samenwerken met een populistische partij is hetzelfde als leegbloeden. Je ziet het voor je neus gebeuren.

  En Gregory dient een duaal leiderschap te overwegen.


  Maak melding

 3. Dit hadden de oude politieke clubs niet zien aankomen of kunnen bevroeden, want ze zijn blijven steken in hun owroe soe denkie !
  De Nieuwe werkwijze van onze Pres is Surinaamse politiek 3.0 of anders de Nieuwe politieke wending in Suriname.

  Er heerst nu totale chaos binnen de NPS want ze zijn het electoraat in Commewijne voor een groot deel kwijt.

  Ook de PL zweet zich de peentjes want ze weten nu niet wie het volgend lid is die besluit over te swingen naar de andere (c.q. betere) kant !
  De NPS en PL (en in mindere mate de VHP) hebben nu te maken met een stel kikkers in een kruiwagen, die ze bij elkaar moeten proberen te houden !

  En die Somo ! Wat een zielig mannetje is dat zeg. Hij heeft de PL groot gemaakt en is nu zelf bezig deze partij te ontleden ! Dit is typisch het verhaal van de spreekwoordelijke moeder die haar eigen kinderen op eet.

  J.A Pengel heeft de NPS heel groot gemaakt, maar het was zijn eigen Runaldo Venetiaan die de partij letterlijk de kop heeft afgehakt.

  En let op mijne mensen van de VHP. Er zijn nog zat posten van de PL die nog ingevuld moeten worden dus wie o wie biedt zich aan ???

  Chandrika mi mang …….zit er eventueel iets van jou gading tussen ?????


  Maak melding

 4. Money talks. Moraal en ethiek is ver te zoeken in Su. O, ja ze zeggen dat iedereen te koop is:”Alleen zijn prijs moet je kennen”.
  Als het moet willen zelf bepaalde politici zich daar prostitueren om aan positie/macht te komen. Mensen met heel weinig ruggengraat. Het zijn geen arme sloebers die voor een appeltje en ei te koop is. Maar mensen met een goede sociaal-economische positie. Wat hebzucht allemaal teweeg kan brengen. Hebzucht, greedy, onkunde, populisme, zakkenvullerij, toekomstverkrachters, onderontwikkeling en domheid is aan de macht in Su. Triest maar waar. En straks nog het stemvee. Die leren het nooit.


  Maak melding

 5. waar is het kader ndp dan gebleven,als je alleen maar leden van andere partijen benoemt.

  het is toch geen partij zonder belijds visie..

  neem nou de regerings adviseurs,die puilen uit van visie loze lam geworden figuranten,die eeuwig dronken zijn,maar wel maandelijks meer dan dertig duizend srd touseren..


  Maak melding

 6. onze Pres is zelfs niet Deskundig.En aangezien het land bergafwaarts gaat.ben ik blij dat iemand uit de nps,dat wl doen.Maar ik raad dhr POLAK aan om toch nog lid van de NPS te blijven.
  Laat Bouterse geen onrust zaaien.Voor het eerst in de geschiedenis zoveel Ministers.


  Maak melding

 7. Money is the key to every door.
  Er wordt aan de boom geschud en alleen de rotte appels vallen.

  De paarsen hebben hun mond vol over verdeel en heerspolitiek en over verraders. Zij zijn de eersten die de daadwerkelijke verraders met open armen binnenhalen.
  Voor de verraders heb ik maar 1 boodschap: je hebt je ware aard aan iedereen laten zien. Dus verwacht geen gespreid bedje💩


  Maak melding

 8. Yep, en met de paarse felheid en de paarse boventoon kunnen we een ding verwachten net zoals tijdens de mislukte revo. Een ieder die niet stemt op de lijder van de ndp zal uitgemaat worden als redi musu,landverrader of staatsgevaarlijke zoals bij monde van zijn paarse valse aposteld Stef Anus., Want redeneren hen die de Misdadigers Combinatie in stand hopen te houden tot de verkiezingsdag, nooit meer geven wij de paarse macht op. Alles zal gedaan worden zoals in Zimbabwe om deze macht te behouden. Is men vergeten wat deze onberechte mensenrechtenschenders dec 1982 hebben misdaan aan hun naaste medemens en anderen. De toekomst van het land ligt in het verleden. Back to the eighties.


  Maak melding

 9. ruland de nps wordt uitgedund jullie hebben een probleem .dit is weer zo een strategische zet van mijn president.u ziet het wij zijn niet haatdragend naar anderen toe .wij hebben ook andy rusland van de nps en nu de heer polack ,de ndp is een nationale partij die ongeacht ras of kleur weet wat samen werking is en betekent .niemand moet er wat achter zoeken …so so lobie .ik heb meerdere keren aangegeven dat de nps in de ndp op mag gaan . de nps heeft sinds de vhp en somo heel veel verkwanselt voor de creolen .gronden werden ingepikt door somo tot diep in para en vene stond er bij en keek er naar
  ik heb gewaarschuwd dat als de nps onder rusland weer met somo gaat samen werken …het einde verhaal is voor de nps dan houden ze op te bestaan ,dan gaat de ndp ze opslokken zeker weten .ook onder de vhp heeft de nps vlink ingeleverd .wakker worden wakker worden we sribie .
  dit land moet geregeerd worden door mensen van alle rassen die het land toebehoort ,maar niet geregeerd worden door de ene ras voor te trekken en de andere mag barsten zo werkt het niet .somo had niets somo was failliet toen hij uit nederland terug keerde naar suriname blut a mang bing bloot brada …dankzij vene heeft deze somo zoveel gronden en geld dat hij met de nps heeftr kunnen doen wat hij wil .maar bij bouterse is het gestopt ,bij deze regering moet het stoppen anders zou die zelfde lot bouterse begaan als bij vene vier zetels .die fout mag bouterse niet maken in die tijd had vene werkelijk zijn slaap piama aan somo sribie vene .de vijand van een negro is een negro ,vene feliciteert de president niet die het volk heeft gekozen waarom vraag ik mij af .het is een belediging aan het volk die hem daar heeft gezet en dat gaat zich wreken .ik hoor mensen zeggen dat vene tien schone vingers heeft …het is een illusie dat men dat zegt ,vene wist wat somo deed en toch niet ingrijpen dan ben je mede plichtig toch .
  vene was bang dat de regering zou klappen dan wist je bliksem goed wat zich afspeelde .vene onderschatte de ndp met bouterse aan het hoofd en dat is vene en zijn nps duur komen te staan .harold rusland mie bar joe ,if joe tik somo joe ka …je gaat spuit poep krijgen bij de komende verkiezingen .ik zou maar zorgen om een samen werkings verband aan te gaan met de ndp .de vhp is niet verdeeld ze weten wat ze doen ze spelen het spel goed ,maar wij hebben ze door .vast staat dat ze gaan samen werken met somo .
  gebruiken jullie je gezond verstand nps .


  Maak melding

 10. nu weet de nps weer hoe zij aan hun verkiezingsnederlaag komt.
  aan meneer pollak: gefeliciteerd met uw nieuwe functie. hoewel deze primaire reaktie mij ten enen male ontgaat. waarom niet langer hierover nagedacht? wat maakt dat u denkt dat u beter bent dan alle andere gevallenen? en uitgekotsten?
  had er nog wat langer over nagedacht.

  in suriname zou een hero moeten opstaan, die het volk een bepaalde kant, die van ontwikkeling op wil laten gaan. zo te zien zit die hero niet in de nps? een van de andere misschien? want in de ndp schittert die van afwezigheid. maar goed, …..


  Maak melding

 11. er wordt de komende maanden een beroep gedaan op de INTELLIGENTIE en MORAAL van de Surinaamse bevolking.

  Dus zal de keuze wederom vallen op een criminele roversbende die op internationale opsporingslijsten staan vanwege strafrechtelijke veroordelingen.


  Maak melding

 12. @MARCEL joe abi letie altijd zijn ze dronken,grijs en goor.
  Zo te zin is het kader van Bouterse uitgeruschuffeld.
  Als het maar voor landsbelang blijft,is dat niet erg.
  Het bewijs is duidelijk de N.P.S.heeft kader.
  Meneer POLACK blijft DI-HARD NPSER.


  Maak melding

 13. deze regering is kampioen in het benoemen en ontslaan van waardeloze ambtenaren en voor levenslang voorzien van een goed inkomen..

  goede kweekvijver voor de komende verkiezing

  wat er met het land gebeurt zal de lijder een wordt wezen..


  Maak melding

 14. Een ieder heeft zo zijn prijskaartje op zijn voorhoofd hangen, de één duurder dan de ander.
  Maar wat ze allemaal in Suriname gemeen hebben is vrouwen, geld en heel plezier hebben / maken.
  Dus in Suriname is het prijskaartje all inclusive.


  Maak melding

 15. Commandant D.D. Bouterse, bevelhebber van het Nationaal Leger en voorzitter van het Militaire Gezag, die met een klein gezelschap voor een privé-bezoek in Brazilië vertoeft, is in de stad Sao Paulo door de burgerpolitie op straat gearresteerd en voor een korte periode aangehouden. De politie ging tot actie over, omdat het vermoeden bij haar bestond, dat er in het gezelschap van de bevelhebber personen waren, die wapens droegen. Na legitimatie en uitleg werd de groep weder op vrije voeten gesteld.

  Dit staat in De West in de rubriek 25 jaar geleden.
  Dit gaat Bout niet meer willen riskeren.Als hij kansen ziet om te winnen,gaat hij de verkiezingen uitschrijven en mocht hij toch nog verliezen dan pleegt hij weer eens een coup.Daar is hij nooit vies voor geweest.Het volk laat zich toch intimideren.


  Maak melding

 16. Alleen om aan de macht te blijven ,twee gezochte criminelen op de Interpollijst. Aardse macht en rijkdom is niet eeuwig,op een dag valt je macht en rijkdom net als een baksteen. Hemelse macht is eeuwig. Mark my words.


  Maak melding

 17. @Marcel,
  Je moet eerst terug naar school om goed Nederlands te leren schrijven als je wil meepraten over Kader van de NDP!

  @sing sing je hebt het begrepen. Alleen vergeet je eerst naar jezelf te kijken!


  Maak melding

 18. verkiezingsnederlaag en Psychologische oorlogvoering 2015 in volle gang::
  We kunnen in suriname nog steeds niet erkennen en zien dat de tijden, politieke tijden van voor de jaren 80 reeds voorbij zijn. Het oude denk wijze van dat de Oude politiek partijen jaren lang voor het zeggen hebben gehad en dat dat steeds zo door zal gaan in de toekomst.

  wel NPS, VHP in het bijzonder, kijken jullie maar Nederland wat met de PVDA is gebeurt die jarenlang aan de macht was en nu al meerdere regeer periode verslagen zijn door nieuwe partijen.
  VOETBAL: PEC ZWOle die Ajax heeft verslagen met 5-1.

  Het is dus niet meer van zelf spreken dat de grote oude partijen altijd de top en de grote winnaar worden .

  Dus de ABOP en de NDP zullen de verkiezing in 2015 met meerdere zetels behalen en ik ga er van uit dat de bevolking zelf overtuigd is dat wat deze regring in 4jaar heeft neergezet de FRONT regring in 15 niet heeft kunnen neerzetten.
  Voorspelling: NDP van 21 zetels naar 24 zetels.
  ABOP van 4 zetels naar 6 zetels.
  einde zogenaamde oorlogvoering


  Maak melding

 19. Een ‘heer’ die al 31 jaar gelukkig getrouwd is, komt op een avond thuis en steekt zijn echtgenote pardoes een dolk in de rug omdat een gigolo (mannelijke hoer), die even naar hem lonkte, dat aan hem gevraagd heeft. Die idioot beweert vervolgens dat hij zijn vrouw trouw blijft en nog steeds van haar houdt. Deze gek is dan verbaasd dat zijn kinderen en kleinkinderen niets meer van hem willen weten en hopen dat hij en zijn gigolo de pleures mogen krijgen in hun poppenkast/bordeel.


  Maak melding

 20. Didibri e regeri. Pollack zegt ‘ja’ tegen president, maar blijft NPS trouw. Hahahaha. Dit is hetzelfde als tegen je getrouwde vrouw zeggen,schat ik blijf je trouw, terwijl samengaat wonen met de buitenvrouw. Hahahaha. Hoe geloofwaardig zijn de politici van nu. Leve verwordend misdaadland Suribabwe. politiek is zoals Lon dat grof zij….na ganster business,normen en warden tellen niet meer. Zoals bij vele oliedomme aanhangers van de Misdaad Combinatie draait alles om geld.


  Maak melding

 21. ZO, ik zou niet weten waarom iemand niet voor een ander partij mag kiezen als er mensen van de NDP naar ander partij stappen mag dat toch ook en nu ineens is het niet goed wie wilt niet in een huis leven waar hij het beter heeft jullie zeker niet ik dacht dat een ieder mag kiezen voor wie hij,zij wilt nu is het ineens negatief en zoveel redenen en dan praten over oneerlijk nou dan zijn jullie dat ook als jullie vinden dat iemand van de NPS,VHP of PL noem maar op niet naar de NDP mag maar andersom wel laat de mensen zelf beslissen die recht hebben zij ook net als jullie dus HAhahaaaaaa niet huilen en achter nep feiten schuilen maak niet uit ze zijn en blijven toch SURINAMERS of nu ineens verraders de pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 22. Na 31 jaren bij de NPS will Pollock eindelijk njang gaan verdienen. Maakt niet uit hoe en welke pricipes hij in de Suriname rivier gaat gooien.


  Maak melding

 23. Indien Bouterse een gewapende nieuwe coup wil plegen, dan krijgt hij geheid de Amerikanen op z’n dak. Die gaan hem letterlijk komen halen en verenigen met zoonlief. Brunswijk mag dan z’n minnaressen overnemen.


  Maak melding

 24. Mujrim, als je zo stelt pleegt Bouterse wat mij betreft vandaag nog een coup. Iedereen weet dat de wolf een dubbele agenda op na houdt. Wordt de hoogste tijd dat hij zijn ware gezicht laat zien.

  Tot nu toe speelt hij poppenkast en mark my words als Dino definitief wordt opgeborgen gaat de grote show Obama beginnen. In ruil voor strafvermindering gaat Dino lullen als brugman. De paarse beerput gaat dan verder open.

  Een fatsoenlijke regering met zo’n minimale meerderheid in de kamer had het mandaat al teruggegeven aan het volk.
  Het heeft er alle schijn van dat Bouterse gehecht is aan zijn diplomatieke onschendbaarheid. Overigens geldt dit niet voor narcotica wetsovertredingen. Dat weet hij dondersgoed.


  Maak melding

 25. De psychologische oorlogvoering 2015 is niet nieuws. Nieuw Front heeft 30 jaar de december moorden gebruikt als politieke campagne tegen Bouta. Nu is het zijn beurt om omgekeerd NF de das om te doen


  Maak melding

 26. Psychologische oorlogvoering of niet velen zijn de oliedomme aanhangers van de nationale dwazen partij die paars geindoctrineerd zijn. Hopelijk zal de komende misdaadgolf die ze aan zichzelf te danken zullen hebben hun oren en ogen openen voor de duistere paarse beneveling der misleiding.


  Maak melding

 27. arki/lesi echte psychologie dja, wat in bepaalde kringen in su ‘paars selecteren ‘heet : I. de ndp (-top) wil een bepaalde persoon weg e/o positie (terug) II. vaak om nog niet duidelijke redenen e/o minieme meningsverschillen III. hun head-hunters gaan de gewillige opvolger zoeken > gevonden : 1). ndp lid ? >> a regel, want : befehl ist befehl ! 2). geen lid > sympathisant ? >> ook geregeld, want : soso lobi dja 3). neutraal ? > dus te bewerken >> ook geregeld, want : u hoeft niet van mij te houden (… alleen doen wat ik zeg ! ) 4). passieve tegenstander ? > zijn/haar partner bewerken >> lukt meestal >>> au regel, want : we hebben geen vijanden / we willen met iedereen samenwerken 5). actieve tegenstander ? > knock out / knock down /( voorlopig figuurlijk ) afmaken.
  nergens ter wereld zijn er personen of koppels te vinden, die m.n. de hierbij horende beloften van geld en macht steeds kunnen afwijzen > kijk maar naar somo, brunsie, limbo, etc., etc. eerder en polak, peneux e.d nu. somo en brunsie hebben de bagage om deze strategieen van ddb te doorzien niet, chan wel maar kan dit niet effectueren omdat zijn historische, potentiele achterban bijna massaal koos/kiest voor de ‘áccomodaties van de ndp ‘ dan voor de inzichten in de surinaamse politiek cq chan > en daarom mogen we vrezen voor een derde ddb-regringsperiode, nu in coalitie met de vhp alleen EN dan zijn we pas in de aap gelogeerd. mark my words…..


  Maak melding

 28. Lange leven de President van suriname hahaa!!
  allen die hem de dood toe wensen mogen met hem mee als GOD zijn tijd heeft bepaald.

  of nog mooier, allen die graag nog een proces willen mogen sate van hem maken na dat God zijn ziel terug heeft geroepen en de restjes van zijn vlees op eten. hahaaaa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES