‘Boodschap van geloof, hoop en liefde verkondigen’

19

PARAMARIBO, 20 apr – Pasen is het feest van het leven op de dood. De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, roept in haar paasboodschap “iedere Surinamer, maar in het bijzonder de christelijke broeders en zusters, om de boodschap van bekering ter harte te nemen en als levende lichtbronnen deze boodschap van geloof, hoop en liefde in de samenleving te blijven verkondigen.”

In dit licht bekeken kan het verrichten van goede daden niet anders dan deel worden van het eigen persoonlijk leven. “Alleen dan ook zullen wij veranderingen ten goede op maatschappelijk niveau ervaren, wanneer wij de aanwezigheid erkennen van een onverbrekelijk verband tussen de door ons verrichte goede dagen en het maatschappelijk welzijn. Zo alleen kunnen wij een sociaal rechtvaardigere samenleving waarborgen voor ons, onze kinderen en kinds kinderen”, stelt de VHP.

Onder sociaal rechtvaardige samenleving moet dan onder meer worden verstaan de beschikbaarheid van goed onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg. Ook veiligheid en voldoende werkgelegenheid. “De VHP wenst te benadrukken dat zij indachtig deze paasboodschap bereid en in staat is haar bijdrage te leveren aan het bestendigen van een sociaal rechtvaardige samenleving voor iedere Surinamer. Moge de Heer Jezus Christus ons daarin voorgaan.”

19 REACTIES

 1. alweer politiek gelul,”en het ondersteunen van een opgelegde koloniaal geloof.
  heeft jezus de zonde overwonnen;;neen
  heeft jezus de arme geholpen ;;neen
  heeft jezus de dood overwonnen ;;neen
  heeft jezus de kleine kinderen die elke dag sterven tot zich genomen;;neen
  is jezus de god van vrede en rechtvaardigheid;;neen
  jezus is een homo en gecrieerd in opdracht van de vaticaan door michael angelo.
  de god van jezus is een mens
  volgens de bijbel hebben alle personen die beschreven worden bestaan,”maar wereldkundig(realiteit)nooit bestaan hebben.

  vader,zoon,heiligge geest is wat geleerd wordt over de drie eenheid,waar is dan de vrouw
  de oorspronkelijke drie eenheid is asar,aset,heru.
  vader,moeder,zoon,

  de mensen in deze wereld worden elke dag voor de gek gehouden dat jezus terug gaat komen om hun van het kwade te bevrijden,”hoe kan iemand terug komen die nooit bestaan heeft.
  er zullen generaties komen en voorbij gaan,maar jezus zal nooit terug komen omdat hij nooit bestaan heeft.

  vhp santokki segebal zaagsel ede,jij was toch hindu,of ben jij ineens bekeerd naar een christen,’geen woorden maar daden,daden die jij in 15 jaren niet waar heb kunnen maken,dan kom jij nu over religie praten en doen net alsof jij en jou aanhang van gerechtigheid houden,terwijl het hoofd doel is om mensen voor de verkiezing te winnen.
  jij wil ineens jou steentje bijdragen huigelaar,en wat heb jij de afgelopen jaren dan gedaan dan alleen maar strijd voeren,”back of hypo.

  dames en heren,dit is ook een vorm van politiek voering en heeft niks met geloof te maken.
  geloof is blind
  geloof is,niet zeker weten maar toch aannemen.

  jullie geloven toch ook dat jezus blank is,omdat zijn afbeelding door de romijnen blank is gemaakt en ook aan de wereld bekend is gemaakt.
  terwijl die zelfde heiligge boek zichzelf in vele opzichten tegen spreekt.

  dat de schepper van leven een ieder mag bij staan om de waarheid te achterhalen om hun van onwaarheid en fictie te bevrijden,en de ware betekenis van oprechtheid,waarheid,realiteit,spiritualiteit in hun leven mogen ervaren.
  want met spiritualiteit komt men dichter bij god de schepper en niet door religie.


  Maak melding

 2. VHP moet niet kletsen. Pasen, Kerstmis, Pinksteren enz. worden misbruikt door christenen voor bekering. Gisteren nog in de supermarkt een ex-Hindoe gezien die folders uitdeelt om a.s. maandag een christelijke paasbijeenkomst te bezoeken. Voor de bekering natuurlijk. En natuurlijk was haar boodschap dat Jezus de ENIGE is die verlost. Als Hinddoe had ze natuurlijk nooit geprobeerd iemand te bekeren, maar als nieuwbakken christen moet ze zich natuurlijk bewijzen: ze moet een aantal mensen (het liefst Hindoes) bekeren. Dit is de gif die christenen en moslims strooien in de maatschappij: de gif van bekering en de onzin dat hun godsdienst de beste is en dat hun God ALLEEN het verlossingsrecht heeft. Waarom velen van hen dan nog steeds in armoede en ellende verkeren verklaren ze echter wel niet.
  VHP moet ophouden zulke bekeerszuchtige feesten en organisaties te ondersteunen. Is die Santohki some een christen?


  Maak melding

 3. Dat jullie nog zo lopen te slijmen. Wanneer houden jullie eens op.Kijk naar de wereld wat deze cultuur heeft opgebracht.Of zijn jullie bezig de mensen afhankelijk te maken van dit denken en kunnen jullie je gang blijven gaan.
  Mens wordt bewust van je eigen ik en dan kan je vrede en rust met je zelve vinden.Bewustzijn is het grootste goed der mensheid en deze verhalen die je uitbuiten en afhankelijk maken.Ze vertellen je over een hel en een hemel dit is de grootste kolder.Zwarten voelen rillingen over hun lichaam als ze in die joden kerk zijn en dit schrijven ze aan die jood toe.Door gebrek aan zelfbewustzijn kunnen ze het niet anders verklaren dan dit.Het is echt jammer dat de wereld op deze manier geregeerd wordt.


  Maak melding

 4. de VHP zegt het zo mooi de boodschap van geloof, hoop en liefde. what abput samenwerking onder de politieke partijen dan. bezin je voor jullie uit je vette nek zitten te kletsen!!! als onderling had zo aan toe gaat tussen partijen zijn wij als verschillende bevolkingsgroepen die naast elkaar wonen als goede buur veel beter dan jullie in de politiek en de DNA want kleuters zelf doen niets eens zo als je tot de orde van de dag roept, maar ja helaas voelt het merendeel van jullie zich weer kleuter/peuter!


  Maak melding

 5. @@@@ Faja Tjaini en ray
  wat de vhp daar verkondigt is theorie ,ze houden hun eigen voor de gek ,dit ruikt naar politiek bedrijven .nog nooit heeft de vhp verenigde hindustaanse partij dit soort verkondigingen gedaan over een ander geloof .ze hebben het altijd over de hindoe .houden jullie je eiegn en eigen achterban voor de gek man .of denken jullie dat men niet weet waarom jullie dit ineens zeggen .waarom die voorgaande jaren nooit .


  Maak melding

 6. Hallo,Henkie .

  Ben jij ook failliet?
  Want jij leg niet eens uit wat er aan de is.
  Als jij niet weet wat jij moet schrijven ga maar beter vissen.
  En niet lullen op dit forum.


  Maak melding

 7. Een van de meest onverwachte gevolgen van de geschriften die men de bijbel noemen, is het bestaan van het vaticaan. Wie had ooit kunnen voorspellen dat uit het levensverhaal van Jezus van Nazareth een organisatie zou voortspruiten, die er eeuwenlang in zou slagen om zichzelf vanuit een unieke behuizing, tegen alle feitelijkheid in, te blijven presenteren als de club die het alleenrecht heeft op de verkondiging van naastenliefde en hoe die te blijven.


  Maak melding

 8. @@@ Vijay
  waar ben je mee bezig mie mang , laat een ieder in zijn waarde .respecteer jou soort genoot die geen hindu wil worden maar pamfletten uitdeelt van christenen ,zodat de hindoes de goden af zweren mag toch .is suriname wordt niemand toch lastig gevallen ,wees blij dat je surinamer bent vijay ,zie wat er gebeurt in india tussen hindoes en moslims christenen .onderling wordt er flink ingehakt gemoord .het gebeurt ook in europa ,afrika hoor dus begrijp mij niet verkeert .je weet wij zijn transparant ,wij verbergen niets het heeft geen zin ,zo kunnen de hindoes ook van anderen leren om hun problemen niet te verbergen maar erover praten .vijay hopelijk voel jij je niet aangesproken en als jij je aangesproken voelt dan heb je een probleem zoals koos hij is ook een hindoe alleen heeft hij een andere naam genomen .slijmen jullie maar maar ik zeg de waarheid , ik weet er alles van hoe vijay denkt .vijay wil zijn hindoe geloof behouden maar hij begrijpt niet dat hij in een multiculturele samen leving woont .suriname is een multiculturele samen leving ,amerika ,nederland allemaal moeten jullie je aanpassen .als je dat niet wil moet je maar terug india pakistan vijay .eerlijk is eerlijk .


  Maak melding

 9. VHP< VHP< VHP<

  Wat is dat eigenlijk??? Meneer van de VHP hou je bezig met je eigen zaken en niet met zaken waar je geen verstand van hebt.
  Pasen is voor Christenen die het Geloof oprecht belijden in Geest en in Waarheid in WOORD en in DAAD. Maar dat kan ik niet van de VHP zien, want VHP is een politieke partij die alleen voor hun eigen belang opkomen, dan moeten ze van de Christelijke normen en waarden afblijven.

  Want politieke partijen kennen geen normen en waarden.
  Het enige waar ze aan denken is hun eigen zakken vullen en maar lullen.

  SURINAME HEEFT ZIJN ZIEL VERKOCHT AAN DE DUIVEL.

  Alle zegeningen die wij van God hebben gekregen is aan de DEMONEN EN SATAN VERKOCHT.

  Politiek aub. hou je bij je leest En niet meer van die rotsmoesjes rond bazuinen het heeft helemaal geen zin,
  Want jullie politici zijn allemaal eenpot nat.


  Maak melding

 10. HEEEEEE, heb ik het goed gelezen partij roept om liefde geloof en wat nog meer nou nieuwe priesters herboren en toch de ene oproepen tegen de andere is dat wat GOD ons geleerd heeft kom op man SANTOKHI de nieuwe pandit hahahaaaa of de oude bandiet wat men niet al doet voor macht als jij je kind soms kan opofferen aan slang of kikker nou dan ben je niet vies om SURINAME op te offeren voor macht JA OF JA vandaar dat ze steeds praten hoe goed het buitenland wel niet voor SU is wel alleen de zon gaat voor niets op.


  Maak melding

 11. sra en vijay hebben 100% geen rust in hun harten maar vol venijn.Het is nog niet te laat om te laten ontgiften.Die Here Jezus houdt heel veel van jou,ook van je moeder.


  Maak melding

 12. Slamet

  Ik denk eerder dat jij hulp nodig hebt om uit die geestelijke en mentale gevangenschap bevrijd te worden.
  Jij noemd de naam jezus,jou heer,is die fictieve heer van jou belangrijker dan jou vader en moeder.
  Kan jij hierop antwoorden zonder af te dwalen.


  Maak melding

 13. @pero en anderen,

  Ik heb niets tegen andere godsdiensten, tenzij ze proberen mij of andere Hindoes te bekeren. Wat mankeert die mensen dat ze dat doen? Waarom hebben ze geen vrede in hun hart ermee dat een Hindoe gewoonweg het recht heeft een Hindoe te zijn en te blijven en niet met christelijk en islamitisch geleuter wil worden overgehaald van godsdienst te veranderen? Dit is pure minachting van Hindoes en wij moeten dat onder geen beding pikken en ons altijd er tegen uitspreken. Laat christenen en moslims maar zich bezighouden hoe hun god te behagen via hun gebed ipv Hindoes lastig te vallen. Dat is nl zeer onbeschoft en asociaal en creeert spanning tussen de gemeenschappen. Wie heeft daar dan baat bij?


  Maak melding

 14. Zelfs de christelijke priesters schoppen,slaan,misbruiken enz. De cellenhuizen zitten vol met christenen,toch kunnen ze niet beseffen dat het christelijk geloof zwak is en heeft gefaald t.o.v. het hindoe geloof. Komt ervan als men een geloof zich heeft laten opleggen.


  Maak melding

 15. de christelijke priesters schoppen niet,slaan en misbruiken niet.De cellenhuizen zitten niet vol met christenen en beseffen ze dat het christelijk geloof sterk is en niet gefaald heeft t.o.v. het hindoe geloof. men heeft het christelijk geloof niet opgelegd aan de slaven en zijn nakomelingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.