woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameStrijd om zetels binnenland ongekend hard

Strijd om zetels binnenland ongekend hard

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 apr – De strijd om de tien parlementszetels voor het binnenland wordt ongekend hard. Na de aanvankelijke zekerheid waar de door Marrons zelf bestuurde politieke partijen op af konden gaan, is die er niet meer. De eenheid is verbroken.

De twee grootste partijen, de partij voor Broederschap & Eenheid in de Politiek, BEP, en Ronnie Brunswijks Abop staan nu lijnrecht tegenover elkaar. De enorme kracht die de twee nog uitstraalden vanuit hun gemeenschappelijke A Combinatie heeft platst gemaakt voor onderlinge concurrentie. “Als de tekenen niet bedriegen, zal de BEP als de grote overwinnaar uit de bus komen”, zegt BEP-leider Celsius Waterberg tegenover Radio 10.

Bedoeld wordt dat in het traditionele leefgebied en van de Marrons Abop zal worden weg gespeeld tijdens de komende verkiezingen. En eventueel ook de NDP van Desi Bouterse die een zekere aanhang heeft in het achterland. Maar of de Marron en ook het achterland geholpen zijn met een overwinnaar A of B is zeer de vraag. De wirwar aan problemen waar deze sociale groep mee kampt overstijgt de tekortkomingen van het leiderschap. Tien zetels of zelfs meer veranderen daar weinig aan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

26 REACTIES
 1. Promise is a comfort to a fool. They aren’t dumb they see their deception.
  Well here comes tomorrow, what you give man that’s what you’ll get.
  It is not the strongest of species that survives, nor the most intelligent that survives,
  it is the one that is the most adaptable to change.


  Maak melding
 2. De strijd /race om via het UIT DE NEUS ZITTEN VRETEN in de DNA een SURINAAMSE TOPSALARIS van SRD 13.000 per maand te toucheren is begonnen !!!

  Een recentelijk voorbeeld is deze. Ingrid Karta- Bink ,ex DC van Commewijne, heeft kort nadat ze eruit is gebonjourd aangegeven dat haar volgende stap een plaats in de ” Assem Plee ” zal zijn.

  Zij gaat vanaf nu geen enkele uitdaging in de weg dus het wachten is op de partij om haar als kandidaat ” Assem Plee lid ” voor te dragen, zegt zij.

  ” deng smeri a BIGI moni, dus now alla sma stand-by ini a zweef teki houding ! ”

  CHAVÉZ önskar alla en Glad Påsk !!!


  Maak melding
 3. “De wirwar aan problemen waar deze sociale groep mee kampt overstijgt de tekortkomingen van het leiderschap. ” Alle districten kampen met schooluitval,criminaliteit, alcohol, drugsgebruik en veel verborgen armoede. En dat geldt voor alle sociale groepen.Het wordt tijd dat niet alle focus op Paramaribo ligt, maar ook de districten waar veel armoede heerst.


  Maak melding
 4. In verhouding tot het aantal mensen, dat in het binnenland woont, is 10 Assemble-zetels veel en daarom voor de meeste partijen interessant.
  De vanzelfsprekendheid, dat de Hindoestanen op de VHP, de Javanen op de PL en de marrons op de ABOP stemmen, is er niet meer.
  Ook de kiezersstem in het binnenland versnippert.
  Daarom ben ik er bijna van overtuigd, dat er na de verkiezingen in 2015 opnieuw weinig tot niets in het binnenland zal veranderen, alle mooie praatjes nu en de komende tijd ten spijt.
  Volgens mij doet iedereen een heel grote plan en blijft alles, hoe het was.


  Maak melding
 5. Eey Adoisy fawaka?

  pasew mi boi soso takru tori ini mi boesi *eenheid klari*!

  hoe dang, waarom gaan jullie niet clusteren al die Para-Sara-macanners alsook die boven en beneden aucaners??

  mi gado pasew…dat is vragen om tutsi & hutu taferelen!

  hoe dang…lusten jullie mekaar niet????, en waar zijn die kapiteins??

  in Paramaribo bij de 32 casino’s & shorthotel!!

  hoe komen zij dan aan geld???

  ‘Scalian ponton’


  Maak melding
 6. front onder vhp en nps hebben hun kansen verspeelt mag .
  ik zag santhoki dansen op het podium in brokopondo .santhoki joe dinki dat ding boekondre sma dong of law!!!!
  joe koor joe krabiasie mie mang .al zouden ze niet op de ndp stemmen maar vhp !!!!! nooit never nunka ze zijn deze traditionele partijen niet vergeten .laat de vhp en nps bewijzen wat ze hebben gedaan voor het binnenland daar ze stemmen van deze mensen willen .zelfs bep geef ik weinig kans .ik heb weinig te zeggen op dit punt ,de wonderen zijn de wereld nog niet uit .maar ik heb een hard hoofd in dat de bosland bewoners op santhoki gaan stemmen .


  Maak melding
 7. Asabina heeft nu eindelijk antwoord gekregen op Ping Ping pé yu dé?Het is in handen van Jhauw.
  Pengel had deze mensen niet in het bevolkings register moeten opnemen.Konden wij ze benaderen al te zijn echte tribalen.Nu zijn ze vis noch vlees waardoor er geen beleid gemaakt kan worden.Dan is beleid in deze dat middelen ingezet worden voor een doel uitgezet in een tijds lijn.
  Er valt niets te behalen of land te bevaren met deze mensen.


  Maak melding
 8. Deze regering heeft in elk geval bewezen incompetent te zijn. Ze hebben niet de kennis en vaardigheden om deze problemen op te lossen. Ik hoop dat ze in 2015 voor eens en voor altijd worden weggestemd.


  Maak melding
 9. verdeel en heers,zo heet het koloniaal aangenomen politiek systeem dat door vele partijen gebruikt wordt,waar er concurentie is of heerst zal altijd verdeeldheid aanwezig zijn.
  en het gaat alleen maar om geld en macht


  Maak melding
 10. ik hoop dat me Maroon broeders en zusjes hun verstand gaan gebruiken voor wie ze kiezen Brunsi van de Abop of Waterberg ban Bep. bep Marron bevolkingsgroepen zitten ook boordevol discriminatie onderling, ik snap het gewoon niet meer, we zijn toch gewoon 1 volk ongeacht ras kleur en geloof we zijn Surinamers. un ab ung ede. wat doet Brunsi nu voor het binnenland, niks of zit hij pas te wachten tot hij in 2015 de verkiezingen wint. nu kan hij ook alvast beginnen want hij maakt deel uit van de Regering, ik snap hem gewoon niet. hij bezit een salaris in de DNA van SRD. 13000,=, Marinus BEE idem dito. als jullie echt van het binnenland houden doen jullie ook wat niet voor niks hebben wij op jullie gestemd!!! bepaalde gebieden ontberen licht en/of schoon drinkwater. jullie hebben geen idee hoe de mensen in de Binnenlanden van Su het hebben want jullie zelf wonen er niet. Of willen jullie dat de NPS ons een lichtmotor schenkt en dan gaan jullie weer zitten klagen dat ze stemmen proberen te vergaren. wat doen jullie Marrons in de DNA voor ons, BEE, POKI, BRUNSI, FINISI Kar Kong het zijn er velen. tellen jullie allemaal het salaris op als jullie allemaal uit jullie zak SRD. 5000,= bij elkaar schrapen. Is tenminste een heel goeie start in plaats van te wachten op de verkiezingen van komend jaar. is beter dan met geld strooien mi brada BRAVO, we hebben bijna niets daaraan. vandaar dat we allemaal naar de stad willen, we willen een goede toekomst voor onze kinderen, anderen willen studeren. jij studeert toch ook of denk je alleen aan je Dorp Marwina, terwijl er ook andere dorpen zijn ergggg hoor!!!! te bedenken dat ye gi ding yu sting da wat doen ze, ze doen alsof ze voor je praten. de regering hoeft niet alles te doen waarvoor hebben we dan op jullie gekozen!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 11. NOU, het geeft niet wat er zal gebeuren dat er nu al is het beetje bij beetje het komt toch door deze PRESS van de NDP dat er wat gedaan word voor de broeders in binnen land hoop dat men dat niet vergeet en niemand kan dat ontkennen dus PRESS BLESS.


  Maak melding
 12. Leukste van het verhaal is dat de VHP wil voor het eerst meedoen in het binnenland om een zetel te pikken als alternatief stem. Ik durf te wedden dat de vhp niet eens 1 stem krijgt van de binnenland bewoners want die weten wie de vhp is en waar ze voor staan.


  Maak melding
 13. @Armand
  waarom moet het tijd nu pas worden en niet drie jaar geleden.Het is al laat en u zult met mij eens zijn dat deze regering hen in de maling heeft genomen.
  Zij moeten een keertje op de vhp stemmen en daadwerkelijk ontwikkeling willen.Het is een peuleschil om het binneland leefbaarder te maken als zij zelf het willen.


  Maak melding
 14. ik ben hier erg blij om…deze groep surinamers heeft een zeer grote over-vertegenwoordiging in het parlement en (misschien daarmee ook )de andere werkarmen van de staat. wat doen ze wezenlijk ? alleen hun stammen, bere’s en lo’s naar de voorgrond trekken, bevoordelen, goedpraten en andere surinamers kortwieken, zeker in hun woongebieden. fraude met dokterskaarten, uitbreiden van kinderbijslag, onbekende vaders cq financieel verantwoordelijken, toename van misdaad en vervuiling overal in het land, etc., etc., zijn het enige dat zij in su ‘produceren ‘. dus : gewoon terug naar waar ze horen : minderheid, minder accomodaties, werken voor wat je wilt hebben is terecht en dus in gang gezet door deze afbrokkeling/stammenstrijd.


  Maak melding
 15. BREAKING NEWS !!!!! PAASKADO door ” Desiderius, leider van de paarse Daltonbende “, geschonken aan de NPS !

  Starnieuws; Remy Pollack, secretaris van het hoofdbestuur van de ” Groene Partij ” , werd door ” Desiderius” gevraagd om de functie van DC in Commewijne op zich te nemen. En Remy, de ” Galbak” antwoordde daarop …Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, graaaaaaaaag Desiderius !!!!!!!!

  Nou had ik in mijn eerdere reactie de woorden ” STAND-BY INI A ZWEEF TEKI HOUDING ” gebruikt. En Remy , de ” Galbak ” is hiervan een bevestiging.

  En solig dan önskar jag dig ! CHAVÉZ


  Maak melding
 16. De hoofd schuldige is de NPS die het land en haar volk naar de verdoemenis heeft gebracht.Ze hebben het koloniale bewind voortgezet voor eigen gewin.Zij moesten het volk smeden tot eenheid maar in plaats daarvan hebben ze het volk verdeeld z.a. de witten dat gedaan hadden.Heden zie je nog dat het volk niets wordt gegund maar een vreemde wel.
  De haat die gezaaid is kan het volk niet overwinnen ze blijven op ras stemmen.De NPS moet het volk wakker maken door het boete kleed aan te trekken en de waarheid te vertellen.De haat die ze samen met die zieke bruma verspreid hadden tussen de rassen is het vrucht van het heden.


  Maak melding
 17. Maandag 21 april 2014 om 12:10 uur, door Savioen
  De hoofd schuldige is de NPS die het land en haar volk naar de verdoemenis heeft gebracht.Ze hebben het koloniale bewind voortgezet voor eigen gewin.Zij moesten het volk smeden tot eenheid maar in plaats daarvan hebben ze het volk verdeeld z.a. de witten dat gedaan hadden.Heden zie je nog dat het volk niets wordt gegund maar een vreemde wel.
  De haat die gezaaid is kan het volk niet overwinnen ze blijven op ras stemmen.De NPS moet het volk wakker maken door het boete kleed aan te trekken en de waarheid te vertellen.De haat die ze samen met die zieke bruma verspreid hadden tussen de rassen is het vrucht van het heden.
  =======================

  Ik ben geen NPSer maar dit wat hier verteld wordt is absoluut een verkeerde weergave van feiten.

  De NPS heeft uit de mond van de oudvoorzitter en Premier J.A. Pengel het Afrikaanse deel van de Surinaamse bevolking opgeroepen tot verbroedering met de andere bevolkingsgroepen. Deze verbroederingspolitiek was afgesproken met J. Lachmon van de VHP, die dezelfde oproep zou doen aan zijn achterban, voornamelijk Hindustanen en ook Javanen.

  Lachmon heeft echter alleen maar lipservice verleend aan deze politiek en heeft zijn achterban niet aangespoord om te verbroederen.

  De achterban van de NPS, met name de Afrikaanse Surinamer heeft echter wel massaal gehoor gegeven aan de oproep en de aansporing van de heer Pengel en hebben de overige Surinamers met open armen en een open mind ontvangen ondanks het feit dat de verbroedering aan de andere kant van het spectrum totaal geen issue was.

  Hoe zijn anders de openlijk racistische uitspraken en oproepen vanuit de VHP aan de vooravond van de onafhankelijkheid te verklaren?

  We kunnen zeggen wat we willen maar als er 1 volk in Suriname is dat verbroederd heeft met de andere bevolkingsgroepen dan zijn het de Afrikaanse Surinamers wel. Hadden de andere bevolkingsgroepen maar half zo veel interesse getoond dan waren we in Su nu mijlen verder en zouden we racistische reacties vanuit een bepaalde hoek op deze site niet te lezen krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES